Televizyonumum (LGLV4500) usbsinden izlediğim filmi Philips HTS 5520 den alamıyorum. Televizyonda optik çıkış var ses sisteminde ise coaxial giriş var. Bu aparattan alacak olursam sesi alabilir miyim?
Benim Kullandığım tv lg lh 9000 ve ses sistemi philips hts 3500 s Birinde optik çıkış, diğerinde caoxial giriş var dijital olarak ve bu cihaz aktarımı yapıyor. Saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: kumuk980
Televizyonumum (LGLV4500) usbsinden izlediğim filmi Philips HTS 5520 den alamıyorum. Televizyonda optik çıkış var ses sisteminde ise coaxial giriş var. Bu aparattan alacak olursam sesi alabilir miyim?
sorunun çözüldümü.? çözüldüyse nasıl çözdün.? aynı sorunu bende yaşıyorum.. tşk.
quote:
Orijinalden alıntı: Powerful
Benim Kullandığım tv lg lh 9000 ve ses sistemi philips hts 3500 s Birinde optik çıkış, diğerinde caoxial giriş var dijital olarak ve bu cihaz aktarımı yapıyor. Saygılarımla
denedinmi ve işe yaradımı.? tavsiye edermisin..?
quote:
optikten koaksiyel e çevirme ihtiyacı bende de var. Ancak bu cihazla ses sistemine bağlantı yaptığımızda AC3 vb. 5+1 sesler alınır da ses sistemi (DTS destekliyor philips hts5540) DTS yi çözer mi. cevap evet ise ve hala satmadıysanız talibim. Eğer sattıysanız da gittigidyorda var ona bakıcam. Teşekkür ederim,
quote:
Orijinalden alıntı: aeresol
quote:
optikten koaksiyel e çevirme ihtiyacı bende de var. Ancak bu cihazla ses sistemine bağlantı yaptığımızda AC3 vb. 5+1 sesler alınır da ses sistemi (DTS destekliyor philips hts5540) DTS yi çözer mi. cevap evet ise ve hala satmadıysanız talibim. Eğer sattıysanız da gittigidyorda var ona bakıcam. Teşekkür ederim,
giitigidiyordaki linki verimisiniz bu optik çıkışlı ses sitemi olan herkesin sorunu
Ekli resimdeki çeviriciden aldım. Televizyonum philips, arkasında analog ses çıkışı yok. Sadece dijital coax çıkış var. Dijital koaksiyeller için yapılmış kablolar var. Dijital koaksiyel ses kablosu diye geçiyor. Ondan aldım ve tv ile çeviricim arasındaki bağlantıyı kurdum. Çeviricinin analog çıkışlarına hem 5.1 hemde 2.1 farklı iki ses sistemimi bağlamama rağmen ses sitemlerinden son seste bile inanılmaz az ses geliyor. Sanki ses %20 açıkmış gibi. Normalde ortalığı inletmesi lazım ama sos inanılmaz az. Bu arada tv menüsünde hem çok kanal ses çıkışı var hem de stereo, çok kanalda zaten değişik cızırtılar çıkarken, stereoda bahsettiğim şekilde ses çok az çıkıyor. Sanırım ev sinema sistemi almaktan başka çare kalmadı... TV de optik ses çıkışı olsaydı en azından ondaki durumu görme şansım olacaktı. Ancak bendeki gibi tvnizde sadece digital coaxial audio çıkışı var ise şansınızı fazla zorlamayın ve benim gibi boşa masraf yapmayın...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme