Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın max-well, değerli görüşleriniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Rainbow efektini daha önce DLP cihaz kullandığım için biliyorum ve yaşadım. Ancak, hiçbir zaman benim için önemli olmadı. Nadir rastlanırlan bir durum olduğu için, film seyretme keyfimi bozmadı. Ancak 3LCD cihazlar, daha caf caflı renk üretiyorsa, bence bu bir çok kullanıcı için artı bir özellik olsa gerek. İncelemeye devam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3200 ansilumen LV modeli hakkında bir kaç sorum var.

a- 3d izlemek için linkteki emitter'i almak zorunda mıyım ?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/891494-REG/Optoma_Technology_bg_bc100b_BG_BC100_3D_RF_Emitter.html

b- Vesa girişi ne demek?
    c- Sürekli 3200 ansilümen izlemek çok parlak ya da gözyorucu olur mu?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 1 evet
    2 emitteri taktigin yer
    3 3200 lumen cok parlak gece low power modda seyretmek gerekebilir. Ancak ekstra lumenin farki 3d de ortaya cikiyor vazgecemezsin....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler.
  • Bu aletin kaç çeşidi var, 3200 2800 2000 lümen, şu kesin mi 2d de 5910 hepsinden iyimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @asyadangelen

Bu emitter rf gozluklerin icinden cikiyor extra olarak almaniza gerek yok
  • @nuribaras
    Bhphoto sitesinde sanırım rf gözlükler içinde emitter yok.
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/883606-REG/Optoma_Technology_bg_zf2100gls_Active_Shutter_3D_RF_Glasses.html

@forro

Hd25 2000 ansilumen
    Hd25e 2800 ansilumen
    Hd25lv 3200 ansilumen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 27 Ağustos 2013; 8:04:53 >
  • hd25 ile beraber verilen iki adet gözlüğün içinden emiter çıkıyor diye biliyorum,
    yani iki adet emitere sahip oluyorsunuz.
  • Merhaba Arkadaşlar ,

Yazılarınızı takip ediyorum ve bende kendi fikrimi sizlerle paylaşmak isterim.Öncelikle ben projeksiyonu sadece 3D modunda kullandığım için bu alanda fikirlerimi beyan edeceğim.Piyasada yeni çıkan Optoma HD25 , HD25e ve HD25 LV modellrinden benim için en ideal olanı HD25e modelidir. Tabiki bu karar kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve herkesin fikirlerinede her zaman saygım vardır.Optomanın HD25e modelli cihazının muhtemelen Türkiyeye girişi olmayacaktır.Türkiyedeki distribütör piyasadaki arz talep oranına göre belki ileride bizlere bu imkanı sunabilir.Şu anda Optoma GT750 kullanmaktayım.Optoma GT750 720p ve 3200 ansilümen ışık gücü ile oldukça tatmin edici bir görüntü kalitesi sunmaktadır.Tabiki Optoma GT750 ilk çıktığında piyasayı şöyle bir sallmıştı ama şimdilerde 1080p cihazlar F/P oranları ile daha ön plana çıkmaktadırlar. Tabiki imkanlar dahilinde 1920*1080 Full HD cihaza mutlaka geçmekte bir zorunluluk haline gelmiştir.Optoma HD25e modelli cihazın 2800 ansilümen 3D modunda tatmin edici bir kalite vereceğinden hiç şüphem yoktur. Çünkü Optoma GT750 modelli cihazı bile bazen eko moda çekmekteyim. Bu arada kullandığım perde Gümüş perde olduğu için 3200 ansilümen zaten yüksek geliyor bana. Hele birde önümüzdeki aylarda getirteceğim Dark Gray 3D perde ile izlediğimde muhteşem bir kalite elde edeceğimden hiç şühem yok.Çünkü firmanın bana göndermiş olduğu numuneyi denediğimde müthiş bir performans yakaladım.En kısa zamanda bu perde numunesinin resimlerinide sizinle paylaşacağım.

