Yurtta kaldığım için ortak ağ kullanıyorum bu yüzden VPN kullanmam gerekiyor. Ama OpenVPN'in kullandığı portu kapatmışlar bu yüzden bağlanamıyor, büyük ihtimalle sadece 443 ve 80 portları açık. Sunucu VPS, işletim sistemi CentOS, OpenVPN Access kurdum. Ben OpenVPN'in kullandığı portu 443 ya da 80 yapmak istiyorum bu mümkün mü? Mümkünse nasıl yapabilirim?
evet portları aynı yapabilirsiniz,ancak bu güvenlik açıklarına ve buglara sebebiyet verebilir. bunun için,ya arkadaşlarınızla anlaşın ya da vınn gibi ürünleri kullanın.
veya sunucunun işletim sistemini araştırıp ona göre kendinize bir port ayarlayabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: The Detonator
evet portları aynı yapabilirsiniz,ancak bu güvenlik açıklarına ve buglara sebebiyet verebilir. bunun için,ya arkadaşlarınızla anlaşın ya da vınn gibi ürünleri kullanın.
veya sunucunun işletim sistemini araştırıp ona göre kendinize bir port ayarlayabilirsiniz.
Ne gibi açıklara ya da buglara sebep olur anlamadım? Arkadaşlarımla hangi konuda anlaşacağım onuda anlamadım. Burada Vınn kullananlar maalesef çok yavaş olduğunu söylüyorlar. Sunucunun işletim sistemini konuda belirttim.https://forums.openvpn.net/topic12817.html buradaki konuda bir şeyler yazıyor ama ne olduğunu tam anlayamadım.
açıklar ve buglardan kastım;port üzerinden birilerinin senin bilgisayarına girebilecek olması. arkadaşlarına gelince hani demişsin ya, "Ama OpenVPN'in kullandığı portu kapatmışlar" arkadaşlarına bu portlarla ilgili sorununu anlatıp olayı çözebilirsin.
anlamadığın konuda ise,portları açabilmen için birkaç sayfa kod vermiş adam. o kodlar hakkında bir fikrim yok,ancak adam kullandığını ve işe yaradığını söylemiş.
quote:
açıklar ve buglardan kastım;port üzerinden birilerinin senin bilgisayarına girebilecek olması. arkadaşlarına gelince hani demişsin ya, "Ama OpenVPN'in kullandığı portu kapatmışlar" arkadaşlarına bu portlarla ilgili sorununu anlatıp olayı çözebilirsin.
anlamadığın konuda ise,portları açabilmen için birkaç sayfa kod vermiş adam. o kodlar hakkında bir fikrim yok,ancak adam kullandığını ve işe yaradığını söylemiş.
Hocam ortak ağın sahibi yurt yönetimi. :) Portları açacakları sanmam. Birde ben portları kendi bilgisayarımda açmayacağımki sunucuda açacacağım zaten 80 ve 443 portlarını siteleri açmak için her bilgisayar kullanıyor neden açık olsun?
Benim yapmak istediğim kendi sunucumda kurulu olan OpenVPN Access Server'ın portlarını değiştirmek.
Yok ise,kendin (local) bilgisayarın üzerinden bunu yapabilirsin. açtığın bir port'u OpenVPN ile bağdaştırıp sorunu bir nebzede olsa çözebilirsin. (ki işin içinde OpenVPN olunca,zorluklar çıkabiliyor. )
Local* 'den kastım ise,bilgisayarının kendi ayarları.
quote:
Yok ise,kendin (local) bilgisayarın üzerinden bunu yapabilirsin. açtığın bir port'u OpenVPN ile bağdaştırıp sorunu bir nebzede olsa çözebilirsin. (ki işin içinde OpenVPN olunca,zorluklar çıkabiliyor. )
Portu OpenVPN ile nasıl bağdaştırabilirim?
Ya bir programla bağdaştırırsın,ya da bilgisayar destekli bir modifikasyonla.
openVPN ile ilgili pekte bir program bulamadım. ancak bir sürü HOWTO ve portlar hakkında bilgi veren PDFler mevcut. araştırırsan bulursun,onlardan yararlan.
Konu güncel.
Konu güncel.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme