|
Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil
-
-
"üretim sürecinin yüksek hacimli üretime geçmek için uygun olmadığı"
ifadesi yanlış. O ifade üretim sürecinin yani nodun bizzat kendisi yapısal olarak sorunlu demek.
Doğru ifade:
"üretim sürecinin anlık verim oranı şu anda yüksek hacimli üretime geçmek için uygun değil"
şeklinde olmalıydı. Bu ikisi arasında anlam olarak çok yapısal bir fark var. Broadcom açıklaması zaten sürpriz değil. Şu anda intel 1.8 HVM'ye hazır değil. En az 3 çeyreğe ihtiyaçları var. Bunu zaten bizzat intel söylüyor.
Bu arada bütün uyarılara rağmen yıllarca forumdaki her sayfanın altını aynı banal ve klişe ifadelerle dolduran ve her sayfaya
"intel 14++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ yeeaaaa"
"intel 14nm altına inemez yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, AMD çok iyi"
yazan AMDci tipler nerede?
Bir sürü kişi sizi yıllar önce uyardı değil mi... Peki bugün ne konuşuyoruz? intel 1.8nm'ye ne zaman inecek konuşuyoruz
Daha 6 ay önce tek bildiği şey her sayfaya intel 10++++++++++++++++++++++ yazmak olan bir sürü tip vardı buralarda. intel 1.4nm'ye indiğinde bunların anıları depreşecek ve her sayfaya
"intel = 1.4nm++++++++++++++++++++ eheheheheheheheh, AMD çok iyi"
falan yazacaklar muhtemelen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 5 Eylül 2024; 0:37:21 >
-
Senin yorumlarını okumadan uyuyamıyorum, asmr gibisin.
-
ne yazıktır intel halen güç verimliliği ve termal yönetim konusunda amd den geride ve bu fark kapanacak gibi gözükmüyor.heleki son bozulan işlemcilerden sonra intele güven gitgide azalıyor.Senin zaten intel 10nm yiaaiaiiaa diyenlerle muhattap olman senide onları konumlandırdığım noktaya taşıyor.e sende 1.8 yaptik yiaiaia mı diyeceksin olay sadece bu mu önümüze gelen ürüne bakalım sonra neresinle dalga gecilecekse gecilsin savunalacak bi tarafı yok şuan intelin mesela bende intel 10nm yihaaha diye dalga gecebilirim ama sırf alakası olduğu için değil intelin gidişatından fanları memnun degil diye dalga gecmek için zaten çoğuda bundan yapıyor olay sadece nm degil yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işler o kadar kolay değil, 18A için verimlilik oranı düşük sadece. TSMC verimlilik anlamında tam olarak 3 nm'ye geçememişken, 20A'da verimlilik yakalayabilmek bile beceri ister. Arrow Lake AMD'cilerin kabusu olmaya geliyor, bu seri Lunar Lake gibi low profile CPU serisi olmadığından, desktop için yine iyi bir P/W oranı yakalamış olabilirler. 20A'nın 2 nm'den bile daha iyi olduğuna inanmak istemeyen AMD'cilerin gözü yaşlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Eylül 2024; 7:50:22 > -
Aynen aynen İntel 18A denilen süreç 1.8 nm ye denk geliyor. Orada hangi rakam yazıyorsa nm olarak çevirin. İntel'in bile böyle bir nm açıklaması yok. Kıs kıs gülüyordur. Ya bunlar ne cahil rakamı nm olarak algılıyorlar diyordur.
Bu platformun ve birçok haber sitesinin cahilliği ve kopyala yapıştır bilgiler vermesi baydı artık.
Unutmayın İntel 20A adlandırmasına 2 nm, 18A adlandırmasına 1.8 nm, 14A adlandırmasına 1.4 nm dediniz. Yüzünüze vurulacak bu cahilliğiniz.
Dünyada en düşük üretimi yapanın laboratuvar ortamında 2 nm deneysel IBM işlemcisi olduğunu bilmeyen insanlar İntel'in 1.8 nm hacimli üretime geçmeye çalıştığını sanıyor.
Virgüllü küsüratlı NM sallamalarınızdan utanır mısınız sanmıyorum. Bana da ordan 1.21 nm sar kardeşim :)))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya eleştirmeyin şu Intel'i artık, hisseleri düşüyor :)
-
Konsol fanboylugunu anlarim. Film fanboylugunu anlarim. Ama Chip firmasi fanboylugu ne lan?
