Şimdi Ara

Opera 15 Next sürümü yayında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aylardır beklediğimiz yeni Opera nihayet su yüzüne çıktı. Webkit üzerine inşa edilen ilk Opera derlemesi Next olarak indirilebilir durumda.

Bildiğiniz gibi Opera Software aldığı tarihi bir karar ile Presto tarayıcı motorunun yerine Webkit kullanacağını (daha sonra Blink olarak yeniden düzenlendi) ve ona katkı sağlayacağını duyurmuştu. Yeni Opera’nın bu yönde geliştirildiği berirtilmişti. Aylar süren sessizlikten sonra bizler de ortaya nasıl bir ürün çıkacağını çok merak ediyorduk. Nihayet bugün itibariyle aklımızdaki birçok soruya cevap bulabileceğiz.

Haberin devamı:http://www.operaturkiye.net/opera-15-next/
    Tartışma sayfası:http://operaturkiye.net/forum/discussion/comment/503#Comment_503

• Güzel olmuş fakat eksikleri var örneğin about:config ayarları kalkmış malesef
  • Aşırı kişiselleştirme tutkunu opera kullanıcıları olarak yastayız.
  • Opera 12 kullanıyorum şu anda. Son 10 yıldır da bir Opera kullanıcısı olarak umarım temel şeyleri değiştirmemişlerdir diyorum. Henüz denemedim, Opera 12'yi güncelleme için denetlediğimde güncelleme yok diyor. Yeni bir tarayıcı olarak karşımızda galiba Opera Next.
  • Bildiğin chrome olmuş, ilk işim about:config yazmak oldu fakat direk settings e attı Özelleştirmeyi falan geri getirseler iyi olur. Birkaç değişikliğe ihtiyacı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EACEAB9ED -- 29 Mayıs 2013; 23:09:33 >
  • Ben çok beğendim şu anda kullanıyorum. Benim için önemli olan hızdır. O da fazlasıyla mevcut Chromium'da.
  • Opera 12 de çok sorun yaşıyordum. Youtubeda videoyu aktifleştirdikten sonra aşağıdaki paylaş veya yorumlar kısmındaki işlevler çalışmıyordu. Facebookta mesajlaşırken belli bir süre sonra kasmaya başlıyordu. Gene bazı sitelerde scriptler düzgün çalışmıyordu. Fakat bırakamıyorum operayı. O fare kısayolları ile hızlı erişimi bırakıp gidemem asla başka tarayıcıya. Ve bir anda bana bir ışık geldi opera next ile. Bütün sorunlarım halledildi resmen. Hem html5 performansı hem flash performansı çok iyi oldu. Sitelerin yükleme hızı arttı. Yani tamamiyle bana uyan bir sürüm oldu bu opera next. Umarım eski operayı aratmaz. Umarım bu chromevari görünüşünü daha çok opera 12 ye benzetirler. Umarım pasifik, düşlerimde olduğu kadar mavidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.