Şimdi Ara

OPEN TRAY PROBLEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung dvd li 360 kullanıcısıyım. Sanırım ilk yada ikinci çıkan fw yaptırdım tam hatırlamıyorum . Dvd ler verbatim, oyunları satın alıyorum. Sorun şu bazı oyunları örneğin Fear, Splinter Cell Double Agent, Far Cry, Graw gibi oyunlarda makineyi açıp kapatmadan yeni dvd taktığımda oyunlar open tray a dönüp duruyor. Hemen kapatıp açtığımdada aynı şey tekrar ediyor. Uzun bir süre oyun 360 ın içindeyken beklediğimde ise oyunu okuyor, oynuyorum. Okuduktan sonra dashboarda tekrar döndüğümde yeniden denediğimde yine open tray. Gears of War, Lost Planet, Cod2, Cod3 bu tür oyunlar da hiç problem yok anında okuyor dashboarda dönsemde , kapatıp diğer oyunu taksamda. Sanırım fw yükseltmem gerekli bilemiyorum sorun bumudur acaba? Tavsiyeler ve cevaplar için teşekkürler.

• aynı hata bendede var fw 5.2 ile düzelecek yarın yapacam inşallah haber ederim
  • Bende de aynı problem vardı.Rubberband mod yaptım.Şimdi okumadığı dvd yok.Dikkat etmen gereken nokta dvdromun rayına takacağın lastik yada başka şeyin çok kalın olmaması yoksa dvromdan acayip sesler çıkıyor.Ve okumuyor.İkinci yöntem ise orjinal bir oyun tak.Oyun boot ederken "ıııııın" diye bir ses duyacan.Oyunun ekranı açılmadan dvdromu aç,dvdyi çıkar.Tekrar kapa sonra çalıştırmak istediğin dvdyi tak.%85 çalışıyor.Fakat ben bu işten sıkılp direk rubberband yaptım.
  • firw sorunu gibi gozukuyor hemen bi firw update yapin bendeki dvd-rom da samsung hicbir sorun olmuyor ozellikle verbatim kullaniyorum
  • Azurik haklı rubber band mode kesin çözümbendede open tray hatası vardı mode yaptıktan sonra sorun ortadan kalktı
  • 5.2 fw de rubberband e de gerek kalmıyor sorun çözüldü bu fw de
  • Arkadaşlar teşekkürler cevaplar için sanırım fw gerekli 5.2 yimi tavsiye ediyorsunuz bu arada, evde bilgisayar yok dışarda yaptıracağım yine o yüzden devamlı açılmasını istemiyorum 360 ın.
    Azurik Rubberband mod olayını ilk senden öğrendim nasıl buluruz söylediğin lastik olayını ?
  • peki rubberbandi hangi genislikte ve neyle yaptin resimleri falan varmi hangi malzemeyi kullandin. yardimci olursan sevinirim benim kuzendede ayni problm var ve firmware cozum degil. cunku en son firmware yuklu olmasina ragmen sorun devam ediyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: azurik

Bende de aynı problem vardı.Rubberband mod yaptım.Şimdi okumadığı dvd yok.Dikkat etmen gereken nokta dvdromun rayına takacağın lastik yada başka şeyin çok kalın olmaması yoksa dvromdan acayip sesler çıkıyor.Ve okumuyor.İkinci yöntem ise orjinal bir oyun tak.Oyun boot ederken "ıııııın" diye bir ses duyacan.Oyunun ekranı açılmadan dvdromu aç,dvdyi çıkar.Tekrar kapa sonra çalıştırmak istediğin dvdyi tak.%85 çalışıyor.Fakat ben bu işten sıkılp direk rubberband yaptım.
  • Ben malzeme olarak yalıtımlı kablo kullandım.Aslında malzeme çokda önemli değil.Kabloyu demir çubuğa 1 kere dolayıp düğüm attım.Yalnız malzemeyi çubuğun iyice dibine yerleştir.Boyutu 3 veya 4 mm uygun olacaktır.Amaç lensin dvd'nin yazılmamış dış kısmını okumasını engelleyerek dvdyi boş sanmasını engellemek.Dvdromun üst kapağını açman yeterli.Zaten verdiğim sitelerde resimlerde açıkça gözüküyor.Firmwareden riskide çok çok az.Philips dvd yacıcı ile memorexe yazdığım dvdleri bile artık okuyor meret.
     OPEN TRAY PROBLEMİ

