Şimdi Ara

Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üzülerek ve derin bir saygı ile yazıyorum: Türkçen ve yazım tarzın çok kötü. Cümlelerin birbiriyle bağlantısız, yazdıklarında konu bütünlüğü yok. Daldan dala atlayıp sadece bir şeyler karalamak istediğin şeklinde bir izlenim aldım. Öyle değilse bile anlatmak istediğini anlamak isteyen insanları gereksiz yoruyorsun.

Bir benim muhteşem Türkçem ile yazdığım okunması ve anlaması rahat, okuyucuyu yormayan, adeta mesaja kitleyen akıcı ve nefis Türkçeme ve kelimeleri inci gibi arka arkaya dizişime, cümleler arası ahenk ve doğallığa bak bir de senin yazdığın kütleye bak hocam.

Emin ol özen gösterirsen sen de daha açık daha güzel daha anlaşılır yazabilirsin. Bunu kardeşinden gelen samimi bir eleştiri kabul et. 

Forumda intelci yok. Kimisi ağır fanatikleşmiş AMDci dolu. Yani bunun tartışmasını yapmayacaksın herhalde benimle.

"çok çekirdek muhabbetinde amd yerini bildi intel abarttı"

Çok çekirdek muhabbetinde AMD yerini bilip intel abratmadı. İntel olması gerektiği gibi 2024 yıllarında bol çekirdek verip çok çekirdek skorunda sağlı sollu AMD'nin "muadil" ürünlerini tokatlıyor.

AMD tarafında R3 kalmadı gibi bir şey. Tenezzül dahi etmiyorlar. Orta seviye diye R5 var 6/12 ve fiyatı 300 dolar civarında. Bu arada yıl da 2025 oldu olacak. Sen 6/12 işlemciyle online oyun oynayanlara sor bakalım mikrostutter durumu nedir diye.

İntel bugün orta seviye diye sadece 6/12 işlemci çıkartıp bir de 300 dolar isteseydi, AMD orta seviyesi 14 çekirdek olsaydı AMDciler forumda sabah akşam halay çekip 14 çekirdek varken 6 çekirdekli işlemci mi alınır kafanız mı güzel diye bütün sayfaları doldururdu.

Yalansa yalan diyorsun de Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

"Gelelim boşta tüketim değerlerine boş boşa yakın durumu diye birşey yoktur web tarayıcısında bile neyin açık olduğu önem arz eder "

Boşta ve boşa yakın diye bir durum vardır. Yani şimdi bunun tartışmasını yapacak değilim. Attığın grafik yanlış. Eski ve yanlış bir grafik. Ayrıca yazdığın cümleden hemen hiç intel işlemci kullanmadığını boşta ve boşa yakın, webde gezinme gibi ifadelerimde yazanı deneyimlemediğini anlıyorum. Deneseydin ryzenlerin boşta 20-30 watt çektiğini, intellerin 2-4 watt çektiğini, intellerin web tarayıcı vs kullanırken hala bu değerlere çok yakın gezdiğini bilirdin.

Bunları defalarca yazdık kopyala yapıştır yapıyorum:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159403777

"Denemesi bedava

Tanıdıkların arkadaşların arasında mutlaka 7800X3D, 14700K, 13600K, 7950X falan kullanan vardır.

İzin iste. PC başına geç. Sistemleri tam boşa al. Ne kadar güç tükettiklerini izle.

Youtube'dan 1080Plik yada 4k'lık bir video aç işlemcilerin güç tüketimlerini izle.

Forumu aç güç tüketimi izle. Fareyi hareket ettir. Zen4 Zen5 ve X3D işlemcilerin o anda ne tükettiğine bak. Aynısını bir de 12-13-14. nesilde yap

Kendi gözlerinle gör "

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159426120

" Denemesi bedava değil 3 te olsa 5 de olsa harcıyoruz :)

Toplam güç prize cihaz takmadan bakılamıyor diye biliyorum. HWINFO64'te CPU Package Power baktım (en yüksek o görünüyor). Umarım doğru değerdir.

