Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sedatyesilyurt

arkadaşlar, hd25 modelini nereden bulabilirim , sitede sadece demo ürün satılıyor, sanırım teşhir ürünü.
    asyadangelen

yorumlar için teşekkürler

alensar

yurtdışından neden e değilde lv serisi aldınız? lv daha mı iyidir? 2800 lümen ve 3200 lümen arasındaki fark çok önemli değil diye düşünüyorum

e serisinin 144 Hz özelliği de vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi objektif adam -- 22 Ekim 2013; 15:45:45 >
  • ben o 144hz özelliğine fazla takılmadım, şimdi hatırlamıyorum ama yabancı bir sitede 144hz baş ağrısı yapıyor gibi bir şey okumuştum. ama alırken ışık gücünün çokluğu daha etkili oldu 25e, 25lv, epson 5200 yan yana seyrettim ve tercihim 25lv oldu gerçi 25e teşhir haricinde almanyada hiç bir yerde yoktu bilgisayardan stok baktırdım bulamadılar daha sonra gelecek ama teşhirdekini satamayız dediler.. fiyat olarakda dediğim gibi indirim yapılınca 25lv, 25e nin fiyatına geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alensar -- 22 Ekim 2013; 16:42:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Bence görüntüleme cihazlarımızın hepsi yüksel çözünürlüklere ulaşırken bence de 1080 izlemek lazım ;) Üstelik breading bad bildiğim kadarıyla özel bir teknikle çekiliyor o özellikle 1080 izlenmeli...
    Arkadaşım bilgisayardan izlediği için üzerine düşmemiş ama bundan sonra yüksek kaliteli indirip izleyecektir eminim. :)

Duvar performansını bende çok beğendim, bu da cihazın işlemcisinin kalitesinden kaynaklı sanırım.

Sayın onkal,
    Bütçeye uygun bir perde mutlaka kullanılmalı diye düşünüyorum. Duvar ne kadar düz, pürüzsüz olsa da,
    görüntü perdede oldukça fark ediyor. Ürünü ilk alıp deneme yaptığımda, kullandığım perde ile duvar arasında görüntü farkı gözle görülür şekilde vardı.

• Hd25e ile birlikte verilen gözlükler 144 hz desteklemiyor zaten. 120 hz çalışıyorlar.

Gün geçtikçe cihazı anlamaya başladım.
    Sadece bilgisayar bağlı cihaza. Ekran kartım nvidia 8800gt.
    Arşivim brip 480p idi eski projektorümden dolayı. Şimdi ise arşivim çöp. 480p brip izleyince dvd rip izliyormuşum gibi oluyor.
    Tamam 1080p filmlerde siyah seviyesi dışında büyük bir sorun yok , kaliteli riplerde siyah seviyesi de fark edilmiyor , fakat 480p olanaksız:(
  • asyadangelen,
    Hayırlı olsun cihazınız, güzel günlerde kullanın.

Bluray playerım hariç, isolar için egreat r6s kullanıyorum. Hatta bütün medya izleme işini
    orjinal cd olmadığı sürece egreat r6s üstleniyor.
    Kullandığım bilgisayar mac osx tabanlı olduğundan, windows ile ilgili bahsetmiş olduğunuz durumlar için
    yorum yapamayacağım.
    Ama Mac üzerinde, Mac Bluray Player ile isolarda keskinlik, gürültü sorunu vs yaşamadım.
    Görüntüyüde thunderbolt kapısı üzerinden hdmi dönüştürü aparat ile navite yani doğal çözünürlükte gayet
    başarılı bir şekilde alabiliyorum.

