Şimdi Ara

Opel Vectra C2 (Makyajlı Kasa) önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 40.000,00-TL bandında bir araba bakıyorum. Opel Vectra C2 elegance paketli olanları beğeniyoru; fakat internette bir çok söylenti var bir türlü emin olamadım bu aracı önerir misini? Kronik bir sorunu var mı, sık arıza veren bir araç mı? Yorumlarsanız eğer çok memnun olurum ayrıca limitlerim dahilinde kalmak kaydı ile başka araç önerisi de alabilirim.

• Daha önce araştırmıştım otomatik vitesleri sorunlu bilgisini eski servis çalışanı ve internet üzerinden gördüm. 1,9 mu 2,2 mi hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

Daha önce araştırmıştım otomatik vitesleri sorunlu bilgisini eski servis çalışanı ve internet üzerinden gördüm. 1,9 mu 2,2 mi hatırlamıyorum.

benim düşündüğüm 1.6 motor benzin/lpg ve manuel vites
  • 1,6 motor için araç çok ağır kalıyo hızlanması çok yavaş. kullandığınız araçlardan sonra konfor olarak bişi diyemem fakat performans olarak eşşeğe biniyo hissi verebilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhantastan

quote:

Daha önce araştırmıştım otomatik vitesleri sorunlu bilgisini eski servis çalışanı ve internet üzerinden gördüm. 1,9 mu 2,2 mi hatırlamıyorum.

1.6 nın şikayetleri performansı ve çabuk debriyaj yemesi.

1.9 daki Şanzuman ise getrag üretimi ve sorunsuz bir şanzıman.

Eski araçlardaki genel şanzıman problemlerinin sebebi hiç bakım yapılmıyor olması.

araç ile alakalı bilgileri bu incelemeden bulabilirsiniz.

http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/12/opel-vectra-19-cdti-design-edition.html

• quote:

1,6 motor için araç çok ağır kalıyo hızlanması çok yavaş. kullandığınız araçlardan sonra konfor olarak bişi diyemem fakat performans olarak eşşeğe biniyo hissi verebilir :)

valla hocam şu an 2015 model seat leon var 1.6 tdi 110 hp gayet memnunum tek satma sebebim ev alacak olmam yoksa satılacak bir araç değil şimdi de 40.000 bandında bir araç arıyorum artık hızına bir şey demeyeceğiz mecburi olarak...
  • 2004 Opel Vectra ... hayallerimi süslerdi. Arkadaşımın babası 2004 yada 2005 te elegancesini neredeyse bir ev parasına almıştı. O gün bugün alacaksam Vectra olacak demiştim. Sonunda 2004 Model 100 bin km de 1.6 benzinli diri bir Vectra sahibi oldum. O kadar sevdim ki anlatamam. Sanayide geçirdiğimiz günler, sanayide olmayıp yetkili servise yaptığımız uzun soluklu seyahatler... paha biçilemez anlardı.

Şaka bir yana. 2013 senesinde aldım. 2016 senesinde satmak zorunda kaldım. Bir hata yaptım aldıktan bir süre sonra LPG taktırdım. Taktırdığım yer adam gibi iş yapmadığı için 2016 senesinde yüklü miktar yağ yakma, hararet gibi sorunlarla karşılaştım. Neyse onlarıda yetkili serviste yaptırdık. ( yüklü ödeme karşılığı )

Bu sürece kadar 2013 * 2016 senesi arasında karlılaştıklarım şu şekilde oldu ;

- Alt takımda ne kadar sarf malzemesi varsa değişti. Aklınıza ne geliyorsa ... Her ay bir parçadan lakırtı geliyordu, her hafta bir parçası değişti.
    - Dijital klima butonlarım arızalandı, teybim bozuldu.
    - Rolanti dengesizliği nedeniyle benzin pompası ve bilimum malzemeler değişti,
    - Yağ yakma sorunu nedeniyle Castrol'e ortak oldum.
    - Sürekli su eksiltirdi, defalarca sanayide beklemesine rağmen çözüm olmadı, haftada bir yağ ve su koyuyordum. Tabi bu süreç uzun yolda eziyet oluyordu.

Bu yazdıklarımın rolanti, yağ yakma ve su eksiltme tamamen LPG montajı sonrasında ortaya çıktı.

Alt takım bakımına gelince çok bir para tutmadı. Hepsini değiştirdim (amortisörler hariç) içim rahat etti.

1.6 motor bu kasayı çekmiyor bilginiz olsun. Atiklik aramıyorum derseniz sıkıntı yok.

