Şimdi Ara

OPTIC TO KOAKSİYEL DÖNÜŞTÜRÜCÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
17.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar..Daha önceden tartışıldımı diye bu konuyu çok araştırdım ama herdefasında konu digital mi iyi koaksiyel mi iyi kısmına kaydığı için net birşeyler elde edemedim.Benim gibi eli ayağı bağlanmış arkadaşlarada yardımcı olması için bu konuyu açtım.

Ev sinema sistemi olarak PHILIPS HTS335W/12 kullanıyorum.Fakat .mkv hd filmlere yönelmek için wd hd media almak istiyorum.

Fakat bazı mkv formatlarında dts code lu sesi wdmedia'nın desteklemediği belirtildi.Bu yüzden de harici bir reciever'a bağlanması 5.1 için mecbur denildi.Benim hometheatre DTS,dolby destekliyor.Yalnız şöyle bir sorun var.

WD nin çıkışı optik ses çıkışı, hometheatre nın da girişi koaksiyel giriş.( optik ses girişi yok).(Neden 650-750 tl lik bir ürüne optik giriş koymazlar anlamam). İnternetten araştırmalarım sonucu şöyle bir çevirici buldum.

http://www.amazon.com/Cables-Go-Optical-Coaxial-Converter/dp/B0002GV876/ref=pd_cp_e_1/181-1901457-4425251?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-41&pf_rd_r=1GV92AJJETW091KMHCDC&pf_rd_t=201&pf_rd_p=413863501&pf_rd_i=B0002J2MV4

Bu üründen Türkiye'de bulabilirmiyiz, yada yurtdışından nasıl getirebiliriz.Bu ürünün hem optic-koaksiyel hemde koaksiyel-optic olarak 2 çeşidi var. Bana lazım olan herhalde optik in-coaksiyel out olanıdır diye tahmin ediyorum.Yani optic girişi alıcak, koaksiyel olarak çıkaracak.emin değilim..yurtdışından alırsak eğer yanlış çeşidini de seçmek istemiyorum.Bu konuda sıkıntılar yaşayan arkadaşlar adına ,bu problemini çözmüş arkadaşlardan yardım bekliyorum.

5.1 ses sistemini kullanamadıktan sonra wdmedia nın ne işe yarayacağıda malum.. Herkese selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozelmas -- 4 Mart 2009; 15:01:29 >

• aynı home theatre bende de var ve bende de öyle bi sorun var su anda xbox veya PS3 yok ama olucak ve alınca nasıl bağlıyacağımı bilmiyorumc oxiel bağlantı var sadece...
    nasıl bisi yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim...
  • Bu aleti ben türkiyede sadece bir yerde bulabildim. Perpada Transtek Elektronik diye bir yer var. Orda Aykut Bey'den alabilirsiniz. İstersen PM'den cebini atabilirim.
  • Merhaba!

Linkteki ürünün tek çıkışı var size lazım olan üründe 5+1 çıkış olması lazım. Bu sıkıntıyı bende yaşıyorum. 5+1 sistemde optik giriş yoksa bunu ilave etmenin çaresini aramak lazım.Bir bilen çıksada bu derdimize derman olsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehak73
    Linkteki ürünün tek çıkışı var size lazım olan üründe 5+1 çıkış olması lazım.

Zaten o tek çıkış koaksiyel ses ve 5+1 özellikte ses veriyor.

Bana da lazım olacak bu adaptörden. (xbox için)
  • Bu sölediğin aleti aynen senin yaşadığın problemden dolayı bendeki philipste koaks giriş wd de haliyle optik ve bir filmde çıkış alamadım neyse aradım ve kadıköyde yazıcıoğlunda buldum 90 ytl dedi daha sonra perpada transtek i bilmiyorum ama ranteks isimli bir firmadan buldumhttp://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=835 gidip aldım tabi fiyat amazondakinden pahalı oluyor 70 ytl ye verdi kart geçmiyor ayrıca; sonuç olrak geldim taktım şu anda gayet iyi bir performans aldım herşeyi gayet güzel 5.1 sesini alıyorum daha pro.larıda var bulduğum netten m audioydu sanırım ama 150 dolarlar falan gerek yok okadarına die ilgilenmedim bile