7800x3D / MSI B650 Tomahawk

Boşta: Min 22.060 W, Ortalama 22.5 - 23 W arası (Windows ile başlayan 3-5 programa dokunmadım)

Forum + YT 1080P video açık + fare ile çember çizmek: 26.5 - 30 W arası, ortalama 28 W diyebiliriz.

İyi mi kötü mü takdirinize bırakıyorum."

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159442228

"Aynı program ile baktığımda, 13600K boşta 1.37W - 2.60W arası gördüm. 14700K hadi 2W daha fazla çeksin diyelim 5W olsun. Hergün oyun oynamıyoruz, çoğu zaman internet'de gezinmeyle geçiyor. Ofisde AMD işlemcili sistem kurmak hiç mantıklı hale gelmiyor o zaman.

BoşnakAğa doğruyu söylüyor ama bazıları hala inanmamakda ısrarlı. Ryzen işlemcilerin MCM interconnect yapısından dolayı güç tüketimi fazla. Oyun oynarken Intel ve AMD'nin benzer güç tüketimi var diğer zamanları da hesaba katsak, AMD işlemcili bir bilgisayar uzun vadede daha fazla güç tüketiyor demektir.

7900XT için baktım 6W - 10W arası, GPU bile boşta daha az güç tüketiyor ise Ryzen mimarisi için iyi şeyler söylemek mümkün değildir. Intel'i monolitik yapıda olduğundan tercih etmemizin sebeplerinden biri bu, diğeri de oyunlarda frametime değerlerinin iyi olmasıdır. "

Vaziyet budur hocam.

Attığın grafiğin doğrusu:

Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil

Bak diyelim bunlara inanmadın. Sana forumdan başka bir kardeşimizin yazdığını kendi ölçüm sonucu gördüğünü yazayım. Bu kardeşimiz forumun en büyük AMDcilerinden biri olarak bilinirdi zamanında. Kendisiyle baya da yazıştık bu sayfalarda zamanında. Ama adam delikanlı gibi çıkıp yazmış işte. Lafı eğip bükmemiş.

"elimden geldiği kadar objektif olarak bir gördüklerimi belirteyim.

r9 5900x ile kıyaslarsam 13600k nın masaüstü çalışması bariz daha akıcı görünüyor. sistemimde prize bağlı wattmetre var. ve intel 13600k 5900x e göre bariz daha iyi boşta güç tüketimine sahip. bunlar basitçe intelin avantajlı gördüğüm hususları. "

Vaziyet budur değerli hocam. İyi forumlar dilerim

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Benim ramin mhzsini yükseltmeyen hata verdirten biosu kitleyen açtırmayan 7950x3d işlemcimden sonsuza kadar soğuttun xd

bence siz hatalısınız, engelle butonu kullanıp forum kalitesini daha yüksek seviyeye getirmeniz mümkün, bende, bu tarz başlıklara girdiğimde yorumların bir kısmı hep engelli çıkıyor, trollerden-fanatiklerden-cahillerden bir hayır gelmez, cahille iletişimi kesmek lazım...

• intel çıkıp açıklama yapsa, biz çip üretimini beceremedik komple firmayı becerebilecek birine satıyoruz dese hala gelip intel şöyle uçacak, kaçacak diyen kişiler çıkar burada. Adamlar 10nm altına inemiyor. 7nm yapacağız diye kendilerini yerden yere vurdular zar zor bişeyler çıkıt. 20A 18A gibi laflar hisseler çok düşmeden satalım diye yapılıyor da olabilir. 7nm yapamayan adam nasıl 1.8nm işlemci yapsın.

1.8 de iptal olur, biz daha iyisini bulduk 1.8'i TSMC yapsın biz 1.2 yapacağız diye yem atabilir. Akıllı adamlar önceden farkedip bunlara yol vermiş. Bizimkiler hala intel uçacak-kaçacak diyor.

