Şimdi Ara

OPEL MOKKA 1.4 COSMO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
9.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ev-iş yapmak işin ufak dizel araba niyetiyle sağa sola bakarken bi iki ara gazı neticesinde ufak SUV bakar oldum.. Baba da ufaktan destek atarız dedi..

2012 model sıfır km Opel MOKKA 1.4 140bg COSMO paket vardı bir yerde 65.000 istediler.. Bindim içi felan bir hoşuma gitti.. Ufak arabaları ezberledik 1-2 haftada ama bu segmente hiç bakmamıştım..

Sahibinden'e felan baktım, ikinci eli pek yok, olanda da biraz fazla fiyat kaybı var gibi geldi.. ufaktan bi rahatsız oldum, biraz başka araba bakındım ama bakındıkça bu arabanın mantıklı olduğunu görüyorum.. Anlamadığım bunun niye bu kadar az tutmuş olduğu.. Değer kaybı mesela niçin bu kadar.. ya da bana mı öyle geldi..

Diğer benzer arabalara baktım;

Tiguan bir kere direkt daha pahalı.. Üstelik de verileri daha çok yakıyor gösteriyor..

KİA sportage desen her haltı var ama bir kalite sıkıntısı var diyorlar iç mekanda.. ve 4x4 değil.. Mokka 4x4.. Ek olarak çok yakıyor diyorlar sportage için.. Ek olarak biri Opel biri KİA..

Bu araba 4x4, 140 beygir koç gibi alet, 10 saniyenin altında 0 - 100 km..opel iyi marka.. hafif daha az yakıyor duruyor diğerlerine göre, içi bomba gibi , yarı deri koltuklar felan, güzel kokpit var... dış görünüşü ben açıkçası gayet beğendim, juke felan bana çok soytarı işi geliyor, QQ da çok sıradan duruyor.. bir de 2012 cosmo paketde opel eye da varmış şeritden çıkınca uyaran, trafik işaretlerini yakalayıp ekrana alan bilmemne.. belki çok faydalı olmayan fantastik bilimkurgu bi olay ama bu da pahalıca bir opsiyon diğer modellerde..

Nihayetinde 65.000 liraya, güçlü, 4x4, iyi marka, güvenli, içi dolu küçük SUV bence fena değil..

Bu araba niye esamesi pek okunmayan pek tercih edilmeyen bir araba.. bu fiyata kötü mü, elde mi patlar bu araba?

• Yalniz bu arac tiguan veya qq veya sportge in rakibi degil. Mokka yi juke larla filan kiyasla.
  • Bu arac Qashqai-Tiguan-ix35-Sportage'in,

bir segment altindadir , B-segmenti platformu ve dolayisi ile de o segmentin ozelliklerini tasir. Direkt rakipleri Peugeot 2008 , Renault Captur ve Nissan juke'tur.

Simdi aracin fiyatini ve neden tutmamis olmasini az once verdigim onermeye gore tekrar degerlendiriniz.
  • şehir içinde Tiguan dan az yakmaz ....

4x4 ev-iş kullanımı için gereksiz masraf...

65 bine sıfır Mitsubishi ASX 1.6 İntense alınabilir... Mokka dan az yakar üstelik LPG uyumlu.

ya da aynı paraya Subaru XV 1.6 benzinli baz donanım AWD + CVT..
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

şehir içinde Tiguan dan az yakmaz ....

4x4 ev-iş kullanımı için gereksiz masraf...

65 bine sıfır Mitsubishi ASX 1.6 İntense alınabilir... Mokka dan az yakar üstelik LPG uyumlu.

ya da aynı paraya Subaru XV 1.6 benzinli baz donanım AWD + CVT..
    konuyu dün açsaydınız, bursa'ya bu öğlen geri dönen halamın kızının aracı hakkında bilgi alırdım, kısmet. döndüler maalesef.

yalnız, bu aracın gerekliliğini iyice düşündünüz mü? 65 bin liralık mini suv gerekli mi gerçekten ev-iş için? yanlış anlamayın, tercihlerinizi sorgulamıyorum ama nihayetinde benzinli bir araçtan bahsediyoruz ve karoseri itibariyle fiyatı ortada.

