Şimdi Ara

Qualcomm’dan Intel’in iddialarına “cihazlar seviliyor” yanıtı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Qualcomm’dan Intel’in iddialarına “cihazlar seviliyor” yanıtı geldi
    Intel'in geçici CEO'su Michelle Johnston Holthaus’un Qualcomm’un Snapdragon işlemcili Windows dizüstü bilgisayarlarının “yüksek oranda iade edildiğini” iddia etmesinin ardından yanıtın gelmesi gecikmedi. Qualcomm, yaptığı açıklamada müşterilerin memnun olduğunu ifade etti.

"Kullanıcılar memnun"

Qualcomm, cihazlarının müşteri memnuniyeti açısından son derece iyi bir performans sergilediğini ve kullanıcıların ürünlere 4+ yıldız değerlendirmesi bıraktığını belirtti. Qualcomm, Snapdragon X Elite ve Snapdragon X Plus işlemcili dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürdüğünden bu yana yaklaşık 720.000 birim sevkiyatı gerçekleştirdi. Şirketin bir sözcüsü, bu ürünlerin iade oranlarının sektör normlarına uygun olduğunu ifade etti ancak kesin bir oran paylaşmadı.

Qualcomm, “Ürünlerimiz, tüketici değerlendirmelerinde 4+ yıldız almayı sürdürüyor ve Fast Company, TechRadar gibi birçok prestijli yayın tarafından ödüllendirildi. Cihazlarımızın iade oranları sektör normlarına uygun” ifadelerini kullanırken Snapdragon X işlemcili dizüstülerin performans ve pil ömrü açısından Apple Silicon’a rakip oldukları belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Intel'in CEO'su Snapdragon işlemcili bilgisayarların yüksek oranda iade edildiğini iddia etti

Öte yandan Snapdragon işlemcili dizüstü bilgisayarların beklenenden düşük sevkiyat rakamlarının, yüksek lansman fiyatlarından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte her ne kadar çevrimiçi platformlardaki “4+ yıldızlı” değerlendirme söylemi doğru gibi görünüyor olsa da uyumluluk sorunları yaşayan kullanıcıların bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-responds-to-intel-co-ceo-about-its-snapdragon-laptops-having-a-high-return-rate/

• Inteli adam yerine koyan yok

Intel uzun zamandır işe yarayan t knoloji ürettiğini hatırlayan var mı

Sözde teknoloji firması ama ürettiği 1 tane yeni teknoloji ürünü yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun ve .exe dosyaları Arm üzerinde emülatör ile de olsa çalıştığına göre sh*ntel’e halt etmek düşer. Yıllarca performans pil ömrü yalanlarıyla milleti kandırdı x86 dünyası. Şimdi bunların yapamadığını bir yapan çıktı zorlarına gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de bile zar zor buluyorsunuz ! Ayrıca birçok markanın birçok modeli de yoktur. Buradan bile anlaşılıyor.

Qualcomm kaçamak tam karşıt cevap verememiş seviliyor diyor... Evet ben de seviyorum ama şuan ki durumu hiç sevmiyorum :/ . Rekabet iyidir ama modeller az özellikle Türkiye'de ...

TSMC ye laf etti iğneli konuştu özel ciddi yüzdelerdeki indirimi hazırdı iptal edildi. Yani kazıklı fiyatları ile sunuldu. Fiyatlarının rekabetçi de olmayışı olgunlaşmamış bir cihaza para vereceğinize daha iyisini Intel Lunar Lake e geçmem gibi mantıklı olacaktır. Alıp iade etmek zorunda kaldım. Şok oldum. Prism ile feragat ile çalıştırır dedim oyun da oynamıyorum üstelik ama yine de hayal kırıklığı oldu ...

Alanlar daha çok olsa olsa kurumsal mecburi kullananlar gibi ...

• 3nm üretimli Lunar Lake Intel tam bir efso ...

ARM64 Windows 11 24H2 ler hakkında genel sorunlar : 

Qualcomm’dan Intel’in iddialarına “cihazlar seviliyor” yanıtı geldiresmi desteği | asus türkiye
    [Notebook Bilgisayar] Windows ARM tabanlı bilgisayar kullanım sınırlamaları | Resmi Desteği | ASUS Türkiye
    https://www.asus.com/tr/support/faq/1048803/

Video işleme için iyi bir fikir kıyaslamalar için :

Ve geri kalanları için :

Qualcomm’dan Intel’in iddialarına “cihazlar seviliyor” yanıtı geldibenchmarks.pugetsystems.com
    Just a moment...
    https://benchmarks.pugetsystems.com/benchmarks

• Sen önce kendi poponu topla.

