Şimdi Ara

OPEL MOKKA 1.4 COSMO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
9.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mokka için alternatif olarak golf veya auris tamamen kişisel seçimlerden dolayı olabilir bana göre.. Yani 'bu segmentde bu fiyata içime sinecek araba bulamadım, demek ki SUV sevdasından vaz geçicez' demek biraz.. O da çok başka parametrelerin olduğu bir olay.. Herkezde fark eder.. Ben mesela yola POLO niyetiyle çıktım.. Mokka'nın tek sebebi 'kaliteli ve donanımlı bir SUV mu kullansam acaba hazır nispeten gençken ve araba değiştiriyorken' di. Bir de onun tadna bakmış oluruz gibisinden.. Bunu almazsam direkt sıfır bir 1.6 TDİ Comfortline POLO benim seçimim.. Tamamen benle ilgili sebeplerden dolayı...

Ben Mokkanın içine bindim.. Trax'dır vesairedir onların da bindim.. Kalite olarak Mokka Trax'ın yanında şiir gibi..Trax'ın kalite açısından bir alt klasman olduğu çok belliydi mesela benim gözümde.. Hem her taraf sert plastik, hem tasarımda bir oturmamışlık var.. Captur çok moda bir tasarım benim gözümde.. Moda dediğin bugün güzel görünür yarın eski görünür.. Modanın olayı budur biraz.. Mokka'nın çizgileri gayet oturaklı ve modaya bulaşmadan iyi.. kişisel bir tercih ama ben şahsen daha oturaklı tasarım taraftarıyım.. POLO'nun içini dışını o yüzden beğenmiştim .. Juke'la aynı segment denmiş, sahibine hayırlı olsun, çok tutan bir araba Juke ama ben bu kadar tasarım olsun diye tasarım bir araç görmedim.. o ne biçim fardır, ne amaca hizmet eder o şekil.. şekil olsun diye şekil.. Ek olarak Mokkanın uzunluğu 4,28m, Juke 4,13m.. 15cm fark var arada.. bence aynı segmentde demek hata.. 15 santim çok büyük fark.. mersedes C serisi ile E serisi arasındaki fark da 25 cm sonuçta 1 metre değil.. Sportage bir üst segment güya.. Herkez yokuşta boğuluyor demiş.. SUV yokuşta boğulur mu ya?... O kadar yapılı arabaya bineceksin, yokuşta boşulacaksın.. Motor da biraz kalıbının motoru olacak.. 0 - 100 km 10 sn'nin altında Mokkanın hızlanması.. Ek olarak 4 çeker araba Mokka.. yine iş biraz kalıbının arabası olmaya geliyor.. ben tabi araziye çıkacak değilim.. Çıkamaz zaten bahsi geçenlerin hiçbiri Mokka da dahil .. Ama madem SUV var, karda biraz farkı olsun.. Garajımın önündeki yokuştan karlı havada çıksın.. İşyerinin otoparkında çıkan rampada kar yağınca kalmasın.. Şehirdeki kar kış ortamında bi farkı olsun..

Nitekim bence SUV gibi SUV Mokka.. Kalitesi, motoru, görüntüsü..

Sanırım istek ve ihtiyaç biraz SUV taklidi yapan binek araba doğrultusunda olduğundan bu Mokka tutulmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noahian -- 21 Ekim 2013; 1:18:12 >

• Fiyatı satışa etken bence mağlum biraz tuzlu

Cosmo ise baya dolu donanım yok yok hakkaten

Benzinin litresinden şikayetiniz yoksa alınır binilir bence hoş ve 4x4 olması'da büyük avantaj

Bazı suv adı altında bilinen 4x2 araçlar gibi değil.
  • Mokka'nın fiyatı oldukça yüksek anladığım kadarıyla. B segmentindeki bir SUV için o fiyat bence de yüksek. İlk başlarda Captur için ben de önyargılıydım. Dışarıda gördükçe fikrim değişti. Ayrıca 50.000 lira civarına alınabilecek güzel bir SUV görünümlü Clio gibi alet. Tabi Clio'ya göre daha geniş ve gösterişli olduğu gerçek. Alanlar-kullananlar zevkli bir araç olduğu konusunda hemfikir ama iç aksamının sert plastik olması ve süspansiyonunun sert olması konforu azaltıyor. Kullanmayanlar ise yine önyargılı :) Araç hakkında yorum bulmak kolay değil. Captur için BURADA Kullanıcı Yorumunu paylaşıyorum. Bence 50-55 bine bunu almak varken verip Mokka almak mantıklı değil.

