Benim tosun 2006 model ve 93.000 de sizler hiç kullanmıyorsunuz galiba ...
Meb76M
kullanıcısına yanıt
sadece teybi farklı çağa ayak uydurmak için usb ve aux girişli bi teyp aldım bide park sensörü var geri kalan her donanım orjinal
Sanırım sizde modifikasyon şansı daha fazla kartal1994, çünkü 8 yıldır pazarda. Keşke bluetooth özelliğini de içerseydi teybiniz, böylece telefon görüşmelerinide çözerdiniz, neyse hayırlı olsun güle güle kullanın.
Referans siz olunca (historiyst_45) ben kullanmıyor görünüyorum hakikaten. : ) Ancak şehir içine arabayla girmeyi sevmediğimden genellikle toplu taşıma araçlarından faydalanıyorum, arabamı genellikle iş ziyaretleri ve haftasonu programları için kullanıyorum, birde bazen tembelleştiğimde : )
Bu arada zayıf bir Almancam var ama yinede meraktan çat pat anlayabildiğim bir kaç forum daha var takip ettiğim, Zafira için en populer olanıda bu "http://www.zafira-forum.de/" tavsiye ederim google çeviri ile fikir edinebilirsiniz mevzu hakkında.
Umarım yurt dışındaki bir forum'u tavsiye etmekle site kurallarını ihlal etmiyorumdur. Amacım oradaki konuları (eğer ilgi çekiyorsa burada da tartışmak)
aynen hocam :) bide lpg taktırmadığım için genelde kapıda yatıyor
Meb76M
kullanıcısına yanıt
genelde telefonu auxla bağlayıp usb'den müzik dinliyorum telefon çaldığı zaman açıyorum arabanın kolonlarından ses geliyor hem dikkatim dağılmıyor hemde bluetooth gibi oluyor aux varsa ki vardır tavsiye ederim :)
Var, evet. Geçenlerde bir sipariş verdim yurt dışından, aux kablosu üzerinde de mikrofonu bulunan bir alet. Bakalım bekliyorum, işe yarayacak gibi duruyor ama, gelince anlayacağım artık ne kadar kullanışlı olduğunu.
Bir de next bir model çıkartmış 5065 diye, içinde bluetooth'u ve mikrofonu da olan. Onu da araç kiti olarak kullanabiliyormuşuz, ama konuyla ilgili hiç bir yerdebu fonksiyonu ile ilgili ne bir test nede bir yorum var (En azından ben bulamadım.) NAvigasyonun araca bindiğinde kendiliğinden açılması ve araç kapandığında kapanması da hoş bir özellik olarak duruyor.
Meb76M
kullanıcısına yanıt
hayırlı olsun şimdiden inşallah işe yarayıp beklentilerinizi karşılar :) bizim keratanında bakım zamanı geldi 90bin bakımında ne kadar masraf çıkacak bakalım :)
büyük bakım değil mi? sanırım en pahalı bakımı buydu. Eğer yetkili servis de yapacaksanız, birkaç yerden fiyat alın, fiyatların değiştiğini duymuştum.
Meb76M
kullanıcısına yanıt
yok özel servise götürüyorum ben yetkili servise sadece kasko kapsamında götürmüştüm. ondada hiç sıkıntı çıkarmadılar hatta kaskoya sokmadan şoför kapısındaki düğmeleri değiştirdim (cam-ayna-çocuk kilidi düğmeleri) :)) Allah korusun kaskoluk bi durum olursa balkan opeli öneririm 2 sefer arabayı oraya verdim ikisinde de hiç bi problem yaratmadan söz verdikleri zamanda arabayı teslim ettiler. işçilik ve parça hatasıda olmadı.
