Şimdi Ara

OpenWRT ve SQM destekli Router/Modem ariyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Openwrt ve SQM kolay kurulumu ve ayarlanmasi olan, Router veya modem ariyorum Butcem 5000 TL. 1000-1000 Internet kullaniyorum, aldigim hizlar 950-930 arasinda. Tavisye edilen modem veya router varmi?

Wifi kullanmiyorum Sadece masaustu bilgisayar baglantisi olacak.

mini pclere baktim kurulumu karmasik geldi, daha basit bir kurulum olan seyleri ariyorum.

• jeannen J kullanıcısına yanıt

• kurunc kullanıcısına yanıt

Nasil kurulum yapacagimi vs bilmiyorum o kadar detayli. ondan dolayi Normal router dusunuyordum. Kurulumu nasil kolay midir.

OpenWRT işinden anlamıyorum ama bunda zaten kurulu geliyor olması lazım.

Normal Routerlarda OpenWRT kurulu bir cihaz ben bilmiyorum.

• Keenetic Titan KN-1811 (Biraz bütçe arttırırsanız.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 28 Temmuz 2024; 17:52:59 >
  • Alıntı

metni:
    mini pclere baktim kurulumu karmasik geldi, daha basit bir kurulum olan seyleri ariyorum.

Rufus ile USB'ye ile img yazmayi karmasik bulan birisi nasil OpenWrt kullanacak peki? Asus, TP-Link vs bir cihaz alip gecin

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

OpenWRT ve SQM destegi mevcutmu, goremedimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeannen -- 28 Temmuz 2024; 18:8:52 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

UART falan onu gordumde ondan dolayi karmasik geldi cihazin icini acip birseyler yapmak.

Hem OpenWRT yüklemenin zor olacağını söylüyorsunuz ama yine de OpenWRT diyorsunuz.

Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Bazı cihazlara çok basit yüklenirken bazı cihazlarda el yordamı isteyebiliyor. Ayrıca tüm ayarlarıda manuel olarak ve tapolojisini bilerek yapmalısınız.

KeeneticOS, Linux ve bulut tabanlı özel bir işletim sistemine sahiptir.

Dahili trafik sınıflandırma ve trafik önceliği düzenleme yazılımsal olarak mevcuttur.

2 x 1000 mbit için öncelikle bunu işleyebilecek iyi bir işlemciye de sahip olmalısınız. Ayrıca yine iki sağlayıcınıda muhtemelen aynı Vlan kullanıyor olabilir. Bu şekilde kullanıma da uygun olmalı.

Keza 1000 mbit için SQM dediğiniz trafik yönetimi ne kadar gerekli.

Keenetic dahili servisleri ile basitçe çözersiniz.

OpenWRT ve SQM destekli Router/Modem ariyorum

Ülkeyi, 1000mbit bilgisi ve yurtdışı bufferbloat sitelerinde test takıntısından bir nebze kurtarmak lazım.

Keenetic bu özelliğini biraz araştırın dilerseniz.

Altyapısı ve kodlaması SQM benzeri ve fazlasını verir.

Yeni 4.2 FW 'de hem yeni arayüz hem trafik düzeneleme altyapısı geliştirildi.

keenetic.com.tr
    Gelişmiş oyun deneyimi | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/how-it-works/win-the-game

keenetic.com
    Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam selam. Şurada DSL modellerinde CAKE ve router modellerde (veya modunda) fq_codel algoritmasının öntanımlı geldiğini belirtmişsiniz:

https://forum.keenetic.com/topic/14050-sqm/?do=findComment&comment=143620

Benim anladığım ve forum mesajlarında okuduğum kadarıyla, nedendir bilemiyorum ancak arayüzde açıkça SQM yazmasa da, IntelliQoS menüsünde önceliklendirme ile ilgili en ufak bir düzenleme yaparsanız SQM tabanlı bu bahsi geçen algoritmalar devreye giriyor diye anlıyorum. Öyle midir?

Şurada "eralde" isimli kullanıcı da bahsetmiş:

https://forum.keenetic.com/topic/17572-intelliqos-page-smart-queue-management-a-few-feature-requests/?do=findComment&comment=178467

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Temmuz 2024; 1:4:44 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet doğrudur.

2 mesaj önce attığım ekran alıntısı yenilenmis algoritma ve eralde ' nin bahsettigi şeylerdir.
  • kurunc kullanıcısına yanıt

bende bayıldım buna. Bu özelliklerin yanına bile yaklaşamayan routerlar var bunun yanından bile geçemiyor yalnız ali express yada amazon ikisindende ülkemize nasıl getirtebiliriz bilgisi olan varmı?

• Birkaç ay öncesine kadar alınabilirdi ama artık 30 € sınırlaması olduğu için çok zor :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.