Adamlar limitlerine gelmiş, rakipler adamlara 2 kat fark atmış. Adamlar pazarlama hilesi yaparak 10nm'leri zor zor çıkarmış onda bile bir sürü sorun çıkmış. 1.8 çıkarabileceğine nasıl inanıyorsunuz inanılır gibi değil. 10nm nere, 1.8nm nere.

Intel 5nm yapabilse zil takıp oynayacak. 2nm yapmayı rüyalarında bile göremezler bence. 5nm yapsan da kimse taktir etmeyece, rezil olduğunla kalacaksın. En iyisi hiç bir şey yapmayalım, TSMC yapsın biz paketleyelim o arada da 18A filan diye 1 sene daha oyalayacaklar ağa'ları. ;)

Bilgilendirme için teşekürler, wattmetre ile ölçüm yapan arkadaş'ın yorumunu da eklemeniz iyi olmuş, baya zaman önce seyrettiğim technopat'ın videosunu tekrar seyrettim, olayı güzel anlatmışlar:

Kafa Ayarı #49 - Jim Keller ve İşlemci Tasarımı
    https://m.youtube.com/watch?v=7ApNPzZf5-k&pp=ygUKamltIGtlbGxlcg%3D%3D

bu video'ya göre sizce 9 nesil ryzen boşta güç tüketimi düzelir mi?, veya 10 nesil ile düzelebilir mi?, yada jim keller'ın am6 soket için tekrar amd'ye uğraması mı gerekir?,

şöyle bir sorum var: araştırdığıma göre am4, 5800x3d vs 7800x3d örnek vererek devam ediyorum, ikisi arasında fark belli bir miktar'da fps ve üretken'lik farkı var!, am4 1331 pin iken am5 1718 pin, 7800x3d am4 soket'e gelmiş olsa tam fark belli olacaktır!, yani pin artınca mı performans artıyor?, son kullanıcıyı aptal yerine koyduklarını düşünmeye başladım!,

ayrıca kullandığı sistemini windows veya linux hangi sürüm, güç kaynağı, anakart, işlemci , ram , ekran kartı, ssd bileşenlerini watt metre ile hangi oyun'da ve sürümünde, ekran sürücüsün'de kaç fps, iş üretken'likte hangi program ve sürümünde kaç saat, dakika, saniye ile iş bitmesi testini yapıp, bura'lara yazması uzun ömürlü sistem toplamasına sebep olacak'tır!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 7 Eylül 2024; 06:14:59 >

• Yapma bunu işte, yapma bunu Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

Elinde insanlık tarihinin gördüğü en güzel en ileri işlemcilerden biri var belki de en iyisi var hala bize laga luga yapıyorsun Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

7 ve 9000 serilerindeki I/O dolayısı ile bellek kontrolcüsü aynı. Maalesef intel muadilleri kadar yüksek RAM hızını destekleyemiyor. Hata dediğin şey belki de işlemcinin standart bellek kontrolcüsünün doğal sınırıdır.

@QuasarFX hoca da kullanıyor aynı işlemciyi. Memnunum dedi. O dediyse olay benim için bitmiştir.

Muhteşem işlemcini uzun yıllar sağlık ve keyifle kullanmanı dilerim.

• estf kullanıcısına yanıt

Ben bu olaylar konusunda zerre kadar bilgisi olmayıp büyük bir cesaretle bu sayfalarda car car öten tiplerin vaziyetlerini göstermeyi seviyorum :D

Mesela bunda 5 sene önce arkamda dolaşıp:

"Boşnak Ağa bey size bir şey sorabilir miyim? Mikrostutter nedir, gerçekten Ryzen 6/12 işlemciler intel 6/6 işlemcilere göre mikrostutter/anlık takılma konusunda daha mı iyidir? Ben i5 alacağım, frame time grafiği demişsiniz o nedir" vs vs diye soran ve bu olayların ABC'sini bile bilmeyen tiplerden biri 2 ay forumda takılıp her şeyi öğrendiğini sanıp bize bu olayları öğretmeye kalkmıştı büyük bir cesaretle.

Ben bunu öyle bir rezil ettim ki forumda 5 senedir o acıyla hala arkamdan ağlıyor zaman zaman. Ben kaale alıp yanıt vermedikçe iyice küplere biniyor falanBroadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil  Acayip eğlenceli.

Bak buradaki zatın bilenin 3 yıldır bildiği TSMC'nin intel'e 2024'te 3nm üreteceğini söylemem üzerine bahar aylarında bana gerine gerine büyük bir özgüvenle yalancı demesi:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159223198

^ Burada da yazdığım mesajı anlamayıp bana iftira atması. O konuda ben de dediğini ispatla hesabımı sileceğim hodri meydan dediğimde tamam deyip anında çuvallaması.

Ve bu adam hala hesabını silmeden sözünü hala yerine getirmeden buralarda yazabiliyor Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 7 Eylül 2024; 11:30:19 >

• hakki.sert H kullanıcısına yanıt

"Intel 5nm yapabilse zil takıp oynayacak"

Hakkı bey senin bu olaylardan anlamadığını bilmediğini biliyoruz. Yani sen şu anda İrlanda'daki fab34'ün çatır çatır 4 ve 3nm bastığını falan bilmeden üstteki şeyi yazabiliyorsun.

Bak ben sana şunu da yazayım: Şu anda fab34 santimetrekarede 0.15 defect density / hata oranı / verim ile intel 3nm basıyor.

Bu ne demek? Sıkı çalışırsan 5 sene sonra falan bu olayları biraz öğrenirsin demek.

Bilenin bildiği bilgiler ortadayken sana sayfalarca açıklama yapmamıza rağmen buralarda hala "bana göre" ile başlayan mesajlarla ciddi ciddi bu işleri sular seller gibi yutmuş olan bundan 3 sene önce burada EUV makinasının adı bile çok bilinmezken bir sonraki High-NA EUV makinasının çalışma prensibini sayfa sayfa yazmış adama laf falan atabilecek cesaretin var.

O açıdan tebrik ediyorum Hakkı bey Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

Ve fakat sen Apple'ın çok sınırlı sayıda ürün modeli varken ve adamlar kardeşim bize gelen ne alırsa alsın en az şu miktarda parayı gözden çıkaracaksınız modunda çalışırken, bu sırada intel'in 1968'den beri yüzlerce ayrı firmanın yüzlerce ayrı kalite ve fiyat ve performans segmentinedeki binlerce ayrı ürününe işlemci üretmek zorunda olduğu, 400 dolarlık cihazdan 3000 dolarlık cihaza kadar her şeye uygun çip üretme sürekli farklı nesiller geliştirme ve bunları adlandırma zorunluluğu içinde olduğu basit gerçeğini göremeyip kalkıp bu sayfalarda bizlere:

"yaaa bak Apple'ın isimlendirmesi ne güzel çok sade, bir de intel'e bak yüzlerce farklı adda farklı ürün var. Demek ki intel ve AMD bir şeyler saklamaya çalışıyor"

komplo teorisini yazdığın ve bizi eğlendirdiğin gibi yorumlara devam et... Teknik işleri nm olaylarını bilene bırak Hakkı bey.

Yani Apple bir gün piyasaya açık işlemci üretimine başlarsa ve bunu 60 yıldan uzun süre yaparsa gör bak o senin sade dediğin isimlendirme ne hale dönüşüyor Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

Yanlış anlama seni seviyoruz. Tatlı, sakin, güzel bir yazım tarzın var. O açıdan saygı duyuyoruz hakkı hocam. Saygılar sevgiler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 7 Eylül 2024; 11:31:56 >

• 9. nesilde düzelmedi zaten hocam. Bu olayın sebebini @Cpt. Miller hoca yıllardır yazıyor. Ryzenlerdeki çoklu zarlar birbirleri ile sonsuzluk kumaşı adını verdikleri bir iletişim protokolü ile konuşuyor. Bu da tam boşta dahi açık olmak zorunda olduğu için CPU hiç bir şey yapmasa bile enerji tüketimine sebep oluyor.

