Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım fotoğraftaki perde dediğiniz gibi kare perde. Çünkü herhangi bir çerçeve vs yok.
    Perdenin etrafındaki siyah çerçeve kontrast sağlayarak algısal olarak görüntüye daha iyi odaklanmanıza yardımcı oluyor. Ekstrası bu :)
    Bir de olursa kurulumda ufak tefek kayıklık falan varsa görüntü o çerçeveye geldiğinde onlar belli olmuyor, düzgün bir görüntünüz varmış gibi oluyor.

Normalde perdeyi tam açarak kullanmamız gerekiyor, eğer projeksiyonu sabitleyecekseniz ona göre ayar yapıyorsunuz ve olay bitiyor. İdeal izleme pozisyonuna göre ayarlı geliyor perde yada montaj sırasında ayarlanabiliyor ne zaman duracağı. Ama ben de sizin gibi İstanbul dışında olduğum için montaj işini sağolsun elektrikçim ile halletim, ayar falan yapamadık doğal olarak.
    Yada benim gibi projeksiyon sabit değilse izleyeceğimiz zaman enine göre projeksiyonun yerini ayarlıyorum, perdeyi de ona göre indiriyorum. Elim alıştı artık bir dakika bile sürmüyor. :)

• onkal kullanıcısına yanıt
    Almayı planladığım ürünün gri kumaşında sorun olduğu için alamadım.

www.boyutdijital.com
    ProLyte Motorlu Projeksiyon Perdesi - 200x200 cm
    http://www.boyutdijital.com/ProLyte-200x200-Gri-Motorlu-Projeksiyon-Perdesi-EX-20,PR-1265181.html

Başka da gri fonlu, 200x200 ve motorlu perde bulamadım.

• Laynis kullanıcısına yanıt
    Ben aktivizyondan almıştım internet sitesine baktım 200x200 ölçüde perde var ama gri olarak gözükmüyor maalesef. :(
  • cofcof kullanıcısına yanıt
    Yazamadım bu akşam değerleri paylaşırım. Yine de bi güncelleme iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optoma hd26 yı ilk aldığımda salonumun beyaz duvarına yansıtmıştım yanında 55" lik samsung 55ES8000 modeli led tv var ikisini karşılaştırayım dedim video olarak şu an youtube'a koydum onuda göndereyim bir yandan.

Soldaki Optoma hd26 -- Sağdaki Samsung 55ES8000

Optomanın ayarları standart cinema mod Işık Ecomod da brillant color 1 pek fazla ayar yapmamıştım.

• Epson tw5100 hafta sonu Vatanda 1700 lira olacak diyen bi arkadas vardı ama az önce vatandaydım 2000 lira dediler.

• cofcof kullanıcısına yanıt
    Fotoları ekliyorum ama faydalı olur mu bilmem pek ayar yapılacak bişey göremedim.

• Optoma HD26 ya ait aydınlık ve karanlık ortamda görüntü
  • projekta kullanıcısına yanıt
    Evet ben de baktım ama ne internette ne de mağazada indirime girmemiş. Neye dayanarak söylediğini sormuştum, cevap yazmamıştı. Vatan'daki bir görevli de teşhir malının o fiyat olabileceğini söyledi bana.

Belki sonra indirim olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde haftasonu indirimi yapıyorlar o yüzden demiştim, bu haftasonu yapmadılar demekki!?! 2000 de çok iyi fiyat bana göre, yani en azından hd led cihaz alacaklar bu ürünü tercih edebilir, biraz daha bütçeyi yukarı çekerseniz hd26 olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOK ACİL !!!

OPTOMA PK 320 MODELİ VAR Bİ ARKADAŞIMDA. 80 SAATTE CİHAZ . AMERİKADAN GETİRMİŞ. 2. EL PİYASASI NEDİR SİZCE ? ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN .

http://www.tamsaatinde.com/OPTOMA-PK320-DLP-WVGA-854-x-480-100-Ans-LED-PICO,PR-144730.html?ref=akakce&v=1.51.7
  • Kangal3454 kullanıcısına yanıt
    Cihazı n11 de 1046 liraya buldum. Açıklamada yazmıyodu ama büyük olasılıkla sıfır ve 2 yıl garantili. Sizin cihaz yurt dışı olduğundan garantisi türkiyede geçmiyodur sanırım. bunları göz önünde bulundurup fiyat yazabilirsiniz.

