Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil (2. sayfa)
-
-
Web sitemizin ismi Voice Tekno, oyun kategorisinde yazan bir arkadaşımla beraber içerik üretiyoruz. YouTube kanalımız ve haber dışında gündem değerlendirme içeriklerimiz de var ama bir süredir bunlara vaktim olmuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Acaba şunlardan hangisidir:
Kültür, Sanat, Sosyoloji, Arkeoloji, Antropoloji, ...
diye düşünmüşken
Yine Teknoloji ile ilgili bir siteye rast geldim
Alternatifler o kadar çok ki...
Tabi ki kolay gelsin diyeyim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İ
Son zamanlarda ben de başka bir alanda da içerik üretmeli miyiz diye düşünüyorum. Ortaokuldayken DH, SDN, CHIP gibi sitelerden haber okuyordum, bu web sitelerine benzer bir web sitesi kurmayı hayal etmiştim. Finalde meraktan ortaya çıkan şey burası oldu, tabii en temel sebebi teknolojinin ilgi alanım olmasıydı. Fakat içerik kıtlığı olan bir sürü alan var.
Böyle kişileri ciddiye mi alıyorsun hocam, yav he he de blokla geç. Herhangi bir konuda cahil olmak kötü birşey değil, herkez herşeyi bilemez. Örneğin ben bilmediğim bir konu olursa, doğrusunu öğrenmek için araştırırım. Asıl cahillik, cahil olduğunun fakında olmamakdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Eylül 2024; 9:4:26 > -
En azından hayalinizi gerçekleştirmişsiniz.
Ama asıl zorluk bundan sonrası.
* Yapmış olmak için yola çıktıysanız; kısa ömürlü
* Elinizden gelenin en iyisini yapmak amaçlı yola çıktıysanız; nitelikli ve (garantisi yok ama) uzun ömürlü olur.
Neticede hobi gibisi yok. Hem deneyim ile öğretir hem de daha mutlu eder.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
o yazan angstrom olayı farklı hocam. 20A 2 nm yi temsil ediyor. chiplet design olduğu için core 2nm ile üretiliyor ama diğer kısımlar tsmc'nin farklı nm boyutlarında üretiliyor. 20A 18A derken sadece core node kastediliyor.
-
Aynen hocam, sadece CPU Tile 20A, gerisi TSMC farklı node. Zen 5 işlemcilerinde CCD'ler 4 nm ve I/O 6 nm üretim, Intel'in monolitik işlemcilerinde sadece tümleşik olarak aynı node üretim var. Intel'in üretim teknolojisi ile dalga geçenler, daha bunların farkında değil. TSMC en erken 2027-2028'de 14A'ya geçecekmiş, Intel 14A'yı bence en geç 2026'da çıkarır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Eylül 2024; 17:6:9 > -
Tarihin en hızlı GOAT oluşunu izlediniz.
İntel CPU tile 20A ile üretilecek ha CPT cahili. Ahahahahahaha. Bilgin yoksa sus bence.
Ekürin boşnak böreği ile beraber kaybolun ortalıktan, İntel bu kadar batırırken gözden uzakta olun. O sırada eski mesajlarınızı silersiniz. Sonra tekrar bilmiş bilmiş konuşursunuz.
https://www.donanimhaber.com/intel-den-sasirtan-hamle-intel-20a-iptal-18a-ya-geciliyor--181559
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 5 Eylül 2024; 19:16:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
araştırmıyorsunuz hocam. intel 20a high na euv kullanacak ve bu makine 2 nm üretiyor;
5 things you should know about High NA EUV lithography (asml.com)
intel henüz kendi çiplerini kullanmıyor çünkü yeterli üretim yok. fabrikalar kuruluyor hala, kurulunca işte core node de tsmc yerine kendi çiplerini kullanacak. hatta daha sonra tüm (grafik, io, npu) çiplerde kendi malını kullanacak (gpu için celestial ve sonrası).
angstrom kullanmanın nedeni tamamen kelime havalı olduğu için. yoksa 1nm veya 1.8 nm de diyebilirlerdi.
-
Yakından takip ediyoruz merak etmeyin.
