Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
141.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun. Egr valf sapitiyor olabilir gibime geliyor.

Bugün kokuyla ilgili bir şey keşfettim. Klima iç sirkülasyon modundayken koku geliyor dışarıdan hava alma modunda koku yok. Araç çok güneş altında beklediğinde koku geliyor dememi şuna bağladım. Daima klima auto modunda kullanırım. Araç içi çok sicaksa belki auto modu klimayi iç sirkülasyon modunda başlatıyor olabilir. Bakalım pazartesi randevu aldım hem ses hem de koku için gideceğim servise. By arada bugün gündüz far ampullerini turuncu olanla değiştirdim. Siyah aracta cok hoş durdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklima şimdi geldi. Yakit ışığı yaniyorken rejenerasyon yapmiyor dpf donanımlı araçlar. Eğer bir süre böyle kullandiysaniz rejenerasyon baslatamadigi için arıza ışığı yanıyor olabilir mi?

• Fitilleri de söyleyin bir dahaki servise uğradığınizda spreylesinler. Hiç artmasını beklemeyin derim.

• Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Yakıt ışığı yanmamasına özellikle dikkat ediyorum, olma ihtimali zayıf ama gizli rejenerasyon yaparken kendisine pek yardımcı olmuyordum, devrini artttırmak gibi normal kullanımıma devam ediyordum, çogu zaman kullandığım rota üzerindede aralarında uzun mesafele olmayan 3 ışık var ki %90 hepsinde durup bekliyorum, elbette araç start stop'a geçmiyor ama istediği devrede ulaşmıyor bunun etkisi olabilir. Bir diğer etkende aracı genellikle 1500-2000 devir arasında kullanıyorum belki bu da etkiliyor olabilir.
    Opel Servisinden hiç mesut değilim : (
    bu yüzden mecbur kalmadıkça muhattap olmayı istemiyorum. Herhalde spreyi internetten bulabilirim diye düşünüyorum, değil mi?
    Ben aracda kişisel ayarları hafızasında tutması seçeneğini işaretlemişitim, o yüzden bazen auto modunu açtığımda bir bir önceki kullanımımda klimayı kapattıysam kapalı olarak auto devam ediyor, benim niye bu araba soğumuyor diye tekrar klima paneline bakmama kadar. Doğrusu ben pek iç sirkülasyon modunu kullanmıyorum, sadece benim ikinci fazda soğutma verimliliğini arttırmak için (/yoğun trafikte) bir süre kullanıp sonra dış havaya dönüyorum. kendi gözlemlerinizle bu konuyu çözmeniz daha kolay olabilir (umarım yanılırım ama servisin sizi tatmin edecek bir cevap bulabileceğini pek sanmıyorum). Araçta kullanılan plastik/kauçuk aksamların etkisi de olduğunu düşünüyorum çünkü bu koku sadece yazın oluyor.

Nereden aklınıza geldi turuncu gündüz farı, eminim çok yakışmıştır, sonunda siyah aracında bir faydası çıktı (söylemişmiydim bilmiyorum ama benim araçta siyah, bütün güneşi emerek ateş topu haline gelmesi bir yana, aracı temiz olarak ancak bir kaç saat koruyabilmek, vs) bir foto var mı? Bu arada aslında güçlü led lambada çok yakışırdı, çünkü mevcut lamba kaş efektini çok kuvvetlendiremiyor.

• Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Nette yok yok yapı marketlerde de bulunuyordur.

Aynı kokudan mı bahsediyoruz? Benim dediğim koku genzi yakacak kadar keskin naylon poşet yanik kokusu. Plastik aksamlardan gelmesi imkansız bir koku. Valla servisin çözmesine muhtaç bir konu. Havalandırmadaki bir elemente filan sinen bir koku bu saniyorum.

Turuncu amerikan tipi park olayı aldığımdan beri aklımda. Hatta sinyalde gündüz farlari da yanip sönse Apaçi mi olur diye düşünüyorum.

