Şimdi Ara

Opel resmen PSA Grubu'na katılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin
    Çok güzel oldu..bizim Astra ların 2.eli en az 5000 TL artar pazartesi..Yaşasın PSA..yeni isim POPEL mi olacak ?

Yok. Bunu isimlendirirken Peugeot ile değil Citroen ile birleştireceklenmiş.

CitrOpel
  • amerikan markası, alman mühendisliğinden fransız hurdalığına geçiş. psa fransız devletinden yüklü (7 milyar euro) yardım alıyor batmamak için, çinli'lerden para alıyor. bakınız bu gün Opel gibi kaliteli bir markayı satın alıyor. yazık oldu opel'e.

• Opel Saxo 1.6 e-HDi

• İnsanların elindeki chevroletler opel servislerini kullanıyordu. Opel satılırsa ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel i çok severim,keşke Fransızlara gitmeseydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57B35A683 -- 5 Mart 2017; 20:39:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stalker(1979)

Türkiye için bir fırsat daha kaçtı. Böyle bir marka alıp Dünya çapında da başarılı olabilirdik. Otomotiv konusunda montajcılıktan öteye geçemeyeceğiz ne yazık ki.

1. satmazlar
    2. asıl alırsak montajcı oluruz.

Esinlenmeli ama kendimiz yapmalıyız. Varsın kötü olsun. Tüm detaylara hakim olmadıkça gerçekten yerli ve gerçekten rekabet gücü olan bir araç veya ürün yapamazsın. Bu da tecrübeden geçer. O yüzden çok çalışmalı kötü de olsa bir yerden başlamalı ama sürekli iyileştirilmeli.
    Değilse mercedes'i alsan da bir anlamı olmaz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: serafon

quote:

Orijinalden alıntı: stalker(1979)

Türkiye için bir fırsat daha kaçtı. Böyle bir marka alıp Dünya çapında da başarılı olabilirdik. Otomotiv konusunda montajcılıktan öteye geçemeyeceğiz ne yazık ki.

1. satmazlar
    2. asıl alırsak montajcı oluruz.

Esinlenmeli ama kendimiz yapmalıyız. Varsın kötü olsun. Tüm detaylara hakim olmadıkça gerçekten yerli ve gerçekten rekabet gücü olan bir araç veya ürün yapamazsın. Bu da tecrübeden geçer. O yüzden çok çalışmalı kötü de olsa bir yerden başlamalı ama sürekli iyileştirilmeli.
    Değilse mercedes'i alsan da bir anlamı olmaz!

Opel'i alsaydık yine kendi otomobilimizi yapardık. Sonra yine opel'i satardık. Alırsak neden montajcı olalım ki? Dediğim gibi yurt içinde kendi markamızı oluşturur yurt dışında yine opel adı altında satış yapardık. Asıl üstüne bir şey koyamazsan montajcı olursun.
    Sonuçta 2019'da çıkacak (Pek ümitli değilim ancak Allahtan ümit kesilmez) otomobil de Saab ve Cadillac alt yapısını kullanacak?

• Cdti dediginiz fiatin multijeti değil mi :-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

İnsanların elindeki chevroletler opel servislerini kullanıyordu. Opel satılırsa ne olacak?

Bunu ben de merak ediyorum doğrusu. Aynen devam edilir büyük ihtimalle ama Chevrolet servis konusunda da sahipsiz bırakılırsa Tiggo parasına Captiva alınır ilerde

• Otomobil gıda vs şirketlere baktığımızda daha az kar eden büyük argeler isteyen bir alan. Bu yüzden daha çok ülkemizde fabrika olsa mesela bundan en çok biz ekmek yeriz. İhracat artar rakamlar daha da büyür . Mis gibi elimizde BMC vardı onun motorunu yerli yapıp yolumuza rahat devam ederdik. Küçük araçlarda da sıfırdan da olsa bir fabrika kurulup yapilabilir. Anadol yap sat nolacak ya geliştir zamanla yol alsın ki alır zaten marka. Ama işte lafla da olmuyor nasıl olacak gidecek bu yerli oto özlemi bilmiyorum

• VOLVO SAAB VE OPEL . aslında bunlar satın alınıp milli bir marka oluşturulabilirdi.Bu markalar önemli bir geçmiş ve bilgi birikimi var. Sonuçta Türkiye de Otomobil konusunda yerli bir marka yok ve çok büyük bir döviz açığı veriliyor.Umarım bundan sonraki markayı kaçırmayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Cdti dediginiz fiatin multijeti değil mi :-)

1.6 cdti opelin kendi motoru.
  • Alman olduğunu sanarak ne kadar devam ederdi sanki? Almanya'ya gittim sokaklarda 1-2 Opel gördüm. Kendileri bile tutmuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RobinvanPersie -- 5 Mart 2017; 13:53:27 >
  • Chevrolet gelir mi sizce bu durumda ?
  • Vay be koca Opel...dunyanın en eski araba firmalarından birisi 1862'de kurulmuş.1899'dan beri araba yapıyor!

1929'da şirketleşmiş.Şirketleştiği yıl gm %75'ni ,1931'de ise tamamını almış.

Yani 1931'den beri GM bunyesindeymiş.

Bu arada biz alsaydık diyenler olmuş.İstesek de alamazdık.Çünkü satışı yine araç üreten guçlu bir firma olursa kabul edilecek denmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 5 Mart 2017; 14:42:46 >
  • Bence kötü olabilir bu satın alma Opel EV araçlara yatırım yapacaktı geleceğe yönelik PSA grubunun elektrikli araçlarının Mitsubishi den araklanmış olduğunu düşünürsek elektrikli araba alt yapısı yok yani Ampera-e ve onun alt yapısında çıkacak diğer elektrikli Opel arabaları planı çöpe gitti
  • Psa isterse firmayı kapatır,araç yerine düdüklü tencere üretir o fabrikalarda.Millet niye bu kadar bozuldu bu satışa acaba.Alan razı satan razı

Bu birleşme sonucunda ortaya çıkacak ilk modeli merak ediyorum.Opelin 301 gibi filo satışlarına hitab edecek modeli olacak mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Cdti dediginiz fiatin multijeti değil mi :-)

multijet olan 1.3 cdti.1.6 daha 2 senedir çıktı
  • General Motors'un en büyük kozuydu OPEL, bu yaptığı hamleyi şuan görebildiğim ve elimdeki verilerle pek mantıklı bulamadım ancak ilerleyen dönemlerde GM için bu durumun geri dönüşlerini göreceğiz.

Diğer yandan PSA elinin bu hamle ile çok güçlü olacağı kesin, Opel'in Fransızların çatısı altında olabileceğini düşünmezdim. Bu hamlenin bir sonraki Opel model ve tasarımlarını nasıl bir etkisi olacak göreceğiz. Belki de Peugeot ve Cıtroen'deki gibi bir model benzerlik karmaşası olabilir, umarım böyle bir durum olmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.