Şimdi Ara

Ordumuz Malesef Dünyada 11.Sıraya Geriledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
3.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinir hattini ve cikarlarimizin oldugu yakin cografyayi korusak yeter diye dusunuyorum, 5-6.olsak da ABD gibi ulkeye kafa tutamayacagimiz icin sidik yarisina gerek yok. Askeriyeden ziyade istihbarat gelistirilirse cok daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd de tarihsel olarak koloni milleti ve de büyük bir iç savaş geçirmiş memleket baktığın açıya bak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Bu olay dune kadar misirdan onde oldugumuz ve ondan once de dunya 6.si oldugumuz gerçeğini değiştirmiyor

Alıntıları Göster
    Bence dünde ileridelerdi. 1967 savaşında kaç uçakları imha edildi?. 450. Bizde o yıllarda o kadar uçak var mıydı? Yoktu. Demirele sordular 1967'de neden kıbrısa müdahale edilmedi diye. Ne yeterli helikopter vardı ne de paraşüt dedi. 10 tane kadar helikopter varmış. Bizde abd hibe etmedikçe birşey yoktu.
    1990 yılı ırak ordusu bile aynı yıldaki türk ordusundan donanım olarak iyiydi.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Önce Farcı bitirsin yada Kartelleri sonra bakarlar işin o kısmına Nüfusdan daha önemlisi yetişmiş ve yeterli nitelikli asker gücü oyle olmasaydı 6 gün savaşlarında İsrail kendisinden 10 kat fazla sayıdaki Arap ordularını dagitamazdi

• Yine millet boşunu yapmış yok Brezilya çöp yok İsrail çöp aynen beyler ...Silah bile kullanmadan Libya'nın tüm iletişim alt yapısını bozan Fransa bunu 1960'lardan kalma tanklarıyla yaptı.Her savaşta Arapları tokatlayan İsrail bunu ABD yardımıyla yaptı aynen.Boşa devam.Savaşlar artık akıllı füzelerle yapılmaya başlanırken millet hala tank kıyaslıyor.
  • Bize silah satan ve ekonomisi tartışmasız şekilde daha gelişmiş olan Almanya nasıl bizden geride olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Bence dünde ileridelerdi. 1967 savaşında kaç uçakları imha edildi?. 450. Bizde o yıllarda o kadar uçak var mıydı? Yoktu. Demirele sordular 1967'de neden kıbrısa müdahale edilmedi diye. Ne yeterli helikopter vardı ne de paraşüt dedi. 10 tane kadar helikopter varmış. Bizde abd hibe etmedikçe birşey yoktu.
    1990 yılı ırak ordusu bile aynı yıldaki türk ordusundan donanım olarak iyiydi.

Alıntıları Göster
    Sencesi bencesi yok biraderim bu siteye göre konuşuyorum ben

Nasil dunya bankasi imf vs ekonomik anlamda en dogru sonuclari sunuyorsa

Bu sitede askeriyenin şahı tum dunyanin haberlerinde vs kullandigi site bu

1967 olayi normal cok zayiftik o zamanlar ben burda 10 sene oncesinden bahsediyorum dunya 6.si ordu 11e geriledi ki suan subay kalitesi de cok dusuk Ergenekon balyoz davalari yuzunden

1990da da saddam vardi saddamin ordusu dunyanin en kalabalik 4.ordusuydu saddam akilli bir adam olsaydı irak simdi bizden iyiydi refah acisindan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kıyas bomboş. Şöyle ki;

Elinde vasat seviyede 10 defans, 15 orta saha 5 te forvet oyuncusu var. İstediğin kombinasyonu yap düşük ihtimalle sayıca az ama tenkik, taktik, beceri kapasiteleri yüksek futbol takımından 5 i yiyince anlarsın.

Savaş dediğin şey sadece askeriyeden ibaret olsa bunu abd yapardı hatta osmanlı yapardı. Savaş ekonomik, sosyal ve askeridir. Atatürk girdiği savaşlarda yenilmeyen yegane insan. Ama sorun ekonomik ve siyasi savaşta çökük olduğumuzu kendiside anlatır.
    Savaşlar ekonomiyi yıkmak için, ekonomi de askeriyi yıkmak için.
    Tam bir uzun serüvenli santranç oyunu.

