Şakamısın bu ıq ancak bu kadar olur şimdi bütün Turkcell çalışanları tek bir ağızda söyledikleri şey şu telefon mobil data kullamımına bakın .Zaten hırsızlık burada oluyor Ali ŞEN in süte su katıp aaaman siz tartıya bakın gibi bir şey tartı sütün içinde su olduğunu nereden bilicek. bilale anlatır gibi anlatayım iphone hücreselde bütün verileri kapattım sadece YouTube bıraktım Hd çözünürlüğünde bir video açtım sonuna kadar izledim . Almanya hatında veri kullanımı 1280 mb gösterdi , Turkcell 1870mb gösterdi . Bilgiğin soygun e simi olan yabancı hattı olan bunu bizzat test etsin bu veri hırsızlığına rağmen gelip hala goygoy yapıyorsanız siz ya ahmaksınız yada ortak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Operatörlerin gb paketlerini hızlıca bitirdiği iddiası (2. sayfa)
-
-
Sadece yazı yazıyorsun, sana deniyor ki görsel ekle, video ekle, kanıt ekle. Niye hiçbir şey ekleyemiyorsun? Ekran videosu başlat. Tüm bu anlattıklarını video ile göster bizlere.
1280 - 1870 farkını hocamız konuda anlatmış.
Ekran videosu bekliyorum sizden hepimiz izleyelim.
-
Hocam, sana da Bilal'e anlatır gibi anlatalım.
Telefonun kendi data sayacı var. Android'de de var Iphone'da da. Telefonun operatör tarafından aldığı veriyi ölçüyor.
Aynı veri paketi indirilerek hem buradaki sayaç hem de operatörün sayacı, hem de gerçekte dosyanın olan boyutu karşılaştırılırsa operatörlerin yaptığı bir oyun varsa bu ortaya çıkar. Telefonun 1 GB veri indirildiğini gösterirken operatörün 1,2 GB gösteriyorsa operatör 200 MB çarpmıştır sizi.
Ancak bu testte kullanılan data sabit olmalıdır. Yani testi her yapan aynı dosyayı indirmelidir. Bu yüzden Tele2'nun sabit boyutlu dosyaları test için iyidir.
Youtube çok detaylı incelenerek yapılmadıkça böyle bir test için uygun değildir. HD çözünürlük dediğinizi FullHD olduğunu varsayalım, 1440p vs. de HD diye geçiyor ne de olsa. Çözünürlük aynı olsa da kodek farklı olabilir. Kodek de aynı olsa da Youtube bölgeye göre farklı video kalitesi sunuyor olabilir. Mesela arkadaşın eski bir telefonu var. Bu telefon VP9 veya H264 kodeklerini destekliyor. Bu kodekle 1 saatlik video 1 GB diyelim. Benim yeni aldığım telefonda ise AV1 desteği var. Aynı video bana 600 MB veri kullanımı ile aktarılıyor olabilir. Farklı yerlerde de farklı veri merkezleri var. Bölgeye göre farklı sıkıştırma oranları da kullanılıyor olabilir. Aynı cihaz üstünden video izlendiğinde uygulamalar önbellekten de video oynatabiliyor. Youtube'un bunu yaptığını pek düşünmüyorum ama...
Bu yüzden karşılaştırmaları belli dosyalarla yapmakta fayda var. Bunun haricinde her şeyin geçerlilik riski olduğundan anlamsız ve boş kalıyor.
Ayrıca böyle önermeleri görseller ekleyerek destekleyelim ki, bende de Turkcell hattımla 500 MB götüren video DENT hattımla 4 GB götürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 4 Ekim 2024; 18:27:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X