OPEN TRAY PROBLEMİ

• azurik valla helal olsun demiri kablo ile bağladın oldu
  • takili kalacagi yer tam olarak resimdeki gibimi olacak benmi yanlis goruyorum anlamadim ama bu sekilde takili kalirsa dvdnin ic kisimlarini okuyamaz baska kaynaklarda okudugum kadariyla tam tersi noktaya konulup dis kisimlarini okumasi engellenmeli dogru degilmi yani sen tam resimdeki sekilde yapip oylemi biraktin
    quote:

Ben malzeme olarak yalıtımlı kablo kullandım.Aslında malzeme çokda önemli değil.Kabloyu demir çubuğa 1 kere dolayıp düğüm attım.Yalnız malzemeyi çubuğun iyice dibine yerleştir.Boyutu 3 veya 4 mm uygun olacaktır.Amaç lensin dvd'nin yazılmamış dış kısmını okumasını engelleyerek dvdyi boş sanmasını engellemek.Dvdromun üst kapağını açman yeterli.Zaten verdiğim sitelerde resimlerde açıkça gözüküyor.Firmwareden riskide çok çok az.Philips dvd yacıcı ile memorexe yazdığım dvdleri bile artık okuyor meret.
     OPEN TRAY PROBLEMİ

OPEN TRAY PROBLEMİ

• Arkadaşın yukarıda verdiği resimler tamamen doğrudur.Tam olarak oraya takılacak.2mm yeterli.Ben oraya çok ufak bir silgi parçasını silikonladım.Arkadaşta open tray inanılmaz boyuta varmıştı.Artık hiç vermiyor.
  • @ozgurulke Evet demirin iyicene dibine yerleştir.Kapatmadan bikaç oyunla test et.Eğer uzun yaptıysan dvdrom okurken acayip bir ses çıkartıp okumuyor.Aksi takdirde hemen okuyacaktır.
  • o acayip cizirti bendede luyor gecen gun gears of war oynarken cd den az ses geldi ve oyun durdu clean disc hatasi verdi ve bidahada o gun okumadi makina isininca oluyor galiba cunki birz kapatip makina soguduktan sonra yine actigimda bu sefer okuyor 2 oyunda bende bole bir sorun var diyeride fifa 07
    quote:

@ozgurulke Evet demirin iyicene dibine yerleştir.Kapatmadan bikaç oyunla test et.Eğer uzun yaptıysan dvdrom okurken acayip bir ses çıkartıp okumuyor.Aksi takdirde hemen okuyacaktır.
  • Bu paket lastiğinin bu kadar işime yarayacağı hiç aklıma gelmezdi. Teknolojinin son noktası 2adet paket lastikli xbox360
  • şöyle bişi yapalım bence. open try hatası alan arkadaşlar dvd-romlarının markasını ve modelini yazarlarsa hangi modelin bu hatayı daha çok verdiğini öğrenmiş oluruz
  • "OPEN TRY" genel olarak SAMSUNG sürücülü konsolların hatasıdır.Bu yüzden XTREME5.2 de bu hataya karşı özellikle önlem alınmıştır.Rubber band tekniğini uygulamadan önce FW nizi 5.2 ye yükseltmeniz kesinlikle önerilir.
    LG-HITACHI dede aynı hata (OPEN TRY) söz konusu fakat LG-HITACHI lerde şimdide çoğunlukla "UNPLAYABLE DISK" hatası çıkmaya başladı.Yeni FW ler bu hatalara karşı çözüm olabilecektir.Fakat DVD LASER DIODE hasara uğramış veya saat ömrünü tamamlamışsa kafa olarak tabir ettiğimiz lensin değiştirilmesi en akkıllıca çözümdür.
    Saygılar.
  • Arkadaşlar tavsiyem 5.2D yi atın.Rubberband artık gerekli değil.Keşke dün yaptığım testin resimleri çekseydim.Dvdromun üst kapağını çıkardım ve dvdyi traye koyup kapattım.Göz geliyor ilk başta okuyamıyor ve dvd duruyor ondan sonra bir daha deniyor ve okuyor.5.2 gerçekten çok güzel firmware.5.2D dememdeki sebep default olarak dvdyi yavaş okuyor ve bu da gözü daha az yorup aynı zamanda dvdromun daha az ısınmasına sebebiyet veriyor.Eğer bazı oyunlarda sorun yaşarsanız(yavaş loading gibi) bir adet xbox veya xbox360 orjinal dvdsi takar onu çıkarıp oyunu takarsınız ve full speed oynatırsınız.
  • 5.2 tam olarak ne zaman çıktı. ben 2 ay önce endemden almıştım makinayı samsung ms28 dvd-romlu. 5.2 varmıydı ozamn?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.