Şimdi Ara

Opel Vectra C1 Vs Ford Mondeo Mk3 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam işte bende bu yüzden kararsızım.

Mondeo hakkında yapılan yorumlar aşağı yukarı aynı iken Vectra ya yapılan yorumlar da uçurum var.

Kimisi çok iyi diyor sıkıntı çıkarmaz diyor kimisi sanayiyle akraba olursun.Piyasa da pek temiz Vectra da yok.Varsa fahiş fiyatla.

Bu gidişle Mondeo alacağız herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vectra > mondeo

Opel > ford

yalnız performans olarak belki mondeo daha iyidir. Onun dışında vectra
  • Hocam 2.0 TDCI Ghia Mondeo hakkında bilgi verir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dinocan Gökçek -- 7 Eylül 2014; 13:07:22 >
  • 2006 model mondeo ghia x te ve 2004 model vectra elegance ta bulunmus biri olarak konusuyorum.guvenlik,ic hacim genisligi,konfor, malzeme kalitesi olarak kesinlikli mondeo bazilari yol tutusu vectranin daha iyi demis ancak "master test berlinas" yazarak yol tutus karsilastirmasini izleyebilirsiniz.sorunsuzluk, yakit ekonomisi aracin kullanimina motoruna ve bakimina bagli oldugundan yorum yapmak yanlis olur.tercih tabiki sizin

• hknaydmr kullanıcısına yanıt

159 gerçekten sağlam tutuyor.

Yorumunuz için sağolun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Postacı İnsan

159 gerçekten sağlam tutuyor.

Yorumunuz için sağolun hocam.

alfa 159
    saab 9-3
    cadillcac bls
    ve opel vectra c kasanını şaşi ve yürüyen aksamları hemen hemen aynıdır
    ben iki aracada sahip oldum mondeonun direksiyon keskinliği bir tık önde ama vectranın fren dozaj hissi daha başarılı ayrıca vectranın süspansiyonu sert o da katkı sağlayabilir belki

• SAİM. kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış hatirlamiyorsam siz iki araca da sahip olmustunuz.

Hangi yönden hangi özellikleri üstün ? Yazarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

bu kasa vectraya bende bindim abartıldığı kadar güzel değil biliyorum biraz abartılı olacak ama 2007 smybol ile arasında öyle aşırı bir fark yoktu
    not:vectrada 6 kişi yolculuk yapmıştık

Yok artık

Symbol nere Vectra nere ?
  • 2.0 Tdci Mondeo'da Turbo sorunu var sanırım. E46 aracımızı Dizel Mondeo ile takas edelim dedik , Mondeo sahibi bir kaç kez Turbo değiştirdim bunlar da kronik sorun diyince vazgeçtik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 7 Eylül 2014; 19:38:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccc123

fanboylara cevap olsun diye yazdım o lafı bana göre ford tenekedir niye diye sorarsan focusumuz vardı tenekeden farkı yoktu 2003 model ghia sedan bildiğiniz teneke birtek motoru iyiydi başka hiçbirşey yoktu mondeoda kullandım saçma sapan bi dizayn var arabada dış görünüşünü ve konforunu beğenmedim vectra sahibi değiliz şuan ama vectra kullandım aşırı derece hoşuma gitti zaten tasarım ve dış görünüşü aracın gayet gösterişli içi de geniş donanımda çok yol tutuş desen süper vectra cok hosuma gitti sana tavsiyem git 2sini kullan gel.

Sana kimse araba falan sormaz merak etme.

• blackducati kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşınızın Vectra sapıklığı mı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccc123

fanboylara cevap olsun diye yazdım o lafı bana göre ford tenekedir niye diye sorarsan focusumuz vardı tenekeden farkı yoktu 2003 model ghia sedan bildiğiniz teneke birtek motoru iyiydi başka hiçbirşey yoktu mondeoda kullandım saçma sapan bi dizayn var arabada dış görünüşünü ve konforunu beğenmedim vectra sahibi değiliz şuan ama vectra kullandım aşırı derece hoşuma gitti zaten tasarım ve dış görünüşü aracın gayet gösterişli içi de geniş donanımda çok yol tutuş desen süper vectra cok hosuma gitti sana tavsiyem git 2sini kullan gel.

Bir aracı muadili karşısında her açıdan üstün kılmak fanboyluk değil yani? Her konuda vectra şöyle astramız var böyle demek? Yada dünyada satış rekorları kırmış ve otomobil tasarım anlayışını başka bir boyuta taşımış bir araca teneke demek?

Merak etme iki aracıda uzun yolda kullanma fırsatını buldum. Hep nitel kavramlara değinmişsin, saçma dizayn tasarımı beğenmedim vs. bunlar kişiden kişiye değişen kavramlardır fakat yinede senin bu konuda taraf tuttuğun kullandığın kelimelerden belli. Nicel kavramlara gelirsek skidpad testi mondeonun daha iyi bir yol tutuşa sahip olduğunu gösteriyor, tarafsız bir kullanıcının ufak bir testte dahi anlayabileceği şekilde daha net direksiyon tepkisi ve viraj kabiliyeti var mondeonun. Aktarma organlarının başarısına değinmiyorum bile.