Bu olayı burada yıllar önce yazdığımızda özünde çok yüzeysel bilgiye sahip olmasına rağmen burada bilgili görünmeye kasıp gerim gerim gerinen tipler bize söylemediğini bırakmadı. 3 senede anca öğretebildik bu tiplere ryzenlerin boştaki durumunu.

Şimdi çoğunlukla araziler. Öğrendiler Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

Mesela boşta 30watt'a varan güç tüketimine sahip 7800X3D'yi enerji verimli diye pazarlamaya çalışan tipler oldu yakın zamanda Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

Oysa günde 2 saat oyu oynayan (dolayısı 4090 ile kullanıldığında ile oyunda 14900K gibi üst seviye intel rakiplerine göre 40-50 watt az tüketen) ama PC'si 7 saat boşta, nette vs takılan adamın mı daha az fatura ödediği yoksa mesela 14700K'sahibinin mi daha az fatura ödediğini isteyen hesaplar.

Bak biz veriyi veririz isteyen istediği işlemciyi alır. Yani o konuda zerre sıkıntı yok. Ama öyle biz bakın milleti gazlıyorsunuz ama boşta da tüketim şu dediğimizde ağlamak yok. Bunlar zırıl zırıl ağlıyor arkamızdan sağda solda sırf bunu yazıyoruz diye. Kuyruk acısı oluşturmuş tipler var çok sayıda.

Bu tiplerin çoğu da "intel 300-500 watt tüketeyooooooooooooooooooooooooooooo11!!11!" vs yazılarıyla dolduruyor sağı solu. Biz olayı her şekliyle yazınca zıplamalarını sebebi bu.

Bak intel arrow ile ryzenlerdeki gibi çoklu zar yapısında geliyor. Ama bunu yapabilmek için Feveros, EMIB, "base die" üstü 3D paketleme vs bir ton teknoloji geliştirdiler. Standard veri iletişim protokolü kullanmadılar. O yüzden hem gecikmeler hem de boşta tüketim çok muhtemelen Ryzenler seviyesinde olmayacak.

Yapısal olarak çok zarlı ama mantıksal olarak hala monolitik mantıkla çalışan işlemciler olacak.

AMD bir sonraki nesilde benzer bir yapıya geçmeye çalışıyor diye duyumlar alıyoruz. Umarım doğrudur.

Jim Keller intel'de çok sıkıntı çekti. Sonradan intel'den kovulan birkaç berbat yönetici vardı adamı bezdirdiler. O da eeeaaaaah yeter beaaa diyip artık kendi işimin patronu olacağım deyip kendi işinin başına geçti. Bu saatten sonra AMD yapması zor.

"yani pin artınca mı performans artıyor?"

Bu soruyu sanırım yakın zamanda başka yerde de sorumuştun hocam. Çok yoğunum yanıt verememiştim. Bir ara ayrıntılı yazayım. Sadece şu kadarını söyleyeyim: PIN sayısının artması çoğunlukla zorunluluk. Değişen USB/PCI vb standartların getirdiği daha fazla veri iletişim ihtiyacı, yeni işlemci besleme regülatörlerinin kullanılması ve besleme ihtiyacı vs derken PIN sayısı artışı çoğu zaman zaruri bir olay.

Tasarımcılara kalsa her şeyi 100 pin ile halletmeye kalkarlar Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 7 Eylül 2024; 10:28:53 >

Dedikleri gibi 14. Nesil acayip ısınıyor ve güç tüketiyor hocam.

Oyun içi SS. Tüm çekirdeklerin oyunlarda 100% yüke girip, OCTT veya CB23'deki gib 250W çektiğini sananlar var mı hala. Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değil 

Masaüstü H265 4K video oynatım güç tüketimi.

Alıntı

metni:
    Oysa günde 2 saat oyu oynayan (dolayısı 4090 ile kullanıldığında ile oyunda 14900K gibi üst seviye intel rakiplerine göre 40-50 watt az tüketen) ama PC'si 7 saat boşta, nette vs takılan adamın mı daha az fatura ödediği yoksa mesela 14700K'sahibinin mi daha az fatura ödediğini isteyen hesaplar.

