Şimdi Ara

Optik kablo ile Bağlantı ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
43.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pingel

Kafama takılan birşey var onu sormak istiyorum. Peki Optik kabloyla direk ses sisteminden Lcd ye bağlantı yaptığımızda aldığımız sesi nasıl almış oluyoruz.

Yani Bu şekilde bağlantı ile ;

Ses sisteminden Optik kablo ile Lcd nin optik girişine bağlantı (ses için)

normalde ses sisteminden uyduya optik kablo ile bağlantı öneriliyor.peki bu şekilde bağladığımızda sesi nasıl almış oluyoruz.

Uydudan HDMI Kablo ile Lcd ye bağlantı ( görüntü için)

Arkadaşım

Cihazlar arası bağlantıları doğru telaffuz edebilirsek daha kolay çözüme ulaşmış oluruz.

Giriş/Çıkış Bilgileri >>http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=27246337

Ses sisteminden uyduya optic denmez.
    Uydudan ses sistemine optic denir.

Uydudaki optic çıkıştır
    Ses sistemindeki ise giriştir.

Bağlantılar hep çıkıştan girişe yönünde olur.

En başta bağlantıları nasıl yapacağınız hakkında detaylı cevap vermiştim.
    Cihazlarınızı ve gitiş çıkışlarını detaylı verirseniz nasıl bağlamanız gerektiğini de bulursunuz.

Elinizdeki ses sistemi nedir bilemiyorum. O nedenle kesin şu şekilde bağlamalısınızda denmiyor.

Ses sisteminizde HDMI IN/OUT(Giriş/çıkış) varmı?
    Ses sisteminizde optic giriş olduğunu yazmışsınız.

Bu durumda
    elinizde
    D-Smart HD
    LCD TV
    ve Optic grişli Ses sistemi var.

Bağlantı şekli

HDsmart > HDMI > LCD
    HDsmart > Optic > Ses sistemi yapmalısınız.
    Bu şekilde 1-2 kanalda olan Dolby D 5.x sesi alırsınız.

Szizin bağlamak istediğiniz şekilde yani
    HDsmart > HDMI > LCD
    LCD > Optic > Ses sistemi yaparsanız
    0 1-2 kanalda olan Dolby D5.x sesi alamazsınız.

Çünki HDsmart HDMI üzerinden Surround sesi vermiyor.

• HDMI IN/OUT dan kastın eğer 2 tane HDMI Girişi ise benim ses sistemimde 2 tane HDMI girişi yok.1 Tane HDMI 1 Tane de Optik giriş var.

Ses sisteminin modeli LG HT 503 TH

Cihazımda D Smart HD VE Digitürk HD şuan ise Digitürkü Kullanıyorum. D Smartta sanırım 2 kanal var 5.1 yayın yapan.

Digitürkde ise yine 2 tane DİZİMAX HD ve Nat.Geo HD kanalları.
  • quote:

HDMI IN/OUT dan kastın eğer 2 tane HDMI Girişi ise benim ses sistemimde 2 tane HDMI girişi yok.1 Tane HDMI 1 Tane de Optik giriş var.

Ses sisteminin modeli LG HT 503 TH

Cihazımda D Smart HD VE Digitürk HD şuan ise Digitürkü Kullanıyorum. D Smartta sanırım 2 kanal var 5.1 yayın yapan.

Digitürkde ise yine 2 tane DİZİMAX HD ve Nat.Geo HD kanalları.

Giriş/Çıkış Bilgileri >>http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=27246337
  • Bu konularda büyük donanıma sahip değilim. Derdimi anlatabiliyorsam ne ala ? Üstteki yazımda hangi şeyleri yanlış yazmışım yardımcı olursan sevinirim.
  •  Optik kablo ile Bağlantı ???

Ses sisteminizin malesef tek Audio girişi var. OPTIC
    Ses sisteminizden DT plus yada hdsmart tan Dolby D ses almak istiyorsanız!

HDsmart > HDMI > LCD
    HDsmart > OPTIC > SES SISTEMI
    +
    DT-Plus > HDMI > LCD
    DT-Plus > OPTIC > SES SISTEMI
    şeklinde yapmalısınız.
    Ancak bu durumda Hangi uyduyu izlemek istiyorsanız optıc kabloyu o uyduya takmalısınız.
    Ses sisteminizin yetersiz Girişe sahip olmasından dolayıdır.
    Optıc switch edinerek her iki uydudan switch e
    switc tende ses sistemine bağlayabilirsiniz.

Her ikisini mevcutta ses sisteminize Bağlamanın diğer yoluda
    Sizin ısrarla bağlamak istediğiniz şekil
    HDsmart > HDMI > LCD
    DT-Plus > HDMI > LCD
    LCD > OPTIC > SES SISTEMI (Bu şekilde Dolby Ses Alamazsınız. Sadece Stereo Alabilirsiniz)
    Nedeni; Henüz HDsmart ve DigitürkPlus HDMI den Dolby Ses aktaramamaktadır.

