Şimdi Ara

opel mokka 1.6 115 hp (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
21.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. 24.10.2013 tarihinde opel mokka 115. hp cosmo modelini aldım. alırken muadili olan kia sportage, hyundai ix35 nissan qasqai yide bol bol inceledim.
    öncelikle aracımdan fazlasıyla memnunum. forumda hiç aracı kullanmayan kişiler bilip bilmeden cevaplar yazmaktadır. donanım olarak ve güvenlik olarak yukarıda saydığım araçlardan çok üstün bir araçtır. bu araç orjinal alman üretimidir ve görsel olarak yukarıdaki araçlardan hariç ww tiguandanda çok üstün bir araçtır. aracın çekişi çok fazla hız yapmayan kişiler için gayet iyidir. çekişinde hiç bir sıkıntı şu ana kadar yaşamadım. passata bile 102 hp yaptıktan sonra bu aracın çekişi kasasına göre gayet normaldir.

kia sportage bir arkadışımda var bir kaç kere kullandım çekiş ve atikliği bundan çok daha iyidir. aldığım günden beri hiç şehir dışı seyahat etmedim şehir içinde yakıt tüketimim ortalaması 9,00 litre dir ki buda bu kasa bir araç için çok normal ve iyidir. aracı aldığımdan beri yolda veya park esnasında en az 100 kişi aracın dış görünümü çok hoşlarına gittiğinden durdurup sorgu sual etmiştir ve hepsi aracı çok beğenmiştir. bu aracın forumda bazıları tumayacağını söylemektedirler ama ne hikmetse bayide araç stoğu kalmamış ve bir çok kişi bulamamaktadır.

tüm bunların yanında bence ön önemlisi yukarıda saydığım araçlar ve ww tiguandan en önemli artısı yetkili servis tarafından lpg montajı yapılmasıdır. 1.4 turbo modelinde ise garantili lpg montajı yapılmamaktadır. şu anda aracım 5500 km de bir iki ay sonra bende yetkili serviste lpg taktıracağım lpg benzinden yaklaşık %10 daha fazla yakar buda demekkki şehir içinde 10.00 litre lpg yakacaktır. ankarada lpg'nin fiyatı 2,25 tl olduğuna göre o zaman yakıtı 225 kuruşa düşecektir şehir içinde. sırf garantili lpg takılması bile bu aracın piyasada tutulması için yeterlidir. çünkü gümüz türkiyesinde akaryakıt fiyatlarının çok fahiş fiyatta olduğu malum. aracım iç tasarım ve aksamları bence diğer araçlara göre daha kalitelidir.

pek yakında chevroletin buna benzer trax diye bir modeli çıkacak fakat chevrolet bu aracı korede üretecek bildiğim kadarı ile fiyatı biraz daha makul olabilir. fakat kesinlikle bu araçtaki kalite ve güvenlik donanımları kadar kaliteli olmayacağı açıktır. aracı 24.10.2013 tarihinde 55.000,00 tl ye aldım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: AO

Sizcede o direksiyon hem çok büyük hemde çirkin değilmi? Direksiyon konsolun üzerine düşmüş Can simidi gibi duruyor ve içerideki havayı öldürüyor bence daha küçük ve spor bir direksiyon olmalıydı Geyik başı değil.

direksiyon benim de dikkatimi çekti azcık daha küöük olabilirdi.

aracın ağırlığını merak ediyorum.
  • Araç 1501 kg olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ix35, sportage, nissan bu aracın muadili değil, bir mesaj yazıp diğerlerine anlamsız çamur atmak ahlaki değil, mokka'da artı ve eksileri ile iyi bir araç ancak donanım fiyat kıyaslamasında (4*4 özelliği hariç) ix35 ve sportage'in yanına yaklaşamaz
  • Bende 14 şubatta Mokka 1,6 115 hp aldım. Araç çekiş yönünden ve hız yönünden bence gayet iyi. Dış görüntüsünden dolayı araçla nerde durduysam başına 2-3 kişi toplanıyor. Fakat Araçta 3 ve 4. viteste araç yüke bindiği zaman ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Turbo sesine benziyor ama araçta turbo yok. Dün aracı servise verdim inceliyorlar. Bugün saat 4 gibi bilgi vereceklermiş. Bakalım ne diyecekler. Aynı araçtan sahip olanlar varsa 3. ve 4. viteste araca biraz yüklenip aracı dinlerlerse sevirim bakalım onlarda da bu ses var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ngundogan

