Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
345.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nissan note'a göre çok daha büyük bir araç dimi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topalbey

Direksiyon işini istediğiniz şekilde çözemezsiniz.Elektrik destekli hidrolik sistemde servo motordan gelen ses kroniktir. Bahsettiğiniz uygulamalar geçici süre olur. Facebook' ta Almanya'dan bir gurup var meriva scene diye onlarda genelde aynı şikayetleri yazıyorlar... Aracıma ben 5 gün önce yeni ayakkabılarını aldım. Net' te epey araştırdım bayağı olumlu yazılar gördüm Falken hakkında gittim aldım. Aracın orijinali 185 x 60 x 15 olan lastiklerini 195 x 60 x 15 olarak değiştim sadece taban genişliği 1 cm artmış oldu çok fark ta görmedim açıkçası. Az geniş olursa göze hoş gelir dedim ama dediğim gibi pek farketmedi. sökme - takma 4 adet sibop değişme dahil 870 lira verdim. Şu ana kadar kullanımda fren yapmada virajlarda sıkıntı yaşamadım yaş ve kuru zeminde biraz denedim fena değil. Üzerindeki Dunlop markaydı ve sert lastikti opel' in süspansiyonlarının sertliği zaten bilinir bir de lastik sertliği eklenince rahatsız ediyor du epey yumuşadı süspansiyonlar. İnşallah dayanıklı olur da gereksiz para harcamamış oluruz..

195 60 15 i bende yıllardır kullanıyorum.yakıt da hafif bir artı var tabi.ama yol kavrama ve virajlarda fark hissediliyor.ancak şu direksiyondaki tıkırtı işini çözmek olanaksız sanıyorum.2005 den sonra düzeltilmiş diye duydum.2004 cosmo var bende.öylece kullanıyorum 3 yıldır,alıştım tıkırtıya.ama her türlü çözüme açığım.ne olursa olsun vazgeçemiyorum merivadan

• bu araç ford b max ile pek tutmadi nedense ikinci elleri makul aslında. fiesta jazz alana kadar 2014 meriva alinabiliyor. kapılar biraz cins ondan tutmadı sanırım.
  • merivayı kullanan anlar.yenilerdeki kapılar bıraz garıp.ama kullanım ve işlevliğine diyecek yok
  • Arkadaşlar ilana koydum, hayırlı uğurlu olsun.
    Aramızda kalsın en son 30 a kadar düşerim :)
    Yakın zamanda baskı balata ve ön amörtisörü yaptırıcam o zaman 31 e bırakırım.

Otomatik vites ile üzerine para vereceğim takas olur :) Yine MPV sınıfı tercihim :)

İlan No: 462619093 Sahibinden
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-mpv-sinifi-avrupai-temiz-aile-araci-462619093/detay/
  • 2005 model meriva 1.6 essentia sahibiyim. aracımda BRC lpg sistemi var. 3 yıldır kullanıyorum.
    yaklaşık 50.000 km yol yaptım. şu anda 120.000 km de ve triger seti vs yeni değiştirdim.
    Geçen yıldan beri aracın modelini yükseltmek için arayış içerisindeyim.
    Meriva benzeri MPV araçları inceliyorum. Ama bir türlü bu ayarda bir araç bulamadım.
    İç hacim, bagaj genişliği, malzeme kalitesi vs.vs. bütün muadillerinden daha iyi.
    Lpg ile şehir içi 24 Krş Şehir dışı 19 krş gibi çok iyi yakıt tüketimi var.
    Üstelik araç performansından da çok memnunum. Rampa filan dinlemeden klima açık basıyorum gaza.
    Yeni Merivanın kapılarına ısınamadım. Ayrıca 1.4 T motora LPG uyumu yok deniyor.
    Dizel modelleri de gereksiz pahalı. Sanırım 250.000 km yi devirene kadar arabamla devam edeceğim.
    Benim durumumda olup, bana muadil araba tavsiye edebilecek olan var ise sevinirim.
    En sonunda Astra Sedan yeni kasa 1,6 alıp lpg takacağım gibi görünüyor. :)