Optoma HD25e modelli cihazın HD25 ve HD25 LV modellerine göre üstünlüğü (vertical scan rate) tarama hızının 144 Hz olmasıdır. Şu anda 3D sinemalarda kullanılan Barco , Nec , Christie , Sony markalı DCI lisanslı tüm Projektörlerde 144 Hz desteği bulunmaktadır. Yani sinemalarda izlediğiniz 2K ve 4K görüntü 3D filmler 144Hz görüntü kalitesi ile bizlere sunulmaktadır. Texas Instrument firmasının yeni 0,65" DC3 cipi sayesinde Home Theater 3D projeksiyonlarında yatay tarama frekansları 144 Hz seviyesine ulaşmıştır.Böylece saniyede her göze düşen 60Hz tarama hızı 72Hz kalitesine yükseltilmiştir.Böylece aktif shutter gözlüklerin doğasından kaynaklanan görüntüdeki dark time süresi azaltılarak izlemiş olduğumuz görüntünün daha parlak ve canlı olması sağlanmıştır.

Optoma HD25e modelli cihazı tam satın alacaktım ama dolardaki yükseliş bir erteleme sebebi oldu. Dolar düştüğü zaman ilk işim hemen Optoma HD25e modelli cihazı sipariş etmek olacak. Öncesinde Benq W750,W770ST ve W1080ST modellerine bakıyordum ama Optoma vesa3D portu ve tarama hızı ile Benq firmasına yine golü attı. Çünkü DLP Link gözlükler ile RF 3D gözlükler arasında müthiş bir kalite farkı var. Diğer cihazlarda Vesa 3D portu olmadığı için RF 3D gözlükleri kullanmak mümkün olmuyor.Gerçi ben tasarladığım devre ile diğer cihazlardada RF 3D izleme imkanı buldum ama biraz daha geliştirmem gerekiyor.

Biraz teknik oldu bir değerlendirme oldu ama merak eden arkadaşlara da temelden bir kaynak olacağına eminim.

Saygılarımla
    Mastercodex

• Bilgi için teşekkürler,
    Anladığım kadarıyla Hd25 LV modeli 144hz tarama hızına sahip değil.
    Doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 28 Ağustos 2013; 8:07:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Merhaba Arkadaşlar ,

Yazılarınızı takip ediyorum ve bende kendi fikrimi sizlerle paylaşmak isterim.Öncelikle ben projeksiyonu sadece 3D modunda kullandığım için bu alanda fikirlerimi beyan edeceğim.Piyasada yeni çıkan Optoma HD25 , HD25e ve HD25 LV modellrinden benim için en ideal olanı HD25e modelidir. Tabiki bu karar kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve herkesin fikirlerinede her zaman saygım vardır.Optomanın HD25e modelli cihazının muhtemelen Türkiyeye girişi olmayacaktır.Türkiyedeki distribütör piyasadaki arz talep oranına göre belki ileride bizlere bu imkanı sunabilir.Şu anda Optoma GT750 kullanmaktayım.Optoma GT750 720p ve 3200 ansilümen ışık gücü ile oldukça tatmin edici bir görüntü kalitesi sunmaktadır.Tabiki Optoma GT750 ilk çıktığında piyasayı şöyle bir sallmıştı ama şimdilerde 1080p cihazlar F/P oranları ile daha ön plana çıkmaktadırlar. Tabiki imkanlar dahilinde 1920*1080 Full HD cihaza mutlaka geçmekte bir zorunluluk haline gelmiştir.Optoma HD25e modelli cihazın 2800 ansilümen 3D modunda tatmin edici bir kalite vereceğinden hiç şüphem yoktur. Çünkü Optoma GT750 modelli cihazı bile bazen eko moda çekmekteyim. Bu arada kullandığım perde Gümüş perde olduğu için 3200 ansilümen zaten yüksek geliyor bana. Hele birde önümüzdeki aylarda getirteceğim Dark Gray 3D perde ile izlediğimde muhteşem bir kalite elde edeceğimden hiç şühem yok.Çünkü firmanın bana göndermiş olduğu numuneyi denediğimde müthiş bir performans yakaladım.En kısa zamanda bu perde numunesinin resimlerinide sizinle paylaşacağım.

