Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fulleyince genelde 48lt alıyor her ne kadar depo 53 lt olsa da...

48*2,68=128,64YTL Bir depo fiyatı
    850km Bir depoda gidilen yol
    128,64/850=0,1513YTL/km

Yani efenim şehir içi 15krş yakıyoruz. Fazlaymış ya :P Geçen sene 9-10 kuruşa gezdiğimi bilirim
  • arabanızda yaşadığınız sorunlar nelerdir? birisinden duydum arka kapı camlarında sorun yaşanabiliyormuş
  • arabamda yaşadığım tek sorun amartisörler sert. engebelli yolda çok ses yapıyorlar. Ayrıca arabayı yumuşak amortisöre göre daha çok sallıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratp87

arabamda yaşadığım tek sorun amartisörler sert. engebelli yolda çok ses yapıyorlar. Ayrıca arabayı yumuşak amortisöre göre daha çok sallıyor.

tekerlek havasını 30 da tutarsan isabetli olur
  • Amortisörün sert olması tam tersine uzun yol dalgalarında sallanmamasınaı sağlar.Ses çıkarması sertliğinden değil üst yataklardaki boşluklardan ileri gelir ki peugeot 307 kullanıcılarınıda bir şekilde servisler uyutuyorlardı .Amortisör yayın salınımını engeller .
  • quote:

Orjinalden alıntı: mga93

quote:

arabamda yaşadığım tek sorun amartisörler sert. engebelli yolda çok ses yapıyorlar. Ayrıca arabayı yumuşak amortisöre göre daha çok sallıyor.

tekerlek havasını 30 da tutarsan isabetli olur

Ne 30'u yahu en az 39 yapıyorum arada 43'e de çıktığı oluyor yük durumuna göre. benzin kapağındaki değeri bar'dan psi'a çevirin. 30 çok az...

• Opel Meriva İncelemesini yeni bir sitemde yaptım. Buradan okuyabilirsiniz:

http://otomobilinisec.net/opel-meriva/
  • muratp87 tamamen yanlış opel tarafından önerilen önler 31 arkalar 30 dur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoguzx

muratp87 tamamen yanlış opel tarafından önerilen önler 31 arkalar 30 dur.

www.birimcevir.com adresinden bakabilirsiniz. Kapak içinde önler 2.6 arkalar 3 bar diye yazar tam yükte. Genelde de benim gördüğüm hava basma pompaları psi cinsinden bastıkları için, bar'ı psi çevirdiğimizde;

3bar=43psi
    2,6bar=37,7psi

eder. Maalesef biraz tasarruf için fazla şişiriyorum ben. Tabi yol kuruyken bu değerleri kullanıyorum. Islandığı anda değeri düşürürüm. Çünkü yaptığım şeyin tehlikeli olduğunu biliyorum. Tek kişi bindiğim halde tam yüke göre tekerleri şişiriyorum. Ama bazen 4-5 kişi binmiyor değil yani :D

• quote:

Opel Meriva İncelemesini yeni bir sitemde yaptım. Buradan okuyabilirsiniz:

http://otomobilinisec.net/opel-meriva/

+1
  • ARABAM, MERİVA 1.3 DİESEL ESENTİA...
    48 LT MAZOT İLE 808 KM. YAPTIM.
    YANİ 1 LT MAZOT (2,59 YTL)=16,83 KM...
    YANİ 1 KM' DE = 0,154 YKR
    BENCE GAYET İYİ BİR RAKAM...

quote:

küçük bir hesap yapalım.

fulleyince genelde 48lt alıyor her ne kadar depo 53 lt olsa da...

48*2,68=128,64YTL Bir depo fiyatı
    850km Bir depoda gidilen yol
    128,64/850=0,1513YTL/km

Yani efenim şehir içi 15krş yakıyoruz. Fazlaymış ya :P Geçen sene 9-10 kuruşa gezdiğimi bilirim
  • ARABADA ÖYLE ÇOK SORUN OLDUĞU SÖYLENEMEZ.
    ARKA AMORTİSÖRLERDEN ÇOK GICIRTI GELİYORDU,
    DİREKSİYONDA İNCE BİR SES VARDI,
    KALORİFER ÇOK İYİ ISITMIYORDU,
    BİR DE KAPILAR BİRAZ AĞAR GELİYORDU...

