Şimdi Ara

Oppo BDP 93-95-103-105-203-205 kullanıcıları bilgi paylaşım alanı. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.803
Cevap
34
Favori
146.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Ben Bitstream olarak kullanıyorum.
    Gerisi Susanonun hünerinde
    PCM gönderdiğimde Susanonun ekranında codecleri göremiyorum ya.. Sevmiyorum bu durumu.

Susano o kadar karışık ki..
    İnanın DIGICOM daki bilenler gelse onlar dahi tam manasıyla ayarlayamayabilir.
    Hele Sn Teknikanın da bahsettiği bir 3D MCACC programı var ki..
    Program elimde ama Susano -PC bağlantısını yapamadım.
    Hadi yaptım diyelim oda akustiği vs için neleri değiştirmek gerek ölçümüz ne hiç bilgim yok..

Bir de bugün testi yaparken o kadar araştırdık değiştirdik. Analogları test ettiğimizde Susano ekranında hep 8CH MCH yazısı duruyordu.
    Halbuki öndeki mavi ışıklarda sadece 6 kanalın ışığı yanıyordu.Oppo da Down Mix 5.1 ayarlı olduğu halde 8CH yazısı gitmedi..
    Cihazları tam manasıyla kullanabilmek ve tanımak için daha çok fırın ekmek yemem gerekiyor diye düşünüyorum.

Yani aslında bir nevi sesi Oppo 'da çözdürmekle Susano 'da çözdürmenin testi yapılmış oluyor ve sonuç Susano 1-0 galip. :)

Çünkü Oppo 'dan analog gönderince ses aslında Oppo 'da çözülüyor fakat HDMI 'dan bitstream olarak gönderince o zaman Susano'da çözülüyor. Sizin durumunuzda Susano farkından dolayı Susano'ya çözdürmek mantıklı fakat ben Oppo'yu bağlasam analog yada HDMI PCM bağlantının daha iyi olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 12 Şubat 2012; 18:57:00 >

• quote:

Son

Oppo BDP 93-95-103-105-203-205 kullanıcıları bilgi paylaşım alanı.

Kablolarda çok şık durmuş.
    Oppo 'ya bağlı olan HDMI kablo ne marka? Kutusundan çıkan kablo mu?
  • Oppoya bağlı olan 15mt lik TTAFF ...Direk Epson TW9000 e gidiyor.
    Oppo Susano arasında HAMA kullanıyorum.. Şimdilik
  • İşte o da başka bir haksızlık
  • Yapmayın Sn HIDEFMAN AudioQuest Carbonu 100 TL ye verdiler de biz mi almadık
  • Hiç olmazsa benim gibi Chocolate alın
  • quote:

Yapmayın Sn HIDEFMAN AudioQuest Carbonu 100 TL ye verdiler de biz mi almadık

O fiyat olsa keşke hemen 4 tane alırım.
  • Ayar cesitliligi bakimindan elbette susano onde olacakti, ki Refiginde dedigi gibi suzinin menusunda o kadar cok ayar varki cihazin menusunu ve hangi ayarin ne ise yaradigini sular seller gibi bilmek gerekiyor. Bizde bildigimiz kadarini denedik. Opponun analog ayarlari ve speaker konf. Menusunun elverdigi kadariyle degisiklik yapabildik. Tercih meselesi tabi ama analog cikislarin verdigi ses kalitesi de bana tatmin edici geldi.

Bende olsam cok kaliteli bir hdmi kablo ile hdmi giris cikislari kullanirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Ayar cesitliligi bakimindan elbette susano onde olacakti, ki Refiginde dedigi gibi suzinin menusunda o kadar cok ayar varki cihazin menusunu ve hangi ayarin ne ise yaradigini sular seller gibi bilmek gerekiyor. Bizde bildigimiz kadarini denedik. Opponun analog ayarlari ve speaker konf. Menusunun elverdigi kadariyle degisiklik yapabildik. Tercih meselesi tabi ama analog cikislarin verdigi ses kalitesi de bana tatmin edici geldi.

Bende olsam cok kaliteli bir hdmi kablo ile hdmi giris cikislari kullanirdim.

Gelecek hafta sonu müsait olursanız ayarlar konusunda size yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bu yaptığını düpedüz haksızlık Susano'ya Küser bak

OPPO dakiler bile kibarca yapmayın demişler size

OPPO ---> Digital Data ---> Analog data ---------> SUSANO----> Analog Data ----> Digital Data ---> Amplification --->Analog Data

OPPO---> Digital Data ---> SUSANO ----> Digital Data ---> Amplification ---> Analog Data

Susano analog inputlari tekrar isliyor mu, Analog-Digital Converter'mi var?

Ozellikle copyright'dan dolayi cihazlarda ADC yok diye biliyordum.

• Ben musaitim HIDEFMAN her zaman ve her sartta,

Hatta simdi bile alo deyin yeter
  • Ben ne sinyal geliyorsa Digital 'e çeviriyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Ben Bitstream olarak kullanıyorum.
    Gerisi Susanonun hünerinde
    PCM gönderdiğimde Susanonun ekranında codecleri göremiyorum ya.. Sevmiyorum bu durumu.