• yasar11732 kullanıcısına yanıt
    Note'dan daha geniş

• Sarıçoban kullanıcısına yanıt
    selamun aleykum hocam bende1,6 enojoy var .ama gönlümde scenic yatıyo bu sınıfın en baba araçlarındandır kendisi. Hoş şimdilerde bu özelliğini c max ve pejonun picasso serilerine kaptırdı ama.yinede scenic 2 lere bakabilirsin tavsiyemdir
  • ozgurozdemir77 O kullanıcısına yanıt
    2009 da sorduğun bu soruya şimdi cevap vermek ne kadar doğru bilmem ama yazdığın araç fiyatı bugün minumum 35000 maximum 40 000 tl
  • m.hastası kullanıcısına yanıt
    Hocam o sesi direksiyon altındaki paneli sokup özel bir yağ ile yagliyorlar yılda 1 kez yaglatiyorsunz 30 TL karşılığında o ses komple kesiliyor.Yada nette arastirrsaniz bulursunuz,İzmir'de bir özel servis o sesi yapan plastik parçayı söküp yerine tornacida princden yaptırıp takıyorlar 300-400 TL gibi bir ücret alıp ömür boyu garanti veriyorlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarıçoban kullanıcısına yanıt
    Hocam sana kim dediyse sallamis ,1.4 turbo motora landrinzo LPG takılıyor gayet uyumlu 140 beygirlik araç guzunz yetiyorsa tavsiye ederim arada uçurum var.Suan da zaten Merivayi guncelleyip Crosland x e dönüştü .

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    nerde yapıyorlar 30 tl ye?sanayideki çakallar o paraya aracın yanına bile gelmiyor.klima fanını açınca gaz kokusu geliyordu,zavoli,yetkili servisine gittim-bakım lazım 1500 tl ,ucuzundan istersen 700 tl çekti-bir başka lpg ci aletle ölçüp egzozcuya salladı.Tanıdık bir elektrik ustası 50 cm lik bir boruyu söküp uçlarını keskiyle kesip tekrar taktı koku falan kalmadıhadi gelde o paraya tıkırtıya baksınAslana ensen niye kalın demişler,o da kendi işimi kendim yaparım demiş,bu adamlar bizi amatör usta yapacak.......

Hocam haklısın oyuzden biraz ilgili olup bu işleri bilmek lazım ,o dreksiyondaki tıkırtı için hiç gitmediysem 8-9 ustaya gittim kimisi sağlam olan alt takımları değişti 300-400 TL civarı para ödedim sonra hiç alakası olmadığını farkettim sonra bı başkasına gittim direksiyon stunu komple değişecek 2500 TL civarı fat çekti ,birisi mafsal değişecek dedi soktu baktı bişey yok bulamadı ve beni yildirdilar ,bunlar Samsun'da olan olaylar 😂😂 sonra aracını satılığa cikaran insanlara telefon açtım ve yine Samsun'da yetkili servisten ayrılmış Özel servis açmış bı ustaya gönderdiler.Allh razı olsn 10 dk da işi çözdü direksiyon milini (direksiyonun altındaki kapağı sokup drsiyonu sağa sola çevirerek) özel yağla yılda 1 kez 30 TL verip yaglattim ne ses kaldı ne bsey,5 ay evelde aracı sattım sattığım admaada söyledim bakıma bu ustaya gideceksin diye 😂😂 usta herşeyden onemli yoksa bana o dreksiyon 5000 TL'ye patlicakti ses hala kesilmemis olacaktı..