• Machinista M kullanıcısına yanıt
    Capture'ın Mokka'nın yanında esamesi okunmaz bana göre.Mokka çok iyi bir araç değil fakat Mokka nere Capture nere Allah aşkına.
  • interestedintech33 kullanıcısına yanıt
    Evet o yüzden 10-15 bin lira daha verip Mokka almak daha mantıklı değil mi?
    Hatta o yüzden piyasada bu kadar Captur varken neredeyse hiç Mokka yok.
    Ve hatta bu yüzden B segmentindeki bir SUV'cuk C Segmenti SUV'larla neredeyse aynı fiyata alınmalı diyorsunuz.

Bu arada evet katılıyorum Mokka'nın yanında Captur kalitesiz kalıyor. Diğer özelliklerini bilmiyorum ama Mokka'nın daha iyi olduğuna katılıyorum. Sadece çok pahalı diyorum.
  • bu bütçe ile araba alacak olsam xv den başka bir araç düşünmem bile...
  • Kusura bakmayın ama ilk virajda devrilecek gibi duruyor bu araçlar.

Benim de tavsiyem, performans konusu belirleyici değilse XV olacaktır ya da 1-2 yaşında dizel Forester hem performans hem tüketim hem de yol tutuş açısından zirve olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machinista

Evet o yüzden 10-15 bin lira daha verip Mokka almak daha mantıklı değil mi?
    Hatta o yüzden piyasada bu kadar Captur varken neredeyse hiç Mokka yok.
    Ve hatta bu yüzden B segmentindeki bir SUV'cuk C Segmenti SUV'larla neredeyse aynı fiyata alınmalı diyorsunuz.

Bu arada evet katılıyorum Mokka'nın yanında Captur kalitesiz kalıyor. Diğer özelliklerini bilmiyorum ama Mokka'nın daha iyi olduğuna katılıyorum. Sadece çok pahalı diyorum.

Evet fiyat konusunda haklısınız fakat bayiye gidip satış temsilcileriyle konuşmakta fayda var çünkü gerçekten iyi indirimler yapılıyor.Fakat capturea göre fiyatının yüksek olmasının bir çok nedeni var.Çok çok daha iyi bir araç mokka.Cosmo donanım özellikle çok dolu.Ayrıca awd 4 çeker sistemi var.Malzeme kalitesi,yol tutuş vs. bence çok normal bu fiyat farkı.

• Mokka şekil itibariyle fena değil. Ancak ismini unuttuğum bir otomobil programında inceleme yapıyorlardı; Yol tutuşu çok kötüymüş. Hele ki hızlı kullanımda hiç güven vermediğini söyledi. Bu yüzden Mokka aklımda hep bu şekliyle kaldı. Bu arada B segmenti Suv çoğalmaya başladı. 2008'e bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loutrec_ -- 22 Ekim 2013; 22:40:01 >
  • Merhaba;

Bende uzun araştırmalar sonucu Ekimin 10 unda Mokka 1.4T AWD Enjoy satın aldım,aklımda Enjoy donanımı yoktu ancak bayii elinde bulunan üzerinde yan basamaklar,ön ve arka demirler ve cam filmleri mevcut araca Cosmoya oranla çok daha iyi bir indirim yaptı.

Yollarda hiç görünmediği doğrudur bayramda Bursa Yalova civarındayım sadece İstanbula dönüşte Bahçeşehirde kahverengi bir Mokka gördüm.Özellikle Bursada epeyce Captur gördüğümüde belirteyim.

Yol tutuşu bana epeyce güven verdi otobanda fazla zorlamadan 210 u gördüm, daha da giderdi Daha önce Insignia Sports Tourer kullanmış biri olarak Mokka bana aynı güveni verdi,hatta İnsignia Sports Tourer a göre aracın görüş açılarının daha ferah olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İçi internet sitelerinde abartıldığı kadar kesinlikle dar değil Dış ve iç tasarımda çok hoşuma gitti.Kalite Opel kalitesi.

Şehir içi gündelik 2007 model Polo kullanıyorum, hafta sonları keyif yapayım, gerekir ise 4X4 özelliklerinden yararlanayım amaçlı Mokkayı aldım ve ilk 1200 km lik yorumum iyiki almışım :) verilen parayı bence fazlasıyla hakediyor arabayı kaça aldın diye soranlara indirimle 70 e aldım diyorum(70 e 60a almadım tabiki) sıfır km 4x4 Opel i bu paraya çok uygun fiyatlı almışsın bana söylenen genel yorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.