Not: Uydudan TV ye HDMI bağlıyorsanız
    Uydudaki HDMI = HDMI OUT tur. >> ÇIKIŞ
    TV deki HDMI= HDMI IN dir. >> GİRİŞ

• DIGITURK Plus HD Kanalları ve ses formatları
    HDMI bağlantısında tüm kanallar Stereo 2.0

DT Plus > Ses Sistemine OPTIC kablo ile bağlantıda!
    305 - Dizimax HD > Dolby D 5.0 (All Chn.MONO-Genellikle)
    306 - DiximaxMore HD > Dolby D 5.0 (All Chn.MONO-Genellikle)
    311 - MoviemaxPremier HD > Dolby D 5.0 (All Chn.MONO-Genellikle)
    313 - Moviemax Stars HD > PCM Stereo 2.0
    32x - Ulusak Kanallar HD > PCM Stereo 2.0 (Zaman zaman önemli yayınları HD yapan kanallar.)
    370 - FoxSports HD > PCM Stereo 2.0
    371 - Eurosport HD > PCM Stereo 2.0
    377 - LigTV HD > PCM Stereo 2.0
    378 - Spormax HD > PCM Stereo 2.0
    382 - PLTV HD > ???
    384 - National Geographic HD > Dolby D 5.0
    385 - Nat.Geo WILD HD > Dolby D 2.0
    710 - Penthouse HD > ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 13 Ağustos 2010; 1:26:24 >

• Detaylı bilgiler için teşk. ederim. Peki Lig tv Dolby D 5.0 ses yayını yapacakmı bu konu hakkında bir bilgi verildimi Lig Tv Tarafından. Çünkü Hd Yayınlarda Görüntü Ve Ses kalitesinin artacağına dair reklamlar yapıyorlardı.

Ayrıca Ses sisteminde 2 tane HDMI cıkışı olunca HDMI IN/OUT olmuş oluyor.Biri Cıkış Biri girişmi oluyor ?

Son Olarak benim ısrar ettiğim bağlantıda yani LCD > OPTIC > SES SISTEMI bu bağlantıda Ses önce Digitürkten tv ye sonrada ses sisteminemi gidiyor.Ondan dolayımı Dolby D ses yayını alamıyoruz.
  • quote:

Detaylı bilgiler için teşk. ederim. Peki Lig tv Dolby D 5.0 ses yayını yapacakmı bu konu hakkında bir bilgi verildimi Lig Tv Tarafından. Çünkü Hd Yayınlarda Görüntü Ve Ses kalitesinin artacağına dair reklamlar yapıyorlardı.
    Net bir bilgi henüz yok
    Ayrıca Ses sisteminde 2 tane HDMI cıkışı olunca HDMI IN/OUT olmuş oluyor.Biri Cıkış Biri girişmi oluyor ?
    2 tane çıkış olunca iki tane çıkış var demektir.
    Bir giriş bir çıkış olmalı.

Son Olarak benim ısrar ettiğim bağlantıda yani LCD > OPTIC > SES SISTEMI bu bağlantıda Ses önce Digitürkten tv ye sonrada ses sisteminemi gidiyor.Ondan dolayımı Dolby D ses yayını alamıyoruz.
    Evet DT den TV ye HDMI ile bağladığınız için HDMI den henüz dolby d ses aktarılamamaktadır.

Cevplar mavidir.

• ben samsung d6000 serisi led tvyi optic kablo ile goldmaster dvdli 5+1 ses sistemine bağladım ama harici diskten izlediğim blueray filmlerin sesini alamıyorum daha doğrusu tv nin sesi 5+1 e geçmiyor ben bir şeyleri yanlışmı biliiyorum acaba bu bağlantıda problemmi var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliar

ben samsung d6000 serisi led tvyi optic kablo ile goldmaster dvdli 5+1 ses sistemine bağladım ama harici diskten izlediğim blueray filmlerin sesini alamıyorum daha doğrusu tv nin sesi 5+1 e geçmiyor ben bir şeyleri yanlışmı biliiyorum acaba bu bağlantıda problemmi var...

