Şimdi Ara

Operatörlerin 44,5 milyon yatırımına karşın kullanıcıların beklentileri karşılanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Operatörlerin 44,5 milyon yatırımına karşın kullanıcıların beklentileri karşılanmıyor 
    3G’nin ardından hayata geçirilen 4,5G bağlantısıyla birlikte operatörlerin kesintisiz iletişimi sağlamak için yaptıkları yatırımlar da paralel şekilde hız kazandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yayınladığı son verilere göre operatörler tarafından Türkiye’ye 2011 yılından bu yana toplam 44 milyar 493 milyon 13 bin 51 lira harcama/yatırım gerçekleştirildi.

Raporda yer alan bilgilere göre 2011'de Türk Telekom, Vodafone, Turkcell ve Avea tarafından 3 milyar 865 milyon 615 bin lira, 2012 yılında 3 milyar 723 milyon 7 bin 975 lira, 2013'te 3 milyar 756 milyon 902 bin 385 lira ve 2014 senesinde 4 milyar 97 milyon 590 bin 985 lira yatırıma imza atıldı. 2015'e baktığımızda ise 15 milyar 956 milyon 765 bin 623 lira harcamaya imza atıldı.

Kullanıcılar sunulan hizmetten memnun değil

2016'nın 9 aylık dönemi mercek altına alındığında Türk Telekom ve mobil işletmeciler 3 milyar 782 milyon 783 bin 636 lira, diğer işletmeciler ise 940 milyon 406 bin 536 lira yatırım yaptı. Yıllık yatırım değerlerine göre Türk Telekom yüzde 20,4, -mobil şebeke işletmecileri için 4,5G ihalesiyle gelen bedellerin de etkisiyle- Vodafone yüzde 308,6, Turkcell yüzde 398 ve Avea yüzde 425 oranında daha fazla yatırımda bulundu.

Milyonlarca liralık yatırımlara rağmen halen çeşitli bölgelerde mobil operatörlerde yaşanan çekim ve bağlantı sorunları haklı olarak kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Diğer taraftan mobil internet bağlantı hızlarının beklentileri tam anlamıyla karşılamadığını düşünen tüketiciler, operatörlerin paket fiyatlarında indirime gitmesini talep ediyorlar. 

Fiber internet konusu ise ülkemiz kullanıcılarının yakındıkları, üzerinde yoğun tartışmaların yaşandığı bir diğer önemli nokta. "Boş port yok" mazereti yüzünden bir türlü internet bağlatamayan ve mağdur olan kullanıcılar, "Adil Kullanım Kotası" uygulaması ve vadedilen bağlantı hızlarının sağlanamaması yüzünden oldukça fazla şikayetçiler.

Dilerseniz Donanım Haber forumlarında yer alan "İnternette Kotaya Hayır!" kampanyasına buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

• hem nüfusun 80 milyona dayandı diye övüneceksin. hem de bu kadar kalabalık nüfusun ihtiyaçları için gerekli olan yatırımı sanki 10 milyonluk ülkeymiş gibi yapacaksın.

kusura bakmayın efendiler ama herkesten 3 çocuk isterken o çocukların gerekli ihtiyaçlarını da düşüneceksiniz. devlet olmak bunu gerektirir.

• 44 milyar la ne yapmişlar Allah aşkina bi anlatsinlar bizde bilelim

• 4.5g diyorlar, daha Volte bile yok çoğu telefonda.

iphone da volte yok şaka gibi. diğer ülkelerde var ama hemde çatır çatır.

• 16 Mb internet kullanıyorum kotasız ve aylık olarak 179 tl ucret oduyorum. Baglantı hızım 10 u geçmiyor kaç kere şikayet kaydı olusturdum çözüm yok . Aylık 500 600 tl bu firmaya fatura oduyorum. Şimdi bir aboneliğimi iptal ettirdim sırf bu yüzden , 10 gn sonra 135 liralık aboneliğimde taahhüt bitimi sonlandırıyorum. Sırası geleni iptal ettirecem . Bu telekom ttnet avea bunlarla işim olmaz artık . Arayıp şikayet kaydınız var konu nedir diye bile aramyorlar ,

• ankara istanbul otobanda youtubeden cogu yerde şarkı bile açılmıyor ben bunların yatırımını öpeyim..! böyle rezillik mi olur ya. hattın birisi 4g cekiyo baglan diyorsun 2g bile baglanmıyor. digeri hic baglanmaz zaten. bu mu yatırımları... şirkete mybacklar almışlardır yatırım adı altında

• Bize 3g yi stabi 30mb yapsanız 4g ye ihtiyaç doğmazdı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AKN en büyük yatırımları bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Bize 3g yi stabi 30mb yapsanız 4g ye ihtiyaç doğmazdı

Bi bitmediniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen bu fiyata Türk Telekom ve Turkcell in çektiği fiber kablolar da dahil.