• Gerçek durum bundan çok daha vahim ne yazık ki. Türk ordusunun, üstelik yerel şeriatçılardan destek almasına rağmen, yenik denilen Suriye ordusuna karşı bile duramadığını üzülerek izliyoruz İdlib'de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Gerçek durum bundan çok daha vahim ne yazık ki. Türk ordusunun, üstelik yerel şeriatçılardan destek almasına rağmen, yenik denilen Suriye ordusuna karşı bile duramadığını üzülerek izliyoruz İdlib'de...
    Hükümetin yanlis politikalari yedi bitirdi orduyu

Libyada da yenilecegiz

• Savaslar ideoloji ve psikolojiyle kazanilir. Ordu profesyonellesti, er sayisinin cokluguyla en buyuk ordu olunsa Çin basi cekerdi. Elde bulunan arac ve techizatlarin modernligi ve etkili olmasidir onemli olan. Yoksa 100 yillik 10bin tankin olsa neye yarar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu listeyide ciddiye alanda yani ne bileyim

• şu iğrenç clickbait site kapanmadı mı hala ya
  • Atatürkün savaş kaybetmediği bilgisi yanlış ayrıca yegane tek insan olması bilgiside yanlış. Timur vardır namağlup.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Sencesi bencesi yok biraderim bu siteye göre konuşuyorum ben

Nasil dunya bankasi imf vs ekonomik anlamda en dogru sonuclari sunuyorsa

Bu sitede askeriyenin şahı tum dunyanin haberlerinde vs kullandigi site bu

1967 olayi normal cok zayiftik o zamanlar ben burda 10 sene oncesinden bahsediyorum dunya 6.si ordu 11e geriledi ki suan subay kalitesi de cok dusuk Ergenekon balyoz davalari yuzunden

1990da da saddam vardi saddamin ordusu dunyanin en kalabalik 4.ordusuydu saddam akilli bir adam olsaydı irak simdi bizden iyiydi refah acisindan

Alıntıları Göster
    Globalfirepower kurulduğundan bu yana tüm saygın çevrelerce dalga konusu olan ve hiçbir akademik kaynağa referans olamayacak bir ergen sitesidir. Verilen envanter bilgilerinin neredeyse tamamı yanlış ve oldukça saçma. Örneğin Dünya'nın en güçlü donanmalarından Fransa, İtalya, İngiltere, G. Kore ve Japon donanmaları. Kolombiya, Mısır ve İran'dan daha güçsüz yani öyle mi ? Patates sayar gibi tekneleri sayıp bir de güç endeksi uydurmuş allahın cahilleri.
    www.globalfirepower.com
    Navy Fleet Strengths (2020)
    https://www.globalfirepower.com/navy-ships.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: transverse

Globalfirepower kurulduğundan bu yana tüm saygın çevrelerce dalga konusu olan ve hiçbir akademik kaynağa referans olamayacak bir ergen sitesidir. Verilen envanter bilgilerinin neredeyse tamamı yanlış ve oldukça saçma. Örneğin Dünya'nın en güçlü donanmalarından Fransa, İtalya, İngiltere, G. Kore ve Japon donanmaları. Kolombiya, Mısır ve İran'dan daha güçsüz yani öyle mi ? Patates sayar gibi tekneleri sayıp bir de güç endeksi uydurmuş allahın cahilleri.
    https://www.globalfirepower.com/navy-ships.asp

Alıntıları Göster
    Burda sadece sayiyi sıralamış

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Bize silah satan ve ekonomisi tartışmasız şekilde daha gelişmiş olan Almanya nasıl bizden geride olabilir?
    hocam türkiyede bir yanılgı bu birinci ikinci dünya savaşında almanlar var diye almanyayı iyi sanıyolar askeri olarak alakası yok. adamlar helikopter kiralıyor 20 gunlugune askerleri eğitmek için işin ticarı kısmında fabrika boyutunda varlar. he olmak isteseler ekonomik ve endüstri kaynakları ile ilk 3 olurlar ama o zamanda dünya bir başka dünya savaşı çıkmasın diye durdurur
  • Bu site niceliğe bakıyor, niteliğe değil. TSK nitelik olarak üstümüzdeki iki ülkenin de üstünde ve bu iki ülkenin savunmada dışa bağımlılığından bahsetmiyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capire

Orta Doğunun en güçlü ordusu İsrail 18.sirada Kartellerin kök söktürdügü Brezilya ordusu 11.sirada boş liste
    O küçümsediğin brezilya ordusu kendi helikopterini bizden yıllae önce üretti bize göre teknoloji olarak daha tecrübeliler ama bizim asker ordu bunları çiğ çiğ yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Bu site niceliğe bakıyor, niteliğe değil. TSK nitelik olarak üstümüzdeki iki ülkenin de üstünde ve bu iki ülkenin savunmada dışa bağımlılığından bahsetmiyorum bile

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.