-
Intel'in süreç isimle süreci karmaşık, o yüzden bu konu hakkında araştırma yapmadan yorum yapmam doğru olmaz, ama şu haberlerin altındaki kopyala yapıştırdan başka bir şey yapmıyorsunuz tarzı yorumları anlayamıyorum. Türkiye'de teknolojik gelişmelere ve sızıntı haberlere vakıf olacak birinci el bir kaynak maalesef yok. Teknoloji donanım ve diğer ürünlerine ilişkin sızıntılar ABD, Çin, Güney Kore gibi çok sınırlı sayıda ülkeden geliyor. Tabii ki her kaynağın sağlaması yapılmalı fakat bize içerilerden bilgi verecek birileri yok
Hocam 20A hakkında bir süredir yoğunlaşan söylentiler vardı. Pas geçileceği 1.8nm'nin beklenenden hızlı olgunlaşması sebebiyle 2nm'ye ayrılan kaynakların 1.8'e kaydırılıp sürecin daha da hızlandırılacağı konuşuluyordu ki mantıklı.
Zaten biliyorsun intel 2 dışarıya kapalı ara node. 1.8'in ön çalışması. 1.8 HP ve HD ile eksiksiz kütüphanedlere sahipken 2'de bu yok. İşte dünkü intel açıklamasıyla intel 2'nin pas geçileceği neredeyse kesinleşti.
Bu ana kadar basılan zarlar'ı arrow'un küçük bir alt segmentinde kullanacaklardır. Dolayısı ile arrow çok büyük ölçüde TSMC 3nm oldu. Ekipler 1.8 ar-ge'sinde şu anda.
www.intel.com/content/www/us/en/newsroom/opinion/continued-momentum-intel-18a.html
"Since releasing the Intel 18A Process Design Kit (PDK) 1.0 in July, we have seen positive response across our ecosystem and are encouraged by what we’re seeing from Intel 18A in the fab. It’s powered on and booting on operating systems, healthy, and yielding well – and we remain on track for launch in 2025.
One of the benefits of our early success on Intel 18A is that it enables us to shift engineering resources from Intel 20A earlier than expected as we near completion of our five-nodes-in-four-years plan. With this decision, the Arrow Lake processor family will be built primarily using external partners and packaged by Intel Foundry.
The journey to Intel 18A has been built on the groundwork laid by Intel 20A."
"Focusing resources on Intel 18A also helps us optimize our engineering investments. When we set out to build Intel 20A, we anticipated lessons learned on Intel 20A yield quality would be part of the bridge to Intel 18A. But with current Intel 18A defect density already at D0 <0.40, the economics are right for us to make the transition now.
Ben Sell is vice president of Technology Development at Intel Corporation."
Bunlar müthiş haberler intel açısından.
Hatırlıyor musun bundan kısa bir süre önce bu işleri hiç bilmeyen ama biliyormuş gibi burada kasıla kasıla gezen kimi AMDci tipler sağa sola şunu yazıyordu ha bire
"intel 14nm'den 10nm'ye düşemez, düşse bile 10nm işlemcilerin hızı 4 Ghz'yi aşamaz"
Bunların 4ghz ötesi olmaz olamaz dediği 10nm Raptor lake hızı neydi bu arada :D
Bak bunlarla muhatap oluyoruz burada çoğu zaman.
-
-
Teşekkürler, dediğim gibi, şirketlerin kafa karıştıran isimlendirime politikaları ve bu konuda şeffaf olmamaları, konunun anlaşılması noktasında önemli bir sorun. Kendi aralarında belki anlaşıyorlardjr ama işin özü bu.
DH ilk kaynağı;
Haberin ilk ortaya çıkışı reuters tarafından kaleme alınmış.
Reuters yazarının kaynağı ne diye bakıyorsun broadcomm şirketinden biri.
İsmi cismi var mı bu kişinin yok. Hayaletten çok gizli bilgiler.
DH ikinci kaynağı;
Tomshardware sitesi. Tomshardware sitesi nereden almış haberi Reuters. Döndük mü başa.
DH haberin kaynağı tomshardware. Dolaylı olarak reuters yazarı.
Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar :))
O yazarın da kaynağı var mı yok. Ardından mı salladı, hayaletten mi aldı bilgileri belli değil. Yazar İntel hissesini düşürmek için rüşvet aldı mı? Broadcomm hakkında farklı bir iş peşinde mi?
