Merhaba Ben 15 Yaşındayım Bu Tür Konulara Çok İlgim Olduğundan Fazlasıyla Araştırıyorum. Ama Halen Bilmediğim veya Emin Olamadığım Konular Var. Sizlere de Bir Kaç Sorum Olucak. Cevaplarsanız Sevinirim.
1)600 - 1000 W Arası Bir Ses Sistemi Düşünüyorum Snrım 16 m2'lik Bir Oda Var 600 - 1000 W lık Ses Gücü Yeterli Olurmu ?
2)Optik Çıkış Diye Biliyorum ama Optik Girişmi Olması Lazım ?
3)Ayrıca Normal 5.1'lik Paket Sistemlerde DVD Yerine Optik Giriş den Ps3 Bağlasam Olurmu ?
4)Bu Paket Sistemlerde Ses Giriş/Çıkışları Sadece DVD Playerlarda mı Oluyo ? Hoparlörlerde O Giriş/Çıkışlar Bulunuyomu ?
5)Bu Ses Sistemleri Uydu Alıcısına Bağlanabilir mi veya Direkt Olarak TV ye ? Çünkü LG Led lerde Optik Giriş Olduğunu Gördüm Özelliklerini Okurken Tabi Yanılıyo da Olabilirim.
6)DTS Tam Olarak Nedir ? Bunu DTS Destekleyen Ses Sistemlerinde Nasıl Dinleyebiliriz Belli Müziklerdemi Oluyo Yoksa Bi Format mı ? Flashdisk ya da Harici HDD'den Dinlenirmi veya da Müzik CD/DVD sinden ?
7)Bazı Sistemler de Ses İçin HDMI Çıkışı Var Ayrı Olarak Bunu TV yemi Bağlıyoruz ?
8)Son Olarak Kompozit Video,Komponent,Koaksiyel,Spdıf Bu Tür Girişler Nlerdir Ne İşe Yarar ?
Kusura Bakmayın Biraz Fazla Soru Sordum ama Lütfen Beni Bilgilendirirseniz Çok Güzel Olur Çünkü Önemsiyorum İyi Bir Sistem Olsun İstiyorum. Bide Kendi Paramı Biriktirip Alıcağım İçin.
Bu Arada Ev Sinema Sistemleri Hakkında Bir Konu Vardı Şimdi Gördüm ama Ordan da İstediğim Sonucu Alamadım.
1.600-1000w 16 m2 oda için fazla bile gelir. 2.O dediğin setlerde optic giriş ayrıetende optic çıkış vardır. Optic giriş herhangi bir harici aygıttaki sesi, dvd playerin decoderini kullanarak çözmene yarar, mesela pc ndeki ham sesi dvd playerdaki decodere çözdürüp, dts ses alırsın. 3.optic girişten ps3 bağlarsan digital ses alabilirsin. 4.ses giriş çıkışlar dvd playerda olur, dvd playerdan çıkan left,right,center,arka iki surround hoparlörlere ve basa gider. 5.uydu alıcının digital olarak çıkışı varsa, dvd playerin digital girişine takıp ses elde edebilirsin. 6.şu an dvd filmlerde kullanılan dts, dolby digital ve thx sesler var, dvd filmlerdeki dts, dd ve thx ibareli dvd filmlerden veya dts müzik albümlerinden alabilirsin, forumda dts ile ilgili bir çok bölüm mevcut. 7.dvd playerindaki hdmi çıkış ile sen tv'ne giriş yaparsan görüntüyü ve sesi tv'nden alırsın. 8.bu da forumda baya bir açıklayıcı olarak mevcut.
yardımcı olmaya çalıştım, tabi konunun uzmanları daha iyi yardımcı olacaklardır, ayrıeten forum içinde araştırma yaparsan hepsine ulaşabilirsin.
Çok Teşekkür Ederim Yardımcı Olduğunuz İçin ama PS3 den digital ses almak zaten idealdir değilmi ? Optik Digital Ses Verir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme