Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpingo95

quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende org çalıyorum böyle bir konu güzel olmuş bilgi paylaşımı yaparız.

Aynen hocam bu konuyu açmaktaki tek amacım bilgi paylaşımında bulunmak. İnsanları tuşlu çalgılara yöneltmektir. Bu konuda yardımcı olmaktır

Hocam ben kayseriden gökhan siz şuan pa 600 qt mi kullanıyorsunuz?

Yok hocam Korg İ5s var geçici bir süreliğine, korg Pa600qt ise bu ay alicam ins. Ancak çoğu cihazi kullanmisligim var pa600qt dahil. Her turlu soru ve yardiminiza varim :)

Hocam ben 10 yıldır casio at 1 kullandım bu süre içinde 1-2 ay roland g600 kullandım ve 1-2 sefer g600 ile sahne deneyimim oldu org şuan pert oldu kafamda pa 600qt, pa1x pro, pa 800 var siz bu orglardan hangisini önerirsiniz ? Çok kararsizim...

Hocam şimdi bu seçeneklerin içinde direk Pa1x Pro diye atlamamız gerekiyordu ancak Güncel org ve müzik piyasasının isteklerine bakacak olursak bir çok dezavantaj var bu org'ta , en başta bunun serisinden üzerine bir kaç model daha çıktı, bu da bu org'u çaptan düşürdü. Fazla detaya girmek istemiyorum siz az çok ayırt edebilirsiniz.
    Benim pa600qt 'yi istememdeki temel nedenler 1.si fiyat olarak daha cazip olması birde Türk müziklerini esas alan bir alt yapı oluşturmasıdır. Ancak Pa800 Korg pa serisinin vazgeçilmezidir. Tabi ki bütçesi el verene. Ben bütçeyi göz önünde bulundurdum. Sizin için bütçe sıkıntı değilse pa800'e bakın derim , pa1x'te yükleme yapmak eziyet cd ve disket gerektiriyor yanlış hatırlamıyorsam cidden eziyet. Alın pa800'ü Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde yükleme yapın ve müzik hayatına devam edin , Ancak korg pa600qt 'yi de incelemenizi tavsiye ederim. eğer beklentilerinizi karşılarsa alın derim. fiyat olarak iyi sayılır

Hocam o zaman pa x1 pro yu eliyorum zaten bu aleti en son seçenek olarak tutuyordum peki o zaman pa 600 e bakarsak avantajlari fiyat uygunluğu ve sıfır ürün olmasıdır (pa800un sıfırı 1900 euro malesef) , buna göre 3000tlye sıfır pa600 mü düşünmeliyim yoksa bir 300-400 tl koyup 2. El mi alayım bu arada bütçem maximum 3400 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende org çalıyorum böyle bir konu güzel olmuş bilgi paylaşımı yaparız.

Aynen hocam bu konuyu açmaktaki tek amacım bilgi paylaşımında bulunmak. İnsanları tuşlu çalgılara yöneltmektir. Bu konuda yardımcı olmaktır

Yok hocam Korg İ5s var geçici bir süreliğine, korg Pa600qt ise bu ay alicam ins. Ancak çoğu cihazi kullanmisligim var pa600qt dahil. Her turlu soru ve yardiminiza varim :)

Hocam ben 10 yıldır casio at 1 kullandım bu süre içinde 1-2 ay roland g600 kullandım ve 1-2 sefer g600 ile sahne deneyimim oldu org şuan pert oldu kafamda pa 600qt, pa1x pro, pa 800 var siz bu orglardan hangisini önerirsiniz ? Çok kararsizim...

Hocam şimdi bu seçeneklerin içinde direk Pa1x Pro diye atlamamız gerekiyordu ancak Güncel org ve müzik piyasasının isteklerine bakacak olursak bir çok dezavantaj var bu org'ta , en başta bunun serisinden üzerine bir kaç model daha çıktı, bu da bu org'u çaptan düşürdü. Fazla detaya girmek istemiyorum siz az çok ayırt edebilirsiniz.
    Benim pa600qt 'yi istememdeki temel nedenler 1.si fiyat olarak daha cazip olması birde Türk müziklerini esas alan bir alt yapı oluşturmasıdır. Ancak Pa800 Korg pa serisinin vazgeçilmezidir. Tabi ki bütçesi el verene. Ben bütçeyi göz önünde bulundurdum. Sizin için bütçe sıkıntı değilse pa800'e bakın derim , pa1x'te yükleme yapmak eziyet cd ve disket gerektiriyor yanlış hatırlamıyorsam cidden eziyet. Alın pa800'ü Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde yükleme yapın ve müzik hayatına devam edin , Ancak korg pa600qt 'yi de incelemenizi tavsiye ederim. eğer beklentilerinizi karşılarsa alın derim. fiyat olarak iyi sayılır

Hocam o zaman pa x1 pro yu eliyorum zaten bu aleti en son seçenek olarak tutuyordum peki o zaman pa 600 e bakarsak avantajlari fiyat uygunluğu ve sıfır ürün olmasıdır (pa800un sıfırı 1900 euro malesef) , buna göre 3000tlye sıfır pa600 mü düşünmeliyim yoksa bir 300-400 tl koyup 2. El mi alayım bu arada bütçem maximum 3400 tl

Hocam Pa800 sıfırı tahminen 5 bin tl 'yi bulur yanlış hesaplamadıysam (2000 euro ) Ancak pa600qt 3.200 tl arada gerçekten iyi bir fark var. Ben her zaman elektronikte sıfırdan yanayım pa800'ün sıfırını alacak gücünüz yoksa ya sıfır kadar temiz az kullanılmış ve alıcısına güvendiğiniz birinden almalısınız pa800ü yada ondan vazgeçip pa600qt ye yönelmelisiniz ki ben bunu tercih ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Pa800 sıfırı tahminen 5 bin tl 'yi bulur yanlış hesaplamadıysam (2000 euro ) Ancak pa600qt 3.200 tl arada gerçekten iyi bir fark var. Ben her zaman elektronikte sıfırdan yanayım pa800'ün sıfırını alacak gücünüz yoksa ya sıfır kadar temiz az kullanılmış ve alıcısına güvendiğiniz birinden almalısınız pa800ü yada ondan vazgeçip pa600qt ye yönelmelisiniz ki ben bunu tercih ediyorum

Peki hocam pa600qt nin kmp okumaması ve direkt mikrfon takılmaması ve 96 mb ram olması büyük bir dezavantaj mıdır ? Nedir bu kmp ? Ayrıca pa600 pa 800 setlerini okuyor değil mi? Son soru olarak örneğin bir 16 veya 32 mb lık sette kaç ritim ve ses bulunur? Yardımınız için tesekkur ederim ...

• Hocam bana göre 96 mb olması iyidir , ancak mikrofon büyük sıkıntı ancak kayıt yapmayacaksanız bence bir sorun yok , eğer sahne almayı da planlıyorsanız elbet bir karıştırıcı ile kombin edebilirsiniz mikrofonu. Pa800 setlerini okur diye düşünüyorum. Kmp ise yanlış bilmiyorsam çok yönlü bir medya oynatıcısıdır. Bunlar gözle görülür farklar olmaz diye düşünüyorum ancak siz yine alırken alacağınız yere bu tip vb merak ettiğiniz tüm soruları sorun size tam olarak bilgi verirler. Sonuçta bizler bu işle hobi amaçlı ilgileniyoruz bilgilerimize güveniyoruz ama eksik bir şey söyleyip söylemediğimizi alıcınza sorarakta teyit edebilirsiniz. Tavsiye ederim.
  • casio at 3 aldım bugun hayırlı olur inşallah

ilk sorum orga yükleyeileceğim türk ritimlerini nasıl bulabilirim nasıl yukleyebilrim bilgim sıfır.

