Şimdi Ara

Orbis Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar foruma daha yeni kayıt oldum yaklaşık 3 aydır bısıklet arastırıyorum ve su son 1 haftadır ıse alma asamasına geldım fakat sureklı fıkrım degısıyor.
    Yenı baslayacaklar için okudugum onerılerde en cok gordugum carraro 419 grunge yi almaya karar verdım kafama yattı. bugun bisikletcileri dolastım bakmak ve fıyat arastırmasından sonra almak ıcın. gırdıgım bır dukkanda adam orbis +(plus) locura modelını gosterdı ve onerdı tıpı falan hosuma gıttı fakat daha acemı oldugum ıcın arastırmadan almak ıstemedım .

''Orbis Plus Locura''http://www.orbisplusbikes.com/bisiklet/27/locura-man-vb-tourney-26er.html

hıc bıyerde bu bısıklete dair konu yorum bulamadım . Bana yardımcı olurmusunuz bu bısıklet ıle alakalı ve maksımum 700tl butceyle onerebılecegınız bısıkletler . Bısıkletı sureklı olarak ulasım ıcın kullanacagım artık otobus falan kullanmayı dusunmuyorum gıdecegım yerlerde mınımum 5-6 km uzaklıkta oluyor fakat turlara katılmak gezmek ıcınde ıstıyorum . 1.67 boyundayım kılom 58 . Yaş 17 . Umarım yardımcı olursunuz .

Sımdıden yardımlarınız ıcın teeskkur ederım

• Simdi inceleyince gordum orbis bisiklet bu yilki bisiklet fuarinda tanitmis orbisplus markali yeni bisikletlerini. Acikcasi bisiklet guzel fakat donanim ve fiyati salcano ile karsilastirinca cok da bir fark goremedim. Salcano'da baktigim referans urun 210v modeli. Bu model 685 tl iken (sirkeci civarina giderseniz daha ucuza rahatlikla alabilirsiniz) orbisplus 635 tl liste fiyati (baktiginiz dukkan daha uygun bir fiyat vermis olabilir). Farklara gelirsek;

Salcano'da XCM masa ve lockout var(dik yokus cikarken masayi kitlemenize yarar ve cok is gorur)
    Salcano'daki hydroformed kadro orbisplus'ta kullanilan 6061'den daha iyi diye biliyorum. Zira salcano 6061'leri alt model olan ng650'de kullaniyor.
    Salcano'da 3 farkli kadro boyu secenegi varken orbisplus'ta sadece 17". 17 Size uygunsa onemli bir fak degil.
    Yine salcano daha iyi oldugunu dusundugum xct aynakol kullanmis.

Lastik ve fren gibi farkliliklar da var ama bunlarin o kadar onemli farklar oldugunu dusunmuyorum. Kisacasi karar sizin zevkinize kaliyor. Tipi hosunuza gittiyse orbisplus da alinabilir.

http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=926
    Son olarak orbisplus da servis agini kontrol etmenizi oneririm. Her ne kadar bes para etmeseler de salcano kadar yaygin olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdem09 -- 9 Ağustos 2013; 20:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oncelikle cevap verdiginiz icin tesekkur ederim . Acemi oldugum icin sizin gibi inceleyemedim . Salcanoyada pek bulasilmamasi gerektigini soyluyorlar . Sizce carrano nasildir 419 grunge modeli olarak yorumlarsaniz . Baslangic icin 419 grunge modeli gibi onerebileceginiz modeller varmi

• Acemi oldugunuzu belirtmissiniz. O halde size ilk diyecegim sey bisikletin donanimindan ziyade almaniz gereken kadro boyutunu ogrenmenizdir. Dogru kadro boyu secimi donanimdan cok daha onemlidir bisikletin performansli kullanimi icin. Bu nedenle firmalar farkli kadro boylarinda uretirler bisikletlerini. Goreceginiz 15", 17.5" gibi degerler ya da S, M gibi harfler bu kadro boyunu belirtir bisiklette. Su konuyu okumanizi oneririm:
    http://cyclingtr.com/blogs/bisiklete-baslarken/archive/2011/05/28/bisiklet-kadro-boyu-rehberi.aspx

Salcano'yu sevmeyenler olabilir dogru fakat benim sevdigim bir firmadir oncelikle bunu belirteyim. Iki bisikletini uzun sure kullandim; ng650 ve 241sv. Beni aldigima hicbir zaman pisman etmediler. Tabii ki bunda bisikletin bakimlarini kendim yapiyor olmamin, servislerle ugrasmamamin etkisi mutlaka vardir.

Carraro'ya gelince firmanin kendi sitesinde 419 grunge modeli su an itibariyle yok. Saniyorum gecen yilin bir modeli. Asagidaki linkte yazan fiyat ve donanima gore inceleyecek olursak:
    http://www.bisikletreyonu.com/?urun-81-Carraro-419-Grunge.html

Fiyat salcano 210v ye yakin olmasina ragmen
    acera arka aktarici ve 8li ruble var, 24 vites yani

Bu durum bence basli basina tercih sebebidir ki diger ozelliklerde onemli bir fark goremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdem09 -- 10 Ağustos 2013; 13:52:27 >

• Madem oyle diyorsunuz sozunuze guvenerek hosuma giden bir salcano modeli alabilirim onerebileceginiz modeller varmi on amatisor kitlemeli istiyorum cunku bana gercekten yardimci olucak

• Ya acemi oldugumdan acera arka aktarici nedir ozelligi nedir pek anlamiyorum ama bunun gibi isime yariycak iyi ozelliktr bisey istiyorum :) cok sey soyledim cok sordum kusara bakmayon

• Kilitlemeli masaya sahip bisikletlerin ozelliklerinde masada MLO(Mechanical LockOut) yazar.

Arka aktaricinin yuksek model olmasi daha hizli ve dogru vites gecisleri saglar ama tourney-altus-acera arasinda oyle ucurum oldugunu da dusunmeyin. Benim acera'li bisikleti onermemin sebebi 8li arka rubleye yani 24 vitese sahip olmasiydi. Bu size daha fazla hiz/tork secenegi sunar ki fazla secenek her zaman iyidir bence.

Benim oncelikli onerim eger yasadiginiz yerde iyi bir bisiklet bayisi varsa gidip burada soylediginiz gibi kilitlemeli masaya sahip giris seviyesi bir bisiklet aradiginiz belirtmeniz ve secenekleri kendiniz deneyerek almanizdir. Ancak boyle bir sansiniz yoksa ng650'yi, biraz daha butce yuksekse 241sv / 240srv onerebilirim.

Bu arada bisiklet sicak firsatlar konusunu ya da bisikletforumun ikinci el bolumunu de takip edebilirsiniz aceleniz yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdem09 -- 10 Ağustos 2013; 21:18:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık PS4 Pro + PS vr2
    5 yıl önce açıldı
    SATILIK RAZER KAİRA PRO XBOX
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cok tesekkur ederim size gercekten cok yardimci oldunuz 240 srv ile 241 sv ye baktim ikiside cok iyi hosuna gitti İnşAllah 241 i alicam . Cok sordum ama son bir sorum daha olucak kron xc 500 de ayni fiyat araliginda genellikle . Sizce hangisi mantikki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.