• Ülkede neredeyse hiç iyi birşey olmuyor, hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz. Arada kaynıyoruz işte.
  • Haberde verilen sayıları toplayınca 44,5 etmiyor. Ne iş, adam mı kandırıyorlar?

• Doğru söylüyorlar adamlar yatırmış işte daha ne yapsın. Zaten gelen giden yatırıyor.
  • Haber başlığı ve kısa açıklama da 44 milyon diyor ancak haberde 44 milyar. Yanlışlık olmuş. Habere giderken 44 milyon TL yatırım mı olur, çok az diye girdim ancak milyar TL imiş.

• nereye yatırım yapılıyor acaba merak konusu...

Çoğu yerde fiber yok adsl bile tam performans gitmiyor akk ayrı tartışma konusu
    Öte yandan 3g tam peformans çalışmıyor heryerde 4.5g hadi yeni diyelim...
    3. dünya ülkesi olmasak da daha iyiyi hak ediyoruz zira glire göre istenen para ve hizmet kalitesi düşük.

• Bir yerde yanlışlık olduğu kesin. Muhtemelen 2011'den öncesini de içeriyordur o veri.

Telekom ekipmanlarını çelik bir direk, demir bir dolap olarak düşünmeyin. Teknoloji ürünü sınıfında geçiyor bunlar ve ciddi maliyetli ürünler bunlar. Hani malzemeye değil teknolojiye ve üreticilerin aldığı lisanslara ve patentlere de çok fazla para veriliyor. Ekipmanların kira ve işletme maliyetleri de yüksek. Pahalı yatırımlar hani. Sorunsuz kullanabilmemiz için daha çook para ödeyip çook yatırım yapmaları lazım, çok...

Ha bir de şundan bahsedilmemiş. Kullanıcılar operatörlerden memnun değil ama operatörler kullanıcılardan memnun mu? Operatörler hala bitmemiş 3G yatırımlarının karşılığını alabildiğini düşünüyor mu? Mesela operatör 3G için toplamda 5 milyar yatırım yapmış diyelim. O 3G şebekesi üzerindeki trafikten 5 milyar kar elde etmiş mi? Bu da dünya genelinde operatörlerin bir sıkıntısı ki bu sebeple 4G'nin erken geldiğini, ihtiyaç olmadığını savunanlar da var... Operatörler tabi bunlar. Sağolsun rekabet ortamı. Sağolsun pahalı operatörler var ki, ucuzlara para kazandırıyor. Sağolsun ucuz operatörler var ki, pahalıların kuyruğuna basıp yatırım yapmaya itiyor. Yoksa onlara kalsa bir şey yapacakları yok...

Ha bir de 3G stabil 30 Mbit isteyen arkadaşlar. Bunun için daha kaç tane baz istasyonu kurulması gerek farkında mısınız? 4G bunu daha az baz istasyonu ile yapabilmenin yöntemidir. Operatörler tek baz istasyonu kurmak istemedikleri için değil. Çekim sıkıntısı yaşadığım her yerde MH arasam araziniz var mı diyor, eskiden yatırım planlarına eklenecek falan derlerdi. Şimdi planda var ama istasyon dikemiyorlar. Halk çünkü istasyon çalışmasını gördüğü gibi basıyor orayı, iş yaptırmıyor adamlara, şikayet ediyor. Kaç tane baz istasyonu kurulamıyor bu yüzden. Sonra diyorlar şehir dışına kursunlar, biz telefon kullanmaya karşı değiliz.

