Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OLED ekranlarla herhangi bir diger teknolojiyi kiyaslamamak lazim ....
    Simdi rahatlikla 2.5 metre bir goruntun olacak bu buyuklukte lcd panel bile 50.000 euro olacaktir....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

Bu frekans olayını biraz araştırdım size de bilgi vereyim... Yanlışlarım olabilir, lütfen düzeltin...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57524894-221/what-is-refresh-rate/

1 - Kaynağın frekansı

Kaynak dediğimiz video kaynağı...

Örneğin tv uydu yayınları pal olabilir, secam olabilir, ntcs olabilir 50 Hz 60 Hz olabiliyor... Video kaynağının çözünürlüğü ve frekansı ne kadar yüksek olursa o kadar net akıcı bir görüntü alıyoruz... Bluray filmler 1920x1080 çözünürlük ve 24 Hz de çalışıyor... Sanırım 1080p de 60 Hz veremediği için 24 hz veriyor...

2 - Görüntüleme Aygıtının Frekansı

TV'niz yada projeksiyonunuz olabilir 60-50-24 Hz frekanstaki görüntüyü 100-120-240-600 Hz frekansa kadar gösterebiliyor... Bunun için de farklı teknolojiler kullanılıyor...

Bakınız 600 Hz olayını amcamız gayet güzel açıklamış...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57548118-221/what-is-600hz/

3 - 3D Gözlük Frekansı

3D Gözlükler de tv, projeksiyon gibi bir donanım... bu donanım tabii 1 göze gelen frekans yukarıda anlatıldığı gibi önem kazanıyor...

verilen bilgiler için ayrıca teşekkürler

3D bluray okuyucu cihazlar (örneğin PS3) 2D Filmlerde 1080p 60hz görüntü verirler, 3D filmlerde ise 1080p 24 Hz görüntü verirler. Birçok HDMI 1.3 kablo 1080p 24 Hz görüntüyü desteklemez.
    bende ps3 var bu dediklerim ps3 le uğraşırken fark ettiğim detaylar,

• hocam o zaman bir de kablonun desteklediği frekans ortaya çıktı...

neyse sonuç olarak bu frekans olayını neden önemsemem gerekiyor anladım...

yüksek çözünürlük ve yüksek frekans iyidir, ne kadar yüksekse o kadar iyi görüntü alırım...

yüksek kalitede kaynaktan film izlemek istiyorsak yüksek kalite donanım kullanmamız lazım...

hani bir reklam vardı hd yayın olmayınca hd tv nin ne anlamı var... çok doğru...

öyleyse hd25 alıyor muyuz? bir de önceki sayfalarda biraz tartışılmış...

tw5910 hd 25 den daha iyi gibi bir sonuç ortaya çıkmış... ama hd25e modeli tw5910 un ışık gücü olarak ilerisinde sanırım...

ne diyorsunuz?
  • bencede yüksek lümen farkı ve 3d ezici üsütnlügü var hd25e nin epson 5910 ara cihaz göz boyama alt segment ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 9 Eylül 2013; 12:13:12 >
  • ne o konu kılıtmı:)
  • Konu neden kilit olsun ki dostum, hd25e stoklara girince yeni ürünle ilgili inceleme ve düşünceler paylaşılacaktır. Bu arada Optoma nın hd25e modeli için siyahları daha da geliştirecek bi öneride bulunacağım. Kısmet olursa ilk fırsatta paylaşacağım buradan. Sağ kolum kırık olduğu için pek imkanım olmadı paylaşmaya ....
  • geçmiş olsun dostum uzun zamandır kımse konuda yok dıye söylemıştım öyle :) deneyimlerini sundugun için thanks
  • Merhaba arkadaşlar.
    bende hd25e nin stoklara girmesini bekliyorum.
    Ürünler gümrükteymiş, yakında stoklarda olur. (bu bilgiyi boyutdijital'den aldım)
    Ürünü teslim alınca inceleme ve düşüncelerimi paylaşırım.
  • Boyut dijital'e söyleyelim, yedek lamba hediyeli satsın :)
  • Forumdaşlar HD25e stoklara girmiş, bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: objektif adam

Forumdaşlar HD25e stoklara girmiş, bilginize

ön siparişli yazıyor kardeş nasıl gelmiş stoktan teslim degil gibi geldi bana:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: charisma082

quote:

