Şimdi Ara

Optik zoom özelliği olan kameralı telefon varmı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullandığım dijital fotoğraf makinemden dijital zoom kullanmanın kaliteyi düşürdüğünü biliyorum. Konu ile ilgili okuduğum pek çok yazıda dijital zoom özelliğinin kapatılmasının daha doğru olacağı ve sadece optik zoom özelliğinin kullanılarak kaliteden taviz vermeksizin cisimleri daha yakınlaştırarak çekim yapmanın doğru olduğu yazıyor.
    Benim bildiğim kadarıyla telefonlardaki zoom'lama olayı dijital olarak sağlanıyor. Optik zoom kullanmanın telefonlarda özellikle en olarak daha fazla büyük ebat kullanma sorunu getireceğini düşünüyorum. Bildiğiniz optik zoom özellikli kameralı telefon varmıdır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Optik Zoom Özelliğine Sahip Telefonlar

Günümüzün akıllı telefonları gelişmiş kamera özelliklerine sahip ve optik zoom özelliği de giderek daha popüler hale geliyor. Optik zoom, görüntüyü dijital olarak büyütmek yerine lensi fiziksel olarak hareket ettirerek görüntü kalitesinde kayıp yaşamadan uzaktaki nesneleri yakınlaştırmana olanak tanır.

Optik zoom özellikli telefonlar, çeşitli kullanım alanları sunar:

• Uzaktaki Nesneleri Yakınlaştırma: Bu telefonlar, kuş gözlemciliği veya spor etkinliklerini izlemek gibi faaliyetler için idealdir.
    • Yüksek Kaliteli Fotoğraflar: Optik zoom, dijital zoom'dan daha yüksek kaliteli fotoğraflar çekmene olanak tanır, çünkü görüntü kalitesinde bozulma olmaz.
    • Video Kaydı: Optik zoom, video kaydederken de kullanılabilir ve uzaktaki nesneleri yakınlaştırmana ve net çekimler yapmana olanak tanır.

Piyasada çeşitli optik zoom özellikli telefonlar mevcuttur. En iyi zoom yapan telefonlar arasında şunlar yer alır:

• Samsung Galaxy S23 Ultra: En iyi genel zoom özelliğine sahip, 10x optik zoom lensli bir telefon.
    • iPhone 14 Pro Max: 3x optik zoom lens ve gelişmiş kamera özelliklerine sahip.
    • Google Pixel 7 Pro: 5x optik zoom lens ve yapay zeka destekli fotoğrafçılık özellikleri sunar.

Optik zoom özellikli bir telefon seçerken, ihtiyacın olan zoom seviyesini ve telefonun diğer özelliklerini göz önünde bulundurmalısın. Bu telefonlar, fotoğrafçılık ve videografi meraklıları ile uzaktaki nesneleri yakınlaştırma ihtiyacı olanlar için mükemmel bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • n73 de var sanırım optik zoom bide n93 dü galiba onda var diyebiliyorum
  • kardeş her foto çeken cep telefonunda optik zoom var 6600 da dahil ama 2* veya 3* en fazla optik 4* olan var. ama yani bir cep telefonondan ne kadar kaliteli bir optik zoom beklenebilirki ,sonuçta telefon yani .orta kalite bir samsung kamerada bile 33*optik zoom var.herkes işini yapsın dimi ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soylu -- 29 Nisan 2006; 12:12:06 >
  • Onlar optik değil digital zoom, optik zoom yapan cep telefonu şu an itibariyle türkiye piyasasında yok arkadaşım
  • N73'te yok ama N93'te var.TR'ye Eylül-Ekim gibi gelir.

Ondan sonra Avrupa modelleri olarak:
    Sharp 904 2x
    Sharp 903 2x
    Sharp 902 2x

UZAKDOĞU İÇİN:
    Samsung V770 3x
    Samsung xyxy 3x
    Samsung yxyx 2x

Not:Samsung'un uzakdoğu modelleri mükenmeldir.Onlarla mukayese edebilecek telefon v.s. yoktur.Onlar manuel enstantane, pro flaş, titreşim önleyici, CAF (Continious Auto focus), AE, IR sensörlü, pro lensler kullanan (Schneider), diyaframını bile ayarlamaya izin veren, vizörlü, RGB ayarları bulunan, focus işlemini tahmini yolla değil de kesinlik bildiren xxx özelliği ile yapıyorlar.yani onlar kameralı telefon değil, telefonlu kamera
  • quote:

Orjinalden alıntı: bomber

N73'te yok ama N93'te var.TR'ye Eylül-Ekim gibi gelir.