• o özel yağı bilsek..kendimiz yapabiliriz,elimizden o kadarlık iş gelir sanırım
  • Merhabalar 2005 enjoy meriva kullancısıyım. Çok memnunum ilk sahibiyim satmak hiç istemiyorum diyebilirim. Daha çok tadından yenmez hale getirmek istiyorum Ama bu arabada bildiğiniz üzere aux-usb girişi veya Bluetooth yok günlerdir araştırdım. Fm transmitter diye birşey buldum alıyordum son anda vazgeçtim İatanbulda yaşıyorum boş frekans üzerinden bluetooth bağlantısı yapabiliyorumuş ama İstanbulda hiç boş frekans olmadığından ötürü ses cızırtı yapıyormuş. Velhasıl kelam benim bu arabada telefondan aktararak şarkı dinlemem gerek. Ekran falan taktırmak istemiyorum Cd leri sevmiyorum kalabalık yapıyor arabada. Sizin bir yönteminiz, yada önerdiğiniz, kullandığınız birşey var mıdır bunu çözmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkozdenn -- 10 Ağustos 2017; 22:59:29 >
  • fm transmitter ler frekans boşsa güzel oluyor.Cihazınız Siemens cdr 2005 vdo ise yapacağnız tek şey aux çıkışı yaptırmanız(nette ararsanız bir sürü video var,ayrıca bu işi yapan İstanbul da usta var sanıyorum) sonrada ucuz bir kablo ile bluetooth,gelsin telefondan müzikler

Arabadaki radyo bundan dediğiniz aux girişi buna olur heralde cdr dediğiniz bundan oluyor heralde

• üzerinde yazar cd 30 mu yoksa 2005 mi...ama 30 a benziyor.Sağ üst köşede yazıyor ama resimden okuyamadım.https://forum.donanimhaber.com/her-marka-oto-teyp-e-aux-girisi-yapilir-mp3-ve-ipod-icin--38483246
    Barış Gümüşsoyyoutube
    Astra H CD 30 Aux (EXTERN İN) Yapımı
    https://www.youtube.com/watch?v=tKCs58aycyw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.hastası -- 11 Ağustos 2017; 16:33:33 >

Evet benimki CD30 şimdi baktım yapanlarda var. Ama uğraştıracak gibi ben araştırayım bir ustaya yaptıracağım umarım problem olmaz. Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.hastası

quote:

Orijinalden alıntı: topalbey

Direksiyon işini istediğiniz şekilde çözemezsiniz.Elektrik destekli hidrolik sistemde servo motordan gelen ses kroniktir. Bahsettiğiniz uygulamalar geçici süre olur. Facebook' ta Almanya'dan bir gurup var meriva scene diye onlarda genelde aynı şikayetleri yazıyorlar... Aracıma ben 5 gün önce yeni ayakkabılarını aldım. Net' te epey araştırdım bayağı olumlu yazılar gördüm Falken hakkında gittim aldım. Aracın orijinali 185 x 60 x 15 olan lastiklerini 195 x 60 x 15 olarak değiştim sadece taban genişliği 1 cm artmış oldu çok fark ta görmedim açıkçası. Az geniş olursa göze hoş gelir dedim ama dediğim gibi pek farketmedi. sökme - takma 4 adet sibop değişme dahil 870 lira verdim. Şu ana kadar kullanımda fren yapmada virajlarda sıkıntı yaşamadım yaş ve kuru zeminde biraz denedim fena değil. Üzerindeki Dunlop markaydı ve sert lastikti opel' in süspansiyonlarının sertliği zaten bilinir bir de lastik sertliği eklenince rahatsız ediyor du epey yumuşadı süspansiyonlar. İnşallah dayanıklı olur da gereksiz para harcamamış oluruz..

195 60 15 i bende yıllardır kullanıyorum.yakıt da hafif bir artı var tabi.ama yol kavrama ve virajlarda fark hissediliyor.ancak şu direksiyondaki tıkırtı işini çözmek olanaksız sanıyorum.2005 den sonra düzeltilmiş diye duydum.2004 cosmo var bende.öylece kullanıyorum 3 yıldır,alıştım tıkırtıya.ama her türlü çözüme açığım.ne olursa olsun vazgeçemiyorum merivadan

2005 den sonra çözülmüş değil yeni kasaları bilmem benim aracım 2006 model Enjoy yılın ikinci yarısı üretimi ama ses var.

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.