Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: max-well

Optoma hd25 nin kalbre edilmiş değerleri ...
    Kırmızı : +1
    Yeşil : - 4
    Mavi : - 11
    Bunlar rgb değerleri birde CMS değerlerini yazayım.
    Kırmızı 6, 0, 16
    Yeşil 12. 1, -3
    Mavi 17, 50, -20
    cyan 27, 16, 4
    jaune -16, -5, 5
    Magenta 27, 16, 4
    Tabi ki bu değerler hd25e nin rgb değerlerinde tutarsızlık yapabilir. LV modelinin lümen gücü çok yüksek olduğundan size hd25 in calibrasyon ayarları daha uygun olur diye düşünüyorum. Denersiniz mutlaka ... Tekrardan hayırlı olsun .

hocam bilgiler için çok teşekkürler

öğrenmeye çalışıyorum da...

bu verdiğiniz değerler film izlerken görüntüyü güzelleştiriyor mu?

eğer bu değerler daha iyi ise neden bunu direk firmalar koymuyor?

ne izlerken bu ayarları kullanacaz?

teşekkürler şimdiden...

• turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Sertaç bey cihazınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileklerimle ...
    Kurulumu yaptıktan sonra bol bol mısır patlatıp keyfini sürmek kalmış geriye ...
    Özel mesajla size gönderdiğim rgb ve cms ayarlarını deneyin mutlaka. Görüntüler default ayarlar sanırım. Cep tel den çekilmiş olmasına rağmen güzel görüntüler.
    Bu arada cihazın 3d sinden memnun kaldınız mı? Zira bu cihaz sinemalardaki 3d ( 144 hz) kalitesinde görüntü verdiğini yönünde bilgiler verilmişti.

Yeni perde alacak arkadaşlar yukarıda benim de kullandığım ekonomik fiyatlı perdeyi kullanırsanız görüntünüzde çok iyi kalitede siyahlar elde edersiniz. Reklam olarak algılanmasın ...
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Sayın kamil_canbas83 , oradaki değerler AVFORUM sitesinin görüntü uzmanı olan kişilerin cihazda yapmış olduğu ayar değerleridir. Elbette bu değerler film izlemek amaçlı yapılan ayarlardır. Fakat bu ayarlar sicin göz zevkinize hitap etmiyorsa cihazın üzerinden göz zevkinize göre tüm ayarları deiştirebilirsiniz elbette.
    Üretici firmalar default menülerde üretimi yapıp kullanıcıların ayarları yapmasını ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 3 Ekim 2013; 12:43:40 >
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Sayın kamil_canbas83 teşekkür ederim.
    Ürünü eko moda almamın sebebi max-well'in de bahsetmiş olduğu renk kalibrasyon ayarlarını yapmak içindi.
    Maç başlayınca laptopu açıp değerlere bakmak zor geldi, sonra eko modda kaldı ayar.
    Perde de 240cmlik olduğu için eko mod ile normal mod arasında aman aman bir fark yok. Yani bu boyutlarda perde için rahatlıkla ürünü eko modda kullanabilirsiniz.
    Ses konusunda bende hassasım. Ürün sessiz. Tabi gece hiç ses olmayan bir ortamda ürünün 1 metreden sesini duyabilirsiniz ancak kesinlikle kabul edilebilir seviyede.
    PJD7820HD'nin özelliklerine baktığımda eko modda 29db ses değerlerinden bahsediyor.
    Optoma hd25e de bu değer 26db.
    Ürünü bu fiyat aralığında kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle ürünün yanında hediye verilen gözlükler çok kalliteli (orj. optoma gözlükleri) ve vesa portu zaten beni direkt bu ürüne yönlendirmişti.
    Kurulumu ve 2d de renk kalibrasyonu yapıp daha detaylı incelemeler yapmaya çalışırım.

