Şimdi Ara

OpenAI’ın GPT-5 modeli beklentileri karşılayamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OpenAI’ın GPT-5 modeli beklentileri karşılayamıyor
    OpenAI’ın bir sonraki yeni yapay zeka modeli olması beklenen GPT-5, programın gerisinde kalıyor ve geliştirilmesi çok paraya mal oluyor. Yeni bir rapora göre GPT-5 olarak adlandırılan ancak kod adı Orion olan proje, 18 aydan uzun süredir firma çatısı altında geliştiriliyor ancak model, geliştiricilerin beklentilerini karşılamakta zorlanıyor.

GPT-5 planların gerisinde

WSJ’nin raporuna göre OpenAI, modeli iyileştirmek için devasa veri kümeleri üzerinde en az iki büyük eğitim çalışması gerçekleştirdi. Ancak ilk eğitim çalışmasının beklenenden daha yavaş ilerlediği ve bu durumun ikinci, daha büyük çaplı çalışmayı hem zaman hem de maliyet açısından daha da zorlu bir hale getirdiği belirtiliyor.

GPT-5, seleflerine kıyasla belirli alanlarda daha iyi performans sergilese de, sağladığı gelişmelerin mevcut maliyetleri haklı çıkaracak düzeyde olmadığı ifade ediliyor. Bu arada OpenAI, yalnızca halka açık veriler veya lisans anlaşmaları ile yetinmiyor. Şirket, özel olarak veri üretmek için kod yazma ya da matematik problemleri çözme gibi görevlerde çalışan kişilerden faydalanıyor. Ayrıca, başka bir modeli olan "o1" üzerinden üretilen sentetik veriler de GPT-5’in eğitim sürecinde kullanılıyor.

Ayrıca Bkz.OpenAI o3 tanıtıldı: İşte tarihin “en zeki” yapay zekası

OpenAI, konuya dair henüz bir açıklama yapmadı. Ancak şirket, bu yıl "Orion" kod adlı bir modeli piyasaya sürmeyeceğini daha önce açıklamıştı. Şirketin bu kararı, geliştirme sürecindeki gecikmeleri ve modelin beklentileri tam olarak karşılayamamasını açıklıyor gibi görünüyor.

Öte yandan OpenAI, GPT-4 sonrasında çok modlu olan GPT-4o, o1 ve o3 modellerini tanıtmıştı. Bu üç yeni model aslında temel olarak GPT-4'e dayanıyor. OpenAI, yapay zekadaki yenilik ilerleyişini farklı yöntemler ile sürdürmeye çalışıyor olsa da bu alan üzerinde "duraksama" yaşanacağı yönündeki iddialar GPT-5'in gecikmesini haklı çıkarır türden. Yapay zeka, inanılmaz bir hızla ilerlemiş olsa da son döneme bakacak olursak devrimsel bir yenilikten ziyade işlevsellik odaklı iyileştirmeler gördük.

Kaynak:https://techcrunch.com/2024/12/21/openais-gpt-5-reportedly-falling-short-of-expectations/

• gpt ye boş kalınca ne yapıyorsun kendi kendini eğitip geliştiriyormusun diye sormuştum. verilerimi düzenliyorum başka bir şey yapmıyorum demişti. o an anladım ki bundan bir cacık olmaz. daha çok gelişmesi lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka konusunda gelişmeler oldukça hızlı. Her ne kadar bana göre adamakıllı bir ürün olmasa da, Gemini'da bariz bir ilerleme var. Claude, Mistral ve Meta da bu işe ciddi şekilde asılıyor. Eğer OpenAI GPT-5'in çıkarılmasında böyle gevşek davranırsa çok şey kaybedebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noldu evrimciler?

kaldınız hepiniz?

hani rast gele oluyordu?

matematik olarak bile insanın benliğini tanımlıyamayız yani aşamayız.

kimse kusura bakmasın. bir dna'dan burlara gelmek büyük mühendislik ürününün sonucudur. He "evrım yogh" diyenlere de ... kardeşim bu mühendislik evrenin başlangıcı ile başlıyorsa bence çok emin olmayın. 1500 yıldır tuvalette su kaçarsa orucun bozulup bozulmayacağını sorgulayan sizler de fazla kastırmayın yani.

• Google Türkiye insanlara Gemini'i övsün diye para veriyor herhalde. Bırak GPT-4'ü, GPT-3'e yaklaşamayan bir yapay zekanın nesini övebilirsiniz? 1 cümle cevap için 2 tane TYT paragraf sorusu yazıyor resmen.

• Kodu gpt4'e yazdırsalar ya ne uğraşıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.