Ondan sonra Avrupa modelleri olarak:
    Sharp 904 2x
    Sharp 903 2x
    Sharp 902 2x

UZAKDOĞU İÇİN:
    Samsung V770 3x
    Samsung xyxy 3x
    Samsung yxyx 2x

Not:Samsung'un uzakdoğu modelleri mükenmeldir.Onlarla mukayese edebilecek telefon v.s. yoktur.Onlar manuel enstantane, pro flaş, titreşim önleyici, CAF (Continious Auto focus), AE, IR sensörlü, pro lensler kullanan (Schneider), diyaframını bile ayarlamaya izin veren, vizörlü, RGB ayarları bulunan, focus işlemini tahmini yolla değil de kesinlik bildiren xxx özelliği ile yapıyorlar.yani onlar kameralı telefon değil, telefonlu kamera

nasıl yani sabırsızlıkla beklediğim k800i kadar iyi resim çeken telefonlar şuan bile mevcut mu yani

• Şu anda x10 veya x12 optik zoom'u olan dijital fotoğraf makineleri piyasanın piri olarak sayılıyor. Genelde orta sınıf makinelerde de x3 optik zoom bulunuyor.
    Kameralarda ise en iyi sınıfta x12 optik zoom bulunuyor diye biliyorum ama dijital zoom oranı x300'e kadar çıkabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: soylu

kardeş her foto çeken cep telefonunda optik zoom var 6600 da dahil ama 2* veya 3* en fazla optik 4* olan var. ama yani bir cep telefonondan ne kadar kaliteli bir optik zoom beklenebilirki ,sonuçta telefon yani .orta kalite bir samsung kamerada bile 33*optik zoom var.herkes işini yapsın dimi ama.

• war ya piyasaya çıkacak olan k790 we k800 de optik zoom olsaydı ne olay olurdu bea..
    ya zaten telefonların kendisi olay da işte optik zoom olsa ii olurdu
  • Samsung bu işi aştı yaw...

• quote:

Orjinalden alıntı: cemfrost

Onlar optik değil digital zoom, optik zoom yapan cep telefonu şu an itibariyle türkiye piyasasında yok arkadaşım

doru bazen insan boş bulunup bu kadar basit bişeyi bile kariştırabiliyor.
  • arkadaşlar optik zoom tahmin ediyorum bataryayı hüpletir. ben optik zumlu dijital kameraların diğerlerine göre epey fazla batarya yediğini biliyorum. (bir motor kullanıyor nede olsa) bundan dolayı cep teller için optik zumun mantıksız olduğunu düşünüyorum.
  • yurtdışındaki bazı tellerde var
    birde n93de 3xoptic olacak şu sııralar duyurulan ve tryede gelecek olan tellerde şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 29 Nisan 2006; 15:38:57 >
  • Motorola gelcekti bitane de sanki 2x optik, yoksa Tr'ye gelmicek mi o ? bi de şu p850'de yok muydu ? emin değilim ama...
  • p850 de optik zoom yok.
  • Doğrudur
  • quote:

Orjinalden alıntı: SerKanka

Samsung bu işi aştı yaw...

bence bu werdiğin fot makineli cep telefonu değil de cep telefonlu fotoğraf makinesi

• işte optik zoomlu
    nokia n93 3x
    samusun v770 7megapixel 3x
    s2300 3.2 mgpx 3x
    v7800 5mgpx 3x
    b600 10mgpx 3x
  • baba celallenme biliyoz ya, sakin ol şampiyon!
  • Yok su an içnin optik ceken turkıyede.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire
    arkadaşlar optik zoom tahmin ediyorum bataryayı hüpletir. ben optik zumlu dijital kameraların diğerlerine göre epey fazla batarya yediğini biliyorum. (bir motor kullanıyor nede olsa) bundan dolayı cep teller için optik zumun mantıksız olduğunu düşünüyorum.

İki yıl kadar önce bir programda cep telefonlarında flaş kullanılmasının imkansız olduğunu acayip bir enerji gerektirdiğini ve telefonların standart bataryalarının bunu karşılamasının mümkün olmadığını söyleyen bir abi vardı! Şimdi bi sürü telefonda (gerçek flaş gibi patlamasada) flaş mevcut ve az ışıklı-karanlık ortamlarda resim çekebilmemiz mümkün....
    Cep telefonlarında optic zoom, yakında çıkacak olan tv yayınları destekleyen modeller, video özellikleri geliştirilmiş telefonlar, mp3 playerli telefonlar ve şu anda aklımıza bile gelemeyen fantastik ürünlerin harcadığı yüksek pil ihtiyacı için cep telefonlarının bataryalarında bir devrim bekliyorum... Uzun pil ömrü sağlayan bataryalarla cep telefonlarının şarj sürelerinin maksimuma çıkartılması lazım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.