• Arkadaslar bir kat daha koyu gri boya attim ve beyaz ile koyu gri arasindaki goruntu farkini video olarak hazirladim inanilmaz bir fark oldu. Fiatin yeni reklamida denk geldi karanlik agirlikli sahneleriyle iyi aydinlatilmis ortamda bile cok fark var. Youtube a yukluyorum birazdan buraya ekleyecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 9 Kasım 2015; 23:19:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar buyrun koyu gri renk ile beyazın görüntü performansı karşılaştırmaları.

20. saniyeye kadar karanlık ortam testi

20. saniyeden sonra ışık açık ve aydınlık görüntü testi

1dk 44sn saniyeden sonra mutlaka izleyin şansa giren Fiat reklamı aşırı karanlık sahneler test için tam bir test oldu sanırım

2dk 40sn de ise fiat reklamı sürerken ışığı kapadım

Boya kodu
    00NN 13/000

Bu rengi elde etmek için Polisan C baz mat beyaz plastik boyayla Marshall ın boya karışım makinesinde elde ediyorsunuz. Başka türlü olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 10 Kasım 2015; 10:15:52 >

• Boyamadan önce sağ tarafı beyaz olarak bıraktım. Görüntü videodakinden kat kat iyi.
    Normalde beyaz duvarda izlerken güzel olarak gördüğüm görüntü videodaki gibi soluk kaldı.

Bu arada Fiat fanı falan değilim yanlış anlaşılmasın reklam videosu tam test için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 10 Kasım 2015; 10:19:02 >
  • Galiba buldugum renk diamond black ile aynı renk :D

• Gerçekten güzel görünüyor.Şimdi duvara profilleri koyup alçıpan ile bir ekran yapıp buna bi güzel saten alçı sonra bu boyayı vursak acaba nasıl olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 10 Kasım 2015; 16:48:40 >
  • Arkayada ledlerle ışıklandırmada yaptımmı süper olur :D boyanın maliyeti ise 2,5 lt si 26 lira veya 30 lira olması lazım. Başka şeylerde aldığım için fişe bakarım. Bende sizin gibi bir çalışma yapmayı düşünüyorum.
    Dün "Zincirsiz - Django Unchained" filmini izledim. Karanlık ve siyah ağırlıklı sahneleri bol bir film. Önceden karanlık sahneleri hiç izlememişim zemin rengini siyah diye yemişim dedim :). Karanlığın derinliğindeki detayları görmek çok iyi oldu.

Bu arada boya için koç taş yetkilileri polisanı marshallın makinesinde karıştıramayacaklarını yasak olduğunu söyleyecektir. Ben ilk karışımı yaptırdığımda sorunsuz yaptırdım. İkinci gidişimde benim istediğim boyadan 2 kutu kalmıştı. Tam karışım esnasında diğer çalışanlar bu olayın yasak olduğunu devam boyası olduğu için bu seferlik verebileceklerini söylediler.

Karışımı yapamayacaklarını söylerlerse ısrar edin yapmayacaklarını sanmam. Arkadaşa devam boyası alıyoruz dersiniz :) marshall da bu bazda mat plastik boya yok. Polisanda bulabildim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 10 Kasım 2015; 19:32:20 >

• boya olayı çok güzel olmuş benim tavsiyem yollarda çizgilere dökülen cam tozlarından da karıştırıp bir denemek gerekli
  • Arkadaşlar boyanın gündüz performansını da yükledim. Işıklar fora :D
    Olay videodakinden çok daha iyi anlıyorsunuzdur zaten.

Video ne kadar gerçek performansını iyi yansıtmıyor olsada beyaz zeminin nasıl can çekiştiği açıkca görülüyor.

Karşıdan gelen gün ışığı okadar kuvvetli ki normalde kameranın projektörün duvar yansımasından ziyade sadece gün ışığını göstermesi ve duvarı soluk göstermesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 11 Kasım 2015; 12:36:39 >

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.