Susano o kadar karışık ki..
    İnanın DIGICOM daki bilenler gelse onlar dahi tam manasıyla ayarlayamayabilir.
    Hele Sn Teknikanın da bahsettiği bir 3D MCACC programı var ki..
    Program elimde ama Susano -PC bağlantısını yapamadım.
    Hadi yaptım diyelim oda akustiği vs için neleri değiştirmek gerek ölçümüz ne hiç bilgim yok..

Bir de bugün testi yaparken o kadar araştırdık değiştirdik. Analogları test ettiğimizde Susano ekranında hep 8CH MCH yazısı duruyordu.
    Halbuki öndeki mavi ışıklarda sadece 6 kanalın ışığı yanıyordu.Oppo da Down Mix 5.1 ayarlı olduğu halde 8CH yazısı gitmedi..
    Cihazları tam manasıyla kullanabilmek ve tanımak için daha çok fırın ekmek yemem gerekiyor diye düşünüyorum.

Yani aslında bir nevi sesi Oppo 'da çözdürmekle Susano 'da çözdürmenin testi yapılmış oluyor ve sonuç Susano 1-0 galip. :)

Çünkü Oppo 'dan analog gönderince ses aslında Oppo 'da çözülüyor fakat HDMI 'dan bitstream olarak gönderince o zaman Susano'da çözülüyor. Sizin durumunuzda Susano farkından dolayı Susano'ya çözdürmek mantıklı fakat ben Oppo'yu bağlasam analog yada HDMI PCM bağlantının daha iyi olacağını düşünüyorum.

Sayın HI-DEF-MAN,
    Bu konuda sizin fikriniz nedir? AVR Susano olmasaydı bağlantı şekli bu şekilde daha mı mantıklı olur? HDMI PCM veya analog??? Hem sinema hemde müzik açısından görüşlerinizi rica ediyorum.

• Her zaman beklerim hocam şeref verirsiniz..

HDMI kablo değişikliği ile kağıt üzerinde ve uygulamada ne fark edecek inanın ben de merak ediyorum.
    Açıklayabilirseniz sevinirim.
    Zira nedense bu kablo olayına önyargılıyım
  • Altug hocam gelirken lutfen kablolarinizida getirinde refigin su inatci onyargisini yenmesinde yardimci olalim.
  • AVS forumda soruma verilen cevap..
    Kusura bakmayın İngilizcesi olmayan arkadaşlar.. Misafirim geldi Türkçeye çevirmeden paste yapıyorum.

The Susano has 6 wolfson 8741 DAC's for all channels. The oppo 95 has 1 ESS sabre 32 DAC for its multichannel outs. The ESS in theory looks a bit better on paper (32 bits, higher signal/noise ratio). Whether this results in audibly better sound would be debatable & possibly offset by possibly not using the receiver's mcacc EQ, etc.

A "downside" to you using analogs is - are you willing to without MCACC's EQ? You'd use the player's calibration to set crossover, speaker levels, distances and now you have to decide to

1. use Pure Direct mode in the receiver, and also turn MCACC off. In which case you lose EQ, Standing Wave filters, Phase Control

or

2. use Direct or Auto Surround mode so you can apply Phase Control, Standing Wave & EQ. But if you apply EQ, you'll also engaging the MCACC's crossover, distances & speaker levels so doubling up on bass management & settings is probably not the best idea.

or

3. don't use bass management, speaker levels, distance in the Oppo (if that's an option) and let MCACC do the whole thing.

Those are the practical considerations. Here's a theoretical one - if you engage any of the digital processing in the Pioneer, even if its midnight mode, you will be doing an D/A > A/D > D/A conversion before the speakers. Purists seem to think the extra analog-digital conversion is something that *could* impact sound quality, depending on how good the AD converter is and your ears The susano uses 192khz/24 bit AD converters, so you wouldn't lose much in the translation back to digital. But let's be honest, each conversion loses "something" but who knows how audible it really is.
    I realize you'd like to use those analogs you paid for, but HDMI is just a lot simpler to use and has no downsides.
    I'm a big multichannel music fan so I can understand the temptation. But I think HDMI for all multichannel sources is worth your time to try before going to all the effort of multich analogs.

• Benim Chocolate 'ı getiririm yanımda...

Enerji78
    Oppo 'yu Nuri 'de test ederken her iki yöntemi de denedik. Bitstream ile Marantz Pre OPPO 'nun LPCM işleyişini fena dövdü. Detay , boyut hissi kayboldu sıradan bir ses aldık.
    Üst seviye bir AVR varsa bence AVR'de çözdürmek daha başarılı sonuç veriyor. Ben de SR7005 ve LX-54 BD Player kullanıyorum bayağı fark var ancak Nuri'dekinden daha dramatik bir fark hissetmiyorum bence Marantz Pre 'nin kalitesinden olmalı...
  • Enerji78 pm please
  • Refik
    Adamlar benim gibi düşünmüşler 3. öneride belirttikleri gibi fazladan dijital dönüştürme kaliteyi bozabilir.

İyi kalite birHDMI kablo ile en iyi sonuç alınacaktır bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Enerji78 pm please

Cevapladım. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.