bide mesela çiftetelli ritmiyle çiftetelli hangi aletle çalıcaz yani hangi modda gitar saz vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptantulun

casio at 3 aldım bugun hayırlı olur inşallah

ilk sorum orga yükleyeileceğim türk ritimlerini nasıl bulabilirim nasıl yukleyebilrim bilgim sıfır.

bide mesela çiftetelli ritmiyle çiftetelli hangi aletle çalıcaz yani hangi modda gitar saz vs

Hocam hayirlisi olsun foto bekliyoruz senden koy bir an önce , ritimleri internetten bir arattır. Ücretsiz ritm set bulabilirsen indir. Bulamzsanda azıcık ucret ode satin al. Ciftetelli; saz , uflemeli calgilr ile uygulanablr bn dha cok klasik ve bati muziginden yanayim

• [Eklenti]: Org ritimleri diye google a arattiginizda yararli verilere ulaşacaksiniz. Buradan indirip orga ilave edebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Giresun

Hocam bu cihaza ne diyorsunuz? Önerdiklerinizden arattım da, buna rast geldim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-acil-sorunsuz-profesyonel-disketli-yamaha-psr-630-ihtiyactan-136516341/detay

Hocam anlamadim bunu ben mi önermistim ? Öyleyse bile k.bakmayin bu cihazi bn tavsiye etmem. Ses çikislari iyi degil ve biraz ilkel bir cihaz. Ha ama ilk baslarda kisa bir zaman idare edermi bni derseniz kisa bir sure idare eder ama bn bunun icin dahi tavsiye etmem

• alpingo95 kullanıcısına yanıt
    Evet, PSR 630 demiştiniz. Ne öneriyorsunuz peki başka?
  • Yeni mi başlayacaksınız ? Yeni başlayacaksaniz ve bütçede sikintiniz varsa alın o cihazı ev ortamında , alıştırma çalışmasi yaparken yeterli olur. Ancak dedigim gibi bu sadece baslangic icin önerilir. Öğrenmeye başlayinca yenilemek şart. Böyle bir düşunce ve imkan varsa alın. Eğer yoksa daha degisik cihazlar bakalim

• Metal müzik icin önerileriniz nedir bide bu synthesizerler icin amfi lazımı

• quote:

Orijinalden alıntı: GehenGehenGülenAdam

Metal müzik icin önerileriniz nedir bide bu synthesizerler icin amfi lazımı

Hocam dürüst olmak gerekirse metal müzikle uzaktan yakından ne alakam var ne bilgim var , ancak size synthesizer org hakkında bilgi verebilirim bu cihaz ses bankası barındırmaz bazı donanımlardan ses modüllerini alır ve size değişik tarzlarda sunar ve sergilemenizi sağlar. Amfi konusuna gelince amfi bir aygıttan çıkan sesin dışarıya daha güçlü yayılmasını sağlamak için kullanılır. Yanlışım yoksa bu synthesizer'lerde ihtiyaç duyulmuyor. Bu tarz bi org elime hiç geçmedi. O yüzden yanlışım varsa kusura bakma. Ama emin sayılırım bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptantulun

casio at 3 aldım bugun hayırlı olur inşallah

Hocam bizim fotoğraf yalan oldu galiba , org'u alınca uğramaz oldun buraya :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GehenGehenGülenAdam

Metal müzik icin önerileriniz nedir bide bu synthesizerler icin amfi lazımı

Hocam dürüst olmak gerekirse metal müzikle uzaktan yakından ne alakam var ne bilgim var , ancak size synthesizer org hakkında bilgi verebilirim bu cihaz ses bankası barındırmaz bazı donanımlardan ses modüllerini alır ve size değişik tarzlarda sunar ve sergilemenizi sağlar. Amfi konusuna gelince amfi bir aygıttan çıkan sesin dışarıya daha güçlü yayılmasını sağlamak için kullanılır. Yanlışım yoksa bu synthesizer'lerde ihtiyaç duyulmuyor. Bu tarz bi org elime hiç geçmedi. O yüzden yanlışım varsa kusura bakma. Ama emin sayılırım bu konuda

