Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
141.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Meb76

karanlık bir yola çıkın farlar otomatikteyken, birden uzun hüzmeye geçecektir sonra yol boyunca bir ışık kaynağı çıkarsa yine kısa hüzmeye dönecektir.
    Bir de belli bir hızda olman lazım. Sizin aracınız enjoy prestige'di değil mi?

Evet Enjoy Prestige. Düz enjoy olsa yağmur ve far sensörü olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 11 Haziran 2015; 22:21:28 >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    tavan çitası ve arka camlarda perde var değil mi?
  • quote:

tavan çitası ve arka camlarda perde var değil mi?

Ta kendisi :)

Ben aldığımdan beri daha gece kullanma şansım bir kere oldu onda da karanlık bir yolda seyretmedim farketmedim.
    o zaman şüphe yok tanışmanız an meselesi : = )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meb76 -- 11 Haziran 2015; 22:42:46 >
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Piyangodan ikramiye çıkmış gibi oldum.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bugün servis işini yarısını hallettim, belki ileride işinize yarar diye sizlerle paylaşmak istedim.
    30.000km bakımı için yetkili opel servis 728 TL istedi bunun içinde filtreler, yağ değişimi ve işçilik var.
    Özel servisler orjinal parça kullanılması halinde ~500TL muadil olması durumunda ise ~370 TL teklif ediyorlar.
    Aklınızda bulunsun seçim size ait : )
  • Bugün yolda giderken vana şeklindeki sarı simge yandı, normalde ayağımı gazdan çekmem gerekiyor gördüğüm zaman şehirler arası yolda olduğum çekemedim öylece özel servise girdim benim araç 2013 olduğu özel servis hatanın sebebini göremedi, bunun üzerine yetkili servise gitmek için yola çıkarken ışık söndü! yetkili servisde sağolsunlar bağladılar bilgisayara ama sonuç anlamsız, endişe edilecek birşey olmadığını söylediler sebebini anlayamadığını herhalde özel bir durum oluştu dediler ve gönderdiler!
    Ama benim kafamda minikde olsa soru işareti var! acaba ışığı yakan sebep gerçekten kendi kendine düzeldi mi yoksa problem devam mı edecek, bu saatten sonra yapacak bir şey olmadığına göre çaresiz bekleyeceğim.
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Vana şeklindeki sarı simge ne uyarısıymış peki?
    motor çalışırken yanarsa: Emisyon kontrol sisteminde arıza müsaade edilen emisyon sınırı aşılmış olabilir, en kısa zamanda servise başvurun.
    motor çalışırken yanıp sönerse: katalitik konvertörde arızaya sebep olabilecek bir hata, ayağınızı gazdan çekip servise başvurun.
     OPEL ZAFİRACILAR
  • quote:

motor çalışırken yanarsa: Emisyon kontrol sisteminde arıza müsaade edilen emisyon sınırı aşılmış olabilir, en kısa zamanda servise başvurun.
    motor çalışırken yanıp sönerse: katalitik konvertörde arızaya sebep olabilecek bir hata, ayağınızı gazdan çekip servise başvurun.
     OPEL ZAFİRACILAR

Vana deyince ben başka bir işaret aramıştım :)

Elektronik bir yanılsama oldu sanırım sistemde. İnşallah da öyle olmuştur tekrarlamaz.

umarım : )
  • Tabela okuma konusunda ki hissiyatım giderek kuvvetleniyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=zNvwyA9IBXY

bu linkte bir insignia var ama kamerası bizimkilere benziyor! acaba olabilir mi ?? : )
  • Yer ayni ama daha büyük bir kamera. Bizim donanımda Opel Eye olduğunu hiç bir yerde okumadım ki bu araçların yol bilgisayar ekranı da daha üst düzey diye biliyorum. Bizdeki HBA diye geçiyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklı olabilirsiniz, ama bir kez daha videoyu dikkatlice izlemenizi tavsiye ederim.
    Mevcutta kullanılan opel eye'lar II. jenerasyon olarak geçiyor!
  • quote:

Haklı olabilirsiniz, ama bir kez daha videoyu dikkatlice izlemenizi tavsiye ederim.
    Mevcutta kullanılan opel eye'lar II. jenerasyon olarak geçiyor!