• Bu parça DTS sesleri de çözer mi acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    spdif kablo
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: addidas_85

Bu parça DTS sesleri de çözer mi acaba

Bu cihaz hiç bir dijital ses kodu çözmez.Bu tür cihazlar optik veya coaxial veri iletimini birbirine çevirebilir.
    Yani çalışma prensibi optik>coaxial veya coaxial>optik şeklindedir.
  • selam arkadaşlar.
    anlaşılan böyle dönüştürücülere çok talep var.ozaman bende bunlardan imal edeyim sizlere hemde versiyonları olsun .örnek 2 optik giriş ve 2 coax çıkş,2coax giriş ve 2 optik çıkış.tabiki hepsi tek cihazda .nasıl güzel olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcomp

selam arkadaşlar.
    anlaşılan böyle dönüştürücülere çok talep var.ozaman bende bunlardan imal edeyim sizlere hemde versiyonları olsun .örnek 2 optik giriş ve 2 coax çıkş,2coax giriş ve 2 optik çıkış.tabiki hepsi tek cihazda .nasıl güzel olurmu?

Olur, olur güzel olur. E hadi yap bakalım. Markasıda hazır "ARCOMP AUDIO CONVERTER" Şimdiden hayırlı işler.
  • pazartesi çalışmalara başlıyorum.ilgin için sağol.
  • Başarılar dilerim.
    Neden Türkiye' den de üreten insanlar olmasın?
    Yerli malı Türkün malı.Herkes onu kullanacak kadar kaliteli olmalı.
  • selamlar yukarıda resmi gözüken aleti uzun uğraşlar sonucu Amerika'dan 1 2 ay önce getirttim. Ses sistemide gene aynı arkadaşların ki gibi hts 335 var. Bende ki amaç ps3ten surround ses alamadığım için PS3ü ses sistemine bağlamaktı fakat bir türlü sesi aktaramadım. yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.
  • arkadaşlar merhaba.bnmde benzer bir sorunum var.philips hts7540 ev sinema sistemine sahibim fakat sistemde optik giriş olmasına rağmen plazmada yok.Pek bilgim olmadığı için soruyorum.optik bağlantıyı digitürk plus veya uydu ile sinema sistemi arasında mı yapılır yoksa plazmada da mı optik giriş olmalı.Amacım dts li herhangi birşey izlerken yada dinlerken dts yazısı görebilmek.
  • Selamlar,

Bende PS3 - Optik Kablo - Optik Koaksiyel Çevirici - Hama RCA Audio Kablo mevcut.
    Ancak belirtilen şekilde bağlantı yaptığımda ses alamadım.
    Ses sistemim Philips HTS335W.
    Aynı düzeni Digitürk Plus içinde denedim ancak ses alamadım.

Ayarlarımda bir problemde olabilir, henüz yeni satın aldığım için denemelerim devam ediyor.
    İzmir'de Koaksiyel girişe sahip sistemi olanlar varsa deneyip sonuçları görmek isterim, bu sayede sadece bende mi problem var onu da öğrenmiş olurum.

Parçaları test ettik sorun olmadığını söylediler ama ben çalıştıramadım nedense.
  • bu aleti bulduk dıyelım
    benım sıstemde 6 giriş var çeviricide ise 1 cıkıs
    1 cıkısı 6 kanala nasıl baglarız
  • Bu sistemde SPDIF zaten 6 kanalın çıkışıdır. O yüzden Optik ile SPDIF arasında çevirme yapıyorsunuz.
    Analog çıkışları birleştirip bir işlem yapmıyorsunuz, yanlış anlaşılma olmasın.
    Bu arada benim ekipman nazar değmesin çalışıyor, bağlantı hatası yapmışım.
  • ihtiyacı olan arkadaşa kullandığım dönüştürücüyü satabilirim.ttaf tan almıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerful -- 6 Ekim 2011; 20:46:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerful

ihtiyacı olan arkadaşa kullandığım dönüştürücüyü satabilirim.ttaf tan almıştım

donusturucu wd tv uzerinden sesi optik alıp coax yapabiliyor mu. yani dts sesi tasiyabiliyor mu? denediyseniz ve calisitiysa almayi dusunuyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.