Orijinalden alıntı: objektif adam

Forumdaşlar HD25e stoklara girmiş, bilginize

ön siparişli yazıyor kardeş nasıl gelmiş stoktan teslim degil gibi geldi bana:)

bilmiyorum dostum, aramadım bir aramak lazım... işten çıkınca bir arar, sorarım, akşama yazarım...
  • 3 hafta bekledik ürünün gelmesini :) Boyut Dijital'den biraz önce ürünü aldım kargo yapılacak. Sağolsunlar Kürşat ve Tezcan bey baya yardımcı oldu. Arayıp sorun isterseniz. Ürünü ayırttıran epey bir kişi var diyorlardı, yani ürün ellerinde mevcut, sitesinde görünmesede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 27 Eylül 2013; 17:04:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

3 hafta bekledik ürünün gelmesini :) Boyut Dijital'den biraz önce ürünü aldım kargo yapılacak. Sağolsunlar Kürşat ve Tezcan bey baya yardımcı oldu. Arayıp sorun isterseniz. Ürünü ayırttıran epey bir kişi var diyorlardı, yani ürün ellerinde mevcut, sitesinde görünmesede.
    Hayırlı olsun, yorumlarınızı bekliyoruz artık
  • objektif adam kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlısı bakalım ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Eylül 2013; 19:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

3 hafta bekledik ürünün gelmesini :) Boyut Dijital'den biraz önce ürünü aldım kargo yapılacak. Sağolsunlar Kürşat ve Tezcan bey baya yardımcı oldu. Arayıp sorun isterseniz. Ürünü ayırttıran epey bir kişi var diyorlardı, yani ürün ellerinde mevcut, sitesinde görünmesede.
    Hayırlı olsun, yorumlarınızı bekliyoruz artık

Teşekkür ederim eozen81, ürün elime ulaşsın yorum yaparız.
    Arkadaşımda tw6100 ve specta fixed frame perde mevcut. Çok merak edilen karşılaştırma konusunda resim çekip yardımcı olmak isterdim ancak farklı şehirlerdeyiz...

Bu arada bende perde tercihimi specta fixed frame'den yana kullandim (Matte White, 240x135). Ürünü Aktivizyon'dan yaklaşık 3.5 hafta önce aldım. Reklam olarak algılanmasın ama kesinlikle tavsiye ederim. Perde alacak arkadaşlar Cihan bey ile telefonda görüşürlerse fiyatlar konusunda da yardımcı olur. (Sitesindeki fiyatlardan daha ucuza alabiliyorsunuz)

Aslında motorlu ve tensioned (Gerdirmeli) perde alıp ünitenin içine (resimde üst kısım) monte ettirmeyi düşünmüştüm ancak olmadı. 220 lik perdenin bile üst kenarlardan 50cm den fazla boşluğu oluyor. O haliyle sığmayınca vazgeçtik o sevdadan :)

Resim ekledim, projeksiyon gelene kadar perde önünde tv duracak, daha sonra kaldıracağım.

Projeksiyonun yanında birde Modart PRB-2L Tavan Projeksiyon Askı Aparatı aldım. Tavan alçıpan, kesip biçmek sıkıntılı olacak gibi geliyor.
    Alçı tavana projeksiyon montajı yapmış arkadaşlar varsa fikirlerini almak isterim.
    Tavan çok fazla sıkıntı çıkartacak olursa, apatart ile karşı duvara sabitlemeyi düşünüyorum.

Şunu da belirteyim, ürünü özellikle 3d performansı için aldım. Perdem çok fazla büyük olmadığı için HD131xe (2500 ansi lumen) de işimi görürdü aslında.
    Ancak Boyut Dijital'in 2 adet gözlük hediyesi ile birlikte hd25e daha uygun oldu.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 27 Eylül 2013; 19:14:38 >

• turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cihazınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız. Cihaz elinize geçince ilk izlenimleri paylaşırsanız forum için de faydalı olur ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Öncelikle cihazınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız. Cihaz elinize geçince ilk izlenimleri paylaşırsanız forum için de faydalı olur ...

Teşekkür ederim, max-well.
    Önceki mesajlarınızda yanlış hatırlamıyorsam, hd25lv için renk kalibrasyon ayarlarından bahsetmiştiniz.
    Hd25e için önerebileceğiniz ayarlar mevcut ise değerleri karşılaştırıp sonuçlarını burada paylaşabilirim.
  • arkadaşlar size özel bir soru 5 m mesafeden 180x180 perdeye hd25e bu cıhazı koysak zoomlama yapip azaltarak yansıtsak perdeye netlik ne oranda bozulma yada deforme olur yoksa mesafeyi kısaltmalımıyız kalıtelı bır görüntü almak için saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 27 Eylül 2013; 19:37:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.