Şimdi Ara

Opel izmir fabrikası. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • adamlar enayi mi? baktılar gümrük birliği var, söktüler fabrikayı gittiler. türkiyeye ithal giren araçlara koy gümrük vergisi bak bakalım nasıl fabrika açıyorlar..
  • Gümrük Birliği sonrasında AB firmaları otomobili Türkiye'den çektiler. Güçlü fabrikalarda ticari araç üretimleri kaldı.

Küreselleşme ile marka imajları ortaklaşmaya başladı. Avrupa'nın içinde aynı markayla yetersiz ürün Avrupa'nın diğer pazarlarındaki marka bilinirliğine de zarar veriyordu. Bu sebeple Peugeot tamamen çekildi, Renault, Fiat, Opel otomobil üretimini Türkiye'den çekti. Üretim prblemi ve kalite kontrolünün imaj üzerinde etkisinin daha az olduğu ticari araç üretimlerine ağırlık verildi.

Yani sadece Gümrük Birliği değil, internetten sonra diye de bakmak gerekir. Renault logosuyla Toros üretmek, Peugeot ismiyle J9 üretmek problem olmaya başladı. Türkiye'de üretim kaliteli olabiliyor ama standardizasyon zayıftır. Yani kaliteye ulaşılabiliyor ama sürekli değildir. Örneklerini (kırılan koltuklar kopan emniyet kemerleri gibi) sıklıkla görüyoruz.

Buna karşın kendisini geliştiren Çek ve Polonya fabrikaları otomobil üretmeye uygun, ciddi çalışan fabrikalardır.

• Opel vectra a (1992-95) ve opel vectra b’nin 2.0 gt olanları (99-2000 yamulmuyorsam) burada montajlanmış. Yazlık komşum manisali bir abi 90’ların başında burada çalışıyormuş. Mesela 93’te çıkan ve ‘türkiye’de üretilen ilk sunrooflu otomobil’ opel vectra sun modeli burada montajlanmış.

üretim demiyorum montaj diyorum zira üretim fabrikası değilmiş burası. Parçalar almanya’dan geliyor, araçlar burada montajlanıyormuş. Kapanma sebebi de 96’daki gümrük birliği anlaşması ile ithalatın önünün açılmasıymış.

beş altı sene önce yanından geçmiştim. Philsa caddesi üzerindeydi. Opel’in deposu gibiydi, bir sürü opel duruyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 12 Ocak 2025; 14:58:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.