Bende 14 şubatta Mokka 1,6 115 hp aldım. Araç çekiş yönünden ve hız yönünden bence gayet iyi. Dış görüntüsünden dolayı araçla nerde durduysam başına 2-3 kişi toplanıyor. Fakat Araçta 3 ve 4. viteste araç yüke bindiği zaman ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Turbo sesine benziyor ama araçta turbo yok. Dün aracı servise verdim inceliyorlar. Bugün saat 4 gibi bilgi vereceklermiş. Bakalım ne diyecekler. Aynı araçtan sahip olanlar varsa 3. ve 4. viteste araca biraz yüklenip aracı dinlerlerse sevirim bakalım onlarda da bu ses var mı

Arkadaşlar bugün aracı servisten geri aldım. Aracımdaki sesin bütün 1.6 115 hp mokkalarda olan fonksiyonel bir ses olduğunu söylediler ve hiç bir işlem yapmadılar. Bende avukatıma bildirdim. Avukatım aracı aynı şikayetle başka bir ildeki servise göstermemi söyledi. Hafta sonu aracı mersinde servise götüreceğim. Ondan sonra opel hakkında dava açıyorum. Mokka alacaksanız 1.6 115 hp'den uzak durun.

• sonuçları burada paylaşırsanız sevinirim. ve araç hakkında yazabileceğiniz göze çarpan artılar/eksiler nelerdir?
  • Akadaşlar bugün opel türkiye distribitörlüğünden aradılar. Onlarda servisin dediği gibi bütün 1.6 115 hp mokkalarda olan fonksiyonel bir ses olduğunu söyledi. Bir anlamda dizayn olarak hatalı olduğunu kabul ettiler. Bunu onlarada söyledim bişey diyemediler. Aracın artı ve eksilerine gelirsek. Araç bence sınıfındaki birçok araçtan daha dolu ve güzel bir araç. Yüksek hızlarda biraz motor sesi geliyor ama çok rahatsız etmiyor. 115 hp araç için bence yeterli. Şehirler arası yolda hiç düştüğü olmadı. Keşke 6 vites olsaydı dediğim oldu ama o da olsa bu fiyata bence alınamazdı. Ayrıca SUV araç zevkini tam veriyor. Hatta rahatsızlık veren sesi kafaya bazen çok takmasam mı diyorum ama gerçekten fazla rahatsız ediyor. Ayrıca bu sorun halledilrse araca lpg taktıracağım. şehir içinde 9 lt yakıyor. bu kasaya göre çok değil ama çok yol yapıyorum onun için taktıracağım. Bildiim kadarıyla 1.4 turbolu motorlarda ilk sene lpg sorun çıkarmıyor ama devamında problemler başlıyor.

• imzamdaki aracımı severek kullanıyorum ama bende iç dizayn olarak biraz farklılık arıyorum artık. opelin yeni iç dizaynı bence hiçbir markada
    yok. onun için insignia 1.4 edition elengance yada mokka 1.6 cosmo almayı planlıyorum. ama iyi araştırma yapmak lazım. o kadar para
    veriyoruz sonuçta. biliyorum ikiside farklı tipte araçlar. ama alırsam ikisinden biri olacak. mokka daha ağır basıyor. cenevrede zafiranın örnek
    aracında 1.6 cdti motoru koymuşlar. belki sene sonuna kadar mokkayada koyarlar. o zaman peynir ekmek gibi gider bu araç.

özetle siz yaşayacağınız süreci paylaşırsanız bizde yeni alıcılar olarak bu konuda bilgi sahibi oluruz. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turquaz60

imzamdaki aracımı severek kullanıyorum ama bende iç dizayn olarak biraz farklılık arıyorum artık. opelin yeni iç dizaynı bence hiçbir markada
    yok. onun için insignia 1.4 edition elengance yada mokka 1.6 cosmo almayı planlıyorum. ama iyi araştırma yapmak lazım. o kadar para
    veriyoruz sonuçta. biliyorum ikiside farklı tipte araçlar. ama alırsam ikisinden biri olacak. mokka daha ağır basıyor. cenevrede zafiranın örnek
    aracında 1.6 cdti motoru koymuşlar. belki sene sonuna kadar mokkayada koyarlar. o zaman peynir ekmek gibi gider bu araç.

özetle siz yaşayacağınız süreci paylaşırsanız bizde yeni alıcılar olarak bu konuda bilgi sahibi oluruz. kolay gelsin.

opel yetkililerinin açıklamasına göre bu sene sadece zafirada 1,6 dizel olacak. bu durumda 1 seneden önce zor görürüz ben bizzat aradım opel türkiyeyi, bizim kendi aramızda bahsettiğimiz beklentimizden bi haber vaziyetteler. en azından benim konuştuklarım.

o yüzden gelirmi gelmezmi diye beklentiye girmeyi anlamsız buldum. opel zaten türkiyeyi pek umursamıyor, ilk krizde fabrikayı kapatmıştı zamanında.