• max-well kullanıcısına yanıt
    Kurulum projeksiyon seçmekten daha zormuş :) En azından benim durumumda. Hafta sonu halledeceğim kısmetse.
    Vermiş olduğunuz renk ayarlarını tam deneyecekken maç başladı ayarları deneyemedim. Ama aklımda, ilk fırsatta deneyeceğim.
    Daha önce de belirtmiştim, 3d de daha 25-30 dakikalık bir denemem oldu.
    imax under the sea'yı izlemiştim. Yani ürünün genel özellikleri dışında, vesa port ve gözlük faktörüde burada devreye giriyor.
    3d görüntüsünden çok memnun kaldım. Sinemalardaki 3d kalitesi ile kıyaslamam için birkaç film daha izlemem gerekiyor.
    En azından sinemada izlediğim 3d filmler ile kıyaslamasını yapıp, daha objektif yorum yapabilirim.
    Hobbit'i (48 fps) deneyeceğim.
    Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Optoma hd25e'nin 3d si, 6100'den çok daha iyi.

Bu arada, özel mesaj ile göndermiş olduğunuz ayarlar ile konuda vermiş olduğunuz ayarlar aynı değerlerde.
    Bu durumda LV modeli ile aynı ayarlar mı kullanılmış oluyor?

• turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Özel mesajdan dalgınlıkla lv nin ayarlarını göndermiş olabilirim. Kusura bakmayın kontrol edip tekrar gönderirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

Ürünü eko moda almamın sebebi max-well'in de bahsetmiş olduğu renk kalibrasyon ayarlarını yapmak içindi.
    Maç başlayınca laptopu açıp değerlere bakmak zor geldi, sonra eko modda kaldı ayar.
    Perde de 240cmlik olduğu için eko mod ile normal mod arasında aman aman bir fark yok. Yani bu boyutlarda perde için rahatlıkla ürünü eko modda kullanabilirsiniz.
    Ses konusunda bende hassasım. Ürün sessiz. Tabi gece hiç ses olmayan bir ortamda ürünün 1 metreden sesini duyabilirsiniz ancak kesinlikle kabul edilebilir seviyede.
    PJD7820HD'nin özelliklerine baktığımda eko modda 29db ses değerlerinden bahsediyor.
    Ürünü bu fiyat aralığında kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle ürünün yanında hediye verilen gözlükler çok kalliteli (orj. optoma gözlükleri) ve vesa portu zaten beni direkt bu ürüne yönlendirmişti.
    Kurulumu ve 2d de renk kalibrasyonu yapıp daha detaylı incelemeler yapmaya çalışırım.

şimdi bu db olayını araştırdım, meğer ses konusunda db değerlerinde 1 birimlik artış bile çok etkileyebiliyormuş... yani okuduğum kadarıyla 26 ile 29 arasında çok büyük fark varmış....

teşekkürler bilgi için db olayına dikkat edecem bundan sonra...

bende 240 cm lik perde düşünüyorum, eko modda kullanabilirim öyleyse...

yorumlarınız için de ayrıca teşekkürler...

bende optoma hd25e ye doğru gidiyorum, benq w1070 kullanan bir arkadaş da bu cihazı öneriyor diğer bir sayfada...

maxwell hocam...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bende alırsan ayarlarıyla oynayıp kendi ayarlarımı yazarım...

saygılar...

• Boyutdijital'in verdiği 3d gözlüklerin tam olarak modeli nedir acaba?

ZF2100 RF mi veriyorlar yoksa BG-3D RF.
    ZF2100 ile diğer gözlüğün farkı nedir?
    ZF2100 ile BG-3D aynı anda çalışır mı?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 3 Ekim 2013; 22:01:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asyadangelen

Boyutdijital'in verdiği 3d gözlüklerin tam olarak modeli nedir acaba?