İşlerine gelmez böyle şeyler hocam.

Alıntı

metni:
    Bak intel arrow ile ryzenlerdeki gibi çoklu zar yapısında geliyor. Ama bunu yapabilmek için Feveros, EMIB, "base die" üstü 3D paketleme vs bir ton teknoloji geliştirdiler. Standard veri iletişim protokolü kullanmadılar. O yüzden hem gecikmeler hem de boşta tüketim çok muhtemelen Ryzenler seviyesinde olmayacak. Yapısal olarak çok zarlı ama mantıksal olarak hala monolitik mantıkla çalışan işlemciler olacak.

Foveros 3D teknolojisi en üst düzey paketleme teknolojisidir, 2D chiplet Zen mimarisi ile kıyaslarsak, Arrow Lake'deki tasarımın yanından bile geçemez. Bu söylediğin şeyleri sadece anlayacak kapasitede olan kişller anlayabilir hocam yani kafa lazım, onun için trolü beslememek gerek.

https://hc34.hotchips.org/assets/program/conference/day2/Mobile%20and%20Edge/Meteor_Lake_Hotchips%20_%20Wilfred%20_%20final_submit%20(1).pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Eylül 2024; 11:45:22 >

Yok hala aynı şeyler "türkçen kötü bla bla".Diyorum ki intelin önde olduğu durumlar var bu beni mutsuz etmiyor.Çünkü taraftar değilim.Sen "aha kankalarımla saldırayım eğildi" kafasındasın.Fanatik olduğunun farkında olmaman ufak bir imla hatasında okumaktan vazgeçip işine geldiği gibi cevap vermen.Ben tükentim değerleri arasında uçurum olmadığını gösteren sağlam bi kaynaktan grafik alıyorum yok diyor o eski yenisi çıktı.Bu kafayla sen çok forumda gezersin birde bana gelip onu denedin mi bunu denedin mi demen yok mu evet intelde kullandım amd de şuan işim gereği denk gelirse birebir kıyaslayacağım son işlemcilerini .Ama sorun şurda sen tarafsız insanlara bile saldırıyorsun aşırı fanatiklik seziyorum.İster yazdığımı anla ister anlama sen kafayı bozmuşsun herkesi aynı zannediyorsun istediğini anliyorsun senin amd fanlarınla değil tarafsızlarla bile sorunun varsa o eziklediğin insanlardan farkın yoktur.Bunu nerden çıkardın deme ben alıcısına göre değişir( sistemi boşta kullanmayan bunu dert eder mi?) anlamında konuşmuştum ama sen beni hep bir noktaya çekme peşindesin :).Yada işine geldiği gibi anlayıp taraflı yorumlar ve işine gelenlere inanan insanlar genelde parayla tutulur.Bu yüzden buna harcayacak vaktin çok gibi.Anlamıyorsan cevap vermene gerek yok bu arada takıl sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 7 Eylül 2024; 11:21:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

14900kf ile hangi oyun?, %6 işlemci kullanımı ile 63 derece anormal birşey değil mi?, aşırı saat hızı artışı sebebi ile midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 12 Eylül 2024; 22:7:53 >
  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

The Casting of Frank Stone diye bir oyun, rastgele denemek için yüklemiştim zaten beğenmedim sildim. Yanlış yere bakmışsınız CPU kullanımı 6% değil ayrıca, çekirdek farkına göre 31-46% arası kullanımı var. Horizon Forbidden West'den SS bırakıyorum CPU kullanımı 42-58% arası, oyunlarda yüzde kullanımı fazla farketmeksizin ısı farkı da fazla olmaz.

BF2042'den göstermek isterdim aslında, çünkü CPU kullanımı en yüksek olan oyunlardan biri, ama FPS monitor oyun içi değerleri göstermiyor nedense bu oyunda. 7900 XT'yi de UV ile kullanıyorum, manuel fan ayarı ve TUF serisi olmasının da etkisiyle 2874 MHz'de inanılmaz serin çalışıyor.