Bunca şey başıma geldi.. 26 bin tl 'ye aldığım Vectra bana 31.500 TL'ye maal olsa da hala sokakta her gördüğümde ne arabaydı be ... diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL VECTRA C KASA HAKKINDA
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

2004 Opel Vectra ... hayallerimi süslerdi. Arkadaşımın babası 2004 yada 2005 te elegancesini neredeyse bir ev parasına almıştı. O gün bugün alacaksam Vectra olacak demiştim. Sonunda 2004 Model 100 bin km de 1.6 benzinli diri bir Vectra sahibi oldum. O kadar sevdim ki anlatamam. Sanayide geçirdiğimiz günler, sanayide olmayıp yetkili servise yaptığımız uzun soluklu seyahatler... paha biçilemez anlardı.

Şaka bir yana. 2013 senesinde aldım. 2016 senesinde satmak zorunda kaldım. Bir hata yaptım aldıktan bir süre sonra LPG taktırdım. Taktırdığım yer adam gibi iş yapmadığı için 2016 senesinde yüklü miktar yağ yakma, hararet gibi sorunlarla karşılaştım. Neyse onlarıda yetkili serviste yaptırdık. ( yüklü ödeme karşılığı )

Bu sürece kadar 2013 * 2016 senesi arasında karlılaştıklarım şu şekilde oldu ;

- Alt takımda ne kadar sarf malzemesi varsa değişti. Aklınıza ne geliyorsa ... Her ay bir parçadan lakırtı geliyordu, her hafta bir parçası değişti.
    - Dijital klima butonlarım arızalandı, teybim bozuldu.
    - Rolanti dengesizliği nedeniyle benzin pompası ve bilimum malzemeler değişti,
    - Yağ yakma sorunu nedeniyle Castrol'e ortak oldum.
    - Sürekli su eksiltirdi, defalarca sanayide beklemesine rağmen çözüm olmadı, haftada bir yağ ve su koyuyordum. Tabi bu süreç uzun yolda eziyet oluyordu.

Bu yazdıklarımın rolanti, yağ yakma ve su eksiltme tamamen LPG montajı sonrasında ortaya çıktı.

Alt takım bakımına gelince çok bir para tutmadı. Hepsini değiştirdim (amortisörler hariç) içim rahat etti.

1.6 motor bu kasayı çekmiyor bilginiz olsun. Atiklik aramıyorum derseniz sıkıntı yok.

Bunca şey başıma geldi.. 26 bin tl 'ye aldığım Vectra bana 31.500 TL'ye maal olsa da hala sokakta her gördüğümde ne arabaydı be ... diyorum.

hocam 2006 modeller 5 beygir daha fazla kasa da biraz hafifletilmiş daha iyi çekiyo diyolar hiç test etme şansınız oldu mu? yağ yakması tuhaf bir şey lpg montajı çok mu kötüydü yoksa lpgli tüm vectralar mı böyle? aslında bu motor yanlış bilmiyorsam opel'in twinport motoru yani sadece vectra da değil astra da vs. de var ve pek sorunlu bir motor değil diye biliyorum...

• gokhantastan kullanıcısına yanıt
    Motorum ECOTEC motordu. 2005 lerden sonra astradada olan Twinport motora geçildi sanırım. Vectra C1'lerin hepsi hatta o dönemki opellerin çoğu kısmı yağ yakıyormuş. Bu yağ yakma LPG ile daha da artıyor tabi. LPG montajım çok çok kötüymüş. Defalarca kavga ettim. Olmadı, yaptıramadık. En son iyi bir ustada güzel bir ayarla devam ettik.

Ben o kadar sevdim ki yalan yok motoru komple yaptırıp 250- 300 bine kadar binmeyi arzu ediyordum. Eşim değiştirmemizi istedi. Bizde o da kullansın diye B sınıfı bir araç aldık.

Çok ciddiyim halen dönüp dönüp bakıyorum. Şöyle 2008 Model Elegance Lacivert Krem Döşeme 1.9 CDTİ bir Vectra bulsam niyetlenebilirim :)
  • quote:

Motorum ECOTEC motordu. 2005 lerden sonra astradada olan Twinport motora geçildi sanırım. Vectra C1'lerin hepsi hatta o dönemki opellerin çoğu kısmı yağ yakıyormuş. Bu yağ yakma LPG ile daha da artıyor tabi. LPG montajım çok çok kötüymüş. Defalarca kavga ettim. Olmadı, yaptıramadık. En son iyi bir ustada güzel bir ayarla devam ettik.

Ben o kadar sevdim ki yalan yok motoru komple yaptırıp 250- 300 bine kadar binmeyi arzu ediyordum. Eşim değiştirmemizi istedi. Bizde o da kullansın diye B sınıfı bir araç aldık.