Led olayı sıkıntılı. Arıza ışığı yakıyor yakmayan yada araya decoder koyacan ve fiyatlar 100 tl üzeri deymez 10 yane led alt tarafi. Elektrik tertibatına çok mudahaleye de korkuyorum. Isınma yapiyorlar. Resimleri koyayım hoşunuza giderse siz de t20 5/21w amber rengi ampul alip haledersiniz. Orijinal ampulumuzle ayni direnç vs sadece renkli camdan üretildiği için bir sıkıntı yaratacak bir sey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 28 Haziran 2015; 10:55:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burock3427

Aynı kokudan mı bahsediyoruz? Benim dediğim koku genzi yakacak kadar keskin naylon poşet yanik kokusu. Plastik aksamlardan gelmesi imkansız bir koku. Valla servisin çözmesine muhtaç bir konu. Havalandırmadaki bir elemente filan sinen bir koku bu saniyorum.

Turuncu amerikan tipi park olayı aldığımdan beri aklımda. Hatta sinyalde gündüz farlari da yanip sönse Apaçi mi olur diye düşünüyorum.

Led olayı sıkıntılı. Arıza ışığı yakıyor yakmayan yada araya decoder koyacan ve fiyatlar 100 tl üzeri deymez 10 yane led alt tarafi. Elektrik tertibatına çok mudahaleye de korkuyorum. Isınma yapiyorlar. Resimleri koyayım hoşunuza giderse siz de t20 5/21w amber rengi ampul alip haledersiniz. Orijinal ampulumuzle ayni direnç vs sadece renkli camdan üretildiği için bir sıkıntı yaratacak bir sey değil.

Sabah servise gittim. Koku ve marştaki sesle ilgili. Koku ortada olmadığı için bir şey yapılamadı. Ses ise egzantrik zincirinin gergisi yapıyormuş ve normalmiş. Gergi yağ basıncıyla çalıştığı için yağ pompası yağı yukarı basıp gergiye basana kadar zincir ses yapabiliyormuş bir çok araçta. Motorun stop ederken kaldığı pozisyona göre ses yapmayabiliyor yada az / çok yapıyormuş.

Bu arada sizin koku için yaptığınız yorumu düşündüm de aracın içindeki paspaslar orijinal değil dandik bir şeydi zaten değiştirmeyi düşünüyordum görüntü olarak da hoşuma gitmiyordu. Bakıp duruyordum iyi bir şey. Acaba o pas pas mı aracın içi ısınınca koku yapıyor diye düşünmeye başladım. Yedek parçaya sordurdum 165 TL den %10 iskonto ile 150 TL orijinal GM kauçuk pas pas sipariş verdim. İzmirden gelecek Perşembe günü servise gelince gidip alacağım. Astra'da da kullandığım orijinaldi çok kaliteli koku yapmayan hiç deforme olmadığı için yine orijinali tercih ettim. Piyasada Zafira için olan paspaslar 100 TL civarı ne çıkacağı belli değil. Bence 150 TL orijinali için güzel fiyat.

Güle güle kullanın paspaslarınızı, ama kauçuk sıcakta her halukarda kokar az veya çok.

Bugün vana ışığıyla beraber uzun süredir yanmayan rejenarasyon lambasıda yandı. Tabii sönsün diye aracı bir saatten fazla aracı yüksek devirle sürdüm hiç bir şekilde ne vana nede rejenarasyon lambası söndü, sabrım taştı servisi aradım, müşteri hizmetleri bozuk plak gibi servise uğrayın ama aracı bütün gün tutarız diyor, bense evet gelmek istiyorum ama rejenarasyon ışığı halen yanıyor durmam doğru olur mu diye soruyorum! neyse kalktım gittim. Bu defa bilgisayara bağladılar, rejenarasyonu ona yaptırıp hataları sildiler ve tekrar çıkabilir diye uyardılar hatta geçtiğimiz iki yıldan da sık! bunun dışında sensörde veya EGR valfinde de sorun olma ihtimalinden bahsettiler. Problem olursa gel dediler, hakikaten şaka gibiler.