• honda crv 1,6 dizel ile çıkacak yılsonunda.
  • Aracı mersin opelde tekrar servise soktum. Araçla test sürüşüne çıkar çıkmaz araçtaki sesi usta farketti. Garanti uzmanıyla görüştüm antepteki servisin aksine fonksiyonel bir ses olmadığını söylediler. Opel merkezine doğru bir şekilde geri bildirim yaptılar. bakalım bekliyoruz şimdi. Bu şekilde olmazsa zaten aynı sorundan 2 defa servise girdiği için önce bilirkişi raporuyla sesi tesbit ettirip mahkemeye vericem para iadesi için. Araçtan çok soğudum. Ayrıca dizel mokka bekleyenlere şunu söyliyeyim araç ağustosta geliyor ve 1.7 motor
  • Caniniz oldukca sikilmistir,eminim.bende de ayni araba var fakat hic bahsettiginiz gibi bir ses yok.saniyorum sizin aracta sorun var.umarim fazla basiniz agrimadan sonuca ulasirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı odak ta inceledim keşke test sürüşü yapabilseydim ama şansım olmadı...

Şimdi dizayn olarak gerçekten çok iyi bir araç yapmışlar ama fiyatları çok fazla; QQ ile aynı segmentte değil araç daha çok Juke diyebiliriz buna göre fiyatı gerçekten çok pahalı,

Ben dizel otomatik olanı inceledim;

Negatif yönü mtv ve fiyatı 1,6 ile 1,7 arasında 650 TL yıllık vergi farkı var (Toplamda yıllık vergisi 1457 TL). ayrıca aracın fiyatı zaten fahiş olduğundan ve birde ÖTV farkı bindiğinden 7 Bin TL indirim olduğu halde 77 Bin TL gibi bir fiyat çıkıyor... (normal fiyat 84 Bin TL) motor gayet yeterli 130 beygir bir motor.

Bunları geçersek; yukarıda ngundogan arkadaşın sorunu okudumda yani bu araç zaten 3 kişiye ya satılmıştır ya satılmamıştır bu forumda 1 tanesi sorunlu kocaman bir soru işareti bu yönüylede...
  • Arkadaşlar aracımı (1.6 Mokka) mersin opel servisi inceledi ve aracımın şanzımanını değiştirmeye karar verdi. Başka bir 1.6 mokkayı test etme fırsatı buldum onda bu ses yoktu. 10 gün sonra tamiri yapılacak. Şimdi mahkemeye vereceğim opeli. Bana bu konuda bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir avukat varmı. Aracımın değişimini talep edeceğim bana bu konuda yardımcı olabilecek bir avukat ismi verebilirseniz sevinirim. Bu arada araç diğer illeri bilmiyorum ama gaziantep ve mersinde caddeleri süslemeye başladı yani 2-3 taneden fazla satılmış. :)
  • sahibinden com da 1.6 cosmoya birisi 52000 lira istiyor. fiyat gerçekten çok iyi, benimde aklım mokka da olduğu için düşünmedim değil. ama bu yorumlar
    beni tereddütte bırakıyor.

@ngundogan
  • İlginçtir,eşim de direksiyonun küçük olduğunu düşünüyor ,bence zevkler ve renkler tartışılmaz :)
  • Arkadaşlar forumdan aracım hakkındaki sorunları daha önce paylaşmıştım. 1,6 115 hp opel mokkalardaki şansıman sesi tescillendi. Bu model aracı bulunanlar biran önce servise başvursunlar. Çünkü yakında şanzımanınızda farklı problemler oluşacak. (vites geçiş problemi gibi) Şimdi aracımın şanzımanını değiştirmek istiyorlar. Bende araç sıfır olmaktan çıkıp tamir görmüş bir araç olacağı için indirim talep ettim. Kabul etmek üzereler. Bu versiyon Araç sahiplerine duyurulur.
  • ngundogan N kullanıcısına yanıt
    quote:

Arkadaşlar forumdan aracım hakkındaki sorunları daha önce paylaşmıştım. 1,6 115 hp opel mokkalardaki şansıman sesi tescillendi. Bu model aracı bulunanlar biran önce servise başvursunlar. Çünkü yakında şanzımanınızda farklı problemler oluşacak. (vites geçiş problemi gibi) Şimdi aracımın şanzımanını değiştirmek istiyorlar. Bende araç sıfır olmaktan çıkıp tamir görmüş bir araç olacağı için indirim talep ettim. Kabul etmek üzereler. Bu versiyon Araç sahiplerine duyurulur.

