Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
141.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende yakın zamanda Zafira alarak gruba katılmak istiyorum,
    ama biraz da korkuyorum..

Otomatik vitesli bir araç almak istiyorum..
    araştırmalarım sonucu Opel Zafira 1.9 CDTİ motor araçlara rastladım.
    ikinci eli zayıf biliyorum ama satanda pek yok gibi. 150 Beygir..

150 Beygirlik motorun iyi olduğunu düşünüyorum..

Ancak bazı forumlarda otomatik vitesin kronik bir sorunundan bahsediliyor..

Sorunun kaynağı; şanzıman üzerindeki valf gövdesindeki valf yataklarının
    aşınması yüzünden oluşuyormuş. Eski seri şanzımanlarda valf gövdesi öyle
    bir malzemeden yapılmış ki hidrolik yağı aşırı ısındığında malzemeyi okside
    ederek aşındırıyormuş.

Hidrolik yağının aşırı ısınmasını önlemek gerekiyor. Aksi halde hasar giderek
    artarmış. Opelin kullandığı radyatör hidrolik ile ortak kullanılıyor bu yüzden
    hidrolik sıvısını soğutmaya yetmiyormuş. İleride aşırı hasarlara neden olmaması
    için harici bir yağ soğutma radyatörü kullanılması gerekiyormuş.
    Veya valf gövdesi yeni serilerle değiştirilmesi gerekiyormuş..

birde Cosmo ile Enjoy modeli arasındaki farklar nelerdir??

• Merhabalar,

Forum'a bugün kayıt oldum. Ismim Mehmet.
    2013 model bir Zafira Tourer 1.6 DTH aracım var. Aracımı yaklaşık 6 aydır ve ~7000km'dir kullanıyorum.
    Gördüğüm kadarıyla forumda bu araca sahip üye yok.
    Merak ettiğiniz ve/veya yardımcı olabileceğim bir şey ve yeni bilgiler öğrenmek için üye oldum.
  • Hoşgeldiniz Mehmet Bey. Yeni Zafira Tourer harika bir araç. Güle güle kullanın. Güneşliklerin olduğu bölümün kaydırılabilmesine bayılıyorum. Çok güzel düşünülmüş bir özellik. Yakıt verilerinizi paylaşabilir misiniz? Neyse ben birşey soracaktım lafa daldım. Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim parça nedir, ne işe yarar ?
     OPEL ZAFİRACILAR

• Teşekkür ederim Gökhan Bey ama ne yazık ki güneşliğin kaydırılması opsiyonel ve benimkinde yok.
    Bu yeni jenarasyon dizel motor, şehir içi 5lt civarlarında harcıyorum (bunda kış lastiklerinin ve kış'ın etkisi olduğunu düşünüyorum)
    Muhtemelen şehir içi yakıt tüketimi 4.7lt civarlarında olacaktır diye ümit ediyorum.

Bildiğim kadarıyla o parça bir sensor(algılayıcı) sıcaklık ölçüyor. Tam tabiri ile güneş ısısı sıcaklığını ölçüyor.
  • Merhaba Sayın Şahımerdan,
    1,6 DTH motor için söyleyebileceğim bir kaç şey var; öncelikle muadillerine göre daha sessiz ancak bu aracın izalosyonuna da bağlı.
    Benim kullandığım araç için ses ve titreşim oranlarından memnunum. Motor ilk devirlerde biraz cansız gibi ancak gaz pedalına tepkisi çok hızlı, yani önemli / acil bir durum olduğunda istediğiniz tepkiyi motordan alabiliyorsunuz. Ancak bir handikapı var!! bu motor çok yeni bir motor ve Allah korusun bir arıza olursa eğer tamirinde sıkıntı yaşama olasılığı çok yüksek.
    bildiğim kadarıyla Astra'da aynı motorun 110 BG ve 136 BG olarak 2 farklı versiyonu gelecekmiş, muhtemelen nisan ayında.
  • Selam yaklaşık 7 senedir zafira kullanıyoruz (ilk 5 sene babam son 2 senedir bende dahil oldum) 2002 model comfort p. mavi. 50000 km civarında aldık şu an 87000de gerçekten 2002 model bi araç için konforu malzeme kalitesi işçiliği olsun gayet iyi hala severek kullanıyoruz insanın değiştiresi gelmiyor şimdilik tek sıkıntı 120 kmden sonra içeri giren rüzgar sesi başka bir problem yok yakıtıda lpg olmamasına rağmen istanbulda maks 50-55 kuruş civarına çıkıyor ve çok kullanmadığımız için pek etkilemiyor ancak 1.5 ton bi arabada 1.6 bazen güçsüz kalabiliyor :)
  • Benim aracım 2006 model ve 82.000 de aldım geçen yaz Ağustos da şimdi 93.000 de siz hiç binmemişsiniz ...
  • öyle oldu 3 yaz tatile çıktık geri kalanlarda uçak-otobüs tercih ettik :) istanbul trafiğine arabayla çıkmakta akıl karı olmadığı için yattı kapı önünde :) sizin araç dizel heralde :)
  • birde genelde zafiranın 2. eli zayıf deniyor zayıf değil alan insanın satası gelmiyor :)) satılacak arabada değil maşallahı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