• Hocam o parayi o minnoşa verecegine ya git intense paket Asx al yada 3.000-4.000 daha koy git XV elegancd pKet al daha mantikli bi is yapmis olursun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

Hocam o parayi o minnoşa verecegine ya git intense paket Asx al yada 3.000-4.000 daha koy git XV elegancd pKet al daha mantikli bi is yapmis olursun :)
    @tozkoparan;
    Hocam 4x4 yanıp tutuştuğum bir özellik değil kesinlikle ama hani bu araçta fiyata dahilse hayır demem.. Verilere göre de tiguandan daha az yakar duruyor.. Bayağı da daha ucuz tiguandan.. Subaruya şimdi baktım da Volvo V40 Cross'a benziyor.. bana çok stationwagon vari geliyor bu arabalar.. subaru biraz motordan anlayan adam arabası.. ben pek anlamam.. içi güzel mi dışı güzel mi satsam satılır mı diye bakarım.. Mitsubishi'ye bir bakayım ama..teşekkürler

@janjan;
    Ben aynı gün Captur'u da gördüm Juke'u da.. yine galeri içerisinde gördüm hepsini.. Bu araç belki ufaktır QQ'dan ix35'den ama, bana Captur'a mı yakın Tiguana mı deseniz Tiguana derim... ama verilere baktım, dediğiniz gibi.. capturla nerdeyse aynı..Peg 2008'i de allah sahibine bağışlasın da pek benlik bir tasarım değil.. Ama anlıyorum demek istediğinizi.. Sandığımdan ufak bu araba demek ki...

@opelmania;
    Ewt öyle imiş.. Bana olduğundan daha iri göründü.. ortam ışığı felan sebebiyledir belki de..

@Umut T.;
    Teşekkürler Umut hocam, yetişseymişiz iyiymiş memnunlar mı bir dinlerdik.. Gerekliliği konusunda haklısınız, yola çıkarken kafamdaki Polo ile çok tezat bir iş.. Peder biraz gazladı.. bu yaşında benzini harcayıp büyük arabaya binmeyeceksen ne zaman bineceksin diye.. Yaş da 35 bu arada öyle delikanlı da değiliz.. Polo'yu da param ona yettiği için değil tasarruf olsun diye alacaktım.. Biraz da hani prestijli bişey felan mı olsun acaba diye bi gaza geldik.. Babamın da demeyeceği şeydir normalde, öyle bir hevesdir oldu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sınıfta tavsiye edebileceğim araba ; benzinliyse asx, dizelse 2008 olur kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Bu sınıfta tavsiye edebileceğim araba ; benzinliyse asx, dizelse 2008 olur kardeşim...
    Değerli Arkadaşım, diğer arkadaşların tavsiyeleri falan tamam da en iyisi sen Mokka test aracı olan bir Opel bayiine git, kendin otur ve dene. İçine sinerse tamam. Yok, memnun kalmazsan o zaman başkasına bakarsın. Şimdi diğer marka ve modelleri kötüleyemem. Zira test sürüşleri haricinde kullanmadım, bilmiyorum. Ama tam da senin baktığın araca sahibim. O nedenle ne istiyorsan sor, elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. Aslında sormadan önce benim forumdaki eski mesajlarım arasında Mokka ile ilgili çok sayıda mesaj var. Şöyle bir ararsan bulabilirsin (mesajlarımın direk linklerini koymak isterdim ama internetim çok yavaş olduğundan şu an için mümkün değil). Mokka'nın neden ikinci eli az diye sormuşsun, hemen söyleyeyim : Araç çok yeni, bu bir. Avrupa'da yok satarken bazı saplantılar nedeniyle Türkiye'de henüz istenen satış rakamlarına ulaşamadı, bu iki. Benim de en çok eleştirdiğim yönü olan fiyatı nedeniyle insanlar soğuk bakıyor, bu üç. Dedim ya en iyisi aracı bir dene. En iyi fikre o zaman sahip olursun.