Optoma HD25e modelli cihazın HD25 ve HD25 LV modellerine göre üstünlüğü (vertical scan rate) tarama hızının 144 Hz olmasıdır. Şu anda 3D sinemalarda kullanılan Barco , Nec , Christie , Sony markalı DCI lisanslı tüm Projektörlerde 144 Hz desteği bulunmaktadır. Yani sinemalarda izlediğiniz 2K ve 4K görüntü 3D filmler 144Hz görüntü kalitesi ile bizlere sunulmaktadır. Texas Instrument firmasının yeni 0,65" DC3 cipi sayesinde Home Theater 3D projeksiyonlarında yatay tarama frekansları 144 Hz seviyesine ulaşmıştır.Böylece saniyede her göze düşen 60Hz tarama hızı 72Hz kalitesine yükseltilmiştir.Böylece aktif shutter gözlüklerin doğasından kaynaklanan görüntüdeki dark time süresi azaltılarak izlemiş olduğumuz görüntünün daha parlak ve canlı olması sağlanmıştır.

Optoma HD25e modelli cihazı tam satın alacaktım ama dolardaki yükseliş bir erteleme sebebi oldu. Dolar düştüğü zaman ilk işim hemen Optoma HD25e modelli cihazı sipariş etmek olacak. Öncesinde Benq W750,W770ST ve W1080ST modellerine bakıyordum ama Optoma vesa3D portu ve tarama hızı ile Benq firmasına yine golü attı. Çünkü DLP Link gözlükler ile RF 3D gözlükler arasında müthiş bir kalite farkı var. Diğer cihazlarda Vesa 3D portu olmadığı için RF 3D gözlükleri kullanmak mümkün olmuyor.Gerçi ben tasarladığım devre ile diğer cihazlardada RF 3D izleme imkanı buldum ama biraz daha geliştirmem gerekiyor.

Biraz teknik oldu bir değerlendirme oldu ama merak eden arkadaşlara da temelden bir kaynak olacağına eminim.

Saygılarımla
    Mastercodex

Ufuk bey selamlar, kıymetli bilgiler için teşekkürler. Dlp teknologisinde güzel gelişmeler oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: asyadangelen

Bilgi için teşekkürler,
    Doğru mudur?

Ewet doğrudur. lv modeli 120 hz alan taraması yapmakta.
  • Bu değerli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler.
    Gray 3D perde görüntülerini de bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

quote:

Bilgi için teşekkürler,
    Doğru mudur?

Selamlar Sinan Bey ,

Aynen deiğiniz gibi Optoma HD25 ve HD25 LV modellerinde 120 Hz tarama hızına sahipken HD25e ara modelinde 144Hz tarama hızına destek vermiş. Aslında hepsinde kullanılan DMD çipi aynı olmasına rağmen firma neden böyle birşey uyguladı anlamadım doğrusu. Bence HD25,HD25 LV ve HD25e modellerinin tümünü 144Hz yapabilirdi. Tabiki vardır kendilerine göre bir piyasa taktikleri.
  • quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkürler,
    Doğru mudur?

Selamlar Sinan Bey ,

Aynen deiğiniz gibi Optoma HD25 ve HD25 LV modellerinde 120 Hz tarama hızına sahipken HD25e ara modelinde 144Hz tarama hızına destek vermiş. Aslında hepsinde kullanılan DMD çipi aynı olmasına rağmen firma neden böyle birşey uyguladı anlamadım doğrusu. Bence HD25,HD25 LV ve HD25e modellerinin tümünü 144Hz yapabilirdi. Tabiki vardır kendilerine göre bir piyasa taktikleri.