Bu sistemi çok incelemedim ama bildiğim kadarıyla adaptif cruise control ile bütünleşik bir sistem bu. Bizim araçtaki HBA bunun ilkel hali gibi.
    Elbette mümkün, burada ki tüm espiri benim bahsettiğim teorinin gerçekleşme ihtimalinin olması, benim yaptığımda bunun peşinde koşmak bu sayede aracımla yeni şeyler öğreniyorum hemde vakit geçiriyorum.
    Gerçekleşirse yeni bir oyuncak olacak arabada, gerçekleşmezse de öğrendiğim bilgiler yanıma kar kalacak : )

Sadece size bir macera/oyun teklif ediyorum sadece eğlencesine kazananlar göstergede trafik işaretlerini görecekler, kaybedenlerse bu yolda ilginç bilgiler edinecekler : )
  • quote:

Elbette mümkün, burada ki tüm espiri benim bahsettiğim teorinin gerçekleşme ihtimalinin olması, benim yaptığımda bunun peşinde koşmak bu sayede aracımla yeni şeyler öğreniyorum hemde vakit geçiriyorum.
    Gerçekleşirse yeni bir oyuncak olacak arabada, gerçekleşmezse de öğrendiğim bilgiler yanıma kar kalacak : )

Sadece size bir macera/oyun teklif ediyorum sadece eğlencesine kazananlar göstergede trafik işaretlerini görecekler, kaybedenlerse bu yolda ilginç bilgiler edinecekler : )

Saklı özellik mi demek istiyorsunuz? Aktive edilebilme ihtimali mi var? Ben anlamadım sanırım bu kısmı
    Evet, saklı özellik olmasından şüpheleniyorum. Aktive edilme özelliği olabileceğine inandığım için tüm bu konuşmaları yazıyorum. Benim durumumda iyi bir servis ilişkim yok bu yüzden gidip direkt bir baksana var mı diyemiyorum çünkü sorsamda başlarından savmak için yok diyebileceklerine inanıyorum, bu yüzden önce emin olmaya çalışıyorum.
  • Meb76 hocam iki şikayetim var araçta size danisayim dedim sizde de var mi?

1. Araç ilk marş basmada motordan tuhaf bir ses yapiyor. Sanki ilk anda yağsiz calisan bir parça yagi alinca 1 sn sonra kesiyor. Ya subap iticilerinden yada marş motorundan supheleniyorum. Bunu hemen tekrar durdurup marsa basinca tekrarlamiyor. Minimum 20-30 dk durduktan sonra yapıyor. Bazen nadiren de olsa yapmiyor.

2. Aracın içinde bir koku. Bu koku rejenerasyon sırasında cikan plastik yanik kokusunun aynısı. Ne zaman? Araç güneş altında park halindeyken çok isinmisken yogun olarak araç dışında etrafinda ve havalandirmadan içeriye veriyor. Ancak bu kokunun gelmesi için rejenerasyon yapmış olması gerekmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İyi Geceler, Burock3427;

1) dikkatimi hiç çekmedi ama bir dinlemeye çalışayım
    2) Güneş altında kaldığında aracın içinde çok yoğun ve rahatsız edici bir koku oluyor ben hep iç plastik aksamlardan kaynaklandığını düşünmüştüm, çünkü havalandırdığım zaman koku hemen yok oluyordu.

Not1: bu arada bahsettiğin fitil sesleri bende de sanki gelmeye başladı, neyseki çözümden bahsetmiştin, gereğini rahatsızlığım arttığında yapacağım, teşekkürler.
    Not2: Dün akşam vana arızası yine tekrar etti servise gittim, yeniden diagnosa bağlanması gerektiğini bunun 2-3 saat civarı süreceğini, randevum de olmadığı için de toplam bekleme süremin yarım günü geçeceğini söylediler ve bana bu lambanın genel bir arıza ışığı olduğunu ve bunun partikül filtresi ile ilgili olma olasılığının yüksek olduğunu söylediler ve yaklaşık 15km 3500-4000 devirde kullanmamı sonra kontağı kapatıp tekrar kontrol etmemi istedi ve işe yaradı, aklınızda bulunsun.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.