ARABAM 15.000 BAKIKMINA GİRDİ
    ŞU ANDA DİREKSİYONDAKİ SES HARİÇ BÜTÜN SORUNLARIM HALLEDİLDİ.(ONU DA BEN ELLETMEK İSTEMEDİM)
    ASLINDA TAMAMEN SERVİS İLE ARANIZDAKİ DİYOLOĞA KALMIŞ BİR HADİSE...
    İŞİN TAKİPÇİSİ OLDUĞUNUZU VE ÇOK ÖNEMSEDİĞİNİZİ HİSSETTİRİRSENİZ HALLETMEYECEKLERİ HİÇBİRŞEY YOK.
    YETERKİ SERVİSÇİLERİ BİRAZ SIKIŞTIRIN.
    BEN EYÜP MAROTO YA GÖTÜRDÜM. MEMNUNUM. AMA DUYUMLARIM BU ARABALARIN DİREKSİYON SİSTEMLERİNİN SIKINTILI OLDUĞU YÖNÜNDE. HENÜZ CAMLARLA ALAKALI BİR ŞİKAYETİM OLMADI (BENİM ARKA CAMLAR MANUEL).

quote:

Orjinalden alıntı: mga93

arabanızda yaşadığınız sorunlar nelerdir? birisinden duydum arka kapı camlarında sorun yaşanabiliyormuş

• allaha şükür bir şikayetim yok
    ısı izmirde hayli yetiyor
    direksiyondeki flahs çarkını siprey ile direksiyondan gelen sesi ortadan kaldırabilirsiniz
  • Benim de belli periyodlarla direksiyonu yağlıyorlar, ses ortadan kalkıyor ama kesin çözüm değil...
    Bu arada cd çalar sıkıntısı da var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meriva75 -- 16 Aralık 2008; 13:00:15 >
  • merhaba, 2004 1.6 Essential sahibiyim, 2007 Aralık ayında aldım, araçtan çok memnunum, sıralı lpg sistemi taktırdım 0.175 kuruş civarı km'de... gayet memnunuz hem yakıt tüketimi hem performans ve de tabii ki geniş iç hacim.
    Daha önceden geçmiş bir konu ama lastiklerin basıncı ile ilgili de, dört lastiği yeniledim 195 65 R15, alaşım jantla birlikte. Arabayı satın aldığımda kış lastiği vardı, bana burada 36 psi demişti yetkililer? bir de örneğin 30-32 olduğu zaman lastik inikmiş gibi duruyordu?
    Bu arada bor madenli katkı maddesini yağ değişiminde kullandım, şu ana kadar bir farklılık göremedim 0.20 civarı idi tüketim şu an 0.175 bu katkı maddesi ile mi ilgili bilemiyorum.
    Merak ettiğim bir konu var bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim bu araca beyaz ışık uygulaması nasıl olur Osram'ın reklamlarını belki duymuşsunuzdur veya Xenon far uygulaması sağlıklı olur mu? gece sürüşünde biraz sıkıntılıyım.
    daha önceden ayburcun tarafından yazılan "Arka bagaj kapağına stepne koruyucusu koydursam nasıl olur ve bunun fiyatları nasıldır" sorusunu tekrarlamak istiyorum bu konuda bilgisi olan var mıdır? hem stepneye yer olması hem spor görünüm açısından. Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: coskunbi

