Şimdi Ara

Operatörlerin 44,5 milyon yatırımına karşın kullanıcıların beklentileri karşılanmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yazık yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Yazık yahu

Yazık gerçekten. Kabalalık yerde yaşamanında sıkıntısı bu yoğun mobil veri kullanımı olunca hızlar yerlerde sürünüyor. Vodafone ile görüşme dahi yapamadığım zamanlar oluyor ve hat konuşurken ses gidiyor. Yıl olmuş neredeyse 2017 ama İstanbul'da dahi düzgün hizmet veremiyorlar.
  • comsat C kullanıcısına yanıt
    Evet sözde fiber internet kullanıyorum lakin akşam saat 7-8 gibi kamplumbağadan hallice oluyor hız, ülkede sınırlamalar o kadar keskin ki, nerede yaşadığımız çok önemli olmuyor bazı alt yapısal olanaklar dışında.

• quote:

Evet sözde fiber internet kullanıyorum lakin akşam saat 7-8 gibi kamplumbağadan hallice oluyor hız, ülkede sınırlamalar o kadar keskin ki, nerede yaşadığımız çok önemli olmuyor bazı alt yapısal olanaklar dışında.

Haklısınız şu an sabit internette berbat durumda. Forumda gezmek bile işkenceye dönüştü insanın foruma giresi bile gelmiyor.
  • comsat C kullanıcısına yanıt
    Umarız en azından biz o günleri göremedik çocuklarımız güzel bir ülkede evrensel ölçeklerde hizmet alırlar istiyorum yoksa bu gidişat gidişat değil yalnızca internet operatör değil genel bazda ilerlemeye ihtiyaç var.

• quote:

Umarız en azından biz o günleri göremedik çocuklarımız güzel bir ülkede evrensel ölçeklerde hizmet alırlar istiyorum yoksa bu gidişat gidişat değil yalnızca internet operatör değil genel bazda ilerlemeye ihtiyaç var.

Benden çoktan geçti de çoluk çocuk iyi bir gelecekte yaşabilecek mi endişe ediyorum.
  • yadigarocak42 Y kullanıcısına yanıt
    Kablolu internet hizmetlerinde rekabet mevcut değil. TT tek başına özel tekel konumunda. Abone sayısı artıyor fakat altyapı yatırımı yapılmıyor. Yaptıkları tek şey sürekli şikayet. Sanki 10 yıldır ellerini tutan vardı yatırım yapması için.
  • Türk Telekom yatırım yapmış, boşa yapmış. Nereye yaptınız bu yatırımı ben göremiyorum. Buradan kulaklarını çınlatıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Kablolu internet hizmetlerinde rekabet mevcut değil. TT tek başına özel tekel konumunda. Abone sayısı artıyor fakat altyapı yatırımı yapılmıyor. Yaptıkları tek şey sürekli şikayet. Sanki 10 yıldır ellerini tutan vardı yatırım yapması için.

Türkiyede internet konusu inanın bana göründüğünden çok karmaşık. ADSL plus'a geçiş bence gayet hızlı oldu ve özelleştirmenin bir meyvesiydi denilebilir. Fiber konusunda ise TT şu an kullandığı bakırları bırakıp fibere geçmek istemiyor. SOL onu zorluyor fiber altyapıya ama SOL de çok kurnaz. Yalnızca getirisi yüksek ve en erken olan büyük illerde fiber döşüyor. İşin kaymağını yiyor. İstisnalar hariç. Tabi fiber pazarını kaptırmak istemeyen TT de SOL ile belirli illerde rekabet ediyor. Diğer illerde de yavaş yavaş özellikle omurga kısmında dönüşümlere önem veriyor. Acelesi yok yani. BTK'nın da acelesi yok.

Birde belediyeler var

Şu an yapılan refüjlerden tutunda tranway metro güzergahlarına kadar heryere fiber döşüyorlar. Sonra bu fiberleri kiralıyorlar. Ülkede herkes işin kaymağını yerken olan vatandaşa oluyor.

Yaklaşık 5 sene içinde facebook, google, oneweb, spacex gibi firmalar drone veya uydudan bedava internet dönemini başlatacaklar. Bu sistem başlayınca bizim operatörler özellikle TT, yapmadıkları altyapı yatırımlarının daha fazla sıkıntısını çekecekler. Bedava hizmetle rekabet etmek için çok iyi bir telekom altyapısı gerekecek. Hızlı ve limitsiz internet, tv, telefon gibi hizmetleri sorunsuz bir altyapıdan veremezlerse tüketici niye abone olsunki. Zaten internet bedava diyecek ozaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 28 Aralık 2016; 19:8:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Yaklaşık 5 sene içinde facebook, google, spacex gibi firmalar drone veya uydudan bedava internet dönemini başlatacaklar. Bu sistem başlayınca bizim operatörler özellikle TT, yapmadıkları altyapı yatırımlarının daha fazla sıkıntısını çekecekler. Bedava hizmetle rekabet etmek için çok iyi bir telekom altyapısı gerekecek. Hızlı ve limitsiz internet, tv, telefon gibi hizmetleri sorunsuz bir altyapıdan veremezlerse tüketici niye abone olsunki. Zaten internet bedava diyecek ozaman...

