Şimdi Ara

Optik kablo ile Bağlantı ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
43.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende;

-- 4 HDMI+Optik girişli bir TV
    -- 3 HDMI+Optik Girişli Ses Sistemi
    -- DSmart
    -- Playstation 3
    var...

Bunları en iyi nasıl birbirine bağlarım? (HDMI Optik farketmez en iyi bağlantı nasılsa kabloları ona göre alacağım)
  • Optik kablo sadece sesi mi iletir? sinema sistemiyle tv arasındaki görüntü aktarımını nasıl yapcz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammedoz

Optik kablo sadece sesi mi iletir? sinema sistemiyle tv arasındaki görüntü aktarımını nasıl yapcz ?

benim bildiğim optik kablo sadece ses iletir sinema sistemi ile tv arasında görüntü ve ses aktarımı için hdmı kablosu kullanacaksın
  • bende lg 50ph670s plazma tv var.bunda optik giriş var fakat almak istediğim ses sisteminde optik giriş yok.bu konuda nasıl bir çözüm bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Pingel

Aynı HD-smart bende kullanıyorum.
    Bağlantı şeklinizi sormuşsunuz.

Doğru bağlantı şekli;
    Ses sisteminizde HDMI IN/OUT varsa!
    HDsmart > HDMI > Ses Sistemi > HDMI > TV
    HD smarttan, Bazı HD kanallardaki Dolby D sesleride alayım derseniz!
    HDsmarttan Bir kabloda Optic olarak ses sisteminize bağlamalısınız.
    Henüz HDsmart, HDMI Üzerinden Dolby D sesi Bitstream edemiyor.

Ses siteminizde HDMI IN/OUT yoksa!
    HDsmart > HDMI > TV (Görüntü için)
    HDsmart > OPTIC > Ses sistemi(ses için.)

2. Bağlantı şeklinde TV yi kapadığınız zaman ses sisteminden hala ses gelmesi bağlantı şeklinden değil
    Kaynağın çalışmaya devam etmesinden dir. HDsmart açık olduğu sürece ses sisteminden ses çıkması normal.

+HDsmartın yazılım sorunu var.
    Ben 1.şekilde kullanıyorum HDsmartı kapatsam bile AVR üzerinden TV ye HDsmart görüntüsü gelmeye devam ediyor.

merhaba lg lb652v led tv d massrt ve samsung HT-355 sinema sistemi var d smart ve tv de optik giriş var ama ses sisteminde optik giriş yok sadece hdmi giriş var en güzel sesi nasıl alabilirim.şimdilik 3 tl lik kulaklık kablosu kullanıyorum ama sesi daha kaliteli ve kayıpsız almak istiyorum.bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorummerhaba lg lb652v led tv d massrt ve samsung HT-355 sinema sistemi var d smart ve tv de optik giriş var ama ses sisteminde optik giriş yok sadece hdmi giriş var en güzel sesi nasıl alabilirim.şimdilik 3 tl lik kulaklık kablosu kullanıyorum ama sesi daha kaliteli ve kayıpsız almak istiyorum.bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum

• Digiturk hd kutuyu avr 265e optik kablo ile bağladım fakat ses alamıyorum
    Aynı zamanda hdmi bağlantısını da yapmam şart mı acaba

Tvden her zaman ses sistemi üzerinden ses almak istemiyorum genelde kendi sesini yeterli buluyorum bu amaçla tek istediğim tvnin sesini avryi açtığımda avr üzerinden almak
    Yani digiturku direkt tvye bağlayıp avryi optik kablo ile bağlayıp sadece sesi avr açıldığında ses sistemi üzerinden almak mümkün mü - öyle sanmakla hata mı ettim acaba

Hem samsung ju 7500 hem de digiturk kutunun optik çıkışı var bunları bağladığımda sesi alamadım bir türlü

Önerisi olan var mıdır
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Haziran 2015; 21:25:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaslar, konuyu yine hortlatmak istedim. Sorum su: Daha once hdmi kullanarak tv nin hoparloru olarak kullanabiliyordum soundbari fakat hdmi degil de optic kablo kullanmak iatesigimde tv ile soundbar arasinda daha once tv yi actigimda ses sistemi de otomatik acikiyordu. Su an bu islevi kullanamiyorum. Var midir bir hal caresi?

• Selamlar,

LG marka sound bar'ı Sony marka TV'ye bağlamak istediğim de herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Optik kablo ile bağlantı yapmam gerekecek sanırım. Aynı marka olmadıkları için sorun çıkar mı çıkmaz mı bilemedim?
  • gduman G kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir problem olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojikadam07

teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojikadam07

hocam merhablar konuya hakimsiniz sanırım. pioneer reciver var bunu pc ye optik ile bağladım. 5.1 ses alamıyorum. 2.1 alıyorum. Ney yapmalıyım
  • pc den 5.1 ses alman için bi defa açaldığın kaynak ( film müzik neyse artık ) 5.1 kaydedilmiş olacak.
    sonra playerin 5.1 destekli olacak ve ayarları o şekilde yapılacak. menüden kurcalayarak bulursun. windows dan ses yapılandırması 5.1 olarak seçilecek. bit rate olarak da 96khz i aşmayacaksın. ( SPDiF çıkış 96 khz örneklemeye kadar destekler )

Av receiver dan da otomatik ayara alacaksın ( sonylerde AFD auto diye geçer )

Uydu alıcı veya diğer kaynaklardan AV receivere bağlamak isteyenler direkt HDMI ile de bağlayabilir. Yanlız ayarlardan ses çıkışını PCM olarak değil linear veya Dolby olarak seçeceksiniz. o kısım marka modele göre değişir.

Optik kablo ile veya dijital diğer bağlantıda ( coax veya hdmi ) ses AV receiverde çözülür. Dahili DAC kullanılır orada. Ses kalitenizi etkileyen ana unsur o olur. Dijital bağlantılarda kablo kalitesi büyük fark yaratmaz. ( özellikle AV receiver cihazlarda ) Sesde parazit vs olmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.