Dediğim gibi pahalı yatırımlar bunlar. Adam olmaları için daha çoook para harcamaları lazım çok. Benim üzüldüğüm parayı yavaş da olsa harcıyorlar da hep yurtdışına gidiyor bu para. Ülkemizden bir firma bu işleri yapsa da her şey için dışarı para vermesek, kendimiz biraz daha ucuza üretebilip para da içeride kalsa, yatırım da arttırılabilse. Nerde...

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz Eylül değil daha önceki Eylül'de ve kış aylarında Tekirdağ Hakkari arası baya bir yolda deneme yapmıştım 3G ile. İstanbul Avrupa yakası ve köprü taraflarında dediğiniz sıkıntı vardı. Ancak biraz daha ilerleyince sıkıntı kalmıyordu pek. Canlı yayın TV, radyo için takılmalar vs. oluyordu. Ama Youtube'da çok minimum takılmalarla FullHD videolar oynatabiliyordum.
    Tabi üst yolda Amasya'dan sonra engebenin artışı ile takılmalar ve 2G'ye düşüşler başlıyordu. Devamında 3G çeken yerlerde FullHD verimli olmuyordu pek, çünkü istasyon sıklığı azdı. Van çevresi yine iyiydi.
    Alt yolda da Kırıkkale civarlarında takılmalar başlıyor, Sivas Gürün civarları zaten 2G, devamında da 3G'de kullanılabilir bir bağlantı olsa da FullHD zor oluyordu.
    Tabi 4G'de durum nedir bilmiyorum, 4G çıktığında uygun paketim yoktu deneme yapacak. Her ilçe merkezi ve şehirde 4G vardı yol üzerinde, ama ne kadar verimli denemedim her yerde.
    Muhtemelen sıkıntınız 4G ile ilgilidir. Ankara İstanbul yolu o kadar otobüs firmasının da yolu olarak baya yatırım yapılan bir rotadır.
    Operatörüm Turkcell bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

hem nüfusun 80 milyona dayandı diye övüneceksin. hem de bu kadar kalabalık nüfusun ihtiyaçları için gerekli olan yatırımı sanki 10 milyonluk ülkeymiş gibi yapacaksın.

kusura bakmayın efendiler ama herkesten 3 çocuk isterken o çocukların gerekli ihtiyaçlarını da düşüneceksiniz. devlet olmak bunu gerektirir.

O çocukları hizmet vermek için değil vergi toplamak için istiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Geçtiğimiz Eylül değil daha önceki Eylül'de ve kış aylarında Tekirdağ Hakkari arası baya bir yolda deneme yapmıştım 3G ile. İstanbul Avrupa yakası ve köprü taraflarında dediğiniz sıkıntı vardı. Ancak biraz daha ilerleyince sıkıntı kalmıyordu pek. Canlı yayın TV, radyo için takılmalar vs. oluyordu. Ama Youtube'da çok minimum takılmalarla FullHD videolar oynatabiliyordum.
    Tabi üst yolda Amasya'dan sonra engebenin artışı ile takılmalar ve 2G'ye düşüşler başlıyordu. Devamında 3G çeken yerlerde FullHD verimli olmuyordu pek, çünkü istasyon sıklığı azdı. Van çevresi yine iyiydi.
    Alt yolda da Kırıkkale civarlarında takılmalar başlıyor, Sivas Gürün civarları zaten 2G, devamında da 3G'de kullanılabilir bir bağlantı olsa da FullHD zor oluyordu.
    Tabi 4G'de durum nedir bilmiyorum, 4G çıktığında uygun paketim yoktu deneme yapacak. Her ilçe merkezi ve şehirde 4G vardı yol üzerinde, ama ne kadar verimli denemedim her yerde.
    Muhtemelen sıkıntınız 4G ile ilgilidir. Ankara İstanbul yolu o kadar otobüs firmasının da yolu olarak baya yatırım yapılan bir rotadır.
    Operatörüm Turkcell bu arada...

adana ankara arası yolda şebekenin tamamen gittiği bölgeler var.

operatör: türk telekom

• quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

hem nüfusun 80 milyona dayandı diye övüneceksin. hem de bu kadar kalabalık nüfusun ihtiyaçları için gerekli olan yatırımı sanki 10 milyonluk ülkeymiş gibi yapacaksın.

O çocukları hizmet vermek için değil vergi toplamak için istiyorlar.

Bu da Doğru.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.