Hocam Erdoğan 20 senedir iktidar ondan önceki 10 sene içinde de İstanbul Belediye Başkanlığı dahil bir çok siyasi olayın içinde. Hemen herkes Erdoğan'ı tanıyor bu bir avantaj. MHPli demem boşuna değil. MHP şu anda iktidar ortağı ve tüm arşivleri açık. Ortaya bir şey atılır ona cevap verene kadar seçim günü gelir. Neyse bunu göreceğiz zaten. Bir de şunu ifade edeyim konudan bağımsız. CHP olarak anamuhalefet yapıyorsun ancak seçilen kişi MHPli olacak sizce bu siyaseten mümkün müdür? Hangi Chpli kabul eder bunu. Oy verenlerden değil yönetimlerde görev alanlardan bahsediyorum. Bir Ekmeleddin hikayesi oldu bu ikinci vaka olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ORC başkanlık anketi sonucu (9 ocak 2023) (2. sayfa)
-
-
Hocam ona bakarsan Meral Akşener'de eski MHP'li fakat inanılmaz bir CHP'li seveni var. Ben de onlardan biriyim. İdeolojik kavramları da aşan çok insan var artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman açık konuşayım. İnsanlar var ya hani partilere üye olan etkinlikler düzenleyen hatta cebinden para veren. Bunlar menfaat için bunu yapar. Parti ayırt etmeksizin senin partiden biri kazanırsa kazandığı yere kendi adamını koyar. Bu böyledir. Akparti de olsa CHPde olsa böyledir.
Oy verenler sanar ki bu kişiler vatan millet aşkıyla yanıyor. Değil.
Mansur Yavaş oldu da aday oldu. Oldu da seçildi. CHP genel başkanı olur. Olmazsa MHP o da değilse İYİ Parti. Güç tüm sinekleri çeker.
Devlet kadrolarına ağırlıklı olarak ülkücüleri yerleştirir. E pratikte şimdi zaten öyle o zaman ne anladık CHP kazandı demekten. İşte CHPliler bunun farkında o yüzden Mansur Yavaş olsun istenmiyor.
Bal tutan parmağını yalar. Balı tuttuk ama parmak yalayamadık olur mu öyle. Derhal erken seçim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 10 Ocak 2023; 12:6:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İYİ Parti kadrolarından dolduracağı kesin ama benim İYİ Parti ile bir sorunum yok. CHP kadrolarından da adam olur illaki. Bakarsanız Meral Akşener'de ülkücü diyebiliriz o zaman ama Erdoğan'a ve zihniyetine karşı tutumu ortada. Mansur Yavaş'ın oluşturacağı kadrodan sıkıntı doğmayabilir. CHP genel başkanı olsa olsa İmamoğlu olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam siyaset böyle işlemiyor.
Elinde her gücü olan Mansur Yavaş ya da X kişi orada cb olarak duracak. Başka biri genel başkan olacak. Masal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte bu yüzden Kılıçdaroğlu aday. Şu forumda en kötü lise mezunu insanlar. Ama ölümüne Kılıçdaroğlu destekçisi. "Durun garanti kazanacak olan var" dediğimizde "adayın önemi yok yeter ki Kılıçdaroğlu olsun" diyorlar.
Arkadaş adayın önemi nasıl yok? Eşek misiniz siz? Kim olduğunun önemi nasıl olmaz? İyi o zaman 6'lı masanın adayı Abdullah Gül olsun, seçim Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan arasında olsun. Mantıklı mı bu? Siz kendinizi bu kadar salak yerine mi koyuyorsunuz? Abdullah Gül'e oy vereceğime gider Tayyip'e basarım oyu. Mis gibi seçim gecesi burada kutlama yaparım.
Saraçhane çıkışıyla İmamoğlu fırsatı doğmuştu. Kılıçdaroğlu fetişiniz ile bitirdiniz adamı.
Mansur Yavaş gibi bir seçenek var şimdi ortada. CHP seçmeni neyse, önüne eşşeği koysan tıpış tıpış verir de geri kalan eşek değil. Kılıçdaroğlu'na oy vermiyor. Bakın vermiyor işte. Tüm anketler ortada. İyi Parti ve çok az Kürt dışında CHP Kılıçdaroğlu'na oy aldıramıyor. Ama Mansur Yavaş Akp'den de oy alıyor, Chp'den oy alıyor, İyi Parti'den de oy alıyor, Mhp'den de oy alıyor.
Neeemiş Pkk sevenler vermezmiş. Ulan zaten vermediği için doğru adam. Pkk sevenlere göre mi cumhurbaşkanı seçiyoruz? Ne zamandır Kandil sizin düşüncelerinize bu kadar tesir eder oldu?
Seçmenin % 85'i neredeyse Türk ama herkes % 15 için kavga ediyor. Sen % 85'i kazanmaya bak.