• Sinifinin en iddali modeli eger hosunuza gidiyorsa alin derim piyasada az olmasinin nedeni modelin daha yeni cikmis olmasi
  • Madem mokka hoşunuza gidiyor ve 4x4 illa olmasına gerek yok diyorsunuz mokkanın platform kardesı hemde cok daha ucuz olan trax'ı düşünmüyorsunuz ?
    Bence bir bakın değerlendırmeye değer.
    Üstelik LPG uyumlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Madem mokka hoşunuza gidiyor ve 4x4 illa olmasına gerek yok diyorsunuz mokkanın platform kardesı hemde cok daha ucuz olan trax'ı düşünmüyorsunuz ?
    Üstelik LPG uyumlu.
    Mokka'yı kullanmadım. Fakat geçen yaz Trax ile birlikte bayide üstünkörü incelemiştim. Aynı sınıfta olsalar da adı geçen modellerden daha SUV'vari duruyor. Daha gösterişli... Yalnız plastikler takır takır...Bir de İnsignia 1.4 parasına satılması da adaletsizlik. 4x4 farkı var ama...

Kardeşimde Sportage var. Bence çok daha hoş bir araç. Tabi yakıt çok.
  • quote:

Madem mokka hoşunuza gidiyor ve 4x4 illa olmasına gerek yok diyorsunuz mokkanın platform kardesı hemde cok daha ucuz olan trax'ı düşünmüyorsunuz ?
    Üstelik LPG uyumlu.
    Mokkanın rakipleri Nissan JUke ile Tenault Captur.Amam bir araca o para verilecekse Ya Nisssan Quasquhai ya da KIV sportage olucak.Birde 1.4 turbo benzin insignialarda kullanılansa çokta az yakmaz birde 4*4 dahada çok yakar.Genelde opel kullanıcıları forumda fabrika değerlerini yakalayamıyor.Amam forumda agresif kullanan opel kullanıcısıda çok.BEnce nissan Quasquhai der giderim.
  • quote:

Üstelik LPG uyumlu.
    Bu versiyonu 2013 model 0 olarak 50.000 TL bile olsa yine satması zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Mokkanın rakipleri Nissan JUke ile Tenault Captur.Amam bir araca o para verilecekse Ya Nisssan Quasquhai ya da KIV sportage olucak.Birde 1.4 turbo benzin insignialarda kullanılansa çokta az yakmaz birde 4*4 dahada çok yakar.Genelde opel kullanıcıları forumda fabrika değerlerini yakalayamıyor.Amam forumda agresif kullanan opel kullanıcısıda çok.BEnce nissan Quasquhai der giderim.

Alıntıları Göster
    Şöyle bir sıfır ASX alın, 12 milyarı da cebe atın derim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-2013-sifir-km-asx-1.6-invite-mt-cok-ozel-fiyata-140649554/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Cellar Door

Şöyle bir sıfır ASX alın, 12 milyarı da cebe atın derim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-2013-sifir-km-asx-1.6-invite-mt-cok-ozel-fiyata-140649554/detay

Alıntıları Göster
    bu araç fiyat olarak türkiye'deki en kazık araçlardan biridir.

kendisi b+ bir araçtır, kalite olarak linea, rapid, captur seviyesindedir. dizel bile değildir, tipi hariç her konuda kötü bir araçtır ve 65.000 tl'dir. şaka gibi.

gidin 10.000 tl daha verin kuga alın bari. sakın diyorum sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

bu araç fiyat olarak türkiye'deki en kazık araçlardan biridir.

kendisi b+ bir araçtır, kalite olarak linea, rapid, captur seviyesindedir. dizel bile değildir, tipi hariç her konuda kötü bir araçtır ve 65.000 tl'dir. şaka gibi.

gidin 10.000 tl daha verin kuga alın bari. sakın diyorum sadece.