merhaba, 2004 1.6 Essential sahibiyim, 2007 Aralık ayında aldım, araçtan çok memnunum, sıralı lpg sistemi taktırdım 0.175 kuruş civarı km'de... gayet memnunuz hem yakıt tüketimi hem performans ve de tabii ki geniş iç hacim.
    Daha önceden geçmiş bir konu ama lastiklerin basıncı ile ilgili de, dört lastiği yeniledim 195 65 R15, alaşım jantla birlikte. Arabayı satın aldığımda kış lastiği vardı, bana burada 36 psi demişti yetkililer? bir de örneğin 30-32 olduğu zaman lastik inikmiş gibi duruyordu?
    Bu arada bor madenli katkı maddesini yağ değişiminde kullandım, şu ana kadar bir farklılık göremedim 0.20 civarı idi tüketim şu an 0.175 bu katkı maddesi ile mi ilgili bilemiyorum.
    Merak ettiğim bir konu var bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim bu araca beyaz ışık uygulaması nasıl olur Osram'ın reklamlarını belki duymuşsunuzdur veya Xenon far uygulaması sağlıklı olur mu? gece sürüşünde biraz sıkıntılıyım.
    daha önceden ayburcun tarafından yazılan "Arka bagaj kapağına stepne koruyucusu koydursam nasıl olur ve bunun fiyatları nasıldır" sorusunu tekrarlamak istiyorum bu konuda bilgisi olan var mıdır? hem stepneye yer olması hem spor görünüm açısından. Teşekkürler.

dediğiniz bor power isimli ürünü bende kullandım büyük farklılar var. yokuşları bi vites yukarda çıkıyorum hakkaten. Ve yakıt tüketimi km başına 1krş düştü depoda 8-10lira civarı bi tasarruf. Bu arada benim 1.3CDTi motor...

• 2004 Model Enjoy Spor Paket Gümüş Gri

Aracın her şeyden evvel iç hacim genişliği insanı cezbediyor. Rahatlık denilince akla gelecek ilk araçlardan biri en büyük sorunu direksiyon kutusundan arada bir gelen tıkırtı. ( o kadar kusur kadı kızında da olur )
    Onuda araçtaki diğer donanım özellikleri hissetmiyor bile...

Yakıt konusunda ise şehir içi yakıt tüketimi normal seviyede ama şehir dışında göz ardı edilemeyecek kadar cimri. ( 1.6 ECOTEC 101 hp motor için )

Kısacası Meriva SÜPER !!!

Bu arada beni de gruba eklerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umur Ulaş -- 21 Aralık 2008; 1:43:05 >

• TÜM merivacıları burada görmeyi çok isteriz...

Umur Ulaş hoş geldin.....
  • Opel merivacılar benide aranıza ekleyin.Opel merivacılara bir sorum olacak 2005 model Meriva 1.6 lt essentia düz vitesli araca sahibim.Servise Cruise Control taktırkmak için aracımı bıraktım.Aracıma CC takıldı ancak servis motor kontrol ünitesi ile araç beyni arasında bağlantı olmadığı için CC nin çalışmadığını belirterek eski sinyal kolunu geri takmak zorunda kaldılar ve benim CC maceram başlamadan bitmiş oldu.Acaba merivanın benzinli modellerine CC taktıran varmı? Hangi serviste bu işlemi yaptırdınız?Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: austun1975

Opel merivacılar benide aranıza ekleyin.Opel merivacılara bir sorum olacak 2005 model Meriva 1.6 lt essentia düz vitesli araca sahibim.Servise Cruise Control taktırkmak için aracımı bıraktım.Aracıma CC takıldı ancak servis motor kontrol ünitesi ile araç beyni arasında bağlantı olmadığı için CC nin çalışmadığını belirterek eski sinyal kolunu geri takmak zorunda kaldılar ve benim CC maceram başlamadan bitmiş oldu.Acaba merivanın benzinli modellerine CC taktıran varmı? Hangi serviste bu işlemi yaptırdınız?Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

valla ben o konulara biraz uzağım daha doğrusu yeni aldım arabayı o yüzden daha bu tarz tefaruatlara giremedim.
    İzmirde egem ve opaz var bir onlara sor bakalım ..Eger izmire yakınsAN

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.