Şimdi Ara

Opto ile MOSFET sürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    555 entegresi ile 100 Hz. kare dalga üreten bir devre var... 555'in 3. (Out) pininden çıkan 100 Hz.'lik (%50 Duty Cycle) sinyal ile bir optoyu, bu opto ile de bir mosfet sürücüyü, dolayısıyla da mosfeti sürmek istiyorum.

1-) Hangi optoyu kullanmalıyım? Ve optoyu 555 ile nasıl sürebilirim?
    2-) Mosfet sürücü devreler hakkında bilgi sahibi değilim. Basit ama etkili bir devre var mı? (Sürmek istediğim mosfet N Kanal IRF740)
    3-) Opto kullanmak istememin nedeni; mosfette bir sorun olduğu zaman 555'i ve bağlı olduğu diğer komponentleri koruyabilmek...

Şimdiden teşekkürler...

• Devre gerilimi 12V. ise 555'in out çıkışına 4-5K dirençle mosfeti direk sürebilirsiniz.Mosfet kısa devre akımına maruz kalmadıkça no problem.
    2.seçenekde;sizin 555'i garantiye alma isteğiniz doğrultusunda,555 çıkışı 4N25 optonun 1 nolu ayağına 2 noya 1K. direnç,4 no şase(eksi),5 no çıkış 5K. dirençle alıp PNP transistörü sürüyorsunuz.PNP den alınan + gerilimle araya 1 dirençle(5-10K.R) mosfeti tam sürüyorsunuz.
    Daha detaili isterseniz ISIS'la bir devre çizebilirim.Kolay gelsin.
  • Mosfeti dogrudan mos surucu ozellikli optolarla (entegre devre) surerseniz sorununuz kalmaz.

HP ve TLP serisinde mos driver diye arayin.
  • Bugün araştırdım ve buldum... 555'in çıkışına TLP521 bağlayacağım...

***Fakat TLP521'in datasheet'inde anot akımının max. 11mA olması gerektiği yazıyor. Bunun için 555'in çıkışına (TLP'nin anot girişine) koyacağım direnç kaç Ohm olmalı?

***Bir de TLP'nin çıkışına IRF740'ı direkt olarak bağlayabiliyor muyuz; yoksa ek donanıma ihtiyaç var mı?

***Son olarak da; IRF740 için Gate direnci bağlayacak mıyız, eğer bağlayacaksak kaç Ohm kaç W olmalı?
  • Ya da bu optoyu 250-400 Hz. aralığında PIC16F877 ile PWM modda sürsem sorun olur mu?
  • TLP250 Gate Drive Optocoupler çok başarılı tlp521 e göre de hızlı bir çözümdür. Aynı zamanda gate için sürme devresi tasarlamana gerek kalmaz. Bunun yanında aynı işi gören hızlı HCPL3120 Gate drive optolarda var. Bir incele derim.
  • Onları da bir araştırayım o zaman... Çalıştığım dükkânda TLP251 mevcut olduğu için onu yazdım... Yanlış hatırlamıyorsam HCPL3120 de olmalı... Bir de onlara bakayım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir çeşit anahtarlama devresi
    8 yıl önce açıldı
    Mosfet sürme
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ir 2110 ve ir 2113 araştır
  • bildiğim kadarıyla ir2110 ve 2113 izole değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: technologist

bildiğim kadarıyla ir2110 ve 2113 izole değildir.

eyvallah
  • arkadaşlar devreyi kurdum 1 nolu uçtan normal çıkş aldım ama 7 numaralı çıkıştan testere dişi çıkş aldım...bu entegreyi bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Birde ben Uc 3875 entegresinin çıkışnı Ir 2110 a veriyorum izolasyon varmıdır bu entegre de?

Opto ile MOSFET sürmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.