Arkadaşlar opera gerçekten çok iyi bir tarayıcı yalnız DH sayfalarındaki linkleri ve bazı yerleri çok kötü fontlarla gösteriyor.. şimdiye kadar denediğim bütün browserlar içinde en güzel görüntüyü ie7 ve ie7 motoru kullanan diğer tarayıcılar veriyor.. (maxthon ve avant browser gibi)...
Ben operayı çok seviyorum ama aşağıda da resimlerini eklediğim gibi "Ekspres Haberler" "Günlük Haberler" "Basın Bültenleri" gibi başlıklar altındaki ve diğer içeride bulunan forum linklerini resimdeki gibi büyük fontlarla küçük küçük birde çok gerekliymiş gibi altı çizili bir şekilde gösteriyor.. Diğer resimdeki yani ie7'den aldığım resimdeki gibi linklerin araları mesafeli alt çizgisiz küçük fontlarla makul bir font büyüklüğünde oldukça şık bir görüntü operada elde etmek mümkün mü?? yani ie7'de sayfayı nasıl görüyorsam operada da aynı görüntüyü elde etmek istiyorum.. Yandaki ve üstteki flash bannerlar ise nedendir anlamadım sadece bu sitede açılmıyor. diğer sitelerde flash sorunsuz gösteriliyor iken DH'de göstermiyor.. Neyse benim en büyük sorunum bu sayfa linklerinin nasıl düzeltileceği ve nasıl ie7'deki görüntünün elde edileceği.. ben operanın ayarlarını çok kurcaladığım halde bir sonuca ulaşamadım..
Opera kullanan arkadaş sayısı çok fazla umarım birisi bu konuda bana yardımcı olur...
Sanırım bunun çözümü yok.Yapılan tüm web siteleri ie ye göre yapılıyor yani o nasıl okuyorsa ona göre yazılıyor.Sorun operada değil yani.Belki yardımcı olur araçlar/tercihler/web sayfalarından fontları değiştirerek istediğne yakın bir şey elde edebilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: interm
Sanırım bunun çözümü yok.Yapılan tüm web siteleri ie ye göre yapılıyor yani o nasıl okuyorsa ona göre yazılıyor.Sorun operada değil yani.Belki yardımcı olur araçlar/tercihler/web sayfalarından fontları değiştirerek istediğne yakın bir şey elde edebilirsin.
işte değiştirse ben kendim herşeyi istediğim gibi yapıcam ama olmuyor...
yok mu arkadaşlar bir çözümü???
Hocam, Opera'nın görünümüyle ilgili sorunların genelde büyük bir kısmı Opera'nın web siteleriyle uyumsuz olmasıdır. Bunu Opera'cılara sorsan, siteyi Opera'ya göre yazmıyorlar, olur.
bu nasıl bir uyumluluktur anlamadım.. sen linki ne diye doğru dürüst adamların yaptığı gibi göstermezsin anlamış değilim.. sayfayı kafasına göre gösteren bir web tarayıcı.. maxthon kullanıyordum sürekli donuyor.sonra ondan vazgeçtim. firefoxta da görüntüleme sorunları var..
şu operadan anlayan kimse yok mu????
quote:
Orjinalden alıntı: scaniaperest
Hocam, Opera'nın görünümüyle ilgili sorunların genelde büyük bir kısmı Opera'nın web siteleriyle uyumsuz olmasıdır. Bunu Opera'cılara sorsan, siteyi Opera'ya göre yazmıyorlar, olur.
buyuk cogunlukla yerli sitelerde sorun olmasi ne ilginc degil mi, neden bizimkilerin bole bi dandiklik yaptigini ogrendi isen ne ala. TR sitelerinin cogunda dolasirken (tabi aralarinda akillilarda oluyor) mecburen 3 unude kullaniyorum, birinin yapamadigini digeri yapiyor. yabancilarda sadece opera . Yoksa bu gavurlarin bi bildigi varda biz halen anlamadik mi acep.
Batuist: interm in tavsiyesini takip ettim, saksıyı calistirip biraz saga saptim araçlar/tercihler/gelismis soldan fonts sagdan "web page normal text" den istedigin kadar buyutursun, standart 16 idi, 18 yaptim güzel durdu, varsa bir yol noktali alt cizgileri yok etmeyide sen bulur yazarsin artik. Epey uzun bir opera konusu vardi, herhalde ordakiler ayni sorulara cevap yazmaktan sıkıldıklarindan yazmiyorlardir, o konuyu bulsan belkide tüm sorunlarin cozulur, ben forum.donanim i maxthon la (kasmiyor, cokmuyor--yaptigim ayarlari maxthon konusuna yazmistim) ziyaret ettigimden bir sorun yasamiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Lancelot_Real
Batuist: interm in tavsiyesini takip ettim, saksıyı calistirip biraz saga saptim araçlar/tercihler/gelismis soldan fonts sagdan "web page normal text" den istedigin kadar buyutursun, standart 16 idi, 18 yaptim güzel durdu, varsa bir yol noktali alt cizgileri yok etmeyide sen bulur yazarsin artik. Epey uzun bir opera konusu vardi, herhalde ordakiler ayni sorulara cevap yazmaktan sıkıldıklarindan yazmiyorlardir, o konuyu bulsan belkide tüm sorunlarin cozulur, ben forum.donanim i maxthon la (kasmiyor, cokmuyor--yaptigim ayarlari maxthon konusuna yazmistim) ziyaret ettigimden bir sorun yasamiyorum.
Bende zaten fontları büyütmüştüm.. onları kolayca ayarladan yapmak mümkün. o kadar da araştırma yapmadan kimse soru sormaz sanırsam :) ama şu büyük fontlarla ve altı çizili olarak yazmasına hiçbir çare yok gibi.. çünkü mevcut bütün ayarları denedim.. eğer varsa bir çare o da bir addon ile yani bir eklenti ile belki görünüm değiştirilebilir.. tabi şayet öyle birşey var ise.. ve aslında sadece DH'te sorun yapması çok garip.. hatta firefox bile sadece DH deki flash bannerlarını göstermiyor diğer sitelerde bir sorun yok.. ama onun maxthon ile ilgisi olduğunu zannediyorum.. çünkü maxthon bir kere reklam amaçlı olarak o flash bannerları kapattığından bir daha DH te o bannerlar çalışmadı maxthonu bütün ayarları ile sistemden kaldırmış olmama rağmen... tabi bu sorun firefox ile ilgili de değil çünkü diğer bilgisayarda gösteriyor.. ne olduysa maxthon yükledikten sonra oluyor..
Görüntü olarak en iyi ie7 ve onun motorunu kullanan tarayıcılar en başta geliyor tabi senin de dediğin gibi diğer sitelerde opera veya diğerlerinin bir sorunu yok.. ben zaten vazgeçtim bu görüntüyü değiştirme olayını çünkü mevcut bütün ayarları denedim başka hiçbir çare göremiyorum.. Bu da operanın bir özelliği olsa gerek yada DH'in uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olsa gerek... Yoksa diğer sayfalarda da problem olurdu... Ama yinede opera gerçekten oldukça stabil hızlı güvenli bir web tarayıcı... o kadarına da katlanılır