Gazete yazarları bazen bilerek sahte, sallamasyon haber üretir. Ortalığı karıştırıp başka bilgilere ulaşmak için. Gazetecilik yapanlar iyi bilir gazetecilik hilelerini.
Yani güzel kardeşim kaç takla attı bu haber ve en son dh de bize geldi.
Amerika'da masa başında kıçını yaymış hangi amaçla yazıldığı sadece kendisinde saklı oltalama haber şimdi tüm dünyada ayet gibi dolaşır. Milyon kere kaynak gösterilir.
Kim bilir dünyada kaç sitede kaç editör tarafından dolaştırılacak.
Medya okur yazarlığı sıfır, hayat tecrübesi sıfır, mesleki bilgi sıfır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Rica ederim.
Aslında günümüzdeki bu sürecin mimarı Gordon Moore.
Sağolsun, bir nevi kehanette bulundu, sektör bu ivmeyle devam etmekte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ha bir de idrisin yeni efsane mesajını okudun mu?
Sana bana bu işi bilene çaresizce yanıt vermeye, laf dokundurmaya çalışmış ama yine - yeni - yeniden komedi bir mesajla fena çuvallamış.
Adam açıkça ya siz intel'in 20A (angström) dediği şeye neden 2nm diyorsunuz neden bizi kandırmaya çalışıyorsunuz, cahilsiniz demeye getirmiş/demiş.
"Aynen aynen İntel 18A denilen süreç 1.8 nm ye denk geliyor. Orada hangi rakam yazıyorsa nm olarak çevirin. İntel'in bile böyle bir nm açıklaması yok. Kıs kıs gülüyordur. Ya bunlar ne cahil rakamı nm olarak algılıyorlar diyordur.
Unutmayın İntel 20A adlandırmasına 2 nm, 18A adlandırmasına 1.8 nm, 14A adlandırmasına 1.4 nm dediniz. Yüzünüze vurulacak bu cahilliğiniz."
Adamın daha 1nm'nin 10A ettiğinden haberi yok, google bile kullanamıyor yada bilmediği emin olmadığı basit bir şey için bile google'a bakması gerektiğini düşünemiyor, olanca özgüveniyle ve büyük bir cesaretle insanları cahil olarak nitelendiriyor bunu yaparken
İntel'in 2nm altında 1.4nm gibi küsuratlar başladığı için olayı küsurattan kurtarmak/kolaylaştırmak için 2nm işlemciye 20A dediğinden elbet haberi yok sana bana cahil diyor.
Yahu sonra bana kızıyorlar niye tatlı tatlı yazmıyorsun insanları gaza getiriyorsun diye. Kardeşim bu kadar basit bir olayı bilmeyen, göremeyen ama tüm cesareti ile her konuda yazabilen birine tatlı tatlı yazarak laf anlatabileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Tekrar ediyorum: Hakedene hakettiğini vermeden bu forumdaki bilgisizce yazılmış, komplo teorileriyle doldurulmuş zırva mesajlardan, bayağı yorumlardan, yanlış bilgi içeren zırva mesajlardan kurtulmazsınız.
Ah ulan idris. İyi ki varsın idris
-
İntel'in şu anda 7nm'de olması ve mimarisinin AMD kadar enerji-optimize olmaması sebebiyle AMD işlemcileri yük altında intelden daha verimli. Ve fakat birçok PC'nin en çok bulunduğu durum olan webde gezinme, boşta ve boşa yakın çalışma durumunda inteller 2-5 watt gibi tüketirken AMD işlemcilerinin bu durumlarda ne kadar tükettiği de malum
Yani o konuda AMD üstünlüğü olsa bile durum o kadar da garanti değil hocam.
İntel 13 ve 14. nesillerde bir rezilliğe imza attı. Bu konuda söylenebilecek her şeyi söyledik. Bu noktada ben artık intel'e güveniyorum diyen olursa tek kelime ses edemeyiz. Adam haklıdır bitti gitti.
"e sende 1.8 yaptik yiaiaia mı diyeceksin"
Biz etkiye tepkiyiz hocam. Tamamen nötrüm. İki firma da umurumda değil. Benim varlığım forumu sayı üstünlüğü sayesinde kakafoni ile doldurup aykırı her sesi bastırabileceğini düşünen kimisi artık ciddi olarak fanatikleşmiş AMDcilere ve bu adamların forumu bilgisizce yazdıkları safsatalar ile doldurmasına bir tepki. Bunların gözlerini kör etmiş intel nefretleri sebebiyle yazdıkları safsataların, komplo teorisi ve büyük resim dolu saçmalıkların ve klişelerden - şehir efsanelerinden oluşan leş yorumların forumu esir almasına bir tepki.
