Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikey taramanın 144hz olması çok mu farkediyor 3d de. 120hz yeterli olmuyor mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orijinalden alıntı: charisma082

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Bu değerli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler.
    Gray 3D perde görüntülerini de bekliyoruz

hocam avs forumda sorunun cevabı sankı burda gibi:)Vertical Scan Rate dikkat
    http://www.audiogeneral.com/Optoma/hd25e.pdf
    buda hd25-lv Vertical scan ratehttp://www.audiogeneral.com/Optoma/hd25lv.pdf

Evet burada Mastercodex sağ olsun bizleri aydınlattı, orada sormamın amacı hiç bahsi geçmemiş, bakalım bu ince ayrıntıyı bilen çıkacak mı onu görmek sakın tüyo vermeyin aman

ok takıpdeyım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 28 Ağustos 2013; 23:58:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ses1

Dikey taramanın 144hz olması çok mu farkediyor 3d de. 120hz yeterli olmuyor mu acaba ?

Ben de dikey taramada 144 hz 2d'de fark yaratıyor mu onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asyadangelen

quote:

Orijinalden alıntı: 1ses1

Dikey taramanın 144hz olması çok mu farkediyor 3d de. 120hz yeterli olmuyor mu acaba ?

Ben de dikey taramada 144 hz 2d'de fark yaratıyor mu onu merak ediyorum.

Benim bildiğim o hz ler sadece 3d modda çalıştığı.
  • 144 Hz yatay tarama frekansı 3D modunda önem taşımaktadır. 120 Hz 3D modunda aktif shutter gözlüklerdeki liquid crystal camlar sayesinde her göz saniyede 60 kere kapanıp açılmaktadır. Buda saniyede her gözün 8,33ms kapalı kalması demektir. 144 Hz modunda ise her göz saniyede 72 kere kapanıp açılmakta ve buda her gözün 6,94ms kapalı kalması demektir.

120 Hz de 8.33ms olan bu değer 144 Hz de 6,94ms olmakta ve bu 1,39ms lik artan zaman dilimi gözlüklerdeki shutter geçişlerini daha yükselterek daha parlak bir görüntü sunmaktadır. Sinemalarda bu yönde artık yavaş yavaş HFR ( High Frame Rate ) geçişlerini başlatmışlardır.Bunun ilk uygulama filmi Hobbit filmidir. Normal 3D filmlerde standart olan bir saniyedeki 24 kare geçisi HFR sayesinide 48 Hz'e yükseltilmiştir.

Burada Hobbit filminin 48Hz 3D versiyonunu bulabilirsiniz.
    (http://www.3dtorrents.org/index.php?page=torrent-details&id=53b6bab4e9a7c791d38b6e27c6c57a0275584839 )

144 Hz konusundada o kadar acele etmeye luzum yok ileride birçok cihaz otomatik olarak zaten bu tarama frekansına yükselecektir ama tabiki bu arada 2 hafta sonra Boyut dijitale gelecek HD25e modelinide hep beraber tecrübe edeceğiz. Boyut dijitaldeki arkadaşlarımın bu konuda bizi bilgilendireceğine eminim.

Bu arada 1080p için yeterli bütçesi olmayan arkadaşlar içinde Optoma GT760 720p çözünürlük ve 20000:1 kontrast oranı ile mükemmel bir seçim olabilir. Optoma GT750 nin 720p seviyesindeki üstünlüğünü artık GT760 a devretme zamanı gelmiştir. Boyut dijitalden bu cihaz hakkındada inceleme ve bilgilendirme bekliyoruz.

Burdan şunuda bilgi olarak eklemek isterim. İleride Optoma HD25e alacak arkadaların kullanacakları gözlüklerin 144 Hz destekli olmasına dikkat etmeleri gerekecektir. Optoma HD25e cihaz ile zaten yanında bu gözlüklerden verilecektir ama Yurtdışından getirtmek isteyen arkadaşlar 144 Hz destekli gözlüklerinide satın almayı unutmasınlar.