Ufuk bey, dediğiniz gibi firmaların piyasa taktiği olsa gerek. Vesa port girişi olmayan Benq golü ters köşeden yemiş bile diyebiliriz.
    Son 10 yıldır sinema sektöründen uzaktayım. Zira sinemacı dostlar ve forumdan sizinle sohbetlerle bu sevdaya uzaktan da olsa devam etmeye çalışıyoruz. Forumdan bilgi paylaşımınızı eksik etmeyin. Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 28 Ağustos 2013; 11:39:32 >

• quote:

Merhaba Arkadaşlar ,

Saygılarımla
    Mastercodex

Sayın Mastercodex

Hem GT760 hem de HD25e geliyor...

Bu iki cihaz bütün cihazları sollayacak gibi duruyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkürler,
    Doğru mudur?

Selamlar Sinan Bey ,

Ufuk bey, dediğiniz gibi firmaların piyasa taktiği olsa gerek. Vesa port girişi olmayan Benq golü ters köşeden yemiş bile diyebiliriz.
    Son 10 yıldır sinema sektöründen uzaktayım. Zira sinemacı dostlar ve forumdan sizinle sohbetlerle bu sevdaya uzaktan da olsa devam etmeye çalışıyoruz. Forumdan bilgi paylaşımınızı eksik etmeyin. Saygılarımla ...

Aynen dediğiniz gibi aslında Tüm Dlp çipili 3D projeksiyon firmaları cihazlarına Vesa3D port ilave etseler hiçbir şey kaybetmezler.Aksine çok daha çok müşteri kazanacaklarına eminim.Çünkü DLP Link ile RF 3D arasında bariz bir rfark mevcut. Bir önceki yazımda dediğim gibi aslında ben bu olayı çözdüm ve kendi dlp link alıcımı yaptım. Bu Alıcı DLP Link sinyallerini alıglayıp RF 3D gözlük ile kullanıma uygun hale getiriyor ama fazlada üstüne düşmüyorum. Çünkü RF 3D gözlükler çok pahalı.

Bundan sonra inşallah daha sık buradan görüşürüz.

• Gözlük3D arkadaşım ,

Daha geçen günlerde Optoma Distribütörü ile konuşmuştum.Bu konuşmada Optomanın HD25e ve GT760 modelleri için belki gelir ama sanmıyorum demişlerdi. Distribütörler artık arz talep oranlarına göre istenilen ürünleri getiriyorlar. Forumlardaki bu yazışmaların büyük ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü konuştuğum birkaç arkadaş buralardaki konuşmaları takip ediyorlar ve piyasadaki talepleri değerlendiriyorlar.

Aslında bende Distribütör firma olsaydım önceden getireceğim cihazlar ile ilgili bir fizibilite çalışması yapardım. Hatırlıyorum zamanında Optoma GT750 ve hatta LG Bx327 için yaptığımız o konuşmaları bugün yine Optoma HD25e ve Optoma GT760 için yapıyoruz. Optoma GT760 modelli cihazdaki 3400 ansilümen ve 20000:1 kontrast oranı süper olmuş bence ama keşke GT760 modelli cihazıda 144 Hz yapsaydı. İşte o zaman süper nova etkisi yaratmış olurdu.

Optoma HD25e ve Optoma GT760 ı dört gözle bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Bu değerli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler.

hocam avs forumda sorunun cevabı sankı burda gibi:)Vertical Scan Rate dikkat
    http://www.audiogeneral.com/Optoma/hd25e.pdf
    buda hd25-lv Vertical scan ratehttp://www.audiogeneral.com/Optoma/hd25lv.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 28 Ağustos 2013; 21:45:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: charisma082

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Bu değerli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler.

hocam avs forumda sorunun cevabı sankı burda gibi:)Vertical Scan Rate dikkat
    http://www.audiogeneral.com/Optoma/hd25e.pdf
    buda hd25-lv Vertical scan ratehttp://www.audiogeneral.com/Optoma/hd25lv.pdf

Evet burada Mastercodex sağ olsun bizleri aydınlattı, orada sormamın amacı hiç bahsi geçmemiş, bakalım bu ince ayrıntıyı bilen çıkacak mı onu görmek sakın tüyo vermeyin aman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.