Bu adamlar düzgünce konuşulduğunda anlamadığından AMDcilik kimisinin benliğini esir aldığından, "AMD çok iyi" dışında bir kelime bilmediklerinden bu tarz yazıyoruz zira hakettikleri ve anladıkları tek şey bu.
Bu safsata mesajlar bu fanboyluk yüzünden foruma yeni giren biri olayı tamamen yanlış anlıyor/öğreniyor. Biz düzeltiyoruz. Bu da AMDcilerin ağlamasına sebep oluyor ki çok keyifli.
Görüyorsun birkaç bilgili ve nötr kişi ile tüm forumu esir almayı kafaya koymuş intel ne yaparsa yapsın nefret etmek dışında bir tepki ortaya koyamayan, AMD ne yaparsa yapsın robotik biçimde övmek dışında bir tepki ortaya koyamayan kimi AMD fanboylarını durumunu/halini/bilgi seviyelerini/yazdıkları mesajlardaki komediyi foruma gösteriyoruz.
Kimilerinin zamanında intel 8700K oyunda Ryzen 2700 tokatlarken "oyun için PC alacağım ne almalıyım" diyen adama:
"Ryzen 2700 al kanka, PC sadece oyun için kullanılmaz 2700 daha çok çekirdekli multicore gücü çok daha kuvvetli bir işlemci o yüzden daha iyi onu al, zaten ileride oyunların çok çekirdeğe dönmesi ile Ryzen 2700 öne geçecek"
dediğini ama intel çok çekirdekte öne geçince bu laflarını unutup 2024 yılında millete mesela 13600KF yerine 6/12 ryzen 7600 falan önerdiğini görüyoruz ve onların bu hallerini yüzlerine vuruyoruz büyük keyifle.
Bu tipleri Everest'i aşan bilgi seviyemiz, önünde durulmaz zekamız, sonbaharda renk cümbüşüne dönen Kanada ormanlarının güzelliği gibi dimağlarda tat bırakan inanılmaz Türkçemiz, efsane yakışıklılığımız ile püskürtüyoruz, ezikliyoruz, ağlatıyoruz.
Çok da iyi yapıyoruz ve keyif alıyoruz. Saygılar iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 5 Eylül 2024; 13:19:9 >
-
Bu konuda size tamamen katılıyorum. Bu tip sızıntı vari haberlerin zaten bir iddia olduğunun belirtilmesi gerekir, eğer böyle bir durum varsa. Ben de hobi olarak içerik yazarlığı yapıyorum, bu konuya elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bizdeki teknoloji yayınlarının yaptığı bazı etik dışı hareketler beni de rahatsız ediyor. Onlar yapmıyorsa, biz okuduklarımızı süzgeçten geçireceğiz mecburen.
quote:
Ben de hobi olarak içerik yazarlığı yapıyorum, bu konuya elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.
Ne güzel.
Eğer ilgilendiğim alanlardan biri ise vakit buldukça okumak isterim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tecnopat da DH yi kaynak göstersin.
SDN de Tecnopatı.
Chip de Sdn yi.
Böyle böyle amerika reuters yazarının masa başında yazdığı, amacını sadece kendisinin bildiği haber tüm dünyada dolaşsın dursun.
Broadcomm açıklaması var mı yok, İntel açıklaması var mı yok.
Kaynak kim, kaynak eniştemden duydum.
Gazeteci satın alıp haber yaptırmak ve algı yaratmak o kadar kolay ki.
Amd şirketinin sahibi olduğumu ve İntel kötü durumdayken böyle bir haber yaptırıp tüm dünyaya nasıl bir İntel bitik mesajı verebileceğimi düşünün. O reuters yazarına Ferrari hediye etsem azdır.
Zaten gerisi okuma yazma ve okuduğu değerlendirme süzgecinden yoksun sazanlar tarafından dağıtılır tüm dünyaya.
Ah ahhhh bazı insanlara köprü satmayı bırak cennetten arsa satasım var ama karakter meselesi. Yaşımız terbiyemiz müsaade etmiyor.