Bu arada (aynı koku mu bilmem ama) kokuyu sorayım dedim onada koklamadan rejenarasyondan kaynaklanan bir koku olabilir dediler, teorem çok mantıksız değil ama cevap değil çünkü nezaket gösterip koklamadılar bile.
    Koku benide çok rahatsız ediyor ( sadece yazları oluyor bende -şimdilik-), koku kaynağı sanki ön gögüslük ve/veya motor içinden gibi geliyor bana, diğer taraftan bir arkadaşım yazları hiç kauçuk paspas kullanmıyor, bunu da deneyebilirsiniz.

aracınızı hep güvenli bir yerde bırakabiliyorsanız belki aşağıdaki linkte ürün işinize yarayabilir.
    www.hepsiburada.com
    Auto Cool Güneş Enerjisiyle Çalışan Araç İçi Hava Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/auto-cool-gunes-enerjisiyle-calisan-arac-ici-hava-temizleyici-pm-otctn17335

• linkteki cihazı boş verin yapılan testlerde sadece 1 derece soğuttuğu çıkmış, pek işe yaramaz yani : )
    Kötü olmuş sizin arıza işi üzüldüm. Opel servislerinde hep böyle bir boş vermişlik söz konusu ve bilgisizler. Bizim araçlarda dpf iptal de ediliyormu onu da bilmiyorum.

Aracın kendi malzemesi böyle bir kokuya sebep olabileceğini sanmıyorum. Volkswagenin meşhur lastiği var millet yumuşak malzeme diye bayılıyor ya hani o malzeme güneşte kalınca koku yapıyor bildiğim en koku yapan malzeme o ama bu bile onun yanına yaklaşamaz. Astra ile çok benzer malzemesi var aynı tedarikçiden gelen aynı hammadde olduğunu sanıyorum onda böyle bir koku olmadı hiç.

Sizdeki paspaslar nasıl bir şey? Eğer benim koku orijinal paspasla çözülürse size de söylerim sonucu 150 tl ye haletmiş olursunuz. Sağlığa da zararlı deniyor dandik paspaslar ki ben de katılıyorum buna.Orijinal pas pas insan burnuna kötü gelecek bir koku yapmadi en azından Astra da otle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 29 Haziran 2015; 19:20:21 >
    Bana aracı alırken kazık atan satıcının hediyesi, pek ahım şahım birşeye benzemiyor, orjinal olduğunu pek sanmam.
    Kazık olayını bilmiyorum. Hayirdir?Hediye pas paslarin orijinal olduğunu henüz görmedim ben opelde.

Sanırım klasik bir durum bu, Aracı aldıktan sonra teslim almaya gittiğimde illa camları filmleyelim kaputu filmleyelim diyordu. 1000TL yaparız hepsini, işte öyledir böyledir diye devam eden bir konuşma. Neyse peki dedim ama camlar yerine aracın altına zift atalım ve kaput filmi yapalım dedim aynı fiyata. Neyse yapıldı teslim aldım arkasından opelin içinde bu kaplamayı yapan taşeron beni aradı ve illa da arabayı tamamen filmleyelim diye sürekli aramaya başladı. Tabii bu arada epeyce fiyat kırdı, sonra ilk yaptırdığım işlem ile bu arkadaşın teklifi arasındaki fark epey azalınca sıkıştırdım adamı, oda satıcının komisyonu olduğunu söyledi, artık ne kadarlık bir komisyondu Allah bilir. Yapacak birşey olsun, oturup üzerine bir bardak su içtim. İşte o arada ben paspas sorunca ben "iyi" müşteri olduğum için bana hediye etti : )

Yani durum bundan ibarettir.
  • Farları nereden ve ne kadar aldın serviste değiştirdin herhalde ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 30 Haziran 2015; 16:39:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

Sanırım klasik bir durum bu, Aracı aldıktan sonra teslim almaya gittiğimde illa camları filmleyelim kaputu filmleyelim diyordu. 1000TL yaparız hepsini, işte öyledir böyledir diye devam eden bir konuşma. Neyse peki dedim ama camlar yerine aracın altına zift atalım ve kaput filmi yapalım dedim aynı fiyata. Neyse yapıldı teslim aldım arkasından opelin içinde bu kaplamayı yapan taşeron beni aradı ve illa da arabayı tamamen filmleyelim diye sürekli aramaya başladı. Tabii bu arada epeyce fiyat kırdı, sonra ilk yaptırdığım işlem ile bu arkadaşın teklifi arasındaki fark epey azalınca sıkıştırdım adamı, oda satıcının komisyonu olduğunu söyledi, artık ne kadarlık bir komisyondu Allah bilir. Yapacak birşey olsun, oturup üzerine bir bardak su içtim. İşte o arada ben paspas sorunca ben "iyi" müşteri olduğum için bana hediye etti : )

Yani durum bundan ibarettir.

