Şimdi Ara

Operatörlerin Looking Glass sayfaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
9
Favori
5.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler, konu güncellendi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteriler daha hızlı şekilde ve tek seferde bu sorguları gerçekleştirebilsin diye bu siteyi geliştirdim. Hem tek bir site üzerinden hepsini görebiliyorlar hem de bu verileri tablo şeklinde görerek karşılaştırmasını yapabiliyorlar. Birçok site olsa da bazıları ne yazık ki eklenemedi.

Operatörlerin Looking Glass sayfalarıtpc.net.tr
    Toplama Pc Looking Glass
    https://tpc.net.tr/lookingGlass/

Turk telekom ve Veganet ping değerlerini çekmemize izin vermiyor.

Superonline ping sorgusu atmıyor.

Fixnet izin almamızı söylüyor (görüşmeye çalışıyoruz)

Bunlar haricinde eklenmesini önerebileceğiniz firmalar var ise looking glass sayfalarını iletirseniz eklemeye çalışacağım.

• Operatörlerin Looking Glass sayfalarılg.tek.net.tr
    AS57152 Looking Glass
    https://lg.tek.net.tr

Operatörlerin Looking Glass sayfalarılg.teknotel.com
    AS25145 Looking Glass
    https://lg.teknotel.com

Operatörlerin Looking Glass sayfalarılg-ist.codit.com.tr
    Codit Teknoloji - Looking Glass
    https://lg-ist.codit.com.tr

Operatörlerin Looking Glass sayfalarılg.yoncu.com
    Yöncü Looking Glass Service - Yöncü Bilişim Çözümleri
    https://lg.yoncu.com

Operatörlerin Looking Glass sayfalarılg.kapteyan.com.tr
    Kapteyan Network - Looking Glass
    https://lg.kapteyan.com.tr

Operatörlerin Looking Glass sayfalarılg.teknosos.com.tr
    Teknosos Looking Glass
    https://lg.teknosos.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 18 Eylül 2024; 8:0:40 >

• looking glass sayfalarında gördüğünüz sonuçlar, iss'yi kullanırken göreceğiniz pinginizi vermez. pop noktasını olan ilde olsanız bile fazla çıkacaktır.

traceroute sonuçlarında ilk hoplar farklı çıkacaktır sonlara doğru aynı cihazları görebilir yani peeringleri tespit edebilirsiniz.

• toplamapc_ T kullanıcısına yanıt

İp yazdım ping tusuna bastım yükleniyor dedi kaldı öyle. Ne kadar sürüyor işlem? Sayfaya tahmini şu kadar sürmektedir lütfen bekleyin tarzı bir şey ekleseydiniz hocam. Şu an sayfa mı dondu yoksa arka planda test devam mı ediyor anlayamıyorum mesela.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

girdiğiniz sunucunun uzaklığına göre işlem süresi değişkenlik gösterebiliyor. Eğer istanbulda bir sunucu girerseniz ortalama 15-20 saniyede sonuç çıkacaktır. Fakat tokyoda bir sunucu girerseniz bu süre çok daha uzun olacaktır. Eğer işlemde bir hata olursa uyarı mesajı çıkıyor otomatik. Donma gibi bir durum söz konusu değildir

Hocam sayfanın altına "işlem ortalama x sürmektedir, lütfen sayfayı yenilemeyiniz" tarzında bir uyarı koyarsan daha iyi olur. Bu dediğinizi siz biliyorsunuz mesela ben bilmiyorum. O yüzden de sayfayı yenileyip durdum sayfa dondu zannedip. Operatörlerin Looking Glass sayfaları 

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Uyarılar eklendi. Sonuçlar geldiğinde bildirim sesi ile haber de verecek (bilgisayarda). Bu sayede başında beklemenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toplamapc_ -- 18 Eylül 2024; 13:45:5 >

Cok hızlısınız masallah :) Elinize sağlık diyelim.

• bu sonuçların gerçek sonuçlarla uzaktan yakından alakası yok,

oynadığım oyun adresini yazınca netbone ile en düşük rakam olarak 37 ms yazıyor ama 2 katından fazla ping alıyorum şuanda,

hem pop noktası olarak hemde pop noktasına yakın olmama rağmen sonuçlar malesef böyle.

• UberFahrer kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman firman yanıltıcı bilgiler paylaşıyor. Verileri direkt firmadan alıyorum çünkü. Hangi oyun bu arada? ip adresini ve adını paylaşabilir misin oyunun. kontrol edeceğim senin için

• Operatörlerin Looking Glass sayfaları

Örneğin bu örnekte. riot istanbul'a atılan bir ping sonucu mevcut. Ben şu anda pop'a 15-16 ms bir sürede ulaşıyorum. pop'tan riot'a ulaşma sürem ise 2 ms yani toplayınca 17-18 ms

Operatörlerin Looking Glass sayfaları

ve örnekte de gördüğün gibi. Oyun içinde de 17-18 ms'lerde oynuyorum oyunu.