Alıntıları Göster
    teyzem geçen hafta chevrolet trax aldı, full+full tabir edilen araçlardan. motor mokka ile aynı motor bildiğim kadarıyla , 140 beygir 4x4. geri görüş kamerası, sunroof, dokunmatik ekranlı güzel bir yol bilgisayarı - ya da radyo, cd çalar her ne halt diyorsak-. araç içinde yok yok, tüm güvenlik donanımları zaten standart. 58.500 TL'ye alınmış. Açıkçası mokkaya o parayı vermezdim. Verenin mantığını anlamam zaten. Yakıt tüketimi 9.6 litre ortalamadaydı. Çok trafikli bir bölgede oturuyoruz daha önce başka konularda söylemiştim, böyle bir ortamda makul. Daha sakin bir trafik ve kullanımda 8.2 8.3 görür gibi geliyor bana. Ayrıca nedense bana mokka'dan çok daha heybetli göründü. Beyaz renk çok çok hoş duruyor. Bence bir bakın. Sonra pişman olursunuz trax yerine mokka aldığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noahian
    ...Subaruya şimdi baktım da Volvo V40 Cross'a benziyor.. bana çok stationwagon vari geliyor bu arabalar.. subaru biraz motordan anlayan adam arabası.. ben pek anlamam.. içi güzel mi dışı güzel mi satsam satılır mı diye bakarım.. Mitsubishi'ye bir bakayım ama..teşekkürler

Önyargı. XV'yi gözlerinizle görmeden, peşin hükümde bulunmayın bence. XV'nin kökü "stationwagon" olsa da pratikte pek ilgisi yok. Kaldı ki, gözlerinizle görünce XV'nin ASX'ten çok daha az "stationwagon" olduğunu anlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: Noahian
    ...Subaruya şimdi baktım da Volvo V40 Cross'a benziyor.. bana çok stationwagon vari geliyor bu arabalar.. subaru biraz motordan anlayan adam arabası.. ben pek anlamam.. içi güzel mi dışı güzel mi satsam satılır mı diye bakarım.. Mitsubishi'ye bir bakayım ama..teşekkürler

Önyargı. XV'yi gözlerinizle görmeden, peşin hükümde bulunmayın bence. XV'nin kökü "stationwagon" olsa da pratikte pek ilgisi yok. Kaldı ki, gözlerinizle görünce XV'nin ASX'ten çok daha az "stationwagon" olduğunu anlarsınız.

Alıntıları Göster
    Mokka için söylenilen sınıf ayrımına katılmıyorum. Bu aracın qq, tiguan, sportage gibi araçlardan boyut olarak aşağı kalır yanı yok. Hatta qq dan falan daha heybetli duruyor. Memleketten gelirken yolda görmüştüm led gündüz farları vardı sanırım cosmo modeli olmalı aracın tipi çok güzel baya bir hoşuma gitmişti. İstenilen parayı hak eder mi orası meçhul ama gayet güzel bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Mokka için söylenilen sınıf ayrımına katılmıyorum. Bu aracın qq, tiguan, sportage gibi araçlardan boyut olarak aşağı kalır yanı yok. Hatta qq dan falan daha heybetli duruyor. Memleketten gelirken yolda görmüştüm led gündüz farları vardı sanırım cosmo modeli olmalı aracın tipi çok güzel baya bir hoşuma gitmişti. İstenilen parayı hak eder mi orası meçhul ama gayet güzel bir araç.

Alıntıları Göster
    mokkaya ben de uzun zamandır bakıyorum. eleştiriler yukarda sıralanmış. ve bu segmentte rakipleri çok, capture-2008-trax-asx gibi modelleri bekledi biraz da alıcılar... bunların içinde öne çıkan 2008 ve mokka sanırım. eleştirilerin geneli aynı; 2008 için 208in, mokka için corsa nın hafif şişkini deniyor. dar küçük vs.. diyerek. b suv denmesi de bunlardan galiba. insanlar biraz da önyargılı bakıyorlar. diğer taraftan 4x4 sürekli istemeyenlere mesela 2008 güzel bir alternatif olabilir (bkz. grip kontrol ) şu var ki bu fiyatlarda az değil. özellikle mokkada 2. el bakan biri olarak fiyat skalasını yüksek bulduğumdan golf- auris tarzı alternatiflerin 2. ellerini daha çok düşünüyorum. bu da başlığı açan arkadaşan sorusuna bir cevaptır aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_tech -- 21 Ekim 2013; 0:19:09 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.