Görüntü arama olayına gelince, görüntü kaynağı olarak ayarlardan hdmi1 portuna kilitledim. Mac de görüntüyü tam ekran yaparken
    sorun yaşamıyorum.
    Egreat r6s'de ise 3d den 2d ye geçişlerde ya da tam tersi durumlarda bahsetmiş olduğunuz tekrar görüntü arama durumu mevcut.
    Aynı durumu play station'da da yaşadım. Oyuna girişlerde çözünürlük değiştiği için tekrar arama yapıyor haliyle.
    Şahsen bu durumu pek sorun etmiyorum. Ben kumanda ışığına daha çok sinir oluyorum :)

Fullhd dışında bir şey izlemek tatsız demişsiniz de;
    Size bir örnek vereyim,

epson tw6100 ve bu üründe Play Station 3 üzerinde pes 2013 oyununu oynadım.
    Her iki projeksiyondaki görüntü malesef beni memnun etmedi.
    god of war oynadım, oyununda gürültü olayı biraz daha azdı ama yinede görüntü tatmin edici.
    Oyunlar 720p, ps3 de artık eski bir teknoloji olunca bu sonuç kaçınılmaz oluyor malesef.

Birkaç görüntüde paylaşayım,

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    (Tel ile çekim, god of war hareketli sahneler)

Zaten filmlerde iso dosyası, dizilerde ise 1080p nin tadını alınca rip indirip izlemek istemiyor insan :)

Sayın alensar,
    Sizin cihazınız da hayırlı olsun. güzel günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 23 Ekim 2013; 0:07:10 >

• asyadangelen kullanıcısına yanıt
    İzninizle bir düzeltme yapayım,
    Optoma hd25e ile birlikte boyutdijital'den aldığım gözlükler, (BG-3DRFSYSTEM) 240hz'ye kadar destekliyor.
    (50 Hz to 240 Hz capable for 3D compatible displays today and in the future)

Bir diğer model yani ZF2100'da 144hz destekliyor.
    Operating Frequencies :96/100/120/144Hz (44/50/60/72Hz per eye)

Siz hangi modeli kullanıyorsunuz bilemiyorum ancak her iki gözlükte de 144hz desteği mevcut
  • Kutusunda optoma 3d-rf glasses yazıyor.
    Şu resimdekilerden.
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Spesifikasyonunda
    96/100/120 hz
    (48/50/60 hz per eye)
    yazıyor.
    BG ifadesi yok bendekilerde.
    Bahsettiğiniz 240 hz ne anlama geliyor anlamadım?

Açıkçası hayalkırıklığı yaşadım optoma hd25e ile.
    Ürün iso dosyalarını MUHTEŞEM gösteriyor ama benim arşivime uymadı.
    Youtube videolarında bile görüntüyü yadırgıyorum.
    Focus problemi ve aşırı dijital görüntü de (sanırım düşük çözünürlüklü şeyler izlediğim için ) tuzu biberi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 23 Ekim 2013; 0:46:50 >

• turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Perde alacaktı arkadaş zaten ama hem daha iyi bir perdeye ulaşma hemde görüntü boyutundan emin olmak için sonraya bıraktık.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Sayın onkal, arkadaşınızın bütçesi müsaitse öncelikle elite screen perde tercih edebilir. Eğer fazla bütçe ayırmak istemiyorsa linkini verdiğim perdeyi de tavsiye ederim. Zira 240x200 ölçüsündeki perdenin fiyatı 140 tl gibi makul fiyat. Çok çok kaliteli olmayabilir elbette ama bu perdenin gri renk olması görüntüde çok ciddi siyahlara faydası var. Bende bu perdeyi kullanmaktayım ve oldukça memnunum. Belki mekanizması pahalı markalar kadar iyi olmayabilir ama fazlası ile iş görür bir perde. Siyahlara etkisi ise çok başarılı. Siyahlar bu perde ile üst segmentteki cihazların siyahları ile yarışır. Ayrıca görüntüye verdiği renk doygunluğu da beyaz renk perdeye göre daha güçlü.
    Bu arada perdeyi satanı tanımam bilmem. Reklam gibi algılanmasın ....
    Perdeyi buradan inceleyebilirsiniz. Saygılar ...

