Şimdi Ara

Optoma gt750xl mi, Acer h5360bd mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -cyanide

Anlamadığım şey şu arkadaşlar; optoma gt750'de 3D izlemek için hangi gözlükleri kullanmamız gerekiyor, aktik olan mı pasifolan mı ? Bir kaç yerde 3D-rf gözlüklerin daha iyi görüntü verdiğini okumuştum ancak onların da fiyatları biraz pahalı, peki bu tip gözlükleri kullanabiliyor muyuz optoma'da? LG nin gözlüklerini ya da sinemada verilen 3D gözlükleri? Bilgilendirirseniz sevinirim :)

RF Gözlüklerin DLP gözlüklerden farkı şudur

RF 3D Gözlükler rf sinyali ile çalıştığından ışıktan florasandan etkilenmezler, dlp ise aydınlık ortamda yada florasan gibi ışık kaynağı olan yerlerde kesintiye uğrayabilir, çünkü zaten beyaz ışık ile çalışır, üzerindeki sensör beyaz ışığı algılamak üzere çalışır... film izleme olayının doğası gereği karanlıkta yapıldığından bu çok büyük bir problem değildir...

3D Gözlükte en önemli sorun ergonomidir... 3D Gözlüğü taktığınızda rahat olması çok önemlidir... bundan sonraki özellik ise kontrast değeridir, RF gözlüğün ve zd201 in kontrastı diğer ucuz gözlüklere göre yüksektir... ancak zd201'in diğer gözlüklerden kaliteli olduğunu ancak çok dikkatli titiz izleyiciler fark edebilir...

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim anladığım kadarıyla sadece DLP gözlükler ile 3D izleyebiliyoruz. LG nin gözlükleriyle veya sinemadaki gözlüklerle

izleyemiyoruz..
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim anladığım kadarıyla sadece DLP gözlükler ile 3D izleyebiliyoruz. LG nin gözlükleriyle veya sinemadaki gözlüklerle

izleyemiyoruz..

rica ederim

gözlük ve donanımı sorgulamanız gerekiyor...

LG'nin ilk tv modelleri IR kızılötesi gözlük ile çalışıyodu
    İkinci nesil tv modelleri RF gözlüklerle çalışmaya başladı
    Son nesil ise artık ağırlıklı olarak FPR 3d gözlük ile çalışıyor

projeksiyon cihazları ise DLP 3D Projeksiyon cihazları DLP gözlük ile çalışır
    LCD olanlar genelde IR 3d gözlük ile çalışır

yani tamamen donanım ve donanımın içindeki verici ile alakalı değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: gozluk3d

quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Anlamadığım şey şu arkadaşlar; optoma gt750'de 3D izlemek için hangi gözlükleri kullanmamız gerekiyor, aktik olan mı pasifolan mı ? Bir kaç yerde 3D-rf gözlüklerin daha iyi görüntü verdiğini okumuştum ancak onların da fiyatları biraz pahalı, peki bu tip gözlükleri kullanabiliyor muyuz optoma'da? LG nin gözlüklerini ya da sinemada verilen 3D gözlükleri? Bilgilendirirseniz sevinirim :)

Kutu dahilinde RF gozluk zaten bedava bir adet veriliyor, Turkiyede aynimi bilmiyorum !

Diger gozluk ise yine Optama surumu olan DLP uyumlu, bu kutu harici yani kisiye ozel secim oluyor !

Optoma'nın içinden dünyanın hiçbir yerinde RF gözlük hediye çıkmaz...

DLP haberleşme ile çalışan ZD201 modeli hediye edilir...

gözlük hediyeli modeli gt750xl, gözlüksüz modeli gt750 dir...

avrupada amerikada gt750e modeli ile bilinir...

Optoma DLP projeksiyon cihazı olduğundan DLP 3D Gözlük ile çalışır...

Optoma RF 3D Gözlükler ise vesa girişinden bağlanacak ekstra emitter ile çalışır...

bilginize...

O zaman nickinize bakar soruyorum, Turkiyede model olarak G750E olarak satiliyor demeniz lazim, dogru bu urunde kutu iceriginde gozluk yoktur !

Diger bilinen isimle GT750 serisinde ise gozluk pakete dahildir, yani sizin dediginiz tabirle GT750XL !

Sizin urunu GT750E olarak satmaniz gerekiyor, neden GT750 diye Satiliyor ?

Itiraz edersende sana kutu iceriklerini ekliyorum bosa taritisma olmasin !

GT750E Gaming Projektor
     Optoma gt750xl mi, Acer h5360bd mi?

Net olarak gozukuyor tum detalar !