Mansur Yavaş'ın adaylığında seçim ilk turda biter. HDP isterse Apo'ya versin oyu isterse Kılıçdaroğlu'na isterse de Erdoğan'a. O seçim ilk turda bitmez. Ama Yavaş aday olunca 2. tura kalmaz.
Şirazeleri kaydı resmen. 50 sene sonra halkın sevdiği biri CHP rozeti takıyor ya nasıl korktular. Ecevit'ten sonra hangi CHP'li Türk halkında bu kadar karşılık buldu? Adam Atatürkçü diye yok sayılıyor resmen.
-
Peki bizim gibi Tayyib Erdoğana güvenip evete basan milyonlarca kitleyi hesaba kattın mı? Güvenimizi boşa çıkardı, hesabını bu seçimde soracağız. Ekonomi bizim önceliğimizdir
Senin hesap etmediğin nokta şu. Zaten Erdoğan'a oy vermiş geniş bir kesim ülkenin felaket halinden ötürü Erdoğan'a bir alternatif arıyorlar.
Sen bu kitlenin karşısına en istemedikleri adayı çıkartıp zorla milyonlarca kişiyi Erdoğan'a doğru itelim diyorsun.
Yavaş Erdoağn'dan ciddi oy çalıyor. Yüzde 7lik Hdp oyu için yüzde 60lık bir oy tabanını feda ediyorsunuz.
Ayrıca Hdpliler ne yapacak Erdoğan'a mı oy verecekler. Veya Türkiyenin başkan adayını Pkk şakşakçıları mı beğenecek? Hdp'nin getirdiği oy kadar götürdüğü oy olmayacak mı sanıyorsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2023; 14:36:57 >
Ben kendi fikrimi açıkça yazayım.
Erdoğan'a geçmiş seçimlerde oy vermiş biri şu seçim havasında ondan vazgeçmez.
"Vazgeçerim, geçeceğim, aday belliolsun veririm" derler. Her seçim de diyorlar. Pusulada Erdoğan'ın portresini görünce anında "evet" i basarlar.
Ekonomi şu halde iken Erdoğan hayranlarının Erdoğan'a oy vereceğim demesini beklemeyiniz bu açıktan ifade etmezler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 10 Ocak 2023; 14:40:40 >
Seçim gününe kadar çok su akar bu nehirden.
İnanılmaz şaka mı gerçek mi çözemedim. Mansur Yavaş seçilir seçildikten sonra da bir sağ partinin başına geçer. Bunu göremiyor musunuz?
CHP rozeti, Ecevit. Bu nasıl romantizm.
MHP in ikna edilmesi mi kaliyor ?
Kahkaha attım :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yavaş aday olursa cumhur koalisyonu 38 de falan kalır. Yavaşı aday yaparsalar cidden değişim kemik gibi sağlam gelir.
O is Eyt ile bitti hocam.
Asgari ücretliye zam ile zemin hazırlanmıştı , eyt ile kendinden başka bir şey dusunmeyen cahil kitle cantasa keklik yapıldı ( 2.2 milyon demek 10 milyonluk bir birinci dereceden aile demek) emekliye de bayramda 5 şer kaagidi dayarlar sen istersen 10 Mansur koy kazanamazsin. Bu milletle bu kadar yapacak bişey yok. En iyi ihtimalle ikinci tura kalır ondada hdp satılık olduğunu ilat etti zaten kim çok verirse onun koynuna gireyim diye ki adamlarda devletin her imkanı var hemde peşin. Muhalefet ne verebilir ki ?
Şu an aşağı yukarı yüzde 90 küskün oylar geri döndü hemde kendilerine benzer iki yüzlü bencil kendinden başka birşey düşünmeyen oy kullanacak çocukları ile birlikte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 10 Ocak 2023; 16:50:13 >
+1 2018 de rte ve evet verdim. 2019 yerelde chp verdim.
2023 özdağ veya en güçlü muhalefet adayını düşünüyorum.
Neden rte ye vermiyorsun ki ?
Neden zafer partisi ?
2018 de Suriyeli sorunu yok muydu ? Yada vardı senin kafan yeni mi bastı.
Bence sen hiç yerinden kimildama giyip yine akp ye ver.
Alternatif falan arayan yok.
Kusmusler gonullerinin alinmasini bekliyorlardı çoğunun da eyt vs gönlü alındı hepsi bu.
Uzun uzadıya bu cahil kesim için istatistik yok akıl yürütme vs gerek yok
Olan bu.
ekonomi böyle değildi henüz 21 yaşındaydım ve rahattım ünideydim hala ünideyim ikinci ünimi okuyorum ama ekonomi gözümü açmama sebep oldu. O yıllarda hiç ilgilenmez araştırmazdım peder bey ver demişti umrumda olmamıştı şimdi yine ver diyor da bu defa vermem çok bekler
-
Buna sorsan Kılıçdaroğlu aday olsun der
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X