Voltaj değerlerine bakıyormusunuz, CPU için 1.2 v GPU için 1.0 v veriyorum. Bu arada anlık oyun içi ss gösterip kimseyi kandırmıyorum, 24/7 bu şekilde uzun kullanımda stabil kullanıyorum, çökme vs yaşamıyorum. İnanmayana video çeker, Youtube'a yükler izletirim, sorun değil benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Eylül 2024; 11:48:4 >

Boşnak hoca'ya bi ara dedim ki; "Testing Games" kanal'ı

Ryzen 7 5800X3D vs Ryzen 7 7800X3D - Test in 9 Games

Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değilyoutube
    Ryzen 7 7800X3D vs Ryzen 7 5800X3D l 1080pBuy Ryzen 7 7800X3D at newegg.com - http://bit.ly/43e3VxWAd - 0:00Games : The Last of Us Part I - 0:21Hogwarts Lega...
    https://m.youtube.com/watch?v=TVyiyGGCGhE&pp=ygUSNTgwMHgzZCB2cyA3ODAweDNk

oyun testi yapmış, işlemci kullanımı 7800x3d ile neredeyse aynı!, fps daha fazla!, 7800x3d frekans olarak yüksek iken daha az işlemci kullanımı olması gerekmez mi?:

dedi bu kanalların 3-5 dolar için yapmayacağı şey yok, bu işler uzman ekip gerektirir, kendini sesi ile kayda almayan kanallara itibar etmeyin!, siz ne dersiniz?, dürüst test yapan kanal önerebilirmisiniz?, recep baltaş ve pc hocası kanalları dürüst gibime geliyor, ayrıcaa işlemci soğutucunuz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 13 Eylül 2024; 18:20:7 >

Ben de inanmıyorum bu tip kanalların paylaşımlarına, bazen doğru da olabilir ama en sağlamı inceleme yapan sitelerin testlerini veya burada yer alan kişilerin kanallarını takip etmek lazım bence. Yerli kanallar dışında Kitguru, Hardware Unboxed olabilir mesela, bu arada Horizon Forbidden West'den ufak bir oynanış videosu yükledim Yotube'a.

Broadcom, Intel'in 18A üretim sürecinden memnun değilCpt. Milleryoutube
    2024 09 13 14
    https://www.youtube.com/watch?v=78VrANLV8rU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Eylül 2024; 18:20:6 >

Çözünürlük ve işlemci soğutucunuz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 13 Eylül 2024; 18:32:59 >

Çözünürlük 1440p, işlemci soğutucusu da 420 mm falan değil. Gigabyte Aorus 240 mm'lik sıradan bir sıvı soğutma kullanıyorum sadece, pompa ve fan devri max sadece, Aorus'un fanları çok sessiz bu arada, max'da bile gürültü yapmıyor, CPU thermal macun olarak Arctic MX-4 kullandım. Ayrıca kasanın üstünde radyatör üzerinde bu basit usb fanı kullanıyorum, 45 derecelik yukarı eğim verdim, sıcaklarda faydasını gördüğümü söyleyebilirim ve herkeze tavsiye ederim. 420 mm'lik sıvı soğutma ile sorun yaşıyorum diyenler var, enteresan bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Eylül 2024; 18:51:20 >

Kasa kapağı açık mı kapalı mı?

Kapalı hocam, kasa kapağı açık olursa sistem daha fazla ısınır ve tozlanır. Bu arada çektiğim video hava sıcaklığı 30C iken ve klimasız ortam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Eylül 2024; 10:16:34 >

Hocam dediğiniz'e muhalefeten benim kasa açık, fx 4300, amd wraith max bakır tabanlı soğutucu, soğutma blok üzerine akasa viper 120mm 2.5mm bakır kablo ile ters bağladım, windows 7 home premium 64 bit'te kışın boşta 0 derece gördüm demiştim v4lkyr adlı arkadaş'a, inanmadı bana, ayrıca fan çok az tozlanıyor!, memleketteyim, ekim'de pc başına dönüp yaptığım işlemleri yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 13 Eylül 2024; 20:26:45 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.