Merhaba Sayın Şahımerdan,
    1,6 DTH motor için söyleyebileceğim bir kaç şey var; öncelikle muadillerine göre daha sessiz ancak bu aracın izalosyonuna da bağlı.
    Benim kullandığım araç için ses ve titreşim oranlarından memnunum. Motor ilk devirlerde biraz cansız gibi ancak gaz pedalına tepkisi çok hızlı, yani önemli / acil bir durum olduğunda istediğiniz tepkiyi motordan alabiliyorsunuz. Ancak bir handikapı var!! bu motor çok yeni bir motor ve Allah korusun bir arıza olursa eğer tamirinde sıkıntı yaşama olasılığı çok yüksek.
    bildiğim kadarıyla Astra'da aynı motorun 110 BG ve 136 BG olarak 2 farklı versiyonu gelecekmiş, muhtemelen nisan ayında.

Bende bu araci merak ediyorum. Dizel aracta sesten cok titresim onemli buda bu aracta az diyosunuz bu guzel. Peki darbe emisi nasil rahatligi nasil acaba. Arkalar bagimsiz suspansiyon galiba o nedenle rahattir diye dusunuyorum. Iyi gunlerde kullanin aracinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır 1.6 benzin + lpg li gerçekten satılacak araba değil ...
  • Merhaba sayın Anchowy61, Teşekkürler;
    Araç iri ve alçak. Ön süspansiyonlar insignia'nın süspansiyon sistemi, arka ise Astra'nın.
    Aracın yol tutuşunu beğeniyorum. Arka süspansiyonlardaki Watt bağlantısı yol tutuşunu arttırıyor. Diğer Aracın iri olması ve yol tutuşu için göreceli arttırılan süspansiyon sertliği darbe emişinden doğal olarak taviz veriyor, ancak bunu hafif ticari araçlardaki (LCV) darbe emişi ile mukayese etmeyin, onlardan daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Benim açımdan hem darbe emişi hemde yol tutuşu açısından beklentimi karşılıyor, rahatlık açısından beklentimin üzerinde. Yüksek ve ferah bir kabin olması, sürerken sizi de rahatlatıyor.
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler. Suspansiyonlar tatli sert desek dogru demis oluruz galiba. Yayla veya koy yolunda cok rahatsiz edici olmasin istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim aynen öyle, fakat arac yüksekliğine dikkat ve kontrol etmenizi tavsiye ederim, yayla ve/veya köy yolları için biraz alçak olabileceğini düşünüyorum.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bir konu var kafamı kurcalayan, sizlerinde fikrini merak ettim.
    Aldığım araçta ne yazık ki bluetooth yok! Bu yüzden bir süredir araç kiti araştırıyorum.
    İngiltere'de bir sitede aracın orjinalliğini bozmadan bir bluetooth kiti koyduklarını gördüm. Bu sistem CD300 ve CD400 modellerle uyumlu.
    Ancak ingiltereden almak hem biraz zor hemde bu kitin oradaki fiyatı yaklaşık 250 Sterlin bunun getirilmesi montajlanması derken maliyet çok daha artacak. Ama öteyandan da şimdiye kadar gördüğüm en temiz çözüm. Görünüşe göre Double DIN, extra ECU, bluetooth kit ve mikrfonla çözmüşler gibi duruyor, acaba biz burada Türkiye'de yapamaz mıyız? Ne dersiniz? çok mu ütopik bir çözüm olur Türkiye şartlarında?
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Zafira tourer ile ilgili birkaç sorum var internette o kadar aradım ama kullanıcı yorumu pek yok, bulmuşken size sorayım.

Öncelikle motorun performansı ve vites geçişleri hakkında bilgi almak istiyorum. Aslında otomatik vites olsa çok iyi olacak ama malesef yok. Vites kemiksi bir yapıda sert mi yoksa kolay değiştirilebiliyor mu?