ZF2100 RF mi veriyorlar yoksa BG-3D RF.
    ZF2100 ile diğer gözlüğün farkı nedir?
    ZF2100 ile BG-3D aynı anda çalışır mı?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

dostum bg-3d rf gözlük veriliyor yanında.. aşağıda unboxing videosunu bulabilirsin...

zf2100 ün en önemli artısı biraz daha hafif olması ;)

bg-3d rf ' in avantajı geniş camları olması, bence...

BG-3D RF Gözlüğün Özellikleri

Boyutlar: 160 x 160 x 55 mm
    Ağırlık: 57 gram
    Menzil: 60 metre (çevresel faktörlere göre değişir)

ZF2100 Gözlüğün Özellikleri

Boyutlar: 170 x 168 x 40 mm
    Ağırlık: 39 gram
    Menzil: 40 metre (çevresel faktörlere göre değişir)

• asyadangelen kullanıcısına yanıt
    objektif adam'ın söylediklerine ilave olarak;
    - ZF2100'ün yaklaşık kullanım süresi 15 saat.
    - BG-3D RF'nin yaklaşık kullanım süresi 70 saat.
    - ZF2100 ile BG-3D RF aynı anda çalışır. Kullandıkları emitter aynı
    (http://www.optomausa.com/webresources/files/support/2222_QSG_ZF2100.pdf)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

şimdi bu db olayını araştırdım, meğer ses konusunda db değerlerinde 1 birimlik artış bile çok etkileyebiliyormuş... yani okuduğum kadarıyla 26 ile 29 arasında çok büyük fark varmış....

teşekkürler bilgi için db olayına dikkat edecem bundan sonra...

bende 240 cm lik perde düşünüyorum, eko modda kullanabilirim öyleyse...

yorumlarınız için de ayrıca teşekkürler...

bende optoma hd25e ye doğru gidiyorum, benq w1070 kullanan bir arkadaş da bu cihazı öneriyor diğer bir sayfada...

maxwell hocam...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bende alırsan ayarlarıyla oynayıp kendi ayarlarımı yazarım...

saygılar...

hd25e ile w1070 karşılaştırmasını ben de çok merak ediyorum açıkçası , kağıt üzerinde optoma bir adım önde gibi duruyor ama profesyonel birinin yanyana karşılaştırması lazım..

• resai R kullanıcısına yanıt
    Youtube de yüklenmiş her iki cihazın karşılaştırma videosu var. Cihazların siyah seviyeleri, renk derinlikleri gibi bir çok konuda fikir verebilir.
    Videodaki optoma nın hd25 modelidir. Hd25e değildir.

http://www.youtube.com/watch?v=qe-MNFW5PNk
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Youtube de yüklenmiş her iki cihazın karşılaştırma videosu var. Cihazların siyah seviyeleri, renk derinlikleri gibi bir çok konuda fikir verebilir.
    Videodaki optoma nın hd25 modelidir. Hd25e değildir.

http://www.youtube.com/watch?v=qe-MNFW5PNk

o karşılaştırmayı biliyorum , asıl merak ettiğim hd25e modeli ile w1070 in kapışması.. zira ikisinde de 3d olayı farklı bir boyutta , 120hz değiller.. zamanında önce 3d 720p dlp bir projeksiyon almıştım , sonrasında 3 lcd yine 3d 1080p projeksiyon cihazı almıştım , her ikisinde de 3d olayı bende baş ağrısına neden olmuştu , bir süre sonra rahatsızlık veriyordu , sonra onu da satıp pasif 3d led tv almıştım.. acaba bu 144hz olayı nasıl onu merak ediyorum , tabi bu konuda hangisi daha iyi , optoma mı benq mu..

