Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    zaten uzun olan kısmı kullanıyoruz yani resimdeki iki dolabın arasına perdeyi sallandıracaktık
    salonun son hali bu tadilat filan çoktan bitti yani.
    çok üzüldüm ya şimdi
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

şimdi yine ölçtüm karşı duvara uzaklığı tam 2.70 civarı aparatı bile yapmıştık oysa.
    Başka bir çözüm olabilirmi ki acaba?
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    Perdenizi dolapların önüne gelecek şekilde tavana asabilirsiniz. Fakat askı aparatını daha geriye asmanız gerekecek. İş uzayacak ama sağlık olsun. Her şeyi baştan yaparsanız ilerde çok rahat edersiniz ...
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    imagoodman,
    2 dolap arasındaki mesafe ne kadar?
    2.7 mt mesafeden 177x100 (16:9) civarında bir görüntü olacak.
  • max-well'in söylediklerine katılıyorum. Montaj işi ilk başta sıkıntılı oluyor.
    Askıyı en azından 4-4,5 mt aralığına çekerseniz 2.3-3 mt genişliğinde perde kullanma imkanınız olur.
    İleride projeksiyonu değiştirseniz bile sıkıntı yaşamazsınız.
  • Contrast 20
    Brightness -8
    Şeklinde doğal siyah rengi yakalayabiliyorum onun dışında siyah seviyesi yetersiz geliyor.
    Bir de 2-3 saatlik kulanımdan sonra renklerde bozulma hissediyorum. Bunu yaşayan var mı yoksa sadece bana mı öyle geliyor?
  • asyadangelen kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız ayarda karanlık sahnelerde detay kaybı olmuyor değil mi?
  • Oluyor ne yazık ki, fotoğraf işlemede de bunda da kontrast artınca detay kaybı oluyor:(
    Şimdi baktım da her filmi de +20 kontrastta izlemiyorum. Filmden filme ripten ripe çözünürlükten çözünürlüğe değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 27 Ekim 2013; 17:55:36 >
    Rip ten ripe görüntü kalitesi değişmesi konusunda haklısınız. Cihazın rgb ayarlarından brightnes green i biraz kısarsanız siyah seviyesinde düzeltme yapar. Gerçi dengeli bir kalibrasyon daha iyi sonuç verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Ekim 2013; 19:40:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Rip ten ripe görüntü kalitesi değişmesi konusunda haklısınız. Cihazın rgb ayarlarından brightnes green i biraz kısarsanız siyah seviyesinde düzeltme yapar. Gerçi dengeli bir kalibrasyon daha iyi sonuç verir.

Menu->image->advanced->color settings->green->gain mi bahsettiğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 27 Ekim 2013; 19:58:04 >
    Doğrudur. Yeşile müdahale edebileceğiniz menü. Buradan yeşil değerini biraz düşürüp karanlık bir sahnede deneyin. Bu ayar ayrıca renk sıcaklığına da destek verir. Ayrıca gama değerlerinden gama low modu da biraz kısarsanız siyah seviyesi derinleşir.
  • RGB ve diğer renk ayarlarını kurcaladım ama bence ''alın şu değerleri girin kalibrasyonlu'' denilen her cihaza uygun ayar olması mümkün değil. Yabancı forumlarda da kalibre edilmiş renk değerleri içeren şablonlar buldum ama her cihaza uyması mümkün değil;
    -Her cihaz aynı değil
    -Yansıtılan duvar-perde aynı değil
    -İzlenen oda aynı değil (geri yansıyan ışık )
    -Her göz aynı değil
    Ben de sadece sarı renkte doygunluğu biraz azalttım çünkü duvar hafif bej-nohut renginde (bir işe yarar mı bilmiyorum)

Bir de siyahlarda detay kaybına yol açan kontrast değil parlaklık ayarıymış.
    Parlaklığı kısınca siyahlar gerçek siyah oluyor ama detay kaybediliyor tabi.
    Kontrastı arttırınca beyazlar patlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 28 Ekim 2013; 21:59:44 >
    Yazdığınız parametrelerin hepsini doğru tespit etmişsiniz. Zira her cihazın ayarları kullanılan ekipman ve ortama göre yapılmalı. Şablon olarak verilen ayarlar sizin cihazınıza - ortam ve göz zevkinize hitap etmeyebilir. Projeksiyonlar ayar konusunda çok esnek olduğundan en iyisi cihazı biraz kurcalayarak aradığınızı bulmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Sayın onkal, arkadaşınızın bütçesi müsaitse öncelikle elite screen perde tercih edebilir. Eğer fazla bütçe ayırmak istemiyorsa linkini verdiğim perdeyi de tavsiye ederim. Zira 240x200 ölçüsündeki perdenin fiyatı 140 tl gibi makul fiyat. Çok çok kaliteli olmayabilir elbette ama bu perdenin gri renk olması görüntüde çok ciddi siyahlara faydası var. Bende bu perdeyi kullanmaktayım ve oldukça memnunum. Belki mekanizması pahalı markalar kadar iyi olmayabilir ama fazlası ile iş görür bir perde. Siyahlara etkisi ise çok başarılı. Siyahlar bu perde ile üst segmentteki cihazların siyahları ile yarışır. Ayrıca görüntüye verdiği renk doygunluğu da beyaz renk perdeye göre daha güçlü.
    Bu arada perdeyi satanı tanımam bilmem. Reklam gibi algılanmasın ....
    Perdeyi buradan inceleyebilirsiniz. Saygılar ...

