Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
141.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benimde arabanın torpidosunun sol tarafı kökten kırıldı onun tamir etme ya da yapıştırma gibi bişeyleri olur mu lütfen bi yardım edin fikir verin bana yaa
    bu arada Opel zafiranın ilk kasası 2001
  • mühendis. kullanıcısına yanıt
    Soylediginizi tam olarak hayal edemiyorum, sanirim menteseden kirildigini soyluyorsunuz. Dogrusu bu durumda cok fazla secenek yok, bence cikmacilara bakabilirsiniz sansiniza bir parca olabilir. Yada yukarida bahsettigim siteden parcanizin teknik resmini bulabilir buna gore bir parca koymayi denryebilirsiniz, ancak yapistirma versiyonun pek ise yarayacagini dusunmuyorum belki telli gecme denenebilir, belirli bir oranda fonksiyon kaybi olabilir. Elbette farazi olarak onerilerde bulunuyorum, belki fotografli olarak olarak sorarsaniz baska arkadaslarda fikirlerini paylasir.
    Gecmis olsun sorunu cozdugunuzde burada paylasirsaniz, seviniriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende geçen hafta 2004 model 1.6 16V Comfort 83000 km, de Zafira alarak aranıza katıldım, araç kullanım olarak çok hoş yumuşak karakterli, ilk viteslerde ağır kalsa da 4 ve 5. viteslerde gayet tatminkar. Aracımda problem olarak sadece tavan döşemesinin sarkması mevcut. Diğer bütün aksamları kusursuz sayılır. Birde aracın yakıt tüketimini ölçtüm. Depoyu fulledim, 119 km yaptıktan sonra, tekrar fulledim, 11 lt./50,00 TL. aldı. Yani 0.42 krş. yaktı. Yolu şehiriçi yaptım. Sizce yakıt nasıl, LPG taktırmaya değer mi?, aracı fazla kullanmıyorum, ayda en fazla 300 km. yaparım. ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal1994

Aracın 90bin bakımı geldi dün götürdüm tavanıda yaptırdım içinde süngerimsi bi malzeme vardı o değişti ilaçlandı üzerine yeni döşeme yapıştırıldı gayette iyi oldu işçilik dahil 250 tl tuttu. Tavanın şişme yapma nedenide babam kapı üstündeki tutunma kollarını sökünce hava aldırmış sonrada gerisi geldi zaten. Başka bi problem yoktu.

Hocam bende 2004 zafira aldım, benim araç tada tavan döşemesi sarkması mevcut, siz döşemeyi komple mi değiştirdiniz ve nerede yaptırdınız??
  • İstanbul Bağcılar-Güngören Oto Sanayide yaptırdım. Döşeme ve içindeki sünger değişti sizinde öyle olur muhtemelen. PVC gibi bi kalıp içinde sünger döşemede süngere yapışık bende o kalıbı söküp temizlediler sonra yeni sünger ve orjinaliyle aynı renk ve dokuya sahip döşemeyi yerleştirdiler eski halinden hiç bir farkı yok gayet memnunum tavsiye ederim sizede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal1994

İstanbul Bağcılar-Güngören Oto Sanayide yaptırdım. Döşeme ve içindeki sünger değişti sizinde öyle olur muhtemelen. PVC gibi bi kalıp içinde sünger döşemede süngere yapışık bende o kalıbı söküp temizlediler sonra yeni sünger ve orjinaliyle aynı renk ve dokuya sahip döşemeyi yerleştirdiler eski halinden hiç bir farkı yok gayet memnunum tavsiye ederim sizede.

Hocam bende yarın nasipse k.köy sanko san. gidicem, orda olmaz sa sizin dediğiniz yere giderim, kazasız surusler dilerim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim sizede
  • Bu haftasonu ilk servis bakımı için opel yetkili servisine gideceğim.
    standart bakım yapılacak filtreler, yağ değişimi, vs. Pazarlık sonrası 630 TL fiyat verildi.
    Bakalım süpriz olacak mı?
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Insallah sorunsuz halledersiniz ama 630 cok gibi.