• Intel iyi midir ki acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ofis işleri ve bazı profesyonel uygulamalar için Snapdragon işlemcili bilgisayarlar çok iyi bir seçenek lakin, ben oyun da oynayayım diyorsanız o iş şu anda yaş. Windows geliştiricilerinin Arm'ı desfeklemesi, Microsoft'un da Windows'un geleceği için bir karar vermesi gerekiyor.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt

İronik olan ben zaten oyunla işim olmaz ama satın aldım 2 hafta bile dolmadan iade ettim yerine 3nm li Intel Lunar Lake li ultrabook aldım Asus tan 14" kafam rahat. Uygulama sürücü uyumsuzluğu dertleriyle uğraşamam.

MS olgunlaştırmış ama esas olgunlaştırma 25H2 de olacak ... Microsoft kendisinden yana fazlasını yapmış yapıyor da . Esas 3. parti uygulama ve sürücülerin ARM64 Windows 11 ler için düzgün / tam çalışanı lazım.

Ayrıca 2. seri X-Elite ler çıkmak üzere şuankiler baya baya eskidi ...

X-Elite en vasat olanları Türkiye'de var yüksek Turbo lu X-Elite ler nedense hiç yok! Yurtdışı anca. Bir de ekran seçenekleri MiniLED filan seçeneklileri de yok ...

Lenovo nun X-Elite touchpad i faresi tam bir rezalet! Güncellemelere rağmen. Yani uygulama sorunu yok şansa denilse de donanım özensiz. 10 bit panel denilir ama manuel kontrolü yoktur!

GPU sürücüleri inatla Nisan filan ayından kalma. Sürücüleri de Qualcomm veriyor! Sürücülerin normalde her ay güncellenmesi gerekir... Aylardır grafik kartı sürücüleri güncellenmedi! Halen de öyle ... Rezalet.

Aylar öncesinden konusunu da açmıştım soğuttu beni.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158960080

Ben de yazdığınız bazı sorunlardan endişe duyduğum için Snapdragon X Elite'li laotop planımı askıya aldım. Sürücülerle ilgili de bir iyileştirme stratejileri muhakkak olacaktır. İkinci nesilde donanım tarafında işler biraz daha düzgün yürüyecek gibi.

2. nesilde hızlanacak sadece. Verimlilikte belki iyileştirme olur. Ama sürücü meselesi ve diğer şeyler ne pc oem üreticilerin ne de Microsoft un yapacağı işler değildir. Microsoft kendisine düşeni baya başarılı yerine getiriyor. Emülatör olan Microsoft Prism performanslı işlemler yapıyor ama her uygulamada değil! Burada suçlu Microsoft değildir .... Piyasadaki sürücüler uygulamalar native desteği veremiyor olmalarıdır.

Muhakkak bu işi de oturtacaklardır, daha doğrusu oturtmaları gerekir. Qualcomm'un büyük iddialarla pazara çıkıp, sonrasında platformu kendi haline bırakması akıl karı değil. Biraz zamana ihtiyaçları var, görelim bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 18 Aralık 2024; 11:20:53 >

Şahsen çeşitliliği isterim. Umarım 3.parti firmalar vs kendilerine düşeni yerine getirir Apple da ARM ye geçti resmen firmalara dayatmadan kendiliğinden kısa sürede olgunlaştı native uygulamaları arttı.

Biraz değil baya fazla olcak gibi, X elite 8gen2'nin gpu'sunu kullanıyor X2 elite 8 elite'in (arada 2 nesil fark var performans ise nerdeyse 2-3 kat fark) overclocklu gpu'sunu kullanıcak + X elite 2.55mm2 p core ile 15 watta ulaştığı performansa Oryon v2'li 8 elite 2.1mm2 p core ile 5-6 watta ulaşmakta Oryon v2 ise Oryon v1'in pürüzlenmiş hali X2 elite Oryon v3 ile gelicek tamamiyle yeni bir çekirdek tasarımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.