Turkiyede satilan urune gelelim, net olarak optama GT750 diger adiyla XL !
     Optoma gt750xl mi, Acer h5360bd mi?

O zaman siz neden Turkiyede iddia etteginiz urune GT750E diye satilmasi gerekir, ben hic bir yerde GT750E diye gormedim, iddia ediyorsunuz superde haklisiniz Turkiyede madem gozluk yok GT750 E olarak satilmasi gerekir !

Dmekki dogrulari yazincai urunlerin ne oldugunu goruyoruz, Amerikada urunun fiyati belli, o zaman fiyalar daha dusuk olmasi gerekir !

Baska bir konuda baska bir Adam bana fiyat veriyor Benq710ST icin, 2100 lira (1200 Dolar), Amerikada 649 Dolar, yari yariya fiyat farki var, cidden boyle sey olmaz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Kasım 2012; 18:13:03 >

• firmalar bilgilerini güncellemeyebiliyor...

http://www.optoma.co.uk/projectordetailshccs.aspx?ShowMenu=HE&PTypedb=Home%20Entertainment&PC=GT750-XL

specifications ve standart accessories kısımlarından ZD201 verdiğini görebilirsin...

Benim kastettiğim GT750 için RF 3D Gözlük hediye verilmiyor hiç bir üründe... ZD201 DLP 3D Gözlük veriliyor...

Dünyanın neredeyse tamamında bu şekilde...

RF 3D Gözlük ise vesa girişi olan 3D projektörler için öneriliyor

sadece HD300X modeli ile birlikte RF Gözlük hediye edildi...

İnternette yanlış bilgiler olabilir... Doğrusu ZD201 model hediye ettiğidir...

Ayrıca sadece Projeksiyonda değil

Bilgisayardan, iPhone a herşey Türkiyede pahalı, bunun sebebi de ülkemizde uygulanan gümrük vergileridir... bunun için tüccarları suçlamanın anlamı yok...

Ürün almanyada ucuz olduğu gibi ingilterede bizimle 30 dolar fark olacak kadar ucuzdur... yani ülkeden ülkeye değişiyor...

• quote:

firmalar bilgilerini güncellemeyebiliyor...

http://www.optoma.co.uk/projectordetailshccs.aspx?ShowMenu=HE&PTypedb=Home%20Entertainment&PC=GT750-XL

specifications ve standart accessories kısımlarından ZD201 verdiğini görebilirsin...

Benim kastettiğim GT750 için RF 3D Gözlük hediye verilmiyor hiç bir üründe... ZD201 DLP 3D Gözlük veriliyor...

Bilgisayardan, iPhone a herşey Türkiyede pahalı, bunun sebebi de ülkemizde uygulanan gümrük vergileridir... bunun için tüccarları suçlamanın anlamı yok...

Ürün almanyada ucuz olduğu gibi ingilterede bizimle 30 dolar fark olacak kadar ucuzdur... yani ülkeden ülkeye değişiyor...

Kusura bakma, Dunyanin her yerinde derken, Avrupadan bir Ulke olsun, kutu icerigi net olarak bellidir, bu tarismasiz bir Musteriye sunulan urun, firma egerki urunde degisiklik var ise onu yazar yada bildirir, ama keyfine gore asla paket harici disinda urunu satamaz !

Yurt disindayim, bana diyorsunuzki farkli urun satar, kutu icerigi ben gordum, exktra bir para verirsem lisnk var yukarda zaten, farkli 2 gozlukle aliyorum, fark vermsemde fiyat belli zaten, kutu icerikte belli, bana kimsede urunu farkli cihazlarla satamaz Avrupada, satarsada parami haksiz yere almis olur, bunuda hic bir firma yapmaz !

Ingilterde urunler Turkiyeden %20 ucuz derken, aciklamasini yaparmisiniz nasil ucuz oluyor ?

Ingilterede 18 yasinda HalfTime calisan bir gecn yaklasik 700 Sterlin alir yani 2000 Lira, en basit bir iste calissa, Turkiyede bu ucreti kim aliyor ?

Ucuz derken soyle demelisiniz, Ingilterede urun Turkiyeye gore yaklasik %50 daha ucuzdur sebebi urunle Asgari ucret arasindaki farktir !

Ingilterede calisan bir genc ayligi ile istedigi her cihazi alabilir, hic kendini yormadan !

Gumruk vergisi demissiniz, Urunun degeri gumrugu %15 bulurmu sizce, bana gore bu degeri bulmasi imkansizidir, daha ucuzdur !