• daha stoklara gırmedımı şu hd25e :)
  • Merhaba Arkadaşlar,

Optoma HD25'in kısa sürede stokları tükendi... Şuan için HD25 Avrupadan çıkışı olmadığı için getiremiyoruz... Optoma HD25e modeli 2 hafta sonra stoklarda olacak belki daha erken de olabilir...

http://www.boyutdijital.com/Optoma-HD25e-Full-HD-3D-Projeksiyon-Cihazi,PR-1265085.html

HD25 ile ilgili fotoğraflar için referanslar kısmını ziyaret edebilirsiniz...

Bir örnek foto buraya koyuyoruz

https://store.donanimhaber.com/e7/41/b3/e741b306c80bfa7e429637ce424e2741.jpg

Enteresan bir konsept olduğu için yatak odası kurulumunu paylaşmak istedik... sanırım daha sonra sinema odasına dönüştürülecek...

http://www.boyutdijital.com/yatak-odasi-projeksiyon-kurulumu,DP-120.html

Tüm referanslar için

http://www.boyutdijital.com/Referanslarimiz,DP-106.html

• fotolar güzel gibi hd25e geldıgınde birde ınceleme beklerız boyut dıgıtal :)
  • @boyutdijital
    Optoma hd25e stoklara girince ürün ile verilen 3d rf gözlüklerin marka ve modeli belli mi acaba?
  • viewsonic 7820 kullanıyorum ancak biraz fazla ses yapıyor bundan şikayetçiyim, deneyen arkadaşlar acaba ses hakkında ne söyleyebilirler?

viewsonic te genel bir ses problemi olduğunu düşünüyorum, tiz bir ses geliyor... ancak görüntüden oldukça memnunum, aslında cihazı asmadan kullanıyorum assam o sesi duymayabilirim...

hd25 te böyle bir şey var mı?

3lcd lerde örneğin tw5910 da fazla ses olduğunu düşündüğüm için dlp almıştım... aslında hd25e nin 2800 lümen olması beni cezbetti, 7820yi kardeşime verip hd25e ye geçebilirim

144 hz olması çok etkiler mi bu 24 hz ne demek 144 hz ne demek Hz ler birbirine karıştı bende...

yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

viewsonic 7820 kullanıyorum ancak biraz fazla ses yapıyor bundan şikayetçiyim, deneyen arkadaşlar acaba ses hakkında ne söyleyebilirler?

viewsonic te genel bir ses problemi olduğunu düşünüyorum, tiz bir ses geliyor... ancak görüntüden oldukça memnunum, aslında cihazı asmadan kullanıyorum assam o sesi duymayabilirim...

hd25 te böyle bir şey var mı?

3lcd lerde örneğin tw5910 da fazla ses olduğunu düşündüğüm için dlp almıştım... aslında hd25e nin 2800 lümen olması beni cezbetti, 7820yi kardeşime verip hd25e ye geçebilirim

144 hz olması çok etkiler mi bu 24 hz ne demek 144 hz ne demek Hz ler birbirine karıştı bende...

yardımcı olursanız sevinirim...

144 Hz yatay tarama frekansı 3D modunda önem taşımaktadır. 120 Hz 3D modunda aktif shutter gözlüklerdeki liquid crystal camlar sayesinde her göz saniyede 60 kere kapanıp açılmaktadır. Buda saniyede her gözün 8,33ms kapalı kalması demektir. 144 Hz modunda ise her göz saniyede 72 kere kapanıp açılmakta ve buda her gözün 6,94ms kapalı kalması demektir.

120 Hz de 8.33ms olan bu değer 144 Hz de 6,94ms olmakta ve bu 1,39ms lik artan zaman dilimi gözlüklerdeki shutter geçişlerini daha yükselterek daha parlak bir görüntü sunmaktadır. Sinemalarda bu yönde artık yavaş yavaş HFR ( High Frame Rate ) geçişlerini başlatmışlardır.Bunun ilk uygulama filmi Hobbit filmidir. Normal 3D filmlerde standart olan bir saniyedeki 24 kare geçisi HFR sayesinide 48 Hz'e yükseltilmiştir.