opel in bunu kabullenmesi güzel bir haber.
    az önce bende gazetede okudum 2009-2012 model 2.0 dizel insignia larda motor problemi varmış, 61 bin aracı geri çağırmış. bu kadar ilgisizken opel servisleri böyle güzel işler.. güzel haberler bunlar..
  • arkadaşlar bende Mokka 1.4 enjoy var. Aralık 2012 de aldım Ordu Opel Ateş bayiinden aldım. Şu an 10500 km de. LPG btaktırmayı düşünüyorum bende. Çorum da bi BRC bayii var Özençler diye, çok iyi işçilikleri var ve Türkiyede ilk üç de diyebilirim. Ama Landirenzo markası uyumlu demişlerdi hala karar vermedim.. bu arada 1.4 motorlara lpg olmuyor diyenler yanılıyorlar. Özençlerde 1.4 İnsignia ya takıldığını ve sorunsuz bir şekilde 80.000 km yol yaptığı bilgisini aldım.. 80 bin yeterlimi orası tartışılır ama bu kullanmaya da bağlı biraz. hala beklemedeyim bu yüzden
    bu arada bende 1,5 yıl suv modelleri inceledim alanlarla konuştum test sürüşü yaptım ix35 ve sportage bu kadar atak değil aynı performansı isterseniz yüksek devirde kullanmanız gerekiyor ki bu da yakıt tüketiminizi 11-13 lt civarına çıkarıyor.. eğer yakıt sorun değil diyorsanız tiguen in full olanını alın derim.. ayrıca dönüş açıları ix35 ve sportage de çok kötü, dönüşlerde kaldırım küçük çocuk vs.. gibi şeyleri göremeyip çarpabilirsiniz.. ix35 ne kadar full olsa da malzeme kalitesi kendini belli ediyor, özellikle iç kaplamalar sert plastik.. sportage, mokka 1.4 kadar atak değil..

Objektif olarak Araç için diyeceklerim;
    Olumlu yönleri
    1. Araç çok atak, 140 Beygir ve 200 tork un hakkını veriyor. Özellikle uzun yolda ve sakaltutan, kızıldağ gibi zirve geçitlerde banamısın demiyor. Turbosu muhteşem, turboda hafif bi ıslık sesi geliyor ama bu da normal sanırım
    2.aracın içi oldukça ferah, geri görüş biraz sıkıntılı bu da arka camın küçük olmasından kaynaklanıyor.Radyo,bluetooth, hız sınırlayıcı ve cruise control oldukça başarılı.
    3.Yakıt bu araç için normal bence, şehir içi ortalamam 8.2-8.7 arası değişiyor.. şehir dışı 7,1-7,5 arası bu da 140-160 arası hızlarda kullandığım içindi.
    4.eco kırmızı ışıkta çok iyi, kendiliğinden stop ediyor ve debriyaja dokunmanızla tekrar çalışyor.
    5.park sorununuz bu araçta olmayacak ve şehiriçinde bunun çok faydasını göreceksiz
    6. işçilik benim için yeterli.. kapı içleri biraz daha yumuşak olabilirdi yetersiz değil.. koltuklar rahat..
    7.kırmızı ışıkta herkes sizle yarışmak istiyor bu da arabanın görüntüsünden kaynaklanıyor..
    8.lastik ebatları ve 4x4 özelliği sayesinde Erzurum gibi bir yerde Aralık-Ocak-Şubat aylarında 30 cm kar üstünde sorunsuz bi şekilde kullandım. Soğuk havalarda -20/-30 arası hiçbir sorun yaşamadım
    9. aracın sürüş anındaki tepkileri çok iyi, frenleri gayet başarılı, euro ncap tan 5 yıldızı var

olumsuz yönleri
    1. lpg yönünden net bir bilgi hala yok
    2. yeni çıkan bir araç olduğu için tutulmama riski var, ama araca bindiğinizde inanın fazla önemsemeyeceksiniz
    3. motor sesi benzinli bi araca oranla daha fazla geliyor.
    4. düşük bagaj kapasitesi
    5.kışlık lastik bulmak sorun lastik ebatları nedeniyle (4 tane toyo kar lastiğini 1300 tl ye aldım 2012 aralıkta)
    6. kapıları sert kapatmanız gerekiyor daha doğrusu çarpmanız gerekiyor aksi takdirde açık kalıyor özelliklede bayanlar ve çocukları devamlı uyarmanız gerekebilir.. bagaj kapısından hatırı sayılır bi çarpma sesi duyuyorsunuz.plakalık yerine yapıştırma kullanmanızı tavsiye ederim..

1,6 motorun bi artısı olduğunu düşünmüyorum. 1.4 motor, beygir ve tork olarak tatmin edici bi seviyede.fiyat farkına değer. 1.6 alacaksam tercihim kesinlikle mokka olmazdı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.