• Bakım için fahiş bir rakam gibi sanki ...
  • Kesinlikle aynı fikirdeyim, birkaç şehirdeki yetkili servisleri aradım, rakamlar arasında büyük fark yok! Eğer yetkili servise yaptırılacaksa rayiç bedel bu civarda görünüyor. Sanırım aracın dizel olmasıda bakım maliyetini arttırıyor.
    Öte yandan yetkili servise gitmemekle ilgilide düşünceler var, ama bu ilk bakım olacağı için götürmek istedim.
    İlk arabamda da aynı sıkıntı vardı, ne zaman yetkili servise gitsem kendimi ciddi kazık yemiş gibi hissediyordum (aslında hissetmiyor biliyordum), zaten bir süre sonrada bıraktım : )

bir arşiv oluşturması açısından da bakım masrafını özellikle yazdım. Üşenmezsem eğer detaylarıda paylaşırım : )
  • Servis detayı ilişikteki (yalnız birinci maddeyi pek anlayamadım, sormak için de fırsat olmadı!)
    Inspection after 9000, 27000,45000,....mls .................150 TL
    Kimyasal atık ve filtreleme bedeli...................................5 TL
    Sarf malzeme..............................................................19 TL
    Polen filtresi.................................................................76TL
    Yağ filtresi Zaf. B..........................................................65 TL
    Yağ tapa O ringi..............................................................3 TL
    Hava filtresi...................................................................50 TL
    Yağ 5w-30 Dexos-II 4lt..................................................180 TL
    Cam suyu......................................................................4,5 TL
    İşçilik.............................................................................175 TL

Yağ filtresi ellerinde olmadığı için (randevu ile gidilmesine rağmen ilginç) parasını aldılar parça gelince çağıracaklar.

• Abi naptın sen ben geçende malzemeleri kendim aldım :
    Mobil 5-30 tam sentetik yağ 4 lt 60 tl + 1 lt 25 tl
    Hava filtresi 10 tl
    Polen filtresi 10 tl
    Yağ filtresi 10 tl
    4 adet GM buji 30 tl
    Hayirli olsun ilk bakiminiz. Keske inspectioni sorsaydiniz. Yani 150 lira birseye ait parca degismis bir sey degil gibi. Bise iscilik 175 fazla. Triger degisimine o kadar para almiyorlar.

• inspection yağ değişimi çağırdıklarında soracağım, ama pek tatmin edici bir açıklama beklemiyorum : (

historiyst_45, yetkili servise yaptırmak istememem ile ilgili isteğimi iyice arttırdı. Muhtemelen bir sonraki servis özel servis olacak.

Tek motivasyonum, ilk servis olmasıydı, bir sıkıntı olursa hiç olmazsa garanti kapsamı devam etsin diye!
    Bu seferlik böyle oldu.
    Hocam yanlis anlasilma olmasin sizin yerinizde olsam buyuk ihtimal servise gitmeye devam ederdim. Ben kendi aracimda da ayni sikintiyi yasiyorum. Servis pahali ama insanin ici rahat olsun istiyor. Yani bu tercih meselsi kimisi garantisiz araci servise getirir kimsisi garantisi olsa bile servise gitmez. Inspection denetim demek ama bilemedim. En guzeli aracin tadini cikarmak gerisi hikaye.

• Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için, paylaşmak hoş oluyor.

Bu arada inspection için gelecek açıklama aracın genel kontrolü yaptıkları bir işlem diye tanımlayacaklar sanırım.

Ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve garanti kapsamında yapılan bakımların karlılığının bir aracın satışında elde edilen kar fazla olduğunu söyleyebilirim. Sistemde kalmanız içinse size psikolojik baskı yapılıyor. Sanırım benim bu konuda ki fikirlerim biraz keskin ama öte yandan da kafam karışık işte tam bu yüzdende bu bakımı servise yaptırdım : )
    Sektorun icindeyseniz daha iyi bilitsiniz tabi. Bir sıkıntı çikinca agiz burun kivirmadan bu arac garantili diyip gerekeni en iyi sekilde yapavaklarini bilse insan servise gitmek hic sorun degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Sektorun icindeyseniz daha iyi bilitsiniz tabi. Bir sıkıntı çikinca agiz burun kivirmadan bu arac garantili diyip gerekeni en iyi sekilde yapavaklarini bilse insan servise gitmek hic sorun degil.

Aynen öyle servise gitmekte çözüm değil 100% fabrikasyon hatası olan araçları bile iade almamak öyle eziyet ediyorlar ki nerede kaldı garanti servis bakımları falan.
    Ama bu sektör böyle çalışıyor, ne yazık ki.
  • Bu bakım konusunu picasso ile mukayese ettik, picasso sayfasında (http://forum.donanimhaber.com/m_73536553/mpage_52/f_//tm.htm#96548604)

belki ilginizi çekebilir.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.