Yolumuza kaldığımız yerden HDMI ide devam ediyoruz o zaman Sizin Chocolate kabloyu da deneyip farkı görebilirsek perçinlemiş oluruz.
Those are the practical considerations. Here's a theoretical one - if you engage any of the digital processing in the Pioneer, even if its midnight mode, you will be doing an D/A > A/D > D/A conversion before the speakers. Purists seem to think the extra analog-digital conversion is something that *could* impact sound quality, depending on how good the AD converter is and your ears The susano uses 192khz/24 bit AD converters, so you wouldn't lose much in the translation back to digital. But let's be honest, each conversion loses "something" but who knows how audible it really is.
Bu yorumun doğru olduğundan emin değilim, multichannel analog girişlerin tekrar digitale çevirildiğini düşünmüyorum, analog stereo girişler gibi sadece anfi olarak Susano'yu kullanması gerekir. Benim Z11'de de analog audio girişler aynen çıkıyor sadece analog video upconversion oluyor.
Susano'nun manuelinde net bir açıklama bulamadım, cihaz şemasını da koymamışlar.
Hangi asamada kullaniliyor bahsedilmemis, eger her analog input dijitale cevrilirse, stereo inputlarinda cevrilmesi gerekir ki mantikli gozukmuyor..
Aslinda zone setup'iniz olsaydi dijital audio inputlarin zone hop.lerden dinlenip dinlenemeyecegini test ederdiniz.
Bugun ki oppo analog multi channel inputta, Susano'nun surround processor'leri devreye girdi mi?, DSP mod'lari veya THX processorlari? Devreye girdiyse analog multichannel input'lar dijitale cevrilmis demektir.
Hangi asamada kullaniliyor bahsedilmemis, eger her analog input dijitale cevrilirse, stereo inputlarinda cevrilmesi gerekir ki mantikli gozukmuyor..
Aslinda zone setup'iniz olsaydi dijital audio inputlarin zone hop.lerden dinlenip dinlenemeyecegini test ederdiniz.
Bugun ki oppo analog multi channel inputta, Susano'nun surround processor'leri devreye girdi mi?, DSP mod'lari veya THX processorlari? Devreye girdiyse analog multichannel input'lar dijitale cevrilmis demektir.
Yaptık diye hatırlıyorum
Evet Sukru hocam devreye girdi.
quote:
Orijinalden alıntı: rgokdemir
Evet.
Yolumuza kaldığımız yerden HDMI ide devam ediyoruz o zaman Sizin Chocolate kabloyu da deneyip farkı görebilirsek perçinlemiş oluruz.
oppo 95 in analog çıkışları kullanılmayacaksa ,ses bitstream olarak kullanılacaksa ,
avr si kalite sistemlerde 93 de tercih edilebilir sonucunu çıkarabilir miyiz?
(bu test den bir çıkarımda ben bulunayım dedim )
Neden olmasin? Fakat bunu haftaya Sn HIDEFMAN geldikten sonra degerlendirmekte fayda var. Tabi Sn byali yine interconnectleri getirirse :)
Her daim
Sen iste yeterli.
quote:
Orijinalden alıntı: by@li
Her daim
Sen iste yeterli.
Cok sagol Ali abicim. Tesekkur ederim.
kaliteli Hdmı kablonun yaratacağı farklar,oppo 95 yerine ses işlenmeyecekse oppo 93 de olabilirmi hatta 93 oluyorken pioneer lx55 de niye olmasın sonuçlarını şahsım adıma merakla bekliyorum...
Emeği geçecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler sağolun
Sertaç ben getiririm Chocolate. Sen rahat rahat gel :)
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Benim Chocolate 'ı getiririm yanımda...
Enerji78 Oppo 'yu Nuri 'de test ederken her iki yöntemi de denedik. Bitstream ile Marantz Pre OPPO 'nun LPCM işleyişini fena dövdü. Detay , boyut hissi kayboldu sıradan bir ses aldık. Üst seviye bir AVR varsa bence AVR'de çözdürmek daha başarılı sonuç veriyor. Ben de SR7005 ve LX-54 BD Player kullanıyorum bayağı fark var ancak Nuri'dekinden daha dramatik bir fark hissetmiyorum bence Marantz Pre 'nin kalitesinden olmalı...
Hidefman, lx54 kullanıyormuşsun kısa bir yorum alalım pls.
Media Player'ı BD Player'dan daha fazla kullandığım gün çok pahalı ve üst düzey BD player ve AVR yatırımı yapmaktan vazgeçtim. Elime okazyon bir LX54 geçti. Kağnı arabası gibi yavaş çalışıyor 3D film 3 dakikada falan başlıyor. Network bağlantısıyla çalışan özellikleri berbat ben başaramadım. Görüntü kalitesi ise iyi ancak naturel değil renk paleti üzerinde ana renklere özellikle de kırmızı ve mavi renge fazla basıyormuş gibi geliyor bana. Seste ise bir olumsuzlukla karşılaşmadım fiyatına göre bu alanda iyidir herhalde.
Nitekim yeni modeli de çıktığına göre mazide kalan hoş bir sohbet olur LX-54 . Değer kısmına gelirsek bence sıfırı 900TL'den fazla etmeyecek bir cihaz.
quote:
Orijinalden alıntı: rgokdemir
Sertaç ben getiririm Chocolate. Sen rahat rahat gel :)
Bende kendi kullandığım 1metre Chord HDMI kabloyu göndereyimde orta sınıf bir kabloda denenmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Media Player'ı BD Player'dan daha fazla kullandığım gün çok pahalı ve üst düzey BD player ve AVR yatırımı yapmaktan vazgeçtim. Elime okazyon bir LX54 geçti. Kağnı arabası gibi yavaş çalışıyor 3D film 3 dakikada falan başlıyor. Network bağlantısıyla çalışan özellikleri berbat ben başaramadım. Görüntü kalitesi ise iyi ancak naturel değil renk paleti üzerinde ana renklere özellikle de kırmızı ve mavi renge fazla basıyormuş gibi geliyor bana. Seste ise bir olumsuzlukla karşılaşmadım fiyatına göre bu alanda iyidir herhalde.
Nitekim yeni modeli de çıktığına göre mazide kalan hoş bir sohbet olur LX-54 . Değer kısmına gelirsek bence sıfırı 900TL'den fazla etmeyecek bir cihaz.
What hifi Pioneer BDP-LX55 e 5 yıldız vermiş,Oppo 95 de 5 yıldız ama Oppo-93 e 4 yıldız vermiş...Demekki LX55 de iyibir upgrade söz konusu herhalde yeni chipsettendir.
Burası Oppo başlığı ama BDP için referans sayılan bir topic oldu o yüzden buraya yazayım dedim Digicomda mart ayında Pioneer BDP-LX55 stokta olacak.
SRC elektronikte 1.280 yazıyor eğer fiyat bu ise pazarlıkla peşinde 1.200 dende aşağı olabilir.
Refik kardeş Oppo-95 de Türkçe altyazı karakter sorunu yok dimi,@Astramastra Pioneer LX55 de mkv lerde türkçe altyazı (gömülü değilse) karakter sorunu yaşadığını söylemişti.