Teşekkürler

• abi gözünüzü seviyim org piano demeyin synth ve piano deyin org dediğimiz şeyiçinde uyduruk kayıtlı sesler olan sesin üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayan tuş hassasiyetini yarım yamalak veren oyuncaklardır en fazla 200 liradır onlarda ışıklıdır basçağın yeri gösterir synth dediğimiz şey ise tuşhassasiyeti olan belli bir sesi her tona çevirebilen tonbankalarını destekleyen analog sistemlerdir.
  • arkadaşların rock gruba klavye lazım ben geçecem sanırım ama 0 dan başlayacam
    önerileriniz neler bilgisayara bağlanan klavyeler mi daha uygun olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darui

arkadaşların rock gruba klavye lazım ben geçecem sanırım ama 0 dan başlayacam

Hocam , rock grubu diyorsunuz yani az çok sahne alma imkanı ve ihtimaliniz var. Bilgisayara bağlanan klavyeler , midi klavye falan diyorsunuz sanırım. Onlar aslında rock grubu için uygundur çünkü bağlayacaksınız bilgisayara ordan rock türüne uygun sesleri aktarıp icra edeceskiniz. ancak her zaman bilgisayara bağlama şansınız olacak mı ? bu durum hakkında sıkıntı yoksa bir midi klavye edinin ilk başta derim ( normalde midi klavye önermem ancak siz bilgisayara bağlanan ve sadece grup içinde icra edeceğinizden önerdim. tek başına bir hiçtir bu cihazlar )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darui

arkadaşların rock gruba klavye lazım ben geçecem sanırım ama 0 dan başlayacam

Hocam , rock grubu diyorsunuz yani az çok sahne alma imkanı ve ihtimaliniz var. Bilgisayara bağlanan klavyeler , midi klavye falan diyorsunuz sanırım. Onlar aslında rock grubu için uygundur çünkü bağlayacaksınız bilgisayara ordan rock türüne uygun sesleri aktarıp icra edeceskiniz. ancak her zaman bilgisayara bağlama şansınız olacak mı ? bu durum hakkında sıkıntı yoksa bir midi klavye edinin ilk başta derim ( normalde midi klavye önermem ancak siz bilgisayara bağlanan ve sadece grup içinde icra edeceğinizden önerdim. tek başına bir hiçtir bu cihazlar )

bilgisayara bağlayabilirim sıkıntı olmaz
    öğrenme işini nasıl yapacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: alakazan8

abi gözünüzü seviyim org piano demeyin synth ve piano deyin org dediğimiz şeyiçinde uyduruk kayıtlı sesler olan sesin üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayan tuş hassasiyetini yarım yamalak veren oyuncaklardır en fazla 200 liradır onlarda ışıklıdır basçağın yeri gösterir synth dediğimiz şey ise tuşhassasiyeti olan belli bir sesi her tona çevirebilen tonbankalarını destekleyen analog sistemlerdir.

Hocam size tam anlamıyla katıldığım söylenemez. Synthesizer denilen olay dediğiniz gibi belirlenen bir sesi başka tonlara çevirmeye yarayan bir müzik aletidir. Ancak bunlar genelde günümüzde tamamen ayrı bir enstruman olarak işlev görmektedir. Org dediğimiz şey ise günümüzde yaygın olan bir enstrumandır. İçerisinde değişik ses tonları ve ritimleri hazır bulundurur. Bizim bahsettiğimiz budur. Diğer adı klavye diye geçer. Yıllardır bu böyle gelmiş böyle de gider. Şimdi çıkıp kafa bulandırmaya gerek yok. Sen org denilince hangi enstrumandan bahsedildiğini biliyor musun ? o zaman sıkıntı yok. Bu tip şeylere takılacağına , bu klavye üzerinde neler yapılabilir neler geliştirilebilir bunları düşünmek gerek.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.