5.1 ses alamazsın, bluray izlediğin kaynağı optik kablo ile ses sistemine bağlaman lazım.
  • Selamlar,
    Atlanta hd uydu alıcım optik kablo ile Lg ses sistemine, hdmi kablo ile de lcd ye bağlı. Seste 1-2 saniyeliğine gidip gelmeler oluyor, bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler...
  • peki led tv nin sesini 5+1 den optic kablo ile alamammı yani bende bozuk kablo diye geri vericektim led tvnin sesini nasıl alıcam 5+1 den sanki scartla ilk bağladığımda çıkıyordu sonra ne olduysa scartlada alamıyorum ben bu iş başaramıyacağım herhalde bu işten anlıyaan biri varsa yardımcı olsun bana sistem şöyle led tv hdsmart dvdli5+1 bunları nasıl bağlamam gerekiyorki 5+1 den seslerini alıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircim

Selamlar,
    Atlanta hd uydu alıcım optik kablo ile Lg ses sistemine, hdmi kablo ile de lcd ye bağlı. Seste 1-2 saniyeliğine gidip gelmeler oluyor, bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler...

atlantanın optik girişi çok dandik yapılmış, kablo yerinden oynuyor ve ses kesintisi oluyordur.
  • optic kablo ile bağlantı detayları verebilecek birileri yokmu nedir nasıl bağlantı yapılır ne durumlarda çalışır ... yardım lütfenn
  • merabalar ben bu optik kabloyu laptopuma baglıycam ama optik giriş yeri yok bunun yerine ara soket flan varmıdır ordan baglsam..
  • arkadaşlar bizim samsung 46d6000tv de dolby modu sadece dolby ses veren kanallarda aktif hale geliyor, alıcım takılıyken aktif değil ama dolby ses olan trt hd ye gelince aktifleşiyor o seçenek tvde, bendeki next hd smart, hdmi ile iletiyor mu demek oluyor dolby sesi? Yukarıda iletemez demişler ama?

Dolby olan dsmart kanallardan ve oynatıcımdan tam performans almak için, playvisiona hem dsmarttan hem blurayden optik kalblo mu gideyim?
    oynatıcım samsung bd-d6500, hdmi ile iletir mi tvye sesleri tamamiyle?

Yani sormak istediğim elimde hdsmart, dts destekleyen tv ve oynatıcım var bunları ne şekilde kombine etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue61 -- 31 Ocak 2012; 14:43:42 >
  • LG pm6800 tv ile edifier s530d arasında optik çıkıştan bağlantı kurdum.Fakat harici hdd yi tvye bağlayıp bir 3d film izlediğimde ses sisteminden ses alamıyorum nedeni nedir.Tvnin özelliklerinde dts çözüyor yazıyor fakat kesinlikle ses alamadım.acaba araya harici decoder mi lazım veya bir media player alsam sorunu çzebilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: math_tiger

LG pm6800 tv ile edifier s530d arasında optik çıkıştan bağlantı kurdum.Fakat harici hdd yi tvye bağlayıp bir 3d film izlediğimde ses sisteminden ses alamıyorum nedeni nedir.Tvnin özelliklerinde dts çözüyor yazıyor fakat kesinlikle ses alamadım.acaba araya harici decoder mi lazım veya bir media player alsam sorunu çzebilirmiyim.

Tv den harici ses sistemi diye ayar yaptınız mı? Yapmazsanız sadece tv den ses alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Pingel

Aynı HD-smart bende kullanıyorum.
    Bağlantı şeklinizi sormuşsunuz.

Doğru bağlantı şekli;
    Ses sisteminizde HDMI IN/OUT varsa!
    HDsmart > HDMI > Ses Sistemi > HDMI > TV
    HD smarttan, Bazı HD kanallardaki Dolby D sesleride alayım derseniz!
    HDsmarttan Bir kabloda Optic olarak ses sisteminize bağlamalısınız.
    Henüz HDsmart, HDMI Üzerinden Dolby D sesi Bitstream edemiyor.

Ses siteminizde HDMI IN/OUT yoksa!
    HDsmart > HDMI > TV (Görüntü için)
    HDsmart > OPTIC > Ses sistemi(ses için.)

2. Bağlantı şeklinde TV yi kapadığınız zaman ses sisteminden hala ses gelmesi bağlantı şeklinden değil
    Kaynağın çalışmaya devam etmesinden dir. HDsmart açık olduğu sürece ses sisteminden ses çıkması normal.

+HDsmartın yazılım sorunu var.
    Ben 1.şekilde kullanıyorum HDsmartı kapatsam bile AVR üzerinden TV ye HDsmart görüntüsü gelmeye devam ediyor.

Ahmet Bey, merhba.

Elimde;
    1- Philipss PFL 7008 Led TV
    2- Panasonic Blue Ray player
    3- AVR (HDMI ve optik çıkışı var)
    4- 2 ad florstanding hoparlör.
    5- Halihazırda 3 adet HDMI kablo,

bulunkaktadır.
    TV'nin sesinide hoparlölerden almak istiyorum. Bunlar arasında en verimli organizasyon/bağlantı nasıl yapılır?
    Optik kablo almam gerekir mi? gerekirse hangi marka ve modeli almalıyım? Ve optik kablop bağlantısnınasıl yapmalıyım? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 3 Haziran 2013; 16:19:09 >

• Ahmet bey verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.