http://www.sanalpazar.com/Silvercrest-Metalize-Gri-Projeksiyon-Perdesi__isp8178469

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 23 Ekim 2013; 14:04:56 >

• max-well kullanıcısına yanıt
    Elite screen yada specta var aklımızda ve benim de tercihim gri olması yönünde (hatta imkan olsa da siyah olsa ). Bakalım aslında stereo ile uğraşıyor arkadaşım tüm sistemi o yöndeydi o yüzden galiba önceliği avr'ye verecek ondan sonra perde gelecek.
    Ama önerinizi dikkate alacağız teşekkür ederim bilgilendirme için.
    Sayın asyadangelen, gözlük kutusunda yazan upc numarası nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 23 Ekim 2013; 20:41:29 >
  • turkmedia , 7 9643509028 9.

Bu arada bir sürpriz;
    Focus problemi benim için çözüldü sayılır. 1.20 zoomu kapadım, focus problemi farkedilmiyor , kabul edilebilir- yok sayılır düzeyde.(ikonları ve yazı karakterini de büyütmüştüm)

Eski 1024*768 projektörümde 720p film izlerken yakaladığım görüntü kalitesi şu an 1080p izlerken yakaladığım görüntü kalitesi aynı diye düşünüyorum , acaba yanlış mı düşünüyorum?
    asyadangelen,

Ben zoom ve odaklama problemi yaşamadım hiç. Projeksiyonu tavana monte ederken önce zoom ayarını yaptım, daha sonra odak ayarınıda ayarlayıp sorunsuzca kullanıyorum. (Tabi daha önce de söylediğim gibi windows üzerinde bir deneyime sahip değilim)

Gözlükleriniz dediğim gibi 144hz destekli. Siz kutunun üzerinde BG ibaresi olmadığına bakmayın. Hatta ürün kutusunda Spec. değerlerinde sizin de bahsettiğiniz gibi 48,50,60 hz per eye yazsa da, aslında bu gözlük 72hz per eye (toplamda 144hz) yi destekliyor.
    Hatta daha önce de söylediğim gibi bu gözlükler 50hz'den 240hz ye kadar desteğe sahip.

Ürünü alacak arkadaşlar içinde bilgilendirme olsun. Kutunun üzerinde BG yazmıyor, 144hz'den bahsedilmiyor diye yanıltmasın sizi.
    UPC numaralarınıda vereyim, isteyen karşılaştırma yapar.

Specifications
    BG-3DRFSYSTEM
    Gözlük ve Emitter : UPC 796435 09 028 9
    ----------------------------------------
    BG-3DRFGLASSES
    Sadece Gözlük : UPC 796435 09 027 2
    BG-BC100
    Sadece Emitter : UPC 796435 09 026 5

Optoma HD25e ve bu gözlüklerin 144hz de çalıştığına dair görüntüde paylaşayım.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Görüntüleri 3d yayını durdurmadan çektim. Değerlerin 144hz aralığında gezdiğini görebilirsiniz.

Denemek isteyenler;
    http://www.estaramerica.com/upgrade-utility.html adresindenhttp://www.estaramerica.com/assets/esg6100.204_installer.zip yazılımını indirin.

Programı (windows) kurduktan sonra 3d görüntü açın. Emitter projeksiyona bağlı, normal bir şekilde gözlüklerde açık halde görüntüyü izlerken,
    gözlük kutusu içindeki usb kablosunu pc ye ve emittere bağlayın. Programı çalıştırdığınızda Performance sekmesinde o anki değerleri görebilirsiniz.

Not: Upgrade kısmından sakın güncelleme yapmayın. Optoma'nın emitter yazılımı değil... Özellikle uyarayım.