Perdelerde ayni sekilde gumruk vergisi %3 gecmesi zordur, ben merakli adamim her seyi okurum bakarim incelerim, bana Chin gumrugunu sor onuda anlatirim :)

Kisaca, Turkiyede bilmiyorum ama fiyatlar bana gore inanilmaz pahali, bunu siz Avrupadaki fiyata gore ayni demeyin cunki bu mantiksiz bir kiyaslama olur !

Dunyanin her yerinde malin ucuzluk degeri, Ulkelerde uygulanan alim gucu ile olculur !

Size gore Ingilterede OPTAMA GT750 1000 sterline satilmali, o zaman Turkiye ile ayni fiyat diyebilirsiniz, malesefki Ingilterede 1000 Sterline cok ust seviye projeksiyonlari rahatca alabilirsiniz !

1000 Sterlin cok ama cok buyuk bir degerdir, Ingiltere sartlari icin !

Sebeb net, super bir rekabet var, yani Ingilterede calisan bir Adama urun satmak istiyorsa ona en iyisini sunman gerek, 1000 Sterlini var ise bu para ile 100 lerce secengi olur, mesela orta halli bir araba alabilir !

Yada normal seri bir 65 inc Plasma tv alabilir !

Turkiyede ise bence en ufak ne rekabet var, nede Insanlarin secenegi, cunki rekabet denen birsey asla yok !

Bakiyorum ve uzuluyorum, 80 milyon Ulke ama teknolojide malesef yok, rekabet yok 10-15 firma hangi fiyata derse o fiyata satiliyor hersey !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 11 Kasım 2012; 15:20:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

firmalar bilgilerini güncellemeyebiliyor...

Kusura bakma, Dunyanin her yerinde derken, Avrupadan bir Ulke olsun, kutu icerigi net olarak bellidir, bu tarismasiz bir Musteriye sunulan urun, firma egerki urunde degisiklik var ise onu yazar yada bildirir, ama keyfine gore asla paket harici disinda urunu satamaz !

Yurt disindayim, bana diyorsunuzki farkli urun satar, kutu icerigi ben gordum, exktra bir para verirsem lisnk var yukarda zaten, farkli 2 gozlukle aliyorum, fark vermsemde fiyat belli zaten, kutu icerikte belli, bana kimsede urunu farkli cihazlarla satamaz Avrupada, satarsada parami haksiz yere almis olur, bunuda hic bir firma yapmaz !

Ingilterde urunler Turkiyeden %20 ucuz derken, aciklamasini yaparmisiniz nasil ucuz oluyor ?

Ingilterede 18 yasinda HalfTime calisan bir gecn yaklasik 700 Sterlin alir yani 2000 Lira, en basit bir iste calissa, Turkiyede bu ucreti kim aliyor ?

Ucuz derken soyle demelisiniz, Ingilterede urun Turkiyeye gore yaklasik %50 daha ucuzdur sebebi urunle Asgari ucret arasindaki farktir !

Ingilterede calisan bir genc ayligi ile istedigi her cihazi alabilir, hic kendini yormadan !

Gumruk vergisi demissiniz, Urunun degeri gumrugu %15 bulurmu sizce, bana gore bu degeri bulmasi imkansizidir, daha ucuzdur !

Perdelerde ayni sekilde gumruk vergisi %3 gecmesi zordur, ben merakli adamim her seyi okurum bakarim incelerim, bana Chin gumrugunu sor onuda anlatirim :)

Kisaca, Turkiyede bilmiyorum ama fiyatlar bana gore inanilmaz pahali, bunu siz Avrupadaki fiyata gore ayni demeyin cunki bu mantiksiz bir kiyaslama olur !

Dunyanin her yerinde malin ucuzluk degeri, Ulkelerde uygulanan alim gucu ile olculur !

Size gore Ingilterede OPTAMA GT750 1000 sterline satilmali, o zaman Turkiye ile ayni fiyat diyebilirsiniz, malesefki Ingilterede 1000 Sterline cok ust seviye projeksiyonlari rahatca alabilirsiniz !

1000 Sterlin cok ama cok buyuk bir degerdir, Ingiltere sartlari icin !

Sebeb net, super bir rekabet var, yani Ingilterede calisan bir Adama urun satmak istiyorsa ona en iyisini sunman gerek, 1000 Sterlini var ise bu para ile 100 lerce secengi olur, mesela orta halli bir araba alabilir !

Yada normal seri bir 65 inc Plasma tv alabilir !

Turkiyede ise bence en ufak ne rekabet var, nede Insanlarin secenegi, cunki rekabet denen birsey asla yok !

Bakiyorum ve uzuluyorum, 80 milyon Ulke ama teknolojide malesef yok, rekabet yok 10-15 firma hangi fiyata derse o fiyata satiliyor hersey !

hala yurtdışındayım diyor ya

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.