Bu da yurtdışı bir sunucu. valve viyana sunucusu

Bu da GIBIRNet Looking Glass

yine aynı şekilde sonuçlar doğru şekilde gösteriliyor.

Eğer oyun içindeki doğru sunucuya ping attıysanız ve değerler dediğiniz kadar yüksek görünüyor ise bu firmanızın looking glass verileri üzerinde manipülasyon yaptığını göstermektedir. Bundan emin olmamız için ping attığınız adresi ve oyunu iletirseniz kontrol edebilirim

world of tanks oyunu ip adresi ise

login.p2.worldoftanks.eu

75ms alıyorum kocaeliden, iss şuanda netbone

cmd üzerinden

Alıntı

metni:
    tracert login.p2.worldoftanks.eu

komutunu çalıştırıp atabilir misin?

ip adresleri sana ait değil zaten. direkt atabilirsin.

Tracing route to login.p2.worldoftanks.eu [92.223.24.242]

over a maximum of 30 hops:

1   1 ms   1 ms   1 ms 192.168.1.1

2  10 ms  10 ms   9 ms 10.0.1.1

3  10 ms  10 ms  10 ms 212.156.14.65.static.turktelekom.com.tr [212.156.14.65]

4  10 ms  10 ms  10 ms 00-gayrettepe-sr14s-t2-1---00-gayrettepe-sr7s-t3-1.statik.turktelekom.com.tr [212.156.121.89]

5   *    *    *   Request timed out.

6   *    *    *   Request timed out.

7  69 ms  68 ms  68 ms 302-ams-col-2---00-ebgp-gayrettepe-sr12e-k.statik.turktelekom.com.tr [212.156.102.136]

8  69 ms  69 ms  69 ms amsix-am2.gcore.lu [80.249.210.150]

9   *    *    *   Request timed out.

10   *    *    *   Request timed out.

11   *    *    *   Request timed out.

12  75 ms  75 ms  74 ms 92.223.26.1

13  75 ms  75 ms  75 ms ed-sl-c242.fe.core.pw [92.223.24.242]

İki sonucu da karşılaştırdığımızda firmanın looking glass için ayrı bir routing vererek hatalı veri paylaştığını görebilirsiniz. Normalde 50 ms ile oynamanız gereken oyunu 75 ms ile oynuyorsunuz. Bu görselleri müşteri hizmetlerine ileterek yüksek ping sorunundan kurtulabilirsiniz umarım.

yazdım cevap yok 2 haftayı aşkın süredir...

bende cevap vereceğim yakında malesef kendilerine

• Merhaba,

nasıl bir yanıltıcı bilgi veriyoruz sizce ?

Bakmış olduğunuz Looking Glass sayfamız veri merkezimize ait bu sebeplede Cogent görmeniz gayet doğal fakat ekte vermiş olduğum linke bakarsanz müşterinin çıkış yaptığı ip adresinin nerelere peer olduğunu görünecektir.

Operatörlerin Looking Glass sayfalarıbgp.he.net
    AS48814 Netbone Telekomunikasyon A.S. - bgp.he.net
    https://bgp.he.net/AS48814#_asinfo

Ayrıca biz Netbone olarak daha abone olma aşamasında tüm müşteri adaylarımıza şunu beyan ediyoruz ve bu sebeple de geri çevirdiğimiz çok abonelik olmuştur.

"Yüzlerce oyun ve buna bağlı sunucular var. Biz hiç bir şekilde xxx oyuna ya da sunucularına düşük ms sunuyoruz şeklinde bir beyan ya da idda da değiliz. Tek iddaımız kesintisiz hizmet sunmaktır."

Sayın @UberFahrer size yardımcı olmayı çok isterdim ama malsef dedğim gibi asıl amacımız kesintisiz hizmet, oyun sunucuları değil. Dilediğiniz zaman size telefonunuzdan ulaşarak gerekli yardımı sağlarım.

iyi akşamlar

• evet şimdi farkettim 149lu ip bloğunu müşterilerde kullanıyorsunuz, peki 148, 150, 151li ip bloklarını kurumsal müşterilerde veya datacenterdamı kullanıyorsunuz?

bunu sormamın sebebi bende şuan 149lu bloktayım , 148li bloğa atama yapma imkanı mevcutmudur?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.