• resai R kullanıcısına yanıt
    Optoma hd25 modeli 120hz - Optoma hd25e 144 hz olduğunu biliyorum. Günimüzde sinema salonlarında 144 hz destekleyen digital projeksiyonlar kullanılmaktadır ve pasif gözlüklerle 3d izlersiniz. 144 hz nin anlamı sağ ve sol göz için ayrı ayrı 72 hz görüntü tazeleme hızı anlamına gelirki, 60 hz ye
    göre saniye de fazladan %20 daha fazla gözle görülebilir görüntü demektir. Bu da daha iyi 3d demektir. Aynı zamanda gözünüz çok yorulmadan 3d izlemenize yardımcı olan görüntü yenileme hızıdır.
    Eğer sinema da 3d izlerken baş ağrısı yaşıyorsanız hd25e de için 3d de baş ağrısı yaşamanız olasıdır.
    Umarım kısa zamanda hd25e ve w1070 karşılaştırması yapılır ....
  • selamlar,
    bu cihazı ben de stoklara girmeden takibe aldım ama

kıyaslama demişken;

http://www.avsforum.com/t/1450405/acer-h6510bd-fullhd-3d-dlp-dc3-for-under-1000/450

acer hd6510 bd bu iki cihazdan da (optoma ve benq) )bir adım önde gibi geliyor bana.
  • yerliyerli Y kullanıcısına yanıt
    Acer için küçük bir araştırma yaptığımda her iki cihazda aynı chip kullanılmasına rağmen
    Acer de ;
    - 144 hz desteği olmaması
    - Vesa port girişi bulunmaması. Optoma da bu port 3d de çok güzel görüntüler sunmakta. Züra hd25 i vesa port tan 3d izlemiştim ve çok başarılı idi.
    - Kontrast olarak geride kalmış biraz. ( ACER 10000 - OPTOMA 20000 kontrast )

Tabi ki her iki cihazın siyah ve renk üretimlerini çıplak gözle incelemek daha isabetli olur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 4 Ekim 2013; 12:47:02 >
  • hocam acer ın da 144 hz desteği var diye biliyorum.
    en belirgin farklar ise

ışık
    acer 3200
    optoma 2800

kont
    acer 10,000
    optoma 20,000

acer biraz daha küçük ve hafif

acer çok az daha ucuz.

burada da kıyaslama mevcut.
    http://www.projectorcentral.com/parts_compare.cfm?pid_1=7456&pid_2=7705

galiba aralarında uçurum yok.
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Dün 3d olarak avatar'ı izledim. imax under the sea'yı izlerken aslında notumu vermiştim ama yine de emin oldum. Ürünün 3d si çok başarılı.
    Kafama takılan tek sorun, acaba perde biraz daha buyuk olabilirmiydi..

Vermiş olduğunuz ayarları 2d de denedim. Eko modda kırmızılarda düzelme var, briliant color degeri off olmuyor, en dusuk deger 1.
    Tel ile cektigim avatar'ın 2d görüntüleri:
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Hd25e için olan değerleri denemek lazım.
    3d ye dönersek, cihazın 3d renk ayarlarını kulanırken eko mod ile normal mod arasında görüntüde bir fark yok.
    Akşama kardeşimle god of war ascension oyununu 3d olarak deneyeceğim.

Cihazın 3d si beni oldukça memnun etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 4 Ekim 2013; 14:27:42 >

Sizinde belirttiğiniz gibi en belirgin farklar Acer ın fiyatının ucuz olmasının yanında hafif ve daha kompakt yapıda olması ... Tabi ki 400 lümen acer in ışık gücü daha fazla. Uygun fiyatlı bir alternatif. Yine de görüntü kalitesi açısından her iki cihazı karşılaştırmaya ihtiyaç duyuyor insan.
    Sayın yerliyerli,

H6510BD'in datasheet sayfasında
    Maximum Vertical Sync = 120 Hz olarak belirtilmekte.
    http://us.acer.com/ac/en/US/content/model-datasheet/MR.JFZ11.00A

Fiyat konusunda Türkiye fiyatlarını baz alırsak,
    H6510BD 2500TL civarında satılan bir ürün.
    Optoma'nın yanında hediye verilen gözlükler (Optoma BG-3D RF 3D) boyutdijital'de tanesi 300TL civarında satılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.