Neyse daha fazla uzatmayacağım, yorumlarından anlaşıldığı üzere kullanmadığın iki araç hakkında daha fazla yorum yapma insanların kafalarını bulandırma. Kimse yoğurdum ekşi demez fakat insanların yediklerinden içtiklerinden artırdıkları ile alacağı araç hakkında yalan yanlış bilgi verme.

Konu sahibine tavsiyem ise belli kriterler belirtmediği için iki aracıda kendi test edip aklına yatanı alması olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirio -- 7 Eylül 2014; 20:02:56 >

• Emirio kullanıcısına yanıt
    Hocam kriterimiz belli ve seçenekleri ikiye indirdik.

Ama bu ikisi arasında hangisinin daha alinası olduğuna karar veremedik.

Kimisi Mondeo muhteşem diyor kimisi Vectra.

Mondeo kisa sure kullandım ve Vectra sadece yan koltukta yolculuk ettim.

Kisa süre de birşey anlamadigim için ve burada bilgili kullanicilar var diye açtım.

Mondeo hakkında biraz bilgim olsa da Vectra hakkında hiçbir bilgim yok.

Kriterimiz az sorun cikaran,konforlu,donanimli ve büyük bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Postacı İnsan

Hocam işte bende bu yüzden kararsızım.

Mondeo hakkında yapılan yorumlar aşağı yukarı aynı iken Vectra ya yapılan yorumlar da uçurum var.

Kimisi çok iyi diyor sıkıntı çıkarmaz diyor kimisi sanayiyle akraba olursun.Piyasa da pek temiz Vectra da yok.Varsa fahiş fiyatla.

Bu gidişle Mondeo alacağız herhalde.

Ben focusa binmistim arabada cidden güzel olan biseyler var beni kendine çekiyor ya 68 hp motoru olmasına rağmen 223.000 km de hor kullanilmis olmasına rağmen o araba çok güzeldi ki mondeo ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cancan.

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

bu kasa vectraya bende bindim abartıldığı kadar güzel değil biliyorum biraz abartılı olacak ama 2007 smybol ile arasında öyle aşırı bir fark yoktu
    not:vectrada 6 kişi yolculuk yapmıştık

Yok artık

Symbol nere Vectra nere ?

Valla symbolde 3000 devire kadar ses yok denecek kadar az
    Belki de benim bro dan sonra öyle geliyordur kulağım o kadar az seslerde hassas değildir :-)

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Alışkanlık gibi onun ki, Opeli seviyor o araçlardan önceki aracıda vectra B kasaydı.
    Biraz şans işi diğer bir arkadaşımızda var 2005 model 3 yıldır kullanıyor memnun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004-2006 2.0 Accord da alınabilir aslında 25-30 civarına. Temiz, düşük km bir araç bulup lpg takarsanız yakıt tüketimi de makul seviyelere iniyor. Sorunsuzluk olarak iki araçtan da sağlamdır diye düşünüyorum. Kullanma fırsatı buldum ve konforlu ve keyifli bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 8 Eylül 2014; 10:36:28 >
  • 1 yıl bu kasa Mondeo 2.0TDCI Ghia kullandım. Sattım ama tadı damağımda kaldı diyebilirim. Araç hakkındaki izlenimlerim :

Yol tutuş : Bu aracın belki de rakiplerine karşı en ezici yönü budur. Araç mükemmel yol tutuyor, yola adeta yapışıyor. Bu Mondeo'nun nasıl yol tuttuğunu anlamak için şu videonun son 1-2 dakikasına bakmanıxı öneririm. Virajlı bir pistte kendinden daha güçlü BMW-3, Mercedes C gibi araçları alt etmesi bunun ispatıdır. Vectra'nın bu Mondeo kadar iyi yol tutabileceğini sanmıyorum :http://www.dailymotion.com/video/xjyds_ford-mondeo-20i-vs-others_auto

Donanım: Mondeo'nun ikinci üstün yönü donanımdır. Ghia'larda Xenon+far yıkama, ısıtmalı ön cam, 6 CD changerlı sony müzik sistemi, elektrikli koltuk ayarları, alarm gibi günümüz D-segment araçlarında bile standart olmayan bir çok donanım standart olarak var.

Konfor : Konfor orta seviyede. Süspansiyon daha çok sürüş dinamizm odaklı olarak biraz sert.

Parça fiyatları : Çok pahalı sayılmaz. C-segment araçların 1.5 - 2 katı oranında daha pahalı parçaları.

Yalıtım : Yalıtımı iyi diyebilirim. 120 -130 gibi hızlarda rüzgar sesi az. Lastik sesi de az. Dizelde düşük hızlarda motor gürültüsü içeriye geliyor. Standart dizel sesi.

İşçilik-malzeme kalitesi . İşçiliği ve malzeme kalitesi oldukça iyi. Benim araçta iç mekanda tıkırtı, gıcırtı, vs. hiç yoktu. Kapılarda, ön göğüste kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi.

Araçta eksik olarak şunu söyleyebilirim, yol bilgisayarı anlık tüketimi göstermiyor. Çok büyük bir eksiklik değil ama olsa iyi olurdu.

Vectra'yı kullanmadığım için yorum yapmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 8 Eylül 2014; 11:59:36 >

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi verdiğiniz için sağolun hocam.

• FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Yol tutuş olarak ikisinden daha geride.

Yakıt olarak da ikisinden fazla yakiyor diye duydum Accord.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.