Bence siz mesajlarınızdaki rastgele sallamalarınıza son verin. Kabullenmek de erdemdir.
https://www.donanimhaber.com/intel-400-milyon-dolarlik-devrimsel-makinenin-kurulumunu-paylasti--174889
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ne saçmalıyorsunuz anlamadım ki hocam. kaynak atıyoruz beğenmiyorsunuz, yaptığım yorumlarda garip garip kısımları gösteriyorsunuz. intel fabrikaları kuruyor işte ne diyelim ki buna? trollüyorsanız falan belirtin cevap vermeyeyim daha
-
Bana takip etmiyorsunuz diyorsun komple yalan yorumlarımız duruyor.
İlk mesajınızda üretiyor diyorsunuz ikinci mesajda üretmiyor fabrika kuruluyor diyorsunuz.
Cihazın henüz yeni teslim edildiğine dair kaynak atıyorum test kalibrasyonu 6 ay sürecek.
Bence siz rastgele bir şeyler attınız ortaya eksikliğinizi aktarınca saldırmaya başladınız.
Rastgele hızlıca atılmamak ve her aklına gelen bilgiyi direk söylememek daha iyi değil mi?
Bana iftira atmak yerine IBM harici 2 nm üreten olmadığını bilseydiniz İntel 20A CPU tile üretiyor demezdiniz.
hocam türkçe anadiliniz değil dimi
-
Kpss full.
yazdıklarımı anlamamışsınız hocam. ben bu tartışmayı görme yetisi olmayan birine renkleri anlatmak gibi görüyorum, uzatmanın bir anlamı yok benim açımdan.
-
zaten meseleyi açıkça özetledim senin umursadığı kisiler bunlar mı diye harbiden umursamışsın :) aynı kapasitenin intelcilerinden değilsen sorun yok ama sadece amd yi hedef aldığını görüyorum.Yazdığını okuyan herkeste bunu farkeder tarafsız ayağına yatma :).Ha çok çekirdek muhabbetinde amd yerini bildi intel abarttı çok detaya girmeyecegim cpu iş yükünün hangi uyvgulamada nasıl kullanıldığını biliyorsan .amd nin çok izlekli özel işlemciler halihazırda ürettiğini ve bu işlemcilerden ziyade son kullanıcı(iş odaklı değil) için olan işlemcilerde güç verimliliğine hatta son bios guncellemisin güç kullanım modu (65w-115w) sunulması oyuncular ile kucuk çaplı render işleriyle uraşanlara bile seçenek sunulmuş.
Gelelim boşta tüketim değerlerine boş boşa yakın durumu diye birşey yoktur web tarayıcısında bile neyin açık olduğu önem arz eder
ha laptoplardaki 1ghz degerlerine inen işlemcilerden bahsediyorsan işte kullanım amacına göre değişiyor .Sen pc nin başında oturup webde gezinirken o işlemcinin 20 w tüketmesi zaten mantıklı değil oda performans gerektiriyor çünkü webde geziniyorum zaten birazda yavaş olsun az tüketsin diyeni görmedim tabiki intelin önde olduğu konular var tüketicinin tercihine göre değişiyor fanatik olmaya gerek yok.İntel son zamanlarda tökezliyor bunu çogu editör dillendiriyor zaten.Amd yi şuan savunmamın sebebi amd nin başarısı, taraftarlık değil anladın mı şimdi aramızdaki farkı.Donanımdan anladığını zanneden yazılımcı arkadaşlarla tartışıyor gibi hissediyorum.senin gıcık gittiğin tiplerle konuşurken senin nasıl hissettiğin sana kalmış ben onlarla ilgilenmiyorum bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim
-
Of of of of of of
@Cpt. Miller ve @Halikarnas Şakşakçısı hocalar 10 Angstrom'un 1nm ettiğini bile bilmediği halde, intel'in küsüratı kaldırmak için 2nm'ye 20A adını verdiğini bilmediği halde millete
"Aynen aynen İntel 18A denilen süreç 1.8 nm ye denk geliyor. "
"Unutmayın İntel 20A adlandırmasına 2 nm, 18A adlandırmasına 1.8 nm, 14A adlandırmasına 1.4 nm dediniz. Yüzünüze vurulacak bu cahilliğiniz."
diyerek sataşmaya kalkan ama bu arada fena çuvallayıp bilgi düzeyini ve yorum düzeyini yeniden foruma gösteren idrisi resmen rezil etmişler yahu.
Çok üzüldüm lan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X