Çok ciddiyim halen dönüp dönüp bakıyorum. Şöyle 2008 Model Elegance Lacivert Krem Döşeme 1.9 CDTİ bir Vectra bulsam niyetlenebilirim :)

1.9 cdti motordan ben korkuyorum 1.6 elegance 2006 ile 2008 arasi onerir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Temiz vectrayı her zaman öneririm. Ufak bir önerim Elegance almayın :) Daha fazla elektronik aksam, daha fazla sorun demek. Ben haftalık dijital klima temizlik seremonisi yapıyordum. Yoksa tuş takımları falan bir kademe artıracakken 7.kademeye geçiyordu. Elegancede otomatik koltuk, motorlu perde gibi daha narin seçeneklerde var. Önerim bu yüzden. Ancak içinize sinen bulursanız alın geçin. Ben diyorum ya cebimden çıkan paranın haddi hesabı yoktu hala seviyordum hala seviyorum hala istiyorum :)
  • quote:

Temiz vectrayı her zaman öneririm. Ufak bir önerim Elegance almayın :) Daha fazla elektronik aksam, daha fazla sorun demek. Ben haftalık dijital klima temizlik seremonisi yapıyordum. Yoksa tuş takımları falan bir kademe artıracakken 7.kademeye geçiyordu. Elegancede otomatik koltuk, motorlu perde gibi daha narin seçeneklerde var. Önerim bu yüzden. Ancak içinize sinen bulursanız alın geçin. Ben diyorum ya cebimden çıkan paranın haddi hesabı yoktu hala seviyordum hala seviyorum hala istiyorum :)

hocam koltuklarda sorun olacağını sanmıyorum bende daha önce laguna 2 makyajlı kasa vardı elektrikli koltuk vs. vardı hiç bir sorun yaşamadım belki perde de sorun oluşabilir ama onu aşarım diye düşünüyorum klima tuş takımlarının temizlik videoları var detaylı bir temizlik ile sorun çözülür diye düşünüyordum demekki sürekli bakım istiyo bide böyle büyük bir araçta ön arka park sensörünün orjinal olarak üzerinde olmasını istiyorum tabi sorunlu değilse :) yani kısaca araca hiç binmedim ama gerçekten hoşuma gidiyor 40.000,00-TL bandına baktığım zaman alabileceğim araç golf 5 vb. gibi araçlar vectra bunların babası gibi duruyor :) bakalım hayırlısı

• Badi Ekrem kullanıcısına yanıt
    aradığınız aracı arkadaş güzel özetlemiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: gokhantastan

quote:

1.6 nın şikayetleri performansı ve çabuk debriyaj yemesi.

1.9 daki Şanzuman ise getrag üretimi ve sorunsuz bir şanzıman.

Eski araçlardaki genel şanzıman problemlerinin sebebi hiç bakım yapılmıyor olması.

araç ile alakalı bilgileri bu incelemeden bulabilirsiniz.

http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/12/opel-vectra-19-cdti-design-edition.html

bilgi için teşekkürler hocam gerçekten bayağı aydınlatıcı bilgiler var linkte

• quote:

aradığınız aracı arkadaş güzel özetlemiş :)

yani hocam almayım mı o zaman kafam karıştı
    Golf 5'inde hakkını yemeyelim. Golf 5 sevdiğim, sıkça bindiğim bir araçtı. Daha yumuşak ve rafine bir otomobil. Tabi bir D segmenti değil :)

Vectra'yı alır güzel bir bakım sonrası çatır çatır senelerce binersiniz. 40.000 TL'yede şöyle bir göz attığımda taş gibi arabalar var.

Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah iyi satıcılar ile karşılaşırsınız.
    olumsuz yönleri olumlu yönlerinden fazla özellikle ön takım iyi masraf çıkartır dijital klima bozulsada araba gider :)
  • quote:

Golf 5'inde hakkını yemeyelim. Golf 5 sevdiğim, sıkça bindiğim bir araçtı. Daha yumuşak ve rafine bir otomobil. Tabi bir D segmenti değil :)

Vectra'yı alır güzel bir bakım sonrası çatır çatır senelerce binersiniz. 40.000 TL'yede şöyle bir göz attığımda taş gibi arabalar var.

Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah iyi satıcılar ile karşılaşırsınız.

o zaman golf 5 tour a bakmak lazım kafam karıştı iyice yazmakla iyi yaptım galiba golf 5 iç hacim olarak belki vectra dan geniştir fakat bagajda işin içine lpg de eklenince bayağı sıkıntılı oluyo
  • quote:

olumsuz yönleri olumlu yönlerinden fazla özellikle ön takım iyi masraf çıkartır dijital klima bozulsada araba gider :)

hocam almaktan vazgeçtim yani şöyle bir olay var paramızla rezil olmayalım 40.000,00-TL bandında önerebileceğiniz araç var mı aklımdaki diğer fikir golf 5 1.6 tour versiyonu
  • leondan golf e geçmek sıkıntı değil fakat vectra gibi geniş araç bakıyorsanız focus öneririm. 2007 1,6 dizel şirket aracımızdı 180.000km civarı aldık 280.000 civarı sattık ufak tekek arızaları haric bi sıkıntı olmadı diyebilirim. 2 defa turbo hortumu değişmişti onda da bizimkiler sürekli yüksek devir kullanıyo ondan olabilir :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.