Kıssadan hisse : Aracı aldığın yerde hiç bir işlem yaptırmayacaksın.

Hem pahalı oluyor hem de dışarıda kendin araştırıp işini en iyi yapan yeri bulup kendi pazarlık yaparak daha uygun fiyata yaptırabilirsin. Araç alımı sırasındaki müşterinin o anki yeni araç alma psikolojisini çok iyi kullanıyorlar ekstra bir şeyler satıp komisyonunu almak için.

Sizin pas pas bence piyasadaki en ehven paspastır eğer o hediye ettiklerini kullanıyorsanız ve kokunun kaynağı bu olabilir. Bu arada sizin araç orijinal halı paspasla mı geldi sıfırında? Ben aldığımda halı pas pas filan yoktu araçta. 2012 yılında sıfır Astra alırken paspas gelmişti üzerinde ama hatırlamıyorum kendiliğinden mi gelmişti istemişmiydim?

Bir de şu anda aracınızda cam filmi var mı? Ben aldığımda araç filmliydi hem de bayağı koyu bir film o şekilde kullanıyorum. Ben hiç yaptırmadım bugüne kadarki araçlarımda sırf polisle papaz olmamak için polis antipatim ve sinirli bir yapım olduğu için başıma bela almamak adına. Bakalım her an bekliyorum bir çevirmede polisle papaz olmayı. Bu arada Aralık ayındaki muayenede napcam bilmiyorum. Filmli araç kusurlu olarak geçiyor mu TÜV muayenesinden son durum nedir bilginiz var mı?

Aynen öyle oldu : )

Üzerinde orjinal halıları ile geldi ama dediğim gibi paspas promosyon.

Sadece kaput üzerinde koruma filmi var bildiğiniz gibi arka camlar renkli ve ön cam kaplamalı. Yasa olmasına rağmen sizdeki gibi film kaplı pek çok araç ortalıkta halen dolaştıklarına göre bu kontrol çok yoğun değil ama emin olun en münasebetsiz bir anda polisle bu konuda burun buruna gelirsiniz.

Bu arada muayeniz 2016 olması gerekmiyor mu ilk seferi 3 yıl sonra her iki yıl diye biliyorum. TUV Türk'ün sitesinde aynen şöyle yazıyor:
    "Periyodik muayenelerde cam filmi, "Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok" kusur teksti ile "hafif kusur" olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Bununla birlikte aracın muayeneden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması, filmin söktürülmesinin istenmesi gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir."

• quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

Aynen öyle oldu : )

Üzerinde orjinal halıları ile geldi ama dediğim gibi paspas promosyon.

Sadece kaput üzerinde koruma filmi var bildiğiniz gibi arka camlar renkli ve ön cam kaplamalı. Yasa olmasına rağmen sizdeki gibi film kaplı pek çok araç ortalıkta halen dolaştıklarına göre bu kontrol çok yoğun değil ama emin olun en münasebetsiz bir anda polisle bu konuda burun buruna gelirsiniz.

Bu arada muayeniz 2016 olması gerekmiyor mu ilk seferi 3 yıl sonra her iki yıl diye biliyorum. TUV Türk'ün sitesinde aynen şöyle yazıyor:
    "Periyodik muayenelerde cam filmi, "Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok" kusur teksti ile "hafif kusur" olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Bununla birlikte aracın muayeneden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması, filmin söktürülmesinin istenmesi gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir."

Doğru söylüyorsunuz 2013+3 olarak 2016 da muayene. Eskiden hafif kusur sayilmayip muayeneden gecmiyordu hatra filmleri sokup muayeneden geçirip sonra gidip film çekenler oluyordu. demek sonra değişti hafif kusur sayılıp geçiyor. Saçmalık da burada başlıyor. Muayenede geçen şeye polis neden ceza yazar, cezasi olan şeyi muayeneden niye geçirirsin.

eee Burası Türkiye : )
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.