• Bu frekans olayını biraz araştırdım size de bilgi vereyim... Yanlışlarım olabilir, lütfen düzeltin...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57524894-221/what-is-refresh-rate/

1 - Kaynağın frekansı

Kaynak dediğimiz video kaynağı...

Örneğin tv uydu yayınları pal olabilir, secam olabilir, ntcs olabilir 50 Hz 60 Hz olabiliyor... Video kaynağının çözünürlüğü ve frekansı ne kadar yüksek olursa o kadar net akıcı bir görüntü alıyoruz... Bluray filmler 1920x1080 çözünürlük ve 24 Hz de çalışıyor... Sanırım 1080p de 60 Hz veremediği için 24 hz veriyor...

2 - Görüntüleme Aygıtının Frekansı

TV'niz yada projeksiyonunuz olabilir 60-50-24 Hz frekanstaki görüntüyü 100-120-240-600 Hz frekansa kadar gösterebiliyor... Bunun için de farklı teknolojiler kullanılıyor...

Bakınız 600 Hz olayını amcamız gayet güzel açıklamış...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57548118-221/what-is-600hz/

3 - 3D Gözlük Frekansı

3D Gözlükler de tv, projeksiyon gibi bir donanım... bu donanım tabii 1 göze gelen frekans yukarıda anlatıldığı gibi önem kazanıyor...

verilen bilgiler için ayrıca teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamil_canbas83 -- 5 Eylül 2013; 17:08:30 >

• Kaynağın frekansında bir hata var sanırım.
    Kaynak ;
    1-Bluray ya da dvd (1080p çözünürlükte 24 hz vermesinin sebebi gücünden dolayı değil sinema formatı o olduğu için.)
    2-Oynatıcının frekansı ki pal - secam sanırım burada devreye giriyor.
    3-Göstericinin frekansı .
    Tabi bunların birbirleri ile olan ilişkisi ve bu ilişkinin gözümüze yansıması nasıldır pek anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyadangelen -- 5 Eylül 2013; 20:08:57 >
  • +1
  • optoma hd25 serisinde rainbow effect oluyor mu ? daha önce acer hd5670 almistim rainbow effecti yüzünden sattim, o nedenle dlp projektor düsünmüyordum lcd düsünüyordum, eger rainbow effecti olmuyorsa bende hd25e almayi düsünebilirim.
  • Ben de cok hassasim rbe konusunda hd25lv de normal kosullarda film izlerken hic gormedim ..sadece gozunu perdeden ayirip hizlica geri dondugunde gorulebiliyor ki buyuk sorun degil..bu projektorlerin sorunu renk paleti kalmis siyah seviyesi bile oldukca iyi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ben de cok hassasim rbe konusunda hd25lv de normal kosullarda film izlerken hic gormedim ..sadece gozunu perdeden ayirip hizlica geri dondugunde gorulebiliyor ki buyuk sorun degil..bu projektorlerin sorunu renk paleti kalmis siyah seviyesi bile oldukca iyi..

Hd25e mi yoksa lv mi önerirsiniz ? Viyanada yaşıyorum burada ikisi arasında 110 euro fiyat farkı var . Normalde epson tw550 almayı düşünüyordum ama bir çok yerde bu projektörü çok övüyorlar.

Tw550 600 euro
    Hd25e 850 euro
    Hd25 lv 960 euro

• Tw550 hic dusunme derim...720p bir alet...
    Eger seyrederken karanlik bir ortam olusturabiliyorsan hd25e al derim.... lv nin lambasi daha guclu ancak daha pahali ...

• Ben e ile lv arasındaki 120 hz 144 hz olayını merak ediyorum, birde salonu kapkaranlık yapabiliyorum ondan dolayı bir sorunum yok, 110 euro farkda önemli değil eğer aradaki farkı kapatabilecekse ışık gücü ile, 3d de ışık gücü önemli olacaktır sanırım, tabi 3d için 144hz de önemli olacaktır. Amoled ekran gibi kalite hiçbir projektörde yoktur değilmi şimdilik siyah ve renk canlılığı vs. ?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.