-
Çok güzel bir örnek aslında, bazı şeylerin anlaşılması için. Önümüzdeki dönemde Intel'e yüklenecek basın, çok belli.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Senin yorumlarını okumadan uyuyamıyorum, asmr gibisin.
|
Ha bir de idrisin yeni efsane mesajını okudun mu? Sana bana bu işi bilene çaresizce yanıt vermeye, laf dokundurmaya çalışmış ama yine - yeni - yeniden komedi bir mesajla fena çuvallamış. Adam açıkça ya siz intel'in 20A (angström) dediği şeye neden 2nm diyorsunuz neden bizi kandırmaya çalışıyorsunuz, cahilsiniz demeye getirmiş/demiş. "Aynen aynen İntel 18A denilen süreç 1.8 nm ye denk geliyor. Orada hangi rakam yazıyorsa nm olarak çevirin. İntel'in bile böyle bir nm açıklaması yok. Kıs kıs gülüyordur. Ya bunlar ne cahil rakamı nm olarak algılıyorlar diyordur. Unutmayın İntel 20A adlandırmasına 2 nm, 18A adlandırmasına 1.8 nm, 14A adlandırmasına 1.4 nm dediniz. Yüzünüze vurulacak bu cahilliğiniz."
Adamın daha 1nm'nin 10A ettiğinden haberi yok, google bile kullanamıyor yada bilmediği emin olmadığı basit bir şey için bile google'a bakması gerektiğini düşünemiyor, olanca özgüveniyle ve büyük bir cesaretle insanları cahil olarak nitelendiriyor bunu yaparken İntel'in 2nm altında 1.4nm gibi küsuratlar başladığı için olayı küsurattan kurtarmak/kolaylaştırmak için 2nm işlemciye 20A dediğinden elbet haberi yok sana bana cahil diyor. Yahu sonra bana kızıyorlar niye tatlı tatlı yazmıyorsun insanları gaza getiriyorsun diye. Kardeşim bu kadar basit bir olayı bilmeyen, göremeyen ama tüm cesareti ile her konuda yazabilen birine tatlı tatlı yazarak laf anlatabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Tekrar ediyorum: Hakedene hakettiğini vermeden bu forumdaki bilgisizce yazılmış, komplo teorileriyle doldurulmuş zırva mesajlardan, bayağı yorumlardan, yanlış bilgi içeren zırva mesajlardan kurtulmazsınız. Ah ulan idris. İyi ki varsın idris |
Üzülerek ve derin bir saygı ile yazıyorum: Türkçen ve yazım tarzın çok kötü. Cümlelerin birbiriyle bağlantısız, yazdıklarında konu bütünlüğü yok. Daldan dala atlayıp sadece bir şeyler karalamak istediğin şeklinde bir izlenim aldım. Öyle değilse bile anlatmak istediğini anlamak isteyen insanları gereksiz yoruyorsun. Bir benim muhteşem Türkçem ile yazdığım okunması ve anlaması rahat, okuyucuyu yormayan, adeta mesaja kitleyen akıcı ve nefis Türkçeme ve kelimeleri inci gibi arka arkaya dizişime, cümleler arası ahenk ve doğallığa bak bir de senin yazdığın kütleye bak hocam. Emin ol özen gösterirsen sen de daha açık daha güzel daha anlaşılır yazabilirsin. Bunu kardeşinden gelen samimi bir eleştiri kabul et. Forumda intelci yok. Kimisi ağır fanatikleşmiş AMDci dolu. Yani bunun tartışmasını yapmayacaksın herhalde benimle. "çok çekirdek muhabbetinde amd yerini bildi intel abarttı" Çok çekirdek muhabbetinde AMD yerini bilip intel abratmadı. İntel olması gerektiği gibi 2024 yıllarında bol çekirdek verip çok çekirdek skorunda sağlı sollu AMD'nin "muadil" ürünlerini tokatlıyor. AMD tarafında R3 kalmadı gibi bir şey. Tenezzül dahi etmiyorlar. Orta seviye diye R5 var 6/12 ve fiyatı 300 dolar civarında. Bu arada yıl da 2025 oldu olacak. Sen 6/12 işlemciyle online oyun oynayanlara sor bakalım mikrostutter durumu nedir diye. İntel bugün orta seviye diye sadece 6/12 işlemci çıkartıp bir de 300 dolar isteseydi, AMD orta seviyesi 14 çekirdek olsaydı AMDciler forumda sabah akşam halay çekip 14 çekirdek varken 6 çekirdekli işlemci mi alınır kafanız mı güzel diye bütün sayfaları doldururdu. Yalansa yalan diyorsun de
