Şimdi Ara

Optikçıkış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Tv'de optik çıkış var ancak sinema sisteminde audio in girişi kırmızı beyaz kablolu...Bu ikisi arasında bağlantı sağlanabilir mi? Teşekkürler

• Kırmızı beyaz kablolu dediğinizden anladığım sinema sisteminizin ses girişi analog. TV'nizin optik çıkışından alabileceğiniz ses ise sayısal. Bu cihazları birbirine bağlamanız için yapmanız gereken şey var :

1. Sayısal sesteki Dolby Digital, DTS ve benzeri 5+1 formatları çözmek ve sesi kanallarına ayırmak
    2. Çözülmüş ve kanallarına ayrılmış sesi analoğa çevirmek

bunu yapabilecek cihaz ise ancak bir ev sineması preamfisi olabilir ve (sisteminizi bilmiyorum ama sadece analog girişi olmasından yola çıkarak) tahminim böyle bir preamfinin sizin sistem için son derece pahalı ve gereksiz olacağı.

Bir 5+1 ev sineması receiverı almak sizin açınızdan çok daha mantıklı görünüyor bana. Tabii bu cihaza bağlayacak hoparlörleriniz + subwooferınız var mı sorusu da aklıma gelmiyor değil. Belki bütçenizi, oda büyüklüğünüzü, elinizdeki caihazların marka/modelini ve sistemde ne yapmak istediğinizi (film seyretmek, ps3 oynamak, digiturk bağlamak, müzik dinlemek vs) yazarsanız forumdaki arkadaşlar daha rahat yardımcı olabilirler.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşkın_ATRA -- 21 Kasım 2011; 7:11:53 >

• Teşekkürler Taşkın,yazın bilgilendiriciydi.

Tv'de ses çıkışı optik audio out, ev sinema sisteminin ses girişi analog audio in (kırmızı beyaz kablo,adını bilmiyorum).

Yapmak istediklerim şunlar;
    1. Tv kanallarının sesini ev sinema sisteminden almak ( yabancı HD kanallarda sanırım 5+1 ses alınabiliyor. TNT, cnbc-e, e2 de de)
    2. PS3'ün sesini ev sinema sisteminden almak
    3. Digitürk'ün sesini ev sinemadan almak

PS3 HDMİ ile, digitürk Scart ile TV'e bağlı...

PS3 ve digitürk -----> TV'e bağlı ------> Tv'den optik audio çıkışı-----> Ev sinema sistemine bağlanacak. Optik audio in girişi yok.

Tv'den ev sinema sistemine ses aktarmak için Tv'nin kulaklık girişinden (Sanırım bu Tv'nin analog audio out'u oluyor bir nevi) ev sinema sstemine aktarım yaptım. İlk başlarda ses az geliyordu. Tv'nin ayarlarını kurcalarken kulaklık ses çıkış seviye ayarını buldum. Seviyeyi yükseltince sorun kalmadı.

Ancak bu şekilde bir bağlantının performansı, ev sinema sistemimde optik audio in olsaydı ne kadar fark ederdi? Bunu merak ediyorum ve bunu sağlayabilecek bir dönüştürücünün olup olmadığını merak ediyorum. Bu konularda çok fazla bilgi sahibi değilim. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim..

Unutmadan ev sinema sistemi Philips HTS 3540/12 ( dvd , subwoofer, 4 kule 1 ön hop.), Tv philips 42 pfl7695

• Kulaklık çıkışından yaptığınız bağlantı sadece stereo analog sinyal taşıyabilir, bu çıkışı kullanarak HD kanallardaki, DVD lerdeki veya PS32teki 5+1 sesleri almanız mümkün değil. Ses sisteminiz ufak sinyal işleme hileleri ile 2 kanallı bu sesi sanki 5+1 miş gibi çalabilir ama bunun orjinal 5+1 ile aynı detayda olmasını beklemeyin.

Kulaklıktan aktarılan ses ile digital çıkıştan aktarılan ses arasında da kalite olarak dağlar kadar fark var ama sizin kullandığınız Philips ses sisteminde bu farkı anlayacağınızı pek sanmıyorum.

Maalesef düşündüğünüz gibi optik-analog çeviri işini yapacak basit bir çevirici benim bildiğim kadarı ile yok. Sizin çözümünüz daha önce de söylediğim gibi bir ev sineması receiver'ı alıp ps3, digiturk, dvd oynatıcınızı bu receivera bağlamak. Böyle bir receiver halihazırda elinizde bulunan Philips ön, merkez ve arka hoparlörler ile verimli çalışır mı bilmiyorum (denemek lazım) ama Philips'in pasif subwooferı ile çalışmayacağı kesin.

• tek olarak ev sinema receiveri satılıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    2 gün önce açıldı
    görüntü ve seste kayma sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Ekran kararma sorunu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.