Uber'e izin vermeyen devletin bu gibi firmaların drone uçurarak vermeyi planladığı ücretsiz internete izin vereceğine inanıyor musun? O dronelar ülke sınırlarından içeri giremez bence. Uydudan internet konusunda bilgim yok ama devlet onu da bir şekilde engeller. Yani demem o ki devletimiz istemediği sürece ücretsiz internet bence hayal.

Türk Telekom Turkcell (ki yönetimlerinde hükümet oldukça etkindir) gibi ülkenin en karlı şirketleri var olduğu sürece ve istemediği sürece ücretsiz internet hayal.Sadece belirli ilçelerde belediyeler verir bu hizmeti ki o parayı da belediyeler ödüyor şirketlere. Ücretsiz değil yani.

Drone'lar muhtemelen izin alacak o ülkeden. Fakat atmosferdeki normal uçakların uçabildiği atmosfer sınırı nerede bitiyor, uzay dediğimiz sınır nerede başlıyor bunları bilmek gerek. Eğer uzay sınır irtifasında uçabilme becerisine sahip olursa bu dronelar izin almalarına gerek kalmayabilir. Çünkü bir noktadan sonra uluslararası uzay anlaşmaları geçerli oluyor.

Keza telekomünikasyon uyduları, gps, meteoroloji, yer-gözlem, casus uydular izin alıyorlarmı, hayır. Ülkelerin yaptıkları uluslararası anlaşmalar var. Türkiye Göktürk uydusunu uzaya gönderdi. Diğer ülkelerden buna karşı çıkan oldumu? Resmi olarak karşı çıkan olmadığına göre ücretsiz internetide istediği şekilde verecek. Senin ülken başka ülkenin uydusunu engellerse yarında onlar senin kullandığın uyduyu engeller. Ve zaten halihazırda uydudan internet var Türkiyede kapsama alanında. Uydu telefonları, mobil uydu modemleri var belli bir ücretle kullanılabiliyor.

Turkcell veya TT bunlar bizde değerli şirket olabilir ama dünyada Turkcell'i 20'ye katlayacak telekom operatörleri var. Sizce bunlar ne düşünüyorlar. Hadi buna nasıl engel oluruzun derdindelermi sizce. Malesefki engel olamayacaklarını biliyorlar. O zaman tek çare kalıyor nasıl rekabet ederiz? Bu soruyu sorma seviyesine ne kadar erken gelinirse sadece Türkiyede değil tüm dünyada o zaman yeni nesil telekomünikasyon sistemlerine yenilmeyecekler. Kaldıki bu uydudan bedava internet servisi vermek siteyen firmaların yerel operatörlerle rekabete girme gibi bir dertleri yok. Artık temel internet servislerinin kolay ulaşılabilir ve ücretsiz bir hale gelmesini istiyorlar. Bedava hizmetin dayanılmaz cazibesinden kim kaçabildi şimdiye kadar yada kim engel olabildi!

Operatörlerin 44,5 milyon yatırımına karşın kullanıcıların beklentileri karşılanmıyor
    Operatörlerin 44,5 milyon yatırımına karşın kullanıcıların beklentileri karşılanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 28 Aralık 2016; 19:27:13 >

• deoksiriboz1001 D kullanıcısına yanıt
    Bunu da siyasete bağladınız ya. Sanki turkcell vodofone devletin ya yatırım yapmıyor dalga mı geçiyosunuz ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

quote:

Orijinalden alıntı: apodur

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

hem nüfusun 80 milyona dayandı diye övüneceksin. hem de bu kadar kalabalık nüfusun ihtiyaçları için gerekli olan yatırımı sanki 10 milyonluk ülkeymiş gibi yapacaksın.

kusura bakmayın efendiler ama herkesten 3 çocuk isterken o çocukların gerekli ihtiyaçlarını da düşüneceksiniz. devlet olmak bunu gerektirir.

hep şikayet hep şikayet

sen ne yapmaktasın ailen/ülken ve gelecek neslin için.

ben kendi işimi yapıyorum. keşke şu ülkede herkes kendi işini layığıyla yapsa.

kendi işinizi layıkı ile yapma gayretiniz için teşekkür ederim.

Diğer insanlar için yapacak tek şeyimiz dua edelim

• o 44 milyarın içerisine 4.5g lisanları dahil sanırım
    lisanlar 4milyar euro du . yaklaşık 13milyar tl.

geri 31milyar tl kalır.
    o paralar harcanmasına rağmen altyapı ve paketler hala bu haldeyse yazıklar olsun.
    3 gsm firmasınında sabit internet altyapısı berbat durumda (fiber yaygınlığı bakımından)
  • Yine operatörleri savunan adamlar var :)
  • 4G kalabalık saatlerde 5 mbps'e kadar düşüyor. telekom böyle diğerlerini bilmiyorum. vodafone zaten iyi değildir onu biliyorum.
  • 4g bulundugum yerde 1 mbs altina bile dusuyor turkcell

• Alt yapı her alanda leş neyinden memnun kalayım ki dışarıdan gelen şirketler bile buraya ayak uyduruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

milyar tl lerin döndüğü haberleşme sektöründe,

45 milyon yatırım 3 operatör için hiç birşey değil,

bir operatör için bile çok çok yüksek rakam değil,

hatta son derece düşük, kısaca HİÇ !

türkcellin 2015 yılı cirosu 11.5 milyar, %33 civarı kar marjıyla çalışıyor,

var gerisini sen hesap et

yatırım milyon değil milyar. konuyu açan kişi yanlış yazmış. doğrusu mesajın içinde yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.