http://www.sanalpazar.com/Silvercrest-Metalize-Gri-Projeksiyon-Perdesi__isp8178469

Merhaba Max-well

Uzun süredir görüşememiştik . Öncelikle bu perdeyi satan arkadaş ile birebir görüştüm. Elimde gümüş perde olmasına rağmen deneme amacıyla Storlu Metalize Gri perdeden 1 adet satın alıp bu hafta sonu 2D , 3D aktif ve 3D pasif olarak tüm denemeleri yapacağım.Arkadaşşım ile görüşmemde çok iyi olduğunu söyledi ama bakalım görüntü perdenin kazanç oranı ne seviyelerde.

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Selamlar Ufuk bey, haklısınız baya zamandır görüşemedik. Özellikle sizin 3d görüntü ve perdelere olan ilginizi bildiğimden silvercrest metalize gri perde belki size malzeme kalitesi açısından memnun eder mi emin değilim. Ama siyahlara etkisini beğeneceğinizi umuyorum. Zira basit testle anlamanız çok kolay zaten. Beyaz bir a4 kağıdını görüntüde siyah olan alana elinizle tuttuğunuz da farkı göreceksiniz. Perdenin mekanizması öyle iyi değil hatta açarken ve kapatırken bile ses yapıyor. Ama inanın siyahlara etkisinden dolayı olumsuzlukları görmezden geliyorum aslında. Ne de olsa perdeyi açıp kapatmak 5-6 saniye süren bir zaman. Tabi ki perdeyi denedikten sonra görüşünüzü paylaşırsınız.
    Bu perde deki gri miktarı diğer gri perdelere göre baya yoğun. Üretici firma bunu bilerek mi tercih etti bilmiyorum. Ama fiyatına göre verdiği siyahlar memnun edici... Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 29 Ekim 2013; 13:37:32 >

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Ufuk Bey,

perdeyi test edebildiniz mi? Merakla bekliyoruz...

görüşmek üzere
  • Söz konusu silvercrest metalize gri perdeyi Sn. Max-well in tavsiyeleri üzerine satın almış bulunmaktayım. Bu gün itibarı ile perdeyi monte edip deneme imkanı buldum ve çok memnun kaldım.Kullandığım cihaz optama gt750xl olup önceki perdem codagen 200x240 cam tozlu perde idi. Optoma cihazdan genel anlamda memnun olsam bile siyah renklerin tam siyah olmaması özellikle 5090 Kuro sahibi olan beni bayağı üzüyordu. Yeni perde ile özellikle siyah renk konusunda çağ atladım diyebilirim.Ancak Sn. Max-well inde belirttiği gibi perde açıp- kapatma sırasında ses yapıyor birde geri toplaması çok seri değil. Biraz uğraştığımı söyleyebilirim,fakat bu olumsuzlar siyah renkte aldığım performans ve keyif yanında koca bir hiç olarak kalır.
    Kendilerine buradan ilgileri için tekrar teşekkür ediyorum.

Saygı ve selamlarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onat kullanıcısına yanıt
    Turhan bey, perdeniz hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde kullanınız.
    Gözleriniz pinoeer kuro nun siyahlarına alışınca doğal olarak kolay kolay görüntüde siyah beğenmeyeceğinizi tahmin ediyorum. İnanın kuro daki siyahları, projekisyonlarda ve bugün kü panellerde bulamazsınız. Aman kuro nuza gözünüz gibi bakın. En kıymetli panellerden bi tanesini kullanıyorsunuz.
    Ayrıca perdenin sizi memnun etmesine de sevindim. İnanın 140 tl ye siyahları daha iyi veren başka perde bulmak zor. Mekanizması açısından kusurlu olsa da siyahlar için kesinlikle tercih edilebilir.
    Bi uyarıda bulunmakta fayda var, bu perde led cihazlarla kullanıma uygun değil. Zira ledlerin ışık güçleri bu perde için yetersiz kalmaktadır ... Saygılarımla ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 9 Kasım 2013; 12:06:03 >
  • Bu perdeye 1600, 1800 lük isik gücü yeterlidir umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vardar052

Bu perdeye 1600, 1800 lük isik gücü yeterlidir umarım

Endişe etmeyin. 1600 - 1800 lümen yeterlidir.
  • Arkadaşlar. 3mt mesafeden 3d projeksiyon almak istiyorum. 120hz ve 144hz olayına takılmış bulunmaktayım. İkisi arasında ne fark var. 144hz almaya değermi. Hangi marka modelde bu özellik var. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.