Meb76M
kullanıcısına yanıt
ama evet bakım masraflı olacak gibi ön iki disk+balata,arka kampanalar, buji, yağ, filtreler ön cam lastiği ve yanındaki çıtalarıda değiştirecem aşındılar iyice oda rüzgar sesi yapıyor, rot balans allahın emri :) bide trigerin zamanı geldi artık en son 75 bindeyken triger setine bakmıştık tertemizdi bi kayışla işi kurtardık ama bu sefer değişebilir üzerine bi 15bin km yaptık
Estağfurullah ben sadece durumu yazdım ukalalık değil kesinlikle.Ben de normalde ş.içinde pek değil nerdeyse hiç kullanmıyorum.Manisa zaten şişti iyice trafik ve park sorunu had safhada Okul şu anda evime yakın zaten sürekli yürüyüşe çıkan biriyim Daha çok ş.arası yapıyorum km yi ben.Ankara da kayınpederler var aslen Uşak lıyım bazen İstanbul a Muğla ya Konya ya giderim.İzmir zaten dibimiz ...
Bakım fiyatlarından bizi de haberdar edersiniz, gelecekte başıma aşağı yukarı ne geleceğini tahmin ederim : ) Bu arada daha 7000km var 15000km bakımına ama geçen aylarda yazılım güncellemesi sebebi ile servise çağırdıklarında sordum, 750 TL fiyat verdiler! içinde de sadece sarf malzemeler var! mecburen vereceğim, yoksa aba altından sopa gösteriyorlar, diyorlar ki garanti kapsamına sokmakta zorlanabiliriz.
Bakalım artık gün ola hayırola
Yok ukalalık yaptığınızı hiç düşünmedim zaten, ama evet kayınpederler Ankarada, sizde Manisa da olunca galiba kaçınılmaz bu kilometreler. Ama araç tam uzun yol arabası, eminim keyfli geçiyordur seyahatleriniz.
tabi tabi parça+işçilik fiyatını yazarım foruma :) bide araçlarda direksiyonu dibe vurdurmamaya dikkat edin direksiyon hidrolik sistemini değiştirmek zorunda kaldım bu yüzden yaklaşık 800 TL işçilik hariç fiyatıydı
quote:
Orijinalden alıntı: Meb76
Yok ukalalık yaptığınızı hiç düşünmedim zaten, ama evet kayınpederler Ankarada, sizde Manisa da olunca galiba kaçınılmaz bu kilometreler. Ama araç tam uzun yol arabası, eminim keyfli geçiyordur seyahatleriniz.
Tadından yenmiyo resmen maşallah o kadar rahat,konforlu ve güvenli ki yemin ederim bazen yol hiç bitmesin isitiyorum ...
Katılıyorum, bazen bahane arıyorum bende : )
Merhaba arkadaşlar, uzunca bir süre kararsız kaldıktan sonra yeni aracımın müzik sistemini değiştirmeye karar verdim. En önemli sebebi benim aracımda, bluetooth, navigasyon ve geri görüş kamerası yok. Navigasyonu harici kullanıyorum, bluetooh içinse pekçok yol denedim idare ediyor ama aracın için örümcek ağı gibi oluyor diğer taraftan arabada bir sürü aparat taşımak zorunda kalıyorum böyle olunca hem bir keşmekeş oluyor hemde bazen yönetmek gerekiyor, vs bu sistem sayesinde aracın için hem derli toplu olacak hemde daha modern görünecek ben Alpine almıyorum ama fikir verebilir diye size bir link veriyorum.
Tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini bilmeyi isterim. Bu arada bendeki sistem kısmet olursa Pioneer Avic F940BT+geri görüş kamerası olacak.
italy.alpine-europe.com
Alpine - Sistemi audio video navi per Fiat 500, 500X, Alfa Romeo, Jeep Renegade e tante altre…
Hayırlı olsun güle güle kullanın :) pek anlamam ama görsel olarak gayet şık duruyor arabayı daha lüks göstereceği kesin :)
Teşekkür ederim, umarım sizde gönlünüzdekini yapabilirsiniz. Benim amacım aracı lüks göstermekten ziyade, mevcut kablo ve telefon, navigasyon cihazlarını astığımda oluşan dağınıklığın kaybolması, bunun yanında geri görüş kamerası ve telefon kiti güvenliği arttırmak, dolayısıyla arac kullanırken olan keyfimi arttırmak. : )