Projeksiyonu tavana monte etmeden bu işlemi denerseniz, benim gibi 2 kişi tavanda laptop ile bu işi yapmak için zorlanmazsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 24 Ekim 2013; 2:30:45 >

• Arkadaslar bu ürünü almayı düşünüyorum genel olarak herkes memnun gıbı görünüyor ama hala hd131x ile aynı mı sorusuna net cevap alamadım.proav da 131x 2200 den satılmakta ama bu cihaz 2900 civarında bu fark nerden kaynaklanıyor?
    Bırde tavandakı aparat ile duvar arası 2.5 metre kaçdık bır perde almalıyım tecrubelı arkadaşların yardımın rica ederım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    Sayın imagoodman,

HD25 : 2000 ANSI Lumens, 20,000 Contrast, 120hz 3d
    HD131X : 2000 ANSI Lumens, 20,000 Contrast, 120hz 3d
    HD131XE : 2500 ANSI Lumens, 18,000 Contrast, 144hz 3d
    HD25E : 2800 ANSI Lumens, 20,000 Contrast, 144hz 3d

Hd25E ile birlikte Boyutdijital'de 2 tane gözlük hediye ediliyor. (Tanesi 300,350TL civarında).

O fiyat aralığında, gözlük istemiyorsanız, HD131X ya da HD25'i de alabilirsiniz. aynı cihaz.
    Yani örnek, 2100TL ye hd25 buldunuz diyelim o cihazıda alabilirsiniz.

Ansi lümen ve kontras değerlerine göre karar verip, gözlüksüz olarak alacaksanız HD131XE de olabilir.
    (bu ürün satışta mı bilmiyorum)
    HD131XE ve HD25E ise yeni cihazlar ve 3d de 144hz desteği mevcut.

Sonuç olarak bana göre;
    - 3d ve 144hz olayı sizin için önemliyse ve gözlükler ile birlikte almak istiyorsanız HD25E
    - 3d ve 144hz olayı sizin için önemliyse, gözlükleri yurt dışından daha ucuza alırım diyorsanız HD131XE
    (satışta varsa tabi, ayrıca bu ürün 18,000 Contrast)
    - 3d de 144hz yerine 120hz kullanırım, 2000 ANSI Lumen bana yeter, gözlükleri de kendim alırım diyorsanız
    HD131X ya da HD25 alabilirsiniz.

Projeksiyonu 2.5mt mesafeden yansıtırsanız sıkıntılı olur. Tahminim, 150-170 cm genisliginde bir görüntü anca elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 25 Ekim 2013; 0:28:51 >

HD25E nin en büyük avantajı ışık gücü... tabii ki gözlüklerle birlikte daha büyük bir anlam kazanmış oluyor...

bence aparatı yapabiliyorsanız biraz daha geri çekmeniz gerekiyor...

projectorcentral.com dan hesaplayabilirsiniz ne kadar görüntü alacağınızı...
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Elınıze saglık.

• objektif adam kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederım.
    Valla canım sıkıldı tadılat yaparken deldık gecırdık hdmı ve powerkablosunu üstünü kapadık herseyı yaptık acaba bu mesafede ne kullanabılırız kı ?

Onde sarkan kablo demetını goruyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 25 Ekim 2013; 21:00:48 >
  • 2,5 metreden max 1.6 metre görüntü alınıyor... yetmez yani... hdmi kabloyu ara aparatla uzatabilirsin sanki, güç kablosunu da aynı şekilde... duvarı kırıp dökmek istemiyorsan tabii ki yoksa, uzatma işi amelelik olur...

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD25e-projection-calculator-pro.htm

belki de BenQ nun W1080ST ürününe yönelmelisin... Ancak o da 2,5 metreden 3 metreden fazla görüntü verir..

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1080ST-projection-calculator-pro.htm

ışık gücü ve kontrasttan bir de optoma nın rf gözlüklerinden ödün vermiş olursun...

Projeksiyon yerleşimi için salonunuzun uzun tarafını kullansanız daha isabetli olur. Hem perde büyüklüğü hemde izleme mesafeniz rahatlar ...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.