Süspansiyon durumuna aslında yukarıda biraz değinilmiş ama ailece biteceğimiz için konfor benim için çok önemli. Küçük bi kıyaslama yapacak olursanız acaba hangi araç ayarında sertlikler ve konfor seviyesi? Bozuk yollarda can sıkar mı? sönümlemeleri nasıl?

Son olarak aracın ses sistemini merak ediyorum. Sanırım 7 hoparlörü bir sistem var fakat fazla bi ayrıntı verilmemiş. Bu da benim için önemli bir kriter. Beğendiğim şarkılarda sesini açarak tadını çıkartmak istiyorum. Orta- Yüksek seviyelerde ses kalitesi nasıl yeterli midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Sayın Yalnızaslan,

Haklısın ne yazık ki Zafira Tourer ile ilgili benimde bulabildiğim en canlı forum bu.
    Doğal olarak vereceğim bilgiler bir miktar subjektif olabilir. Motor beygir ve torku araba amacına göre bana yeterli geldi. Bir kaç zor anda motor hiç hayır demedi ve çok hızlı bir şekilde aracı toparladı ve devam etti. En büyük zaafı alt devirler pek istekli davranmıyor önceleri ama sonra bunu kolayca unutturuyor. Zaten vergi durumuna göre yani şu an sanırım en iyi 1.6 diesel motor. Motor bloğunun tamamen alüminyum olması, motor bloğunun hızlıca ısınmasına ve daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor. Ben aracı alır almaz hemen altına bir zift benzeri ses izolasyonu attırmıştım (ne kadar etkili bilmiyorum çünkü hep öyle kullandım) ancak bir dizel olarak oldukça sessiz ve titreşimide göreceli olarak düşük. Vites geçişleri, başlangıçta biraz tuhaf geldi ama şimdi 2. vites dışında hepsi kayar gibi yerine gidiyor ama sanki 2. vites bir problem var gibi? ama kayda değmez gibi geliyor. Kısacası vites geçişleri ve vites konumu iyi.

süspansiyonları şöyle düşünün, bozuk bir yola girdiğinizde kabin sizi rahatsız edecek kadar sallanmıyor, hatta bende bir focus 2004 ghia HB vardı ona göre daha az sarsıyor. Bozuk yol konusunda gelince, aslında daha öncede bahsettim ama aracının altının yüksekliği pek uygun değil bozuk yollar için ben şehir içinde bile birkaç kez ön tampon altında ki plastiği büyük kasise ve kaldırıma çıkarken sürttüm.

Benim aracım 2013 model bu araçlar CD400 plus ile piyasaya çıktı ve 6 hoparlör sistemi var. Ses kalitesi vasat ve bazen daha bile altı olabiliyor benim için çünkü bu aslında dinlediğiniz müzik türüylede alakalı eğer bass sesi ağırlık bir müzik dinliyorsanız sizi daha çok tatmin edebilir ama klasik, caz, vokal, vs tarzlarında ancak vasat olduğu kanaatindeyim.

• Merhaba Arkadaşlar,

Görünüşe göre Tüm Zafira sahipleri kendi kendilerine problemleri ve keyifleri yaşıyorlar : )

Belki ilgilenenleriniz vardır diye en çok merak edilen yakıt tüketimi ile ilgili birazcık bilgi vereyim.
    Daha öncede belirttiğim gibi, benim aracım 2013 Model 1,6 DTH Zafira Tourer. şimdiye kadar yaklaşık 7000km yaptım.
    Aldığım dönem kış başlangıcına denk geldiği için kış lastiği ile başladım gözlemlerime. Çok sakin kullanmama rağmen şehirler arası ortalama tüketim (Yol Bilgisayarında) 4.7'nin altına düşmüyordu. Bir kaç hafta evvel kış lastiklerinden tekrar orjinal lastiklerime döndüm, şehirler arasında 4.4'ü gördüm belki 4.3'üde yakalayabilirim gibi duruyor. Bu ağırlıkta araç için oldukça iyi bir değer, diğer yandan fabrika verileri şehirler arasında 3.8'i vaat ediyordu. Ben bu değere bizimkisi gibi inişli ve çıkışlı bir şehir coğrafyada zor olduğunu düşünüyorum. Bakalım göreceğiz ilerde nasıl olacak?!

• merhabalar 8 senelik bir zafira kullanıcısıyım 2002 model 1.6 comfort benzinli p. mavi ve bu gün 88.000 kmye ulaştım :))
  • Merhaba Kartal Bey;

8 yıldır orjinal donanımı ile mi kullanıyorsunuz, yoksa birşeyler eklediniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.