"Gelelim boşta tüketim değerlerine boş boşa yakın durumu diye birşey yoktur web tarayıcısında bile neyin açık olduğu önem arz eder " Boşta ve boşa yakın diye bir durum vardır. Yani şimdi bunun tartışmasını yapacak değilim. Attığın grafik yanlış. Eski ve yanlış bir grafik. Ayrıca yazdığın cümleden hemen hiç intel işlemci kullanmadığını boşta ve boşa yakın, webde gezinme gibi ifadelerimde yazanı deneyimlemediğini anlıyorum. Deneseydin ryzenlerin boşta 20-30 watt çektiğini, intellerin 2-4 watt çektiğini, intellerin web tarayıcı vs kullanırken hala bu değerlere çok yakın gezdiğini bilirdin. Bunları defalarca yazdık kopyala yapıştır yapıyorum: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159403777 "Denemesi bedava Tanıdıkların arkadaşların arasında mutlaka 7800X3D, 14700K, 13600K, 7950X falan kullanan vardır. İzin iste. PC başına geç. Sistemleri tam boşa al. Ne kadar güç tükettiklerini izle. Youtube'dan 1080Plik yada 4k'lık bir video aç işlemcilerin güç tüketimlerini izle. Forumu aç güç tüketimi izle. Fareyi hareket ettir. Zen4 Zen5 ve X3D işlemcilerin o anda ne tükettiğine bak. Aynısını bir de 12-13-14. nesilde yap Kendi gözlerinle gör " https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159426120 " Denemesi bedava değil 3 te olsa 5 de olsa harcıyoruz :) Toplam güç prize cihaz takmadan bakılamıyor diye biliyorum. HWINFO64'te CPU Package Power baktım (en yüksek o görünüyor). Umarım doğru değerdir. 7800x3D / MSI B650 Tomahawk Boşta: Min 22.060 W, Ortalama 22.5 - 23 W arası (Windows ile başlayan 3-5 programa dokunmadım) Forum + YT 1080P video açık + fare ile çember çizmek: 26.5 - 30 W arası, ortalama 28 W diyebiliriz. İyi mi kötü mü takdirinize bırakıyorum." https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159442228 "Aynı program ile baktığımda, 13600K boşta 1.37W - 2.60W arası gördüm. 14700K hadi 2W daha fazla çeksin diyelim 5W olsun. Hergün oyun oynamıyoruz, çoğu zaman internet'de gezinmeyle geçiyor. Ofisde AMD işlemcili sistem kurmak hiç mantıklı hale gelmiyor o zaman. BoşnakAğa doğruyu söylüyor ama bazıları hala inanmamakda ısrarlı. Ryzen işlemcilerin MCM interconnect yapısından dolayı güç tüketimi fazla. Oyun oynarken Intel ve AMD'nin benzer güç tüketimi var diğer zamanları da hesaba katsak, AMD işlemcili bir bilgisayar uzun vadede daha fazla güç tüketiyor demektir. 7900XT için baktım 6W - 10W arası, GPU bile boşta daha az güç tüketiyor ise Ryzen mimarisi için iyi şeyler söylemek mümkün değildir. Intel'i monolitik yapıda olduğundan tercih etmemizin sebeplerinden biri bu, diğeri de oyunlarda frametime değerlerinin iyi olmasıdır. " Vaziyet budur hocam. Attığın grafiğin doğrusu: Bak diyelim bunlara inanmadın. Sana forumdan başka bir kardeşimizin yazdığını kendi ölçüm sonucu gördüğünü yazayım. Bu kardeşimiz forumun en büyük AMDcilerinden biri olarak bilinirdi zamanında. Kendisiyle baya da yazıştık bu sayfalarda zamanında. Ama adam delikanlı gibi çıkıp yazmış işte. Lafı eğip bükmemiş. "elimden geldiği kadar objektif olarak bir gördüklerimi belirteyim. r9 5900x ile kıyaslarsam 13600k nın masaüstü çalışması bariz daha akıcı görünüyor. sistemimde prize bağlı wattmetre var. ve intel 13600k 5900x e göre bariz daha iyi boşta güç tüketimine sahip. bunlar basitçe intelin avantajlı gördüğüm hususları. " Vaziyet budur değerli hocam. İyi forumlar dilerim |
Benzer içerikler
- mobil imza nasıl alınır
- instagram beğendiklerim
- aşko